Her şeyin bir vakti olmalı fikrimce. Çocuk oyun oynamadan büyüyemez ama sadece oyun oynayarak gelişemez. Çocuğa zamanını yönetmeyi öğretmek gerekiyor hem de küçük yaşlarından itibaren. Gün içinde belli sorumluluklarının olduğu bir liste olsun ve yaptıkça tik atsın tüm sorumluluklarını yerine getirdiği bir hafta çocuğa istediği bir oyuncak alınabilir veya başka bir ödül konulabilir.
Bence ikisi de olmalı yani her şeyin fazlası zararlıdır yani sürekli eğlenmek ya da sürekli ağır disiplinli eğitim almak da bir süre sonra çocuğu sıkabilir ya da zorlayabilir. bu yüzden de her şeyin zamanı olmalı bence bir yandan aile çocuğunu eğiterek doğru adımları atarak bir yanda da eğlenmesine izin vererek gelişmesini sağlayabilir. ama tabi ki de eğitim ve gelişim her şeyden daha önemlidir bence.. bu yüzden de ağaç yaşken eğilir sözünü düşünüyorum 🍀
İkisi de olmalı. Oyun oynamak (teknolojik değil) psikolojik gelişim için önemli. Spor ve sanat eğitimi beyin gelişimi, sosyal ve fiziksel gelişim için önemli.
İkisi de dozunda olmalı çocuk sonuçta disiplin öğrenmeli ama o yaşta da çok sıkmamak gerekir doyasıya oynasın çocukluğunu yaşasın ama disiplinli de olsun