Evet. Onlar benim için bir rol model!
Hayır. Nasıl ebeveyn olmamam gerektiğini öğrettiler.
Diğer (Yorumlarda belirttim)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ben niye bu kadar düşündüm 😅 canım babam 😄 çok kısıtlıyor dur dur kendimi onun yerine koyayım şimdi o bir baba ve ben çocuğum. Benim kızım benden uzakta bir şehre gidecek orada hayatını sürdürecek çünkü işi orada ve ben de bir baba veya anne olarak bunu kabul etmek zorundayım fakat günlüm onu o şehirde yanlız bırakmak istemiyor kızım hasta olsa onla kim ilgilenecek bir şeye ihtiyacı olsa o anda kim ona destek olacak ya kötü bir şey olursa kızımı kim koruyacak 😱 Allah'ım hayır hayır en iyisimi hiç evden çıkmasın ben kızımı korur ona bakarım kimseye muhtaç etmem gerekirse hiç çalışmasın ömür boyu dizimin dibinde olsun aman aman 😄🤦🏻♀️yani aslında onları anlıyorum tamam ben de ebeveyn olsam kesinlikle bende onlar gibi davranırım fakat empati de yaparım ben de o zaman kendimi kızım veya oğlumun yerine koyarım onlara güvenmeyi seçerim ben olmadan da çocuğumun kendine gayet de güzel bir hayat ev iş gelecek kurabileceğine inanırım ve çocuğumu sonuna kadar destekler ve arkasında dururum dururum ki onunda kendine güveni ve inancı tam olsun 😻 umarım anlata bildim çiçekkim..
Keşke sadece bunlar olsa be çiçeğim... Ben de babamı çok seviyorum ama işte tek baba ile bitmiyor. Hayırlısı be 😄💖
Büyük konuşmak istemiyorum, ama onlardan nasıl ebeveyn olunmazi öğrendim büyük ölçüde. Hic mi iyi yanları yok, tabiki var. Çocuklarla nasil iletişim kurulur bunu annemden öğrendim. Ama bir anne neler yapmaz, neden yapmaz, neden yapmamalı, sonuclari ne olur bunlari bana yaşatarak öğretti. Simdi o hayatini yasiyor, bana travma dolu geçmiş birakti. Önce gençliğimi, çocukluğumu karartti, sonra 'simdiki aklim olsa yine yapardim' diye üzerine mum dikti. Bir kac ay önce de "özür" diledi.. bilmiyorum duygularımı aldırmış gibiyim ona karşı, aglasa bile icim acımıyor. Nötrüm ona karşı.
Babamda sersefil, alkolik, kumarbaz. Onun için çabalıyorum, olmuyor. Kendi kendini harcıyor. Tam düzenini kurdu diyorum, yine başa sarıyor.
İkiz annesiyim, hem kizim hem oğlum var. Dilerim onlara güzel bir hayat sunabilirim ❤️🙏
Allah yardımcınız olsun inşallah, onlara en güzel şekilde annelik yapmaya çalışmanız çok hoş. Annelik sadece yedirip giydirmekten ibaret değil çünkü. Ben de annem konusunda çok yaralıyım ve bir gün anne olursam çocuklarımın psikolojisini çok fazla düşüneceğim diye telkin ediyorum kendimi.🥺🌸
Kesinlikle istemem, asla çocuğumu kısıtlamam, dar görüşlü olmam, her konuda destekler, sevgimi verir, ilgimi esirgemem, çocuğumla arkadaş olurum ben. Bana "Annem sen olduğun için şanslıyım." Demesini demese bile öyle davranıp hissettirmesi için uğraşırım. Her konuda arkasında olurum, bir hata yaptığında öğrenmemden korkup saklamasını değil gelip fikrimi sorup yardımımı istemesini sağlarım ve ona hayatı zehir etmeyecek bir baba seçerim, babası da ona her açıdan benim gibi yaklaşabilecek biri olur.
Eig tam olarak...🥺🌸
💖💖
Bazı açılardan evet çoğu açıdan da hayır!
Elbette kusursuz olmayacağız. Ama beni inciten bende tramva oluşturan her ne varsa tüm çabamı kullanıp çocuğuma yansıtmamaya onu aynı şeylerle karşı karşıya getirmemeye çalışacağım
Kesinlikle bu konuda pek çok şey yapacağına eminim bu travmalari yasayanlarin...🥺🌸
Cevap
30Cevap
Hayır asla istemem.. ki olmama da zaten.. kızım olmasını hayal ediyorum her zaman ve kızım olursa onu benim yaşadığımdan çok daha güzel bir hayat yaşatacağım
Bir yemek tarifinde dahi aynısını yapmazken annelikte de birebir kopyalayacağımı düşünmüyorum. Annemde örnek aldığım, hayranlıkla baktığım ve takdir ettiğim pek çok davranış, yetiştirme tarzı var. Lakin fark ettiğim eksikleri, hataları veyahut bana uymayan yanları da bulunuyor. Bu sebeple ondan gördüğüm ve okuduğum, gözlemlediğim her annenin anneliğiyle kendi düşüncelerimi harmanlayacağım. Hepsinden biraz yani.
En güzeli de bu farkındalık. ✨️
Annem gibi olmak isterdim, cok sefkatli mükemmel birisi sabır sınırları çok geniş çok merhametli annem diye demiyorum cok karakterli bir insan
Annesiyle arkadaş gibi olan insanlara hep imrenmişimdir. Çok şanslısın.
Olmam asla benim ailem çok kısıtlayıcı bir aile bu da benim moralimi alt üst etmeye yetiyor ne yazık ki.
Tek değilsin 🥺
maalesef ki durum bu. 😐
Kendi dogrularmla oğlumu yetiştiriyorum.
Hergun yeni seyelr öğrenmeye hevesli kendini geliştirmek icn herşeyi yapan karakterli düzgün biri olark yetiştirmek vatanına milletine hayrlı biri olark halimden yetiştirmeye calisiyrm
Kutlarım ✨️
Kesinlikle annem ve babam gibi olmam daha kibar olurum örneğin benden bir şey istedi “Hayır! ” diye bağırmam Daha sonra alırız istersen derim hiç kaba olmam kırmamak için elimden gelen herşeyi yaparım ailem bana hep kötğ davranırdı..
Kötü*
Annem ve babam şu an çoğu kişinin ailesine kıyasla iyi ama benim hayatımda önüme çok büyük engeller koyan bir sorunun sebebiler bir çocuğum olursa aynı sorunu yaşamaması için farklı şekilde eğitirim kesinlikle
Her insanın iyi ve kötü yanları vardır. Bir baba olarak babamı örnek aldığım çok nokta var, bunun dışında asla yapmam dediğim hareketleri de var. İnsan düşünen ve akleden bir varlıktır. Kopya olacağım diye her şeyi ile babamı taklit edemem.
Benim ebeveyinlerim çok iyidirler tek kusur akraba yüzünden tartışıp huzursuz bir ortam oluşturulması
Onları rol model alıp, eksileri yapmamak - artıların üzerine koyarak ilerlemek harika oluyor.
Annem bizi iyi yetiştirdi onun gibi olmak isterim eşim de annem gibi olmalı babam gibi değil xd
Bilmiyorum ya babam da öyle diyordu ben babam gibi olmayacağım derdi ama öyle oldu bende öyle olmam inş
ben içeriden multi disiplinel biriyim kesin kurallarım var o yüzden sert bir baba olurdum kurallar bakımından
Kendim ve eşim gibi olmak isterim geçmişe değil geleceğe yönelik.
Onlar gibi olabilsem keşke ama çok başarılı olacağımı sanmıyorum
Evet.. onlar gibi olabilirsem ne mutlu bana❤
yani benim ailem iyi ama bazen kötü olabiliyorlar o yüzden tam olarak olmam
Keşke annem gibi olabilsem ama o çok güçlü ve sabırlı. Ben değilim.
Hayır. Nasıl ebeveyn olmamam gerektiğini öğrettiler.
İstemem demem ama isterim de diyemiyorum. Onlar da iyi ama daha iyisi olmak isterim
( Annem ) gibi çok temiz çalışkan sevilen biri olmak isterim ( İnşallah )
ikinci öncül ağır basar burası Türkiye aile eğitiminin olmadığı yer
Hayır istemem. Nasıl ebeveyn olunur bilemem ama nasıl ebeveyn olunmaması gerektiğini öğrendim ben.
kesinlikle olmazdım
Asla
Daha modern mobilya muhazakar bir Atatürkçü bir baba olurdum
Modern model muhafazakar Atatürkçü bir baba olurdum
Bu klavye lanet şey ya
öyle olmamak icin çabalıyorum.
🥲🥲🥲
Anneme az olsun benzemek isterim babama asla
Bende de tam tersi...🥲
Evet isterdim
Sen kesin hataylısın
Nerden bu kanı? Merak ettim.
Yıllar önce burada zurafa diye güzel bir kız vardı konuşmuştum o aklıma geldi
Doğrudur ama ben buradan kimse ile iletişime geçmedim. Pek çok zürafa olabilir sitede.
Peki
Allah yazdıysa bozsun. Amin.
Ne üzücü şu cümleyi kurmak...🥲
Onlar gibi olmak istemem
Asla istemezdim hemde hiç
evet gerçekten isterim
Kesinlikle onlar gibi olmak isterim.
Bazı konularda evet
Diger hayatta onlar gibi olmam
Babam gibi olmak isterdim 🤝
Kendim gibi olurum
Evet. Onlar benim için bir rol model!
Evet annem gibi olmak isterim
elbette babam bana tam bir model olmuştur
Yeni nesiller degişik olacaktir :D
Kesinlikle, evet :)
Hayır daha iyisini yapmalıyım
Hayır istemezdim
bu zamanda çok zor
ben isteyen şanslılardanım
Allah yardimcimiz olsun
İstemezdim
İkinci seçenek
Bilemiyorum ya yaşamadan anlamak zor
Hayir
Evet
Yani cokta istemezdim
Anne baba candır
Yaşadığım şeyleri çocuklarım yasamamali
Annem gibi kesinlikle ama babam gibi asla.
Evet isterdim
evet isterim.
Elbette
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?