Hiç çocuk sahibi olmayan insanlar böyle düşünmenizin sebebi nedir?

Hiç çocuk sahibi olmayan insanlar böyle düşünmenizin sebebi nedir?

ben çocuk sahibi olmayı düşünüyorum kız çocuğum olsun isterdim hep bunu hayal ederdim.. ama daha sevgilim bile olmamışken böyle şeyleri düşünmek hayalini kurmak erken :) ama genellikle zaten ekonomi kötü ve sorumluluk da çok var çocuk için.. bundan olabilir bence
Bazıları çocuk sorumluluğundan kaçıyor. Muhtemelen çocukluğunda sorun yaşayanlar. Bazı insanlar da bu dünyaya çocuk getirmenin zarar olacağını düşünüyor. Diğer türleri de biz neden doğduk başkasını da neden dünyaya getirelim onu da hayatını karartalım diye düşünüyor o yüzden istemiyor.
Evin bereketi, neşesi ve evliliğin temelleridir çocuklar.
Şimdilerde çocuk işi angarya geliyor gençliğe, kimisi kariyer diyor bu işe kimisi de hazır olmamaktan dem vuruyor. Mesele konfor alanlarının daralmasında.
Kesinlikle çocukların cıvıltısı bir başka ama sorumluluk almak çok zor geliyor...
Hiçbir hesabımıza rızkı, bereketi ve yarının sahibinin Allah olduğunu, ona güvenmemiz gerektiğini katmıyoruz.
Öyle tabiki ama şimdiki gençler bunları düşünmüyor.. Çocukları ayak bağı olarak düşünüyor.. Oysaki canından bir parça öyle muhteşem bir şey ki..
Kesinlikle.
Teşekkür ederim, günaydın :)
Günaydın.. Rica ederim.. 😊
Benim olmadı çünkü evlilik yapmadım, ister miydim evet bir kız çocuğumun olmasını isterim🙏🏻
Kız çocuğu gibisi yok.. Cilvesiyle nazıyla kendini sevdiriyor.. Bir de babalarına çok düşkün oluyorlar..
İnşallah sağlıklı, sıhhatli olsun bana kendini çok sevdirsin, bende onu seveyim…
İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun..
Amin 🙏🏻 cümlemiz için inşallah
Amin inşallah..
🙂teşekkür ederim
Rica ederim.. 😊
Cevap
5Cevap
Oyş bu ne kızzzz şeker şekerrrr 😋 gelde yeme 😄
Aynen valla çıldırdım görünce.. 😍😅
Oy ben bunlari yerim ALLAHIM bu tatlilik nedir böylëe yaa
Egerki Rabbim bana nasip etmesse isterim tabiki cocum sahibi olmak hem o kadar cocuklar var
Bir insan gelsinde bizi sahiplensin diyen
o cocuklarin yzuundeki tebbesum olmak isterdim
Bu bktan dünyaya çocuk getirme fikri çok. Saçma değil mi? Hele ülkemizin ekonomik durumu belli yani benim. Ülkem. Bana. Ne verdi ki çocuğuma versin?
Bu dünyaya çocuk getirmeyi hiç düşünmedim hiçte düşünmüyorum!
Kız çocuğumun olmasını çok isterdim. Herkesin bir sebebi vardır.
Kızlar nazıyla cilvesiyle kendilerini sevdiriyor.. Babalarına çok düşkün oluyor..
İnşallah birgün nasip olur..
Rica ederim.. 😊
Belki de sorumluluk almak ve düzgün yetiştiremem durumu olabiliyor, ancak ben çocuk sahibi olmak isterim.
çocuk sahibi olmak isteyen herkese yaradan nasip etsin fakat benim öyle bir planım yok, sebebi de yok. Şu an için düşünmüyorum.
Bunlara can kurban ama bakamayacak olduktan sonra yapmanın bir manası yok
Korkutucu bulup, büyük bir sorumluluk gerektirdiğini düşünüyorum yani benlik değil sanırım
Kısırdır belkide
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?