Gizli Üye(30-35)+1 yıl3 yıllık evliyim 1. Yılımızda çocuk yapmak istedik 6 ay geçti olmadı, gitmediğim hastane kalmadı %99 oranda kısırlık tanısı koydular ve çocuğun olmıcak dediler. Beynimden kaynar sular indi yapacak bir şey yok eşime dedim sen ne karar verirsen arkandayım diye boşanmak istersen buna anlayışla karşılarım dedim bana her şey çocukmu tamam bir evliliğin meyvesidir ama Rabbim vermiyorsa bir bildiği vardır ben seni bebek için değil sevdiğim için evlendim dedi, sonra ailelere bu durumu açıkladık benim ailem eşimede bana da ne karar verirseniz arkanızdayız dediler eşimin ailesi ise hemen boşanıcaksın o adamdan oldu, eşim ailesini elinin tersiyle itip yanımda durdu 2. Yılın ortalarında bir tanıdık tavsiyrsi üzerine bir doktorla görüştük her şey Allahtan gelen bir şey siz elinizden geleni yapın gerisi Allaha kalmış dedi sperm geliyor ama canlı hücre çıkmıyor microtese ameliyatı olup yumurtalıklardan sperm aldılar düşük miktarda canlı hücre olduğundan tedaviye başladık 1.5 ay ilaçlar ve iğneler kullanıp %20 oranda olan spermlee %55 e çıktı sonra eşimi tedaviye başlatıp embriyoların düşük olmaması için ilaçlar verdi tedavimizin 3. Ayında benden spermler alındı kaliteli spermleri ayırt edilip eşimden yumurtalıkları aldırdık kaliteli spermlerden embriyo oluşturdular bu süreçte eşimde vajine bölgesinde kistler olduğunu ve ameliyatla onları aldırdık 5. Ayımızda tüp bebek tedavisine başlayıp yumurtalıkları anne rahmine yerleştirdiler ve yine ilaçlarla destekleyip tutunmasını sağladılar tanıdığımızın ve doktorumuzun vesilesi ile embriyolar tutundu ve şu an doğmuş olarak 8 aylık 2 tane bebeklerimiz var ve bu süreçte eşimin ailesi bir kez bile destekte bulunmadı ne maddi nede manevi demem o ki sakın ümidini kesme iki tarafın ailesi de arkanızda herkes bir şey der umursamayın senin kocandan kocanın senden başka hayatı yok dersenki kocamı sevmiyor değer vermiyorum ya da tam dersi kocan böyle düşünüyorsa ayrılın ama bu kadar birbirine değer veren bu kadar seven biri varken bırakmayın birbirinizi Allahtan ümit kesilmez istersen doktorun ismini de verebilirim
94 Yorumla
Soran+1 yılO kadar sevindim ki hikayenizin mutlu bitmesine Allah eşinizden de razı olsun sizden vazgeçmediği için Dr. ismi verirseniz sevinirim tabi ki
Cevap sahibi+1 yılProf. dr hasan serdar oğlu eşimle ilgilenen, benimle ilgilenen doktor ise Prof. Dr. Bülent alıcı ama öncelik olarak Hasan beye gitmeniz gerekir o yönlendirme yapar maddiyat açısından biraz pahalı muayenesi ama denemenizde fayda var. Eğer ki tedaviye başlarsanız doktor vesiledir nasip eden Allahdır bunu düşünün daima ve bolca dua edin Allahın izni ile nasip olur inşallah, aklınızdan kötü şeyleri silin doktor her zaman bize bunu derdi zihniniz temiz ve sıkıntı stresten uzak olmalı diye önceki yoeumunda da belirttiğim üzere çok konulan olur onlara aldanmayın siz birbirinizi her daim sevin güvenin değer verin gerisi Allaha kalmış sağlıcakla kalın sormak istediğiniz bir şey olursa da her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
- +1 yıl
Eşimde sizin durumunuzdaydı ben onu iyileştirmek için hersey yaptım ilaçlar yaptırdım içmedi vizede tüp bebek dediler iyi bir doktor buldum tedaviye yanaşmadı biz kurtaramadık sonunda boşandım ne yaptıysam ikna olmadı gurur yaptı belki de benim kadar sevmedi boşandım dava açtım yine bi çapa göremedim cok mu şey istedim hayattan 😢
En İyi Cevaplar
+1 yılŞöyle bir şey var eğer hayatımda olan eşim de güzel bir şekilde anlaşıyorsam aileme saygısı varsa sevgisi varsa alçak gönüllüyse yani kısacası öyle bir insan olur ki bırakın bu durumu başına kalkmayın konuyu bile açmak istemezsiniz o derece bir iyi insan olduktan sonra hiç problem olmaz, gerekli tedavisini yapar olacaksa olur olmazsa olmaz her şey Allah'ın nasibi kimsede ne kusur olacağını ne çıkacağını bilemezsiniz yani sorun bende de olabilirdi eşim de de olabilir, ancak alçak gönüllü olmayan böyle nasıl söyleyeyim kendisini üstün gösteren dünya umrunda olmayan birisi ya da geçimsizlik içinde olan birisi çekilmez bu yüzden de insan bunu bahane ederek boşanma kararı alabilir.
Ancak her insan çocuk sahibi olmak ister bu durumu her insan kabul edemez. Aralarında anlaşma sevgi ve saygı durumuna göre değişir, şahsen bana aileme saygısı olmayan geçimsiz olan hiçbir insana tahammül edemem aynısı başkası içinde geçerli, netice olarak sizin eşinizle aranızdaki sevgi ve iletişime göre değişir.10 Yorumla
+1 yılÇocuğu olmayan çiftler boşanmamalı. 4 yıldır evliyiz demişsin ayrıntılı olarak anlatmışsın güzel bir evliliğiniz var ve bu beni çok mutlu etti sizin adınıza mutlu oldum.
4 yıldır berabersiniz ama çocuğunuz yok doktor sağlıksinix demiş İkinizde sorun yokmuş buna sevinmelisin. Ne çocuk isteyenler var. Hiç bir umudu yok
İki kişi tanıyorum böyle biri akrabamız diğeri komşumuz. Komşumuz hep ağlıyordu ben o zaman daha küçüktüm kaç sene oldu çocuğum olmuyor diye ağlıyordu. Geçen sene kızını kucağına aldı yıllar sonra çocuğu oldu. Bı akrabamız var kız 4-5 yıldan beri evli ama çocuğu olmuyor kocasında sorun varmış kocası bir kere ameliyat olmuş. Doktorlar yine ameliyat demişler riskliymis galiba erkekliğin gitme ihtimali varmış olmuyormus bu yüzden kız benim kaderim böyleymiş deyip kabullendi. Bunlar benim şahit olduklarım
Daha neleri vardır kimbilir sen sabır et vakti zamanı değildir belki sabret dua et sakın isyan etme. Onun bunun lafını da kafaya takma boş teneke hep ses çıkarır. Emin ol onlar senin evliliğini kıskanıyor. Böyle bir yuvayı o kadar arayıp bulamayan insanlar var ki. Evinin eşinin ailenin kıymetini bil...
Sen mutluysan sorun Yok diğerleri de kıskançlıktan Çatlasınlar...
Yüzünüzden mutluluk eksik olmazsın ❤️11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim güzel dilekleriniz için :)
Birtanem hiç üzülme önemli olan kocan olmak üzere ailelerinizin ne düşündüğü. Onlarda yanında zaten ve bak ikinizde de sorun yokmuş bu daha güzel bir şey. İçime doğdu sizin bence kesin bir çocuğunuz olacak. Kısırlık durumu bile yokmuş ki. Ha en ama en kötü baktınız 10 yıl içinde olmadı yani 6 yıl kalmış evlatlık edinirsiniz. Boşanmak aşırı saçma. Hani eşin falan sana kötü davransa affetme boşan derim. Ama çok güzel evliliğiniz var ve ikinizde de sorun yok. Allah size bebek vereceği vakti bilir. Boşansanız ne olacak? Başkalarında da belki aynı sorun olacak. Sizin çok güzel evliliğiniz var. Boşanılacak asla bir durum yok. Sen cahillerin dediklerine bakma. Ya millet ne zaman susmuş desene? Onlar her zaman konuşurlar en iyisi de olsan en kötüsü de olsan. Ayrıca bak benim bir tanıdığım var tam 23 yıllık evli ve çocukları olmuyor sorunda adam da. Ama birbirlerini asla bırakmadılar. Kimsenin lafına da aldırış etmiyorlar. Başka bir tanıdığımın başta çocuğu oldu ama sonra yıllar üstüne zor çocuğu oldu hep doktora gittiler ikinizde de sorun yok dediler en son da 2. Çocukları oldu. Hayat bu yani ne zaman olacağını bilemezsin. Lütfen üzülme bu ne senin ne kocanın suçu. Bir ömür aşkınız hiç bitmesin inşallah ❤️
12 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim yazdıklarınız çok iyi geldi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
118Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u +1 yılÇocuk sahibi olamamanın bir çiftin evliliğini sonlandırıp sonlandırmaması kişisel bir karardır ve oldukça hassas bir konudur. Bu tür bir kararı verirken birçok faktörü dikkate almak önemlidir. İşte düşünmeniz gereken bazı önemli noktalar: Birbirinizi Seviyorsunuz: Evliliğinizdeki temel unsurlardan biri, birbirinizi sevdiğiniz ve ilişkinizin sağlam temellere dayandığıdır. Bu, çocuk sahibi olamama durumuyla başa çıkmanızı kolaylaştırabilir. Tıbbi Sebepler: Eşinizle birlikte birçok tıbbi test ve inceleme yaptırmışsınız ve her ikisi de tıbben sorun olmadığınızı öğrenmişsiniz. Bu durumda, çocuk sahibi olamama sorununun tıbbi bir çözümü olmadığını anlamak önemlidir.
Alternatif Yolları Düşünün: Biyolojik çocuk sahibi olamıyorsanız, evlat edinme veya üreme teknolojileri gibi alternatif yolları düşünmek bir seçenek olabilir.
Destek Sistemleri: Ailelerinizin ve arkadaşlarınızın size moral ve destek verdiğini belirtmişsiniz. Bu destek sistemlerini sürdürmek, bu zorlu süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olabilir. Profesyonel Yardım: Eğer bu durum sizi derinden etkiliyorsa, bir psikolog veya danışmanla çalışmayı düşünmek önemlidir. Duygusal olarak zor zamanlar geçirebilirsiniz ve profesyonel yardım bu süreçte size rehberlik edebilir. Zamanı Değerlendirin: Bu kararı aceleyle vermemek önemlidir. Belirli bir süre boyunca durumu değerlendirmek ve birlikte alternatif seçenekleri düşünmek, bu süreci daha iyi anlamanıza yardımcı olabilir. Sonuç olarak, çocuk sahibi olamamanın evliliğinizi sonlandırıp sonlandırmama kararı kişiseldir ve siz ve eşinizin ihtiyaçlarına, değerlerine ve hedeflerine dayanmalıdır. Bu süreçte birbirinize destek olmak, açık iletişim kurmak ve profesyonel yardım almak, karar vermenize yardımcı olabilir. Önemli olan, bu süreci birlikte atlatmak ve birbirinize destek olmak olduğunu unutmamak önemlidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen severek evlendim birkaç ay sonra eşimin hamile kalamadığını fark ettik beraber fark ettik fakat eşim evlilik öncesi adet düzensizliği yaşadığını bana söylememişti sonuç itibari ile bu durumu öğrendim 12 sene boyunca çocuğumuz olmadı ben bir tek gün bile bu konuyla alakalı kendimi hiç üzmedim fakat ailem benden gizli bilakis annem Eşime sitemde bulunmuş eşim bana birkaç kez istersen boşanalım diye söyledi fakat söylerken ciddi olup olmadığını ben kestiremedim hayır boşanmak istemediğimi söyledim ve ilerleyen süreçte 12. senenin sonunda tüp bebek tedavisi ile ikiz bebeğimiz oldu bir vefat etti diğeri yaşıyor şimdi ben iki durumda yaşamış birisi olarak boşanmamış olmak konusunda yaptığım kararı doğru buluyorum fakat şu anda benim bir oğlum var
Bir çocuğa sahip olduktan sonra fikrim şu yönde değişti keşke benim de 3-4 çocuğum olsaydı.
Sonuç olarak ilerleyen yaşınızda vermiş olduğunuz karar hayatınızın en büyük kararı olacak
Ben şimdi bugün hiç çocuğum olmamış olsaydım hayata tutunmakta inan çok zorluk çekerdim benim bugün olgun biri olmam hayatı olan enerjimi sağlayan şey ise aslan gibi oğlum dur20 Yorumla
+1 yılhayatta hiçbir şey belli olmaz. benim arkadaşım onca tedavi gördü çocuğu yıllarca olmadı. ne zaman ki umudunu kesti artık olmayacak diye Allah ona 10 sene sonra bi çocuk nasip etti.. eski komşumuzda da aynısı oldu onların da sonradan ikizleri oldu.. Allah kime ne zaman çocuk vereceği belli olmaz.. boşanıp yeniden evlilik yapınca diyelim ki çocuk oldu ama o mutluluk bir daha ele geçmedi bu da bir pişmanlık değil mi? bence birbirini seven/sevmeyen kimse elalem ne demiş umrunda olmamalı. siz kendini bildikten sonra elalem değil 50 alem ne dese boş. elalem kendi hayatından mutlu mu ki herkesin her şeyine müdahale ediyor.
bekara evlen diye bastı.. çocuk olmaz boşan derler. olur 2. çocuk olsun kardeşsiz olmaz derler. 2. olur ikisi aynı cinsiyet ise derler 3. yap belki bu defa kız/oğlan olur derler.. elalem der de der. boş ver elalemi. kalbini dinle20 YorumlaAsla ama asla umudunuzu yitirmeyin. Etrafınızdaki negatif zihinli insanları da ciddiye almayın. Doğa bazen insanı o kadar şaşırtır ki, hiç bir anlam yükleyemezsiniz. Bir örnek de ben vereyim. Eski bir dostumuzun çocukları olmuyordu. Tedavi üzerine tedavi denediler. Olmadı. Sonra bir çocuk evlat edindiler. Gayet mutluydular. Veee... Kadın hamile kaldı ve çocukları oldu. Bazen kafanıza takmasanız bile bu durumu değiştirir. Buna benzer hikayeler duydum. Olayı kafaya takmayıp, korunmadan devam edildiğinde çocuk olduğunu duymuştum. Madem biyolojik bir engel yok. O zaman olması ihtimali çok yüksek. Siz birbirinize olan sevginizden hiç eksilme olmadan birbirinize sarılın. Bakın göreceksiniz o çok istediğiniz yavrunuzu doya doya koklayıp öpeceksiniz. Sağlık ve sevgiyle kalın.
10 Yorumla
+1 yılAblacım insanların %80i senin yaşadığın gibi bir ilişki bulamadığı için psikolojisi bozuk, karşı cinsten nefret eder hale gelmiş. Anormal insanlar haline gelmişler. Üstelik bunların çoğu da çocuk sahibi olmayı bırak evli bile değiller. Sen hayal hayat yaşayan birisin. Bunu anlamanı istiyorum.
Ayrıca 4 yıl ne ki? Çok daha uzun yıllar sonra çocuğu olan insanlar var. Hiç mi duymadınız. Mesela 10 yıl sonra falan. Ama tabi size ne olur bileyiz. Ama dua et...
Ayrıca böyle güzel bir ilişkim olsa asla çocuk olmuyor diye bozmam. Evcil hayvan sahiplenin bence. Evlatlık alın diyeceğim ama sonra öz çocuğunuz olur o çocuğa yazık olur. Tavsiye etmiyorum asla.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Çocuğu olmayan çiftler tedavi görmeli. Tedavisine bakmalı. Tıp her geçen gün gelişiyor. Her şeyin çözümü vardır..
Çözüme yanaşmıyor ise eş evet boşanmalı ama ellerinden geleni üstüne düşeni yapıyor ve olmuyorsa, Allah'ın takdiri diyip birlik beraber olmalıdır!
Olmuyorsa olmuyor zorlamanın ve üzülmenin kendimizi üzmenin zerre anlamı yok. Çocuk şart değil. Çocuksuz da mutlu oluruz, olabiliriz ki evliliğin amacı çocuk değildir!
Ben çocuk olurum aşkıma ki evlatlık da alınabilir, alternatifler değerlendirilmelidir!14 Yorumla- +1 yıl
Size çok sık denk geliyorum. Bugüne kadar okuduğum her yorumunuz sığ, geleneksel, tutucu, bağnaz, empatiden yoksun ifadeler içeriyor. Yazı, insanın aynası gerçekten. Çocuk olmuyorsa boşanmalıdır eş diyen biri hayatında bir şey görmemiştir. Aşırı tutucu birisiniz.
- +1 yıl
Çocuk olmuyorsa boşanmalıdır demedim ki😅
Tedaviye yanaşmıyorsa çözüme yanaşmıyorsa boşanmalıdır dedim 🌸
Geri kalanlar için teşekkür ederim 🌸Mutlu günler diliyorum - +1 yıl
Çözüme yanaşmıyorsa diyorsunuz. Size ne ki tüp bebek vs yöntemleri denemek mecburiyetinde olsunlar. Çözüme yanaşmak zorunda neden olsun bir eş. Belki çocuksuz bir hayat onlar için en ideali. Cımbızlayacağına kendine odaklan. Aş sınırlarını. Bu dünyaya çocuk zaten getirilmemesi gerekiyor.
- +1 yıl
Tedaviye de var.
Ben kendi adıma konuştum, ben olsam böyle yapardım diye
Ben böyle düşünüyorum
Asıl sana ne 😅
Soru sormuşlar bende görüşümü bildirirdim 😅
Size ne derken yaptığınız ne oluyor 😅
Herkes düşüncesini paylaşmakta özgür 😅
Çözüme tedaviye yanaşmak zorundadır yoksa yol alsın
Kimse kimseyi çekmek zorunda değil
Ben detaylı yazdım çocuk şart değil de dedim ama taraflar çocuk istiyorsa diye ekledim
Çareler içinde çaresizlik saçma mantıksız
Cımbızlama yok detaylı yazdım geniş yazdım
Cımbızlayan sensin
Sınır yok bende
Bende pek çocuk taraftarı değilim
+1 yılSırf çocuk için mi evlendiniz? Hayır.
Her evlenen çocuk yapabiliyor mu? Hayır.
On tane çocuk yapsanızda konuşan insanların çenesini kapatabilir misiniz? Hayır.
Ayrılınca ikinizde daha mı mutlu olacaksınız? Hayır.
Herşeye rağmen birbirinizi seviyor ve sayıyor musunuz? Evet. Tüm bunlara rağmen hala ayrılmayı düşünüyorsan belkide düşündüğün kadar sevmiyorsundur. "Aa hayır tabi ki de seviyorum" diyorsan o zaman hemen depresyondan çık ve evliliğinin tadını çıkarmaya bak.☺️🥳
Ayrıca her şerde vardır bir hayır canım benim. Buna iyi yanından bak git gide her şey daha kötüye giden bir dünya ve insanları hiç olmadığı kadar acımasız bir hayat böyle bir dünyaya çocuk getirmek istediğinden emin misin?10 Yorumla
+1 yılSabırlı olmalısın şimdiki çoğu çiftlerde bu durum var
Ya yumurta çatlaması gerçekleşmiyor ya da stresden olmuyor ya da sperm az geliyor sağlıklı ve organik beslenin bu konuyu dert haline getirip sadece yumurtlama zamanı yapmak için yapmayın bizimde 2 senedir olmuyor ikimizdede sorun yok Allah büyük diyip duanı eksik etme
Ailede laf sokanlara
korunuyorum diyorum sasiriyorlar
E o zaman bu özel soruyu sormayın sizde diyorum
Haklı olarak
ya da bu durum sizi alakadar etmez diyorum
İyi düşün iyi olsun
Eşime de banada baskı uyguladiklari zaman öncelik para durumunu rayına sokucaz sonra nasip diyip gecistiriyoruz 5 6 sene sonra çocuk sahibi olanlar var çevremde
bence bunun için yuva yıkılmaz
Ablamın 3 sene sonra olmuş kuzenimin 4 sene sonra hepside sağlıklı bireyler
Yediğine ictigine dikkat et
Ki sana mativasyon veriyorlarmis ne güzel
iki kendini bilmez insan yüzünden yuvani yıkma bence caninida bunun için hiçe sayma sakın10 Yorumla
+1 yılMerhabalar,
Gerçekten eşinizle yaşadıklarınız çok güzel. Kesinlikle kocanız haklı bu çok saçma bir düşünce. Eğer olmuyorsa belki zamanı gelmemiştir, en doğru zamanda olacaktır. İradenizi ve isteğinizi kaybetmemelisiniz. Sabırlı olmalısınız. Dininize bağlı mısınız bilmiyorum ancak bağlıysanız dualar etmenizi çocuk sayihibi olmak için ve genede çok güzel bir evliliğiniz olduğuna şükretmeniz gerektiğini öneriyorum. Eğer gerçekten dayanamaz bir halde hissediyorsanız, ailesiz kalmış zavallı bir bebeği evlat edinmeye ne dersiniz. Hem bu sayede mutluluğuda bulabilirsiniz. Belkide Allahın sizi sınaması bu yöndedir. Umarım gelecekte çok istediğiniz o ailenin son basamağınıda oluşturursunuz. Dileklerim o yönde. Kendinizi üzmeyin ve duygularınızı eşinizle paylaşmayı unutmayın. 🙂10 Yorumla
+1 yılKardeşim sizin anlattığınız olayları tam 11 yıl yaşadım neler duydum neler ve emin olun siz veya başka bi bayan eşinize çocuk vermek veya vermemek gibi şey yok çocugu Allah verir tıpben bi sıkıntı yok diyorsunuz demek ki vakti zamanı var kardeşim 6 defa tüp bebek ve eşim 13 defa ameliyat oldu şu an çok şükür 3 yaşında bi kızım var ama hiç bi zaman boşanmayı düşünmedim aklıma bile kardeşim Rabbim inşallah sizede nasip eder evlat kokusu almayı size bi tavsiyede bulunayım çocugu cıkarın hayatınızdan ve günlük işler ve yaşamınızla meşgül olun piskolojininde çok etkisi oluyor çocuk olmama konusunda
10 Yorumla
+1 yılAyrılmak doğru olmaz hem kocanla bu konuda aran bile bozulmamış bir kendini bilmez yüzünden bunu kafana takma unutma bu hayatta kim benim kocamın bizim hakkımızda ne düşünüyorlarsa düşünsünler hayatına bak onlara ne ailellerde bile destek çıkmışlar o edepsize ne boş ver Ablam hayatına bak umudunu kaybetme nasipte varsa olur
21 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim güzel düşüncelerin için
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 yıldır evliyim eşim 3 kez düşük yaptı ve 1 kez bile boşanmayı düşünmedim. Çocuk evliliğin en güzel armağanı fakat onsuz da olmaz diye bir şey yok! Tüp bebek konusunu ciddi ciddi düşünmenizi tavsiye ederim. Biz 1 kez denedik başarısız sonuçlandı ama 3-4 kez denemek istiyoruz eşimin yaşı 33 olacak bu yıl. Vaktiniz varken bu durumu da denemenizi tavsiye ediyorum. İnsanlara aldırış etmeyin moralinizi yüksek tutun. Diğer bir tavsiyem ise hormon testi alıp kadınlarda yumurtanın en hazır olduğu dönemi tespit etmeye çalışın. Teknik olarak max 4-5 gün bir döllenme aralığı var onun dışındaki süreçte denemeleriniz seksten ibaret olacaktır. Psikologluk henüz bir durumunuzun olmadığını düşünüyorum ama sadece biraz daha farklı odaklanmalısınız. Allah gönlünüze göre versin mutluluklar eşine selam.
30 Yorumla
+1 yılYa olur ya uf milletin ağzına s*cym beni. Kuzenim de sebep Yokken çocuğu olmiyodu fakat dokuz on yıl sonra çocuğu oldu böyle kaygılara girmek için çok erken ki haini çok edinebilirsin yerini az da olsa doldurabilrsin ama doğru bir adam bulmak bu hayatta çok zor çok zor yani imkansiza yakın neticede çocuk da senden kopacak ama o kişi yanjnda seninle yaşlanıyor ömür onunla geçiyor
11 Yorumla
Soran+1 yılo kadar haklısın ki doğru insan çok zor bulunuyor bazen hiç karşına çıkmayabiliyor.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 482 cevap paylaştı. Her şeyden önemli sevgi. Dediğine göre de aranızdaki sevgi eksilmeden devam ediyor dolayısıyla da gerisinin hiç önemi yok. Sağlık yönünden olumsuz durum yoksa, demek ki zamanı gelmemiş ki yaradan size evlat vermiyor. Zamanı gelince o da olur. En güzeli hep hayırlısını dilemek, istemek. Evliliğinizin ilk yılında hiç istemediğiniz karakterde bir evladınız olsaydı daha mı iyiydi. Yaradan vermiyorsa demek ki daha zamanı var daha iyi olacak. Bak ben 38 yaşımdayım, daha evlenmiyor musun diyorlar, nasip olmayınca olmuyor işte, üzülmenin de faydası yok, 3 günlük dünya
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden başkasının fikrini önemseyip, ayrılmak istiyorsun, madem bu kadar mutlusun? O akraba bozuntusu çokmu önemli, belliki kıskandığı için konuşuyor. Sana doktor önericem , Instagram yaz dr. yeganealiyeva. Çok başarılı. Tüp bebek de yapıyor, doğum da yapıyor, kadın hastalıklarına da bakıyor, sezeryan da yapıyor, sonsuzluklada ilgileniyor her şey yapıyor. Tüp bebek istemiyorsan sana doğal yollarla bebek sahibi olmana yardımcı olur. İnstagram sayfasına göz at bence. 994 55 481 06 12 ücretsiz sorularınıza cevap da verir. Çok başarılı doktor, asla pişman olmazsın.
10 YorumlaHersey nasip Allahın Dedigi olur.
10 sene sonra olanda var , hic olmayanda var.
Son cağre alırsınız evlatlık hem sevap, depremde bussuru bebek çocuk yetim kaldı, Allah bir yol gösterir inşallah,
Eşinle anlaşıyorsan çokta takılma.
20 Yorumla
+1 yılÇocuğu olmadığı için birbirini seven iki insanı anlamak istemiyorum açıkçası. Bu şuna da benziyor. Bir taraf çocuk için anne ya da bana olmak için hazır hissetmediğinden dolayı çıkan tartışmalar.
Maalesef çocuğu olmayan çiftler günümüzde sıklıkla var. Ama bu çocuğunuzun olmamasına engel değil. Ailesi olmayan binlerce çocuk var onu büyüttüğünüzde kendi çocuğunuzdan farkı mı kalır. Annesi ve babası olmayan bir çocuk ve çocukları olmayan bir çift. Lütfen bunun farkındalığını yayalım. Evliliklerin son bulması şart değil.00 Yorumla
+1 yılEvlilik sadece çocuk demek değilki ruhunun diğer yarısını bulduysan mutluysan sakın ayrılma aşk çok kutsal bişey tıbbi tedavileri dene sakın pes etme belkide doğru zaman değildir allah sana da nasip edecektir güzel kardeşim inşallah içten bir şekilde dua et
20 Yorumla
+1 yılÇocuk olmuyor diye boşanmak doğru değil. hem iki iyi anlaşan insanlarsiniz yazık etmeyin. her aile çocuk ister ama herkese nasip olmaz. Egerki gerçekten bir çocuk istiyorsanız korumacı aile olabilirsiniz. tabi ki bu iki tarafında isteğine bağlı. hem o çocuğa güzel bir hayat ve anne baba şevkati verirsiniz hem de ebeveyn duygusu yasarsiniz ve bence bu dünyadaki en güzel duygulardan biridir.🙂
20 YorumlaOkurken çok güzeldi ya umarım daim olur birlikteliginiz. Ve buradaki bir çok ciftede ilham örnek olur inşallah . Milletin lafiyla evlenmediniz boşanmaya da niyetiniz olmasın. Şu bahsettiğiniz durumun içindeyseniz zaten gerisi mühim değil sizin gibi olan bir tanıdığımız vardı onlarında uzun süre sizinkinden bile uzun çocukları olmadı. Ama birbirlerini sevgi ile kucakladılar. Allah onlara da nasip etti sonunda dilerim sizede eder. Birliğiniz Daim olsun.
20 YorumlaUzun uzadıya yazmayacağım , yanlış düşünceler içerisindesin, çocuğu olmayan sadece sen değilsin, Tarih boyunca da bir çok ünlü ya da ünsüz karakterlerin çocukları olmamış.
Allah'ın takdiri bu imtihandasınız. Birbirinizi seviyorsanız çocuk sahiplenebilirsiniz kurumlardan. Mutlu bir beraberliğiniz varken neden sıkıntıya giriyorsunuz ki.
sakın ha boşanmayın.
10 YorumlaTıbbi desteğin yanında manevi destekte almanızı tavsiye ederim (sahtekar cinci hocaları kastetmiyorum tabiki) Herkesin bir imtihanı var. Kimi çocuğu ile kimi çocuğunun olmaması ile sınanır. Sizin gibi eşine bağlı bir eşimin olmasını çok isterdim. Boşanmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Dünya kötü bir yer olmuş gidiyor, anlattığınız gibi seven birini bulmak zor. Çözülecek inşallan buna inan..
10 Yorumla
+1 yılSoruya soru ile cevap vermeyi sevmem ama bu tam karşılığı olacak.
Mutlu giden bir evlilikte çocuğun olmaması mı asıl sorun, yoksa mutsuz ve şiddetin bol olduğu (sadece fiziki değil, piskolojik şiddette var.) bir evlilik mi istersiniz.
Yoksa siz çocuğun evli çiftleri birbirine bağladığı yalanına hala inananlardan misiniz?10 YorumlaO boşanmanızı isteyen akraba evinize geliyor mu? O insana dikkat edin. O kisi belki kötü niyetli muska tarzi bir şey yaptırmış olabilir. Bu tarz şeylere inanıyorsanız tabiki. Ama bu en kötü olasiklardan. Cocuk olmuyor diye bosanmak mı? Bence cok sacma. Hele ki karşılıklı olarak bu durumu anlayisla karsiliyir ve sorun etmiyorsaniz. Tabiki denemeye devam edin. Hatta evinizin dışında da deneyin baska bir yerde. Sevgi en büyük ilaçtır. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin inşallah
10 Yorumla
+1 yılBence bu kadar güzel bir ilişkiniz varken bu ilişkiyi insanların sırf çocuğunuz olmuyor diye boşansınlar demelerinden etkilenmek yerine birbirinize daha çok sarılmanız lazım bence insanların ne dediklerini bazen duymazdan ne yaptıklarını görmezden gelmek en doğrusu olur
10 Yorumla
+1 yılVarlık da yokluk da bir imtihan. Çocuk da imtihan. Allah nasip etmediyse bir yerden sonra kabullenmek gerekiyor vardır allahin bir bildiği. Senin ve eşin icin de zor bir durum ama allahtan ümit kesilmez. Benim arkadaşımın başına böyle bir imtihan geldi hepimizin gelebilir. İnsanız neticede her an her şey olabilir gözüyle bakmamız gerekiyor. Olur elbet allahin izniyle birbirinize sevgiyle destek olmaktan vazgeçmeyin 💙
11 Yorumla- +1 yıl
😄
Senin çocuğun olmuyor diye bir done yok elinde Belki eşinin olmuyordur. Ayrıca ikinizede problem yok dendi. Çocuk olmazsa boşanmak saçmalık. Takılıp kalma Önemli olan eşin. Sevgi varsa umut hep vardır. Çocuğunuzfa olur. Stres yapmayınrahat olun. Ayr8ca çocuğu olmayan çok inşa biliyorum. Gauette mutlular Ufak tefek endişeleri var. Çocuğu olanların onlarca endişesi var inanın.
10 YorumlaÇok şanslısın ikinizin aileside size desket ve moral veriyor onun bunun dediğiyle hiç bişeyi düşünmene gerek yok dağ gibi ailen var yanınızda duruyorlar. ümidinizi kaybetmeyin vr mutlu yuvanızı yıkmayın eşinizie dayayın kendizi her şey allah tan. İnşallah kısa zamanda yuvanızın meyvesini verir allah 🌸🙏
10 Yorumla
+1 yılbir ailenşn çoçugu olmuyo diye boşanmak zorunda degilller bu durumu yaşıyan çok insan var kimi 10 sene evli ve hala çoçukları olmuyo boşanmak bir çözüm degil gebe kalmanın yolları var ayrıcs tüp bebek tedavileri var neden saçma sapan insanlar yok çoçukları olmuyo boşansınlar açısından bakmasınlar her insanın başına gelen bir şey bu konu ile konuşmak istemem ama aile tarafının ve akraba tarafının agzına kelimesine bakıp da yuvanızı yıkmayın her türlü insan bunun için uraşıyo günde kaç kişi boşanıyo Allah büyük sizde bir evlat nasip eder ama siz dedigim gibi tüp bebek tedavisi deneyin
10 YorumlaKarşındaki kisi seni hayatında yol arkadaşı sırdaşı iyi gunde kötü gündesi için evleniyor, çocuğumuz olsun diye değil, ümidini kesme dua et ve beslenme alışkanlıklarıni degistir, sigara alkol aliyorsaniz bir 6 ay kadar ara vermeye çalışın hazir market paket urunu olan sosis yufka islenmis gidalara ara verin organik beslenin, bu sekilde bir kac cift duydum hic engel olmamasina ragmen cocuklari olmuyormus doktorlari bu tür bir diyete baslatmisti 1 yil sonra kadin hamile kaldi
10 Yorumla
+1 yılSonuçta siz birbiriniz için evlendiniz! Hayata dair her şey yolunda ama sadece çocugunuz olmuyor! Bence bu bi sorun ama hayatı alt-üst etmeye değecek kadar da değil! Çevrenize kulaklarınızı kapatın ve birbirinize daha güçlü sarılın! Günümüzde öyle bi teknoloji var ki, 65 yaşında kadını hamile bıraktırıyor :) Hiçbir şey Olmadı, yetimhanelere gidin; orada daha 40'ı çıkmamış öksüz-yetimler var! Bence hayata tutunamayan o minik ellerden bir tanesini siz tutabilirsiniz de <3
11 Yorumla- +1 yıl
Tıbben ikinizde de sorun olmadığı halde neden çocuğunuz olmuyor enteresan! seks yaparken prezervatif ya da ertesi gün hapı falan kullanmıyorsunuz di'mi 😉
+1 yılElbet birgün olur ayrıca eşinle aran iyi bir sorun yok aileler bile olumsuz düşünmüyorken onlara ne sen ailesiyle iyisin eşinde ailenle iyi diğerleri çok da önemli değil akraba zaten iyi gün dostu kötü günde 1 gün 2 gün olur daha sonra olmaz boş ver onları hem böyle güzel bir evliliği bozma dışardaki birkaç asalak yüzünden
10 YorumlaAslaaa! Hemde o kadar iyi anlaşan bir çiftsiniz dahası aileler bile bu konuda size arka çıkarken başkasına affedersin b. k yemek düşer. Sakın ama sakın ayrılık tarzı bir düşünce içine girmeyin. Kim ne derse desin ona da kulak asmayın. Yarın öbür gün kendi çocuklarının başına gelmeyeceği ne malum? Her an her şey olabilir.
10 Yorumla
+1 yılYa üstten bildirim düştüğünde evet ayrılınabilrcek mantıklı bir sebep diye düşünüyordum ama bence sizin ilişkiniz o kadar kıymetli ki iki kişinin evlendikten sonra bile birbirine sevgi beslemesi gerçek aşkın göstergesi bence kıymayın elinizde çok kıymetli bir hazine var bu da sizin imtihanınız farklı birçok alternatif var
10 YorumlaBunun için sevdiğin insanı bırakma. Gayet güzel bir hayatın var. Çocuk olsun diye evlenmediniz birbirinizi sevdiğiniz için evlendiniz diye düşünüyorum. Başka birisiyle evlenip çocuk sahibi olsanız ama mutlu olmasınız bu hayatımı seçerdiniz. Önce siz ne istiyorsunuz onu düşünün. Sağlıksal bir problem yoksa Allah'ın izniyle bir gün olur. Allah'a dua edip sığınmak manevi yönüyle ona yöneldiğinizde Allah'ın izniyle olur. Şunu da düşünün anne baba olmaya ne kadar hazırsınız? Diyelim ki Allah korusun evladınız zihinsel ya da bedensel engelli bakabilecek durumda mısınız maddi manevi? Çocuk sahibi olmak akla güzel gibi gelse de sorumluluğu büyük. Bu sorumluluğa hazır mısınız? Bunları da değerlendirmelisiniz. Sağda solda konuşan insanlar içinde sevdiğin insanı boşanma mantığından çıkmalısın. Kulakları tıkamak önemli. Bu insanlar senin için önemsiz önemli olan yanındaki.
10 Yorumla
+1 yılŞaka mı ya insanlar çocuk yapmak için mi evleniyor sanki. Ben sevdiğim kadınla evleneceksem çocuk olmadan da onunla yaşlanana kadar yaşamayı isterim. Kocanla senin düşüncen önemli bu konuyu açık açık konuşun tüm duygularınızı masaya yatırın ve sizden başka kimsenin düşüncesini zerre kadar umursamayın. Kim eleştirmiş kim yermiş umurunuzda olmasın. Siz birlikte mutluysanız kıymetini bilin geçin.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOlmuyorsa olmuyordur bu yalnızca sizleri ilgilendiren bir durumdur. Senin ailenin ve ya eşinin ailesinin karar vereceği istekte bulunacağı bir mevzu da değildir. Eşini çok seviyorsan seni çok seviyorsa bu durumu kabul edebiliyorsanız kulaklarını tıka ve evliliğine odaklan. Ağzı olan konuşur duymamaya çalış. Umarım her şey gönlünce olur
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDurumunuz varsa esinizden sperm alınıp sizinde yumurtaniz alinip birlestirilerbilir tabi bu laborotuvar ozel hastane gibi yerlerde mumkun oldugu icin durumunuz varsa dedim bu yontem zannedersem tup bebek yontemi oluyor herseyin bi caresi bi tedavisi bi yolu varken gunumuzde olmeyi dusunmek cok sacma
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılManyakmisin bacim sen sen kocanla mutlusun degilmi ee daha ne istiyorsun ben evliligim sürece mutlulugu hic tatmadim cocuk dedigin sey Allahin kendi muradidir senin ya da bir baskasinin degil, bu senin ne eksikligin nede fazlaligindir, veren de Allah alanda, yok kendini oldurmeyi dusunmussunde Çok yaşa ozaman , manyak rahatınızi keyfinizi niye bozuyorsunuz. Allah sana vermediği bir seyi sen alamassin, sabret belki verecek belki vermicek Sacma seylerle kendinizi neden mutsuz etmek istiyorsunuz ben 18 yillik evliligimde 6 ay mutlu olmadim a*k 2 cocugum var bana mutluluk getirmedi
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBizim miller güya ağır müslüman.
Allah bahşetmediyse nerde kadere iman?
Işimiz gücümüz herseyimiz görünüşte.
Bu toksik insanlar yüzünden böyle evlilik bitirilmez kardeşim.
Tıbben sıkıntı yoksa birileri büyü yapmış olabilir.
Rahme yerleşen bir üçharfli çocuk olmamasını engelleyebilir.
Bu gerçekten olan bisey bu arada örnekleri var.
Bi araştırın madem tıbben bir sakınca yokmuş.10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl1 ay boyunca düzenli hayıt çayı ve civanperçemi çayı için sabah akşam aç karna. Çocuğunuz olur. Bana güvenin. Yumurtaları çok sağlamlaştırıyor. Hatta eşiniz de hayıt çayı içebilir sperm kalitesini arttırıyor.
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayıt tohumunu öğüterek için. Kaynamış suya atacaksınız kaynatmayacaksınız kesinlikle. Demlenecek, ılıyınca için. İnşallah çok hayırlı güzel bir evladınız olur.
Soran+1 yıldenerim olur inşallah
Cevap sahibi+1 yılİnşallah. Araştırın bunlari kullanip hamile kalan çok var. Östörojen (kadinlik hormonu) içeriyor civan perçemi. Hayıt tohumu da rahimi temizliyor yumurtayi ve spermi güçlendiriyor.
+1 yılBirbirinizi seviyorsanız niye boşanacak siniz Rabbim bilir işini bekle benim amca kızı kaç sene olmadı tedavi gördü ama sonra kendiliğinden oldu bozma moralini sakın kimseye kulak asma ins en kısa zamanda kucağına alırsın
20 YorumlaŞahsen öyle bi durumda olsam eğer karşimdaki insanla severek evlendiysem aslaa boşanmam çocuk icin evlatlik aliriz tup bebek yapariz bi yolunu bulurz ama çözum boşanmak değil. sevmeyerek evlendiysem yani eşimi sevmiyorsam boşanrm.
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 873 cevap paylaştı. Tüp bebek yapın senden bir yumurta eşinden sperm alarak tupte dolleyip tekrar iceriyerlestirerek bebekler oluşuyor bu teknolojide bunlar basit operasyonlar bunu denediniz ikinizdede sorun yoksa bu kolaylıkla olur
20 Yorumla
+1 yılSanki çocuk yapmak için mi evlenmisler. İki sevdali aynı evde ömürlerini sürdürmek ve saçlarını birlikte beyazlatmak için evlenir insan. Tabi çocuk aşkın meyvesidir ama olmuyorsa da bu güzelim aşk veya evlilik bitmemeli.
20 YorumlaBu da sizin imtihanınız canım. Kaç yıl çocuğu olmayanların bir anda çocuğu oluyor. Azıcık sabır gereklidir belki. Ya da strese girmişsindir. Hayatı akışına bıraktığında her şeyin daha güzelleşeceğini göreceksin❤️ Allah hayırlısını nasip etsin önce😊
10 YorumlaBence böylesine güzel bir aşk, bağ , anlayış, sevgi varken sırf çocuk olmuyor diye boşanmak size yazık eder. Tüp bebek yaptırırsınız, evlatlık alırsınız yani bir şekilde çocuk hallolur yeter ki sizin gönülleriniz bir olsun asla ayrılmayın.
10 Yorumla
+1 yılBazı kişiler çocuk özlemiyle yanıp kavrulur bazı kişilerde çocuk istemez. Eğer çocuk özlemi varsa doktora gidilmeli ve doktor sonuç vermezse tüp bebek gibi yöntemler denenmeli. Baktınız yine olmuyor ve çocuk özlemi fazla o zaman boşanılabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Canan karatay gibi doktorlar beslenme ile herşeyin çaresi olduğunu söylemekte. %100 organik beslenin akdeniz mutfağı tarzı beslenin aralıklı oruç uygulayın vitamin ve mineraller kullanın ek olarak spor yapın tamamdır. hayatınızdan şeker tatlı aburcuburlar un alkol sigara çıkmalı. Belki sigara yüzünden çocuğunuz olmuyor. belki şeker yüzünden
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayir tabii ki çocuk yapmak evlilikte zorunlu mu bu nasil bir düşünce ve ayrica çocuk yapmamalari dogum oranalrinin azalmasi gerek bilincisiz bir nüfus artisi var ve bu dunya icin insanlik icin cok kotu bir sey yapmayin cocuk abi yapmayın cocuk dogurmayin cocuk digirmak isteyen aman ne oalavk sen de dogur cocuksuz evlilik olmaz diyen cahil kesime takılma sen bilincli birisin bjr çocuk yetsitirmenin yemegini onune koyuo okula göndermekten ibaret olmadiginin farkinda birisin
14 Yorumla
Soran+1 yılyok bizim milletimiz çocuk için evleniyor
Cevap sahibi+1 yılDoğru mu yapıyor hayır evliligin amaci çocuk yapmak degildir herkes cocuk da yapmamali hele ki gunumuzde hic yapmamalı dunyanin kaynakları yetmiyor cok hizli ve bilinvsizce nufus artışı var bilim adamlari ozellikle uyardi ama kimse dinlemedi herkes ben cocuk yapsam ne olacak ki diye düşünüp devam etti
Cevap sahibi+1 yılYapmayın cocuk artik nufusu kintrol altinda tutmak icin ülkeler farkli yontemler geliştirecek ve bunların cok merhametli olacağını da düşünmüyorum
Cevap sahibi+1 yılDurum ciddi yani o yuzden bjr kadin hamileyim dediğimde mutlu olmuyorum tam aksine vok üzülüyorum baksana inune gelen hamile artik boyle bir devirdeyiz bundan cok uzak degil sadece bjr 10 sene sonra her sey daha da kotulesecek bu bilincsiz artmadan dolayi
+1 yılBence milletin dediğine bu kadar çok takılma sonuçta insanlar çocuk için evlenmiyor. Birbirini sevdiği ve hayatlarını birleştirmek için evleniyorlar, kötü yorum yapanlarda muhtemelen sizin gibi bi ilişkisi yok. çocuk olmazsa benden ayrılır düşüncesiyle çocuk yapılmaz bence hem ilerde mutsuz bi evliliğe dönüşebilir sadece çocuk olduğu için evli olan insanlar var onlardan olmazsın en azından
20 YorumlaRabbim ne zaman nasip ederse o zaman sen insanlara kafanı takarak psikolojik olarak çocuk olmaz hep olumlu bak nasip bu tabi elinden geleni yap ne güzel ki iki taraf da seni destekliyor ki buna şükretmelisin. Bırak onlar ürsünler yani konuşup konuşup dursunlar onları Allaha havale ett ki Rabbim bilir onları ne olacağını düşünme boşvertakma yoluna bak...
20 Yorumlacok sacma bisey kesinlikle bosanilmamali bir cocuk yapamiyorsunuz diye
kimsenin ne dedigini umursama sen esinle guzel hayat kurmaya devam. et asla 2. kisiler yuzunden moralini bozma cocuk olmazsada olmasin
evlatlik edinmeyi dusunebilirsiniz bence20 YorumlaEski sevgilimle aramızda böyle bir sohbet geçmişti açıkçası üzülürüm biraz ama ayrılmak yerine çocuk sahiplenmek daha iyi olur hem siz birbirinizin ruhlarını sevip evleniyorsunuz iyi günde kötü günde diye yeminler ediyosunuz kötü bir gün varsa yine yan yana olmalısınız ayrılalım fikri ilk kimden çıktıysa yeteri kadar sevmiyor demektir
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe kadar şanslısınız maşallah. 1 yıllık evli olup evin içinde birbirinin yüzüne bakmayan tek kelime konuşmayan yatakları ayıran eşler var. Özellikle bu devirde güzelce sohbet edecek erkek bulmak çok zor. Annem sohbet etmek istediğinde babam hep annemi susturur.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet boşanırdim. Diyelim ki benim çocuğum olmuyor ben de boşanırdim çünkü eğer o adamı gerçekten seviyorsan bari başkasından çocuk yapsın baba olsun mutlu olsun.
Kimse benim kısırlığımi çekecek değil. Kimsenin baba olma hakkını elinden alamam. Bu benim düşüncem.
Yani her yolu denerdik baktık olmuyor boşanırdim.012 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYa kısır olsun veya olmasın fikrimi yazdım işte. Ayirca nasil kısır değil.
Bir sene korunmamaya rağmen gebelik olmuyorsa kısırlık var demektir. Ben ne diye hemen hamile kalıyorum?
Soran+1 yılDoktor her iki tarafa da bir sorun görünmüyor dediği halde siz kadının kısır olduğuna mı karar verdiniz hangi kafayla bu fikre ulaştınız peki
Cevap sahibi+1 yılYa sizin kaç senedir çocuk olmuyor onu söyle bı?
Sana mı inanalım internette yazılan kısır terimine mı.
Ayrıca sen sormadın mı çocuğunuz olmazsa ne yaparsınız boşanır miydiniz diye?
Ben de evet boşanırdim yazmışım. Bu cevap sizi neden rahatsız etti ki?
Ayrıca kısır değilsen daha iyi işte neden bozuluyorsun ki?
Sadece sen değil başka kısır kadınlar erkekler de var. Evlilikte sorun teşkil ediyorsa boşanmak en mantıklısı.
Bunu demeye çalıştım ben
Soran+1 yılallah kalbinize göre versin
Soran+1 yıl@1yldrm teşekkür ederim tavsiyeniz için Allah iyilerle karşılaştırsın :)
Cevap sahibi+1 yıl@1yldrm eee ben ne yazmışim peki? Farketmez işte ister kadın ister erkek kısırsa eğer boşanmak isterim. Çocuk olmuyor sonuçta.
Kadın soru sormuş ben de fikrimi yazdım o kadar. Uzatmayın- +1 yıl
güzel düşünüyosun da canın yanmaz mı onu başkasıyla görürken kendi çoçuklarınız anne babası olcanı yerfen o adamın başka biriyle evlenip çocuk yapmasından çoçugu senden degilde başka birisinden severken canın yanmıcak mı
Cevap sahibi+1 yıl@aşkınsen19 iyi de yani adam benim rızan olmasa da bile beni boşaya bilir sonuçta dimi? O yüzden bu duruma alışmak hani öyle bişey olsaydı diyorum.
Mesela bir akrabamız iki kez mı ne hamile kalmış ama düşmüş sonra da bir daha hamile kalmadi ve yani sonuç olarak bebeği olmadı. Kocası sonra bunu boşadı ve başka kadınla evlendi iki çocuğu oldu iki mı üç mu herneyse.
Yani demem o ki, illa adam er geç soğuk yapacaktır. İstemeyecektir bir yerden sonra. Bebekleri görünce kötü olacaktır. E bunu gören kısır kadın daha da kötü olacaktır. O yüzden en iyisi ayrilmak.- +1 yıl
sende haklısın
Seviyorsanız boşanmayın sırf çocuk içinse evlilik tercih sizin. Rabbim bazı sınavlardan geçirir bizi bunun örnekleri var Müslüman Gürses eşinden boşandı mı yok gerçekten seviyordu.
10 YorumlaEmeğine saygı duyup sonuna kadar okudum aslaaa boşanma tıbben bir sorun yoksa durum doğru zamanlarda doğru zemine tohumu bırakmamaktır. Bunun okadar çok nedeni var ki tam açmasan da olmaz karşıda ya da sen stres içindeysende olmaz beslenmeden de kaynaklanır vs
10 YorumlaSen eşinle mutluysan o da seninle Mutlu ise sorun yok.. sonuçta elbette cıvık güzel bir şey ama bunu verende Allah olmuyor ise olmuyordur.. bu kimseyi ilgilendirmez aile sadece çocuk demek değildir.
10 YorumlaYaşınız 30 veya üstü ise yeni doğmuş annesiz babasız sahipsiz bebekleri evlatlik edinebilirsiniz bence tabi eğer benimseyebilirseniz hem bir çocuğun hayatını kurtarırsınız hemde bir evladınız olur
10 Yorumla
+1 yılBence eşin sana böyle davranıyorsa herşeyi açık bi şekilde herşeyi konusuuorsanız niye bosanasıznız ki o sizin akrabalardan kim diyorsa bosansın diye sen ona benim bosanmamı istiyorsa git kendin boşan de boş ver herkesin cevabını ver ottur ne canını sıkıyorsun
10 Yorumla- Devamını Gör (152)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat