Her anne-baba çocuğunu yaratır. Anne ne kadar mutluysa çocuk o kadar mutlu, baba ne kadar çok severse çocuk o kadar özgüvenli, baba anneyi ne kadar çok severse çocuk o kadar iyi insanlar biriktirir yanında. Herkes yarattığı çocuğa kendisinden, ilişkisinden bir şeyler sıkıştırır mutlaka. Aileniz de sizin olumlu olumsuz özelliklerinizin mimarıdır. Bir gün size bir şans verilse ve sizi büyütseniz aileniz ile aynı şeyleri mi yapardınız? ♥️
Sizi yetiştirme şansınız olsa anne babanız gibi mi yapardınız?
Babam ilgilenmez pek para getirir bu kadar tüm yük annemdedir. Yine gelsem bu dünyaya yine annemin kızı olmak isterdim. Annem gibi yetiştirdim. Evde varsa çar cur etmez her zaman yarınını düşün der. Yemez içmez giymez gezmez hep çocukları için fedakarlık eder. Evin babası gibidir herşeye koşar her birimizle tek tek ilgilenir. Tek sığınağım arkamdaki asla yılmayacak yıkılmayacak olan dağım. Çok şey öğrendim ne dediyse bu zamana kadar hep çıktı korudu kolladı öğretti şu an annesinin kızı diyorlar ve ben bundan gurur duyuyorum.
Ailem ben 7 yaşındayken ayrıldı. Babamla kaldım şu yaşıma kadar ve babamın bana zerre katkısı olmadı manevi olarak. 6 da işe gidiyordu gece en geç 12' de dönüyordu. Annem zaten kilometrelerce uzakta. Dolayısıyla kendi kendimi büyütmeye çalıştım hiçbirinin desteğini görmedim. Yine iyi kötü olmuştur ama tam anlamıyla hissetmedim o aile sevgisini. Eğer bir çocuğum olursa da en iyi şekilde yetiştirmeyi düşünüyorum. Kendimde görmediğim, geçmişe bakıp keşke dedigim ne varsa o şekilde.
Kardeşimle genelde eleştiriyoruz, çok kulaklarını çınlattık 😄 Kötü değiller hatta genele bakarsak birçok arkadaşımın istediği ebeveyn bile olabilirler. Ama eksikleri var işte her ne kadar kabul etmeseler de. İleride dedikodumu yapmamaları için en azından sorarım çocuklara, benim neyimi beğenmiyorsunuz diyin hele diye 😅
Hemen hemen bende onlar gibi davranırdım. Hataları olmadı değil ama ebeveyn olunca bende onlara benzemeye başladığımı gördüm. Sadece okuma kısmında kendimi biraz daha sıkabiliridim. Onun dışında çok baskıcı bir ailede büyümedim her zaman özgürlük alanım vardı belli şartlarda tabi ki...
Hayır en çok sevdiğim şeylerden biri kendimi yetiştirmek. Hala yapıyorum zaten ama ailemden öğrendiğim çok şey var. Buna rağmen aynı şekilde büyütmezdim