Sevgilimden hamile kaldım çocuğun velayetini alabilir mi?

24 yaşında hemşireyim. Tek yaşıyorum. Annem babam ayrı. Annemle aynı apartmanda oturuyoruz. 3 senedir hayatımda olan birinden hamile kaldim. şu an bebek 8 aylık. Cinsiyeti erkek. Bebeği aylar önce tek başıma büyüymeye karar verdim. Bu arada ben tek çocuğum annem de torunuma ben bakarım sende işe gidersin dedi. Hamile kaldığım kişiyi annem başından beri istemedi çünkü kültürlerimiz çok zıt ben hamile olduğumu ilk öğrendiğimde bana benim ailem muhafazakar asla kabul etmez nikahsız bebeği dedi bende o günden beri onunla görüşmedim sonra bebeğin cinsiyetini öğrenmek için aradı erkek dediğim zaman işler değişti erkek olduğunu öğrenince bebeğe sahip çıkası geldi. Şimdi de dün kapıma kadar gelip bana o bebek doğduktan sonra velayetini ben alicam dedi. Bende şaka mısın bebek senin soy ismini bile almiycak hem biz resmi olarak evli bile değiliz babası olduğunu bile ispatlamadin dedim o da DNA testi açıklanınca görürsun hem ayrıca senin gibi her gece club bar alkol ortamı olan kadına velayet vermezler uygunsuz hayat yaşadığını ispatlarim dedi. Bende öyle bişey yapamazsın dedim. Sizce yapar mı alır mı bebegi?
Sevgilimden hamile kaldım çocuğun velayetini alabilir mi?