kısacası maddi durumu yetersiz aileler çocuk yapmamalı. çünkü o çocuğun hayatı çok zor oluyor.
yapabilir
bence de yapmamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
kısacası maddi durumu yetersiz aileler çocuk yapmamalı. çünkü o çocuğun hayatı çok zor oluyor.
"rızkı veren allah" mottosuyla yaklaşırsan ne o çocuğun istikbali düzgün olur ne de senin vicdanın rahat olur. ben miktardan falan anlamam ama hali vakti yerinde olmayanın cidden çocuk yapması yazık. neden iyi şartlarda yetişmesin bir birey? neden çevresindekilerle kıyaslansın, neden istediklerine sahip olamadan büyüsün.
Rızkı veren Allahtır ve bu bir motto değildir. İstikbali düzgün mü olsun? Pardon da haberin yok mu senin nice profların doktorların bağımlı ya da serseri çocukları var. Sen nerde yaşıyorsun çobanlık yaparken doktor, hakim, öğretim görevlisi olanlardan haberin yok galiba. Mesele maddiyat para değil. Aile çocuğu güzel ahlaklı yetiştirirse o çocuk yokluktada okur.
Saygılar...
@ZeynoşHanım rızkı allah verse mültecilerin çocukları açda açıkta olmazdı. ayrıca çobanlık yaparken doktor olanların oranı %1 falan, kendini kandırma. allahs ana akıl ve irade gücü vermiş onu kullan çocuğun aç kalınca sakı nallahı suçlama. suç anne babada oluyor çünkü
Şaka mısın sen ne Allahı suçlaması. Cümlelerini bilgisizliğine veriyorum. Senin ne istatisliklerden haberin var nede gerçeklerden
@ZeynoşHanım kardeşim gerçekler karşımız da işte. allah rızkını vermediği için mi sokakta dilenen çocuklar var sence? yoksa anne babaları yüzünden mi o çocuklar sokakta yalın ayak dolaşıyor. her şey iallahtan beklemek yerine allahın sana verdiği aklı ve iradeyi kullan.
@ZeynoşHanım şu an burada herhangi bir tartışmaya yol açıcak bi şey söylediğimi sanmıyorum kaldı ki bunlar sadece benim fikirlerim. sen farklı düşünüyo olabilirsin, bu soruyu soran farklı düşünüyor olabilir, kime ne 🤷🏻♂️ şayet bir gün çocuğum olursa, en iyi halimdeyken olsun isterim. iki maaşla ev geçindiremiyor insanlar. her şey para mı diye sitem etmişsiniz. ne yazık ki öyle. sadece düşünün bu dediğimi, harcamaları ve beraberinde gelecek baş ağrılarını. ekonomik olarak özgür olmadığım sürece çocuk mocuk istemiyorum ben. "benim" düşüncem bu.
Yok tartışma değilde yaşadığım coğrafyada ben bu söylediklerimi çok gördüm. Ki varlık içinde zenginlik içinde yokluğu yaşayan yok olup giden insanlarıda çok gördüm gördüklerim benim fikirlerimi böyle şekillendirdi. Sizde kendinize göre haklısınız.
Saygılar...
anladım ben sizi ya, teşekkür ederim 🎩
Babam boyacı maaşıyla 4 çocuk büyüttü, okuttu, ikisini de evlendirdi bile. Böyle materyalist yaklaşımlara sahipken zaten bereketin ne olduğunu da, çocuğun kendi rızkıyla geldiğini de bilememek normal
İsterse milyarder olsunlar bence Türkiye’de artık daha fazla çocuk yapılmamalı bir şeyler parayla alakalı değil hiç güzel bir ortam değil Türkiye çocuklar için.
hayır mükemmel bir ortam türkiye. Türkiyede doğan çocuk çok şanslıdır. (ekonominin iyi olmadığını biliyorum, diğer ülkelerde imkanların daha iyi olabildiğini de biliyorum merak etme) Hatta ve hatta Amerika da doğan bi çocuktan 50 kat daha şanslıdır
Bence yapmamalı. Çocuk yapıp yardıma, bursa alıştırmak olmaz. Hem çocuğa yazık hayat sanki çok uzun gibi ömür boyu mücadele mi etsin fakirlikle ailesiyle.
Cevap
36Cevap
bence de yapmamalı
Armut piş ağzıma düş olmuyor. Evliliğin meyvesi çocuk belli ölçüde gelirin varsa 1çocuk yaparsın. Ortalama bir eğitim alır. Kazanımı kaybedimi kısaca hayatıda ailede öğrenir. Aklı başında birey olursa aileye bağlı kalmadan kendi ayakları üzerinde durur. Asgari ücretle çalışan nice insanların çocukları iyi bir kariyer yapıyor. Ve ebeveynleriyle gurur duyuyor. 50 bin altı gelirin varsa bana doğru düzgün hayat sunamazsın, yapma çocuk demiyor. Hatta Varlıkta ya da yoklukta ailesine gerek maddi gerek manevi destek veriyor. Evladında hayırlısı cidden..
Cevaptakiler ve sen ne yapıyorsun acaba ne içtiniz çok merak ediyorum bundan sizene ister çocuk yaparlar ister yapmazlar eski film izleseniz çok bilgi edinirdiniz ev dediğin sadece bir villa malikane değil yaşadığın yer senin için her zaman bir malikanedir villadır para göz olmuşsunuz resmen
Sizin gibi insanlar pislik başka bir şey değildir hayatta mücadele etmek de vardır Allah kaderimizi yazıyor sen ya da ben değil
50 bin uçuk bir rakam ama fakir ailelerin çocuk yapmasına bende pek sıcak bakmıyorum. Burada ailenin fakir olması sadece aileye patlamaz. Hükümetin de suçu var. Avrupa'da yoksulluk sınırı en düşük maaşın altında iken bizde yoksulluk sınırı en düşük maaşın üç dört katı üstünde.
çok seviyorlarsa ve bi çocukları olmalarını istiyorsa bizim gelirimiz 50 binden az bü yüzden yapamayız mı diyecekler sanki bu çok saçma benim babam asgari ücret alıyor ama benle beraber 2 kardeşiz gayette gzl geçiniyoruz HER ŞEY PARA DEĞİLDİR KENDİNİZE GELİN PARA GÖZÜNÜZÜ KÖR ETMESİN!!!
1
Cocuk ılla zengın bır aıleye mı doğmalı? Bence fakır aılede buyuyen cocuklar daha bılınclı oluyor para konusunda. Ben cocugun zorluklar ımkansızlıklarla kücükkenden tanısması taraftarıyım bana gıre askeri ücret alan bı aılenın cocugu olması gayet normal. Ama su da var maddu gelırı dusuk bırı 7 8 cocuk yapmamalı? Gerek cocuklar gerek aıle ıcın buyuk geçim sıkıntısıdır bence.
çok yanlış düşünüyosun evet her çocuk zengin bir aileye doğmalı çünkü eğer çocuk küçük yaştan para sıkıntısı gibi bir şeyle karşı karşıya çıkarsa çocuğun hem psikolojisi bozulur hem de para ile negatif bir ilişkisi olur imkansızlıkla tanısması doğru değil cocugun cünkü daha psikolojik gelisimi daha çok başlarda olduğu için o imkansızlıklar gerçekten çocuğa çok ağır gelebilir para konusunda çocuğu bilinçlendirmek önemli ama bu bilinçlenndirme fakir ailede büyütülerek yapılmamalı
Zengin bı aılede dogan cocuk paranın kıymetını yeterınce bılmez bırseyın yoklugunu bılırsen onun degerunı kavrarsın. Her ıstedıgıni satın alan bır cocuk icin hayatında calısma hevesı olmaz nıye calıssın kı ısteıdgı bırseyı almak ıcın. Hepimiz neden para kazanmaya calısıyoruz ıstedıgımız bırseylerı satın alabılmek rahat etmek ıcın
Bu zamana kdr fakır aıleye dogan cok cocuk tanıdım benım fe buyugum aıle cok yuksek mafdı gelıre sahıp bır aıle degıldı ama hıc negatıf bır ilişkım olmadı bu dıger tanıdıgım kısılerın de olmadı
insanlar zorluklar ve acılar arasında büyüyüp gelişmeli nokta.
@simayxoxo ya sanki ne abarttiniz biz 4 kardeşiz babam 15-20 bin arası alıyor gayette guzel geciniyoruz.
Her ıstedıgıne cocuk ulasamamalı evet bu yuzden uzulücek ama ıstedıgı o seye sahıp oldugunda da kıymetını gercekten bılıcek. Emek nedır bılıcek sabır nedır hatta alın terı nedır bılıcek.
Çocuk fikrine pozitif bakan bir çift için o kadar da yüksek rakamlar şart değildir yahu
Zira kendi kişisel giderlerini kısarak, buna bşr bütçe oluşturmak hiçte zor değil
yavrum iyi de 50 bin dediğin şimdiki iki öğretmen maaşı? 50 bini yüksek görüyor olamazsın cidden
ee biz de onu tartışıyoruz herkes çocuk yapmamalı, maddi yeterliliğe sahip olamlı önce
çok yüksek benim babam 8 alıyor arasındaki farka bak haline şükret be
sen her öğretmen 50 bin mi alıyor sanıyorsun flislid
Bu tutumunun asıl örneği şudur ki; asgari ücretle geçinip, evi kirası ödeyen kişilerin çocuk veya çocuklar yapması biraz sıkıntılı olabilir. Fakat evi olan, ortalama 20 ila 30 bin arası kazanç sağlayan kişiler, iki-üç çocuğa kadar çıkabilir.
Peki ekonominin iyi olması için neden halk olarak çabalamıyoruz. Ama tabi bazılarının tuzu kuru tabi ama devran dönecek o devran döndüğünde bakalım ne olacak göreceğiz
Aslında katılmıyorum buna o zaman 50bin TL geliri olmayan asgari ücretle çalışan çiftler ne yapsın? onların anne baba olmaya hakkı yok mu? burada da devletimizin destek sağlaması gerekiyor. Anne baba olmayı gerçekten hak eden bir sürü çift var onlara da haksızlık olmasın.
maddi durumu kötü diye hep kötü kalacak diye bir kaide yok bir an geliyor zengin fakir, fakir zengin oluyor
Adana için düşünecek olursak evet, yapılmasa daha iyi olur. İstanbul'da falan yaşıyorsan direkt unut zaten.
katılıyorum sana ama 40 binde olsa yapabilir 30 binde olsa yapabilir ama doğurup doğurupta sonra sokakta dilenenlere çok sinir oluyorum bu çocuğu dilendirme aleti olarak niye doğurdun diyorum öyle kişileri görünce
doğru tespit
geçen sene sorsaydın 25 bin derdim gerekli para
çünkü paramızın hiçbir değeri yok
50 bin diye sart kosulmamali ama geliri yetmeyecek insanlar cocuk yapmasin. onemli olan cok birey yetistirmek degil nitelikli bireyler yetistirmek.
Bence malum partililer daha fazla ürememeli yoksa 20 yıla Türkiye diye bir şey kalmayacak bu gidişle
İşi gücü bıraktık milletin çocuğunu mu tartışıcaz sosyolog muyuz biz
50 000 aylık gelir kim alıyor? Uçuk bir rakam.
Çocuk yetiştirmek için evet şartların daha iyi olması lazım. 50 bin biraz uçuk.
Maddi durumu iyi olmayan çocuk yapmamalı bence.
Fakirin tek eğlencesini elinden almamak lazım :)
O zaman asgari ucretliler çocuk yapmasın. Böyle saçma fikir mi olur.
Mükemmel şartlarda büyüyen her çocuk mükemmel olmuyor, çabaya bağlı
Sonuçta rızkı veren Allah'tır. Allah her doğan bebeği rızkıyla dünyaya gönderir.
Bu durumda Türkiye nüfusunun % 90 ını kısırlaştırmamız gerek 😳 buyrun benden başlayın
Bu ülkede yaşamak için bile yeterli değil ihtiyaç karşılamakta çok zorlanırsınız
Ve ebeveynlerin akıl sağlığı yerinde olmalı sinir hastası babası olan birisi olarak söylüyorum.
Rızkı veren Allahtır. O cocugun ne kadar rizkı varsa onu ekstradan veriyor. Ama cocugun da rızkı azsa Yapacak bisey yok😀
Ne kadar canım saçma soru bu, asgari ücretin farkında mısın sen? O zaman kimse çocuk yapmasın nesil yok olsun, sen de yapma
Bilimsel açıdan genleri sağlam, zeki, güzel ve iyi geliri olanlar evlenirse toplum güçlenir. Fakirliğin bir sebebi de bakamayacak olmalarına rağmen 4-5 çocuk yapmaları. Bu çocuklar büyüyor yine fakir.
aylik geliri 50+ olanlar kira vermiyorsa uygun
Toplumun yarısından fazlası varoş zihniyet Allah rızkını verir diyip doğuruyor sonra suç makinaları dolu ortalık
Yaşam şartına ve geçim durumuna bağlı yapılabilir bence
Çocuk doğru büyür sevgini eksik etmezsen para bulunur
Çocuk bulunmaz🫶
kimse çocuk yapmasın böyle dünyaya çocuk mu getirilir
Ateiste cevap verin laaa
Buna kimse karışamaz.
Yapan yapar kime ne bundan.
Soyumuzu mu kurutacaksın😂
Asgari ücretle bile yapanlar var.
Evet ama normal bence
@Nurrr_0906 aynen.
Bencede yapmamalı