Eşim 3. çocuğu istiyor ama bu ekonomide 3. çocuğu yapmamız için diğer 2sinin ihtiyaçlarından kısmamız gerekiyor. Bencillik bence bu. Ne düşünüyorsunuz?

Eşim 3. çocuğu istiyor ama bu ekonomide 3. çocuğu yapmamız için diğer 2sinin ihtiyaçlarından kısmamız gerekiyor. Bencillik bence bu. Ne düşünüyorsunuz?

Bence kişinin kendi kararı. eğer ailelerin durumu çok iyiyse bence yapılabilir neden yapmasınlar ki ama ben çok fazla çocuk sayısını gereksiz buluyorum yani bazıları parası olmadığı halde mesela çok fazla çocuk yapıyor sonra da fakir yaşıyorlar.. ama dediğim gibi insanların kendi kararı olduğunu düşünüyorum ben evlenseydim mesela kesinlikle sadece ve sadece bir tane kızım olsun isterdim durumum ne kadar iyi olursa olsun yani zengin de olsam fakir de olsam ki fakir olsam zaten evlenemezdim de yine de çok fazla çocuk istemezdim. bu şekilde hem doğan kızıma daha güzel bir hayat vermiş olurdum hem de kesinlikle kendi hayatımız daha iyi ve lüks olabilirdi ama bu ülkede zaten her şey imkansız gibi özellikle de evlenmek çocuk yapmak ya da onlara bakmak daha doğru kişiyi bile bulamazken özellikle de evlilik çok büyük bir sorumluluk ekonomi de böyleyken özellikle de Çocuk sahibi olmak kişisel bir tercihtir ve her bireyin kendi ailesini kurma ve çocuk sayısını belirleme hakkı vardır. Bu nedenle, 3. çocuğu yapmak veya yapmamak tamamen bireysel tercihlere bağlıdır ve bencillik olarak nitelendirilemez. Çocuk sahibi olma kararı, birçok faktörü içeren karmaşık bir süreçtir. Her aile, kendi koşullarına, değerlerine ve ihtiyaçlarına göre karar verir. Bazı aileler, daha büyük bir aileye sahip olmayı tercih ederken, diğerleri için daha küçük bir aile daha uygun olabilir. Bu tercihler kişisel ve aileye özeldir.
Birde mesela Öte yandan, her çocuğun ihtiyaçları ve dikkate alınması gereken faktörler olduğunu unutmamak önemlidir. Ebeveynlerin tüm çocuklarına adil ve sevgi dolu bir şekilde ilgi göstermeye çalışmaları önemlidir. Çocukların ihtiyaçlarına ve gelişimine uygun destek sağlamak, her bir çocuğun mutluluğunu ve refahını sağlamak için önemlidir. Sonuç olarak, çocuk sahibi olma tercihleri bireylere özeldir ve başkalarının bu tercihleri hakkında yargılama yapmak doğru değildir. Çiftler, kendi ailelerini kurma ve çocuk sayısını belirleme konusunda özgürdür ve bu kararlar kişisel değerlere, ihtiyaçlara ve koşullara dayanır. Her aile farklıdır ve kendi yolunu seçme hakkına sahiptir.
Yani aslında adaletli davranırsa bencillik olmaz ama aile içinde çok da adaletli ama söz etmek doğru olmuyor, p mesela biz iki kardeşiz benim bir ağabeyim var düşün tamam ben bedensel engelli olduğum için senelerce ailem benimle ilgilendi hatta annem benimle birlikte hastanelerde kaldı ameliyatlar doktorlar falan derken genelde ilgi alaka bende oldu kabul ediyorum.
Ama özellikle de ben büyüyüp belli bir yaşa geldikten sonra o ilgi tamamıyla azaldı abimin işte 2 sene önce evlilik durumu oldu Urfa'ya gittik sonra isteme söz nişan derken bir sürü sıkıntılar oldu şeyler oldu ama hep onlar ön planda tutuldu, mesela Annem çalıştığı hastaneden emekli olmadan önce bir tanıdık araya soktu işe aldırdı sonra taşerona kadro verildi kadro sahibi oldu ondan sonra Annem emekli oldu emekli ikramiyesi ile ev aldılar babamın adına içinde abim oturuyor evinin eşyası içinin mutfağı her şeyi yapıldı dört dörtlük hiç kira vermeden rahat bir şekilde yaşıyor yani şu anda da 20.000 liraya yakın maaş alıyor, mesela ben bedensel engelliyim çalıştığım bir işim yok sadece özel bir firma üzerinden sigortam yatıyor maaş almıyorum Ama sigorta primi ödeniyor emekli olmak için hadi hizmet süresi de dahil olmak üzere 5 yıl kadar zamanım kaldı, Ben 32 yaşına geldim bugün evlenmek istesem elimde hiçbir şey yok ama adamın her şeyi var bir de üstüne evlendi Yani söylediğin zaman sen ayrımcılık yapıyorsun dediğin zaman fesat oluyorsun.
Sonra benim adıma engelli arabası aldılar mahkemeden velayet kararı verildi velayet kararı babamın üstüne kayıtlı Ben mesela seçimlerde oy bile kullanamıyorum yani tüm haksızlığa Ben uğruyorum ama bir şey söylediğin zaman senden kötüsü olmuyor e zaten hep aile içinde bu ayrımcılıklar hep vardır
Hayır değil. Hep keşke bir kardeşim daha olsaydı diyorum. Sadece ben değil kardeşim de bunu diyor. Çünkü kardeşlik çok güzel ve eğer şanslıysan ömür boyu yol arkdaşın. Bir değil de iki tane bir de daha ne olsun.
Ailem de hep ekonomik anlamda korkmuş ama şu an "keşke yapsaydık bir şekikde bakardık" diyorlar. Hatta zamanında 2 çocukta kalan her tanıdığım aynısını diyor. Tamam çocuklara maddi anlamda katkıda bulunmak çok önemli fakat siz bunu düşünmek yerine "acaba manevi olarak hepsiyle ilgilenebilir miyiz" bunu düşünün, naçizane. Amacım akıl vermek değil yanlış anlaşılmasın.
Hem biraz zorluksa da 1 2 sene bırakın da azıcık zorluk görsün çocuklar, biraz da olsa kısıtlansın hayatları ki bu da işin en kötü ihtimali.
Anne babaların en büyük hatası çocuklarına maddi olarak ve fiziksel anlamda her şeyi vermeye çalışmak.
Emin olun ileride pişman olmazsınız.
İki çocuktan fazlası zaten bana mantık dışı geliyor haksızlıkla filan alakası yok birinci büyütürsün cahillik olur yapamazsın kendi kendine büyür gider ikinci de daha tecrübe sahibi olursun ama üçüncü artık insanın kafası kaldırmaz diye tahmin ediyorum çünkü beş yaşına gelene kadar peşinden ayrılmaman gerekiyor ve sürekli onunlasın bu tahammül seviyesini iki kere taşıyabilirsin zaten üçüncü zor.
Cevap
35Cevap
Durumu olanlar için bencillik değil bence ancak durumu olmayanlar elbette ki bakabilecekleri kadar çocuk yapmalıdır.
eğer ailenin maddi durumu yerinde değilse ve çocuklara zaman ayırmakta güçlük çekiyorsa kesinlikle bencillik.
Bence sen mantıklı düşünmüşsün. Tabiki sadece doğurmak ve maddi imkanlarda değil. Çocuk yetiştirebilmek ni kendini hazır hissetmek. Görüyoruz şimdi nazlı büyütmeyle terbiyesiz olmayı karıştıran insanlar var. Keşke herkes ebeveyn olamasa doğrup atmak değil ebevyn olmak öyle hayvanlarda doğuruyor
Maddi durumunu bilmiyorum tabiki ama ortalama gelirli bir aileyi düşünürsek Diğer iki çocuğu geçtim kendinize bile bencillik aşkım. Sürekli artan masraflarla harcamalarınızla strese gireceksiniz, karsilayamazsaniz belki kendinizi yetersiz hissedeceksiniz üzülüp duracaksınız, kendiniz için harcama yaparken yok bu yıllık bu montla idare edeyim de çocuğuma yeni ayakkabı alayım diyip kendinizi arka plana atacaksınız bla bla blaa... Bir sürü sıkıntı.
tek çocuk yapacaksın kız erkek fark etmez bütün yatırımı ona yapacaksın dans kursu gitar kursu ve daha nice kurslar yurt dışı veya yurt içi gezmesi bilinçli ve kültürlü bir vatandaş olması için elinden geleni yapacaksın önemli olan bir insan yetiştire bilmek.
Bencillik. İki tane var işte pırlanta gibi. Allah bağışlasın. Ne gerek var tavşan gibi üremeye? Zaten ekonomi ortada okula başlasalar sıkıntı artacak yaşlarını bilmiyorum tabii ama.
Nitelik ve nicelik aynı şey değildir. Bana sorarsanız ilk iki çocukla daha fazla ilgilenmenizi tavsiye ederim. Sonuçta o üçüncü çocuğa ayıracağınız ilgi, alâka, zaman üçüncü çocuktan alınacak.
Benim ailem benden sonra 8 tane yapmış şimdi gidip şikayet edeceğim ondan
Bi kardeşi olsun, hayatta yalnız kalmasın mantığıyla 2. yapılabilir.
Ama 3. yü istemek gerçekten bencillik.
Üç kardeşiz en büyüğüyüm hep arka plana atılıyorum hakkımı savunduğumda da kıskanç bencil mızıkçı huysuz oluyorum bu size bağlı bir durum hele ki ilk ikisi kız üçüncüsü erkek ise vay haline ilk iki çocuğun. Daha çok dışlandık resmen 😢
Böyle dusunmemelisin, her çocuk rızkıyla gelir Dünyaya. Bu mantığa göre ikincide birinciye haksızlık değil mi
Kanka olaya sadece maddi açıdan bakma. Senin o üçüncü çocuğa ayıracağın zaman, ilgi alâka bile yeri gelecek ilk iki çocuktan alınacak.
Bu mantıkla 2. Çocuğu yapmak 1. Çocuğa bencillik.
İlk çocuğu yapmak kadına bencillik...
bu devirde artık 1 yetiyor fazlası herkese zarar korun sen bol bol:)
Çocuk rızkıyla gelir. Olacağı varsa olur zaten, ne kadar korunursanız korunun
Miras bölümünde kavga ve cinayete kadar giden bir hata
bütçe ile ilgilisi yok bence 3 çocuğa zman ayırmak zor.
hadi ilki kazayla oldu diyelim, 2 çocuk yapmak bile büyük cesaret
Aynı düşünce 2. çocuk içinde geçerli. Ama 1az 2karar 3zarar derler bizde 😊
yeterli maddi durum yoksa ikinciyi yapmak bile hata
nende öyle düşündünüz ki aynı mantıkta ikinci çocuğu yaptığınızda da aynı şey değilmiydi
Maddi durumunuz 3 çocuğu refah içinde yaşatacak kadar güçlü değilse kesinlikle yapmamalısınız yani o çocukların hayat kalitesini düşürmeye bence hiç bir anne ve babanın hakkı yok. Zaten bizim ülkedeki en büyük sorunlardan birisi de bu, yani aile planlaması bilinçsiz yapılıyor adamın ayranı yok içmeye, açlıktan ağzı kokuyor ama 3-4-5... çocuk yapıyorlar...
Hayır, 4. Çocuğu acı bir tebessümle karşılamadan önceki aşama
2 çocuğunuz var zaten napicaksiniz 3. yu ekonomi bu haldeyken
Ne alakası var buda nerden çıktı kâfire ozenmeyin ümmeti Muhammed'in çoğalması guzeldir
Yap yapabildiğin kadar bence … çocuklar kendi büyür …. 😂😄
Paran varsa yap kardeşim yoksa yapma. Bolluk bereket olan dünyada çocukları sefil hayat yaşamak zorunda koymak en büyük günah.
eger ekonomik olarak sorun olur diye dusunuyorsaniz yapmayin ve 3. cocuk icin 2. cocuk 5 yasina gelmeli bence
hadi ordan et ne kadar DNA o kadar iyi yapabildiğiniz kadar yapın.
diğer ikisine bencillikten ziyade doğacak olana da bencillik…
Eğer kısmanız gerekiyorsa evet bencillik..
Sorun devamlı ana sayfam da çeksen mi
Tek çocuk yeterli diye düşünüyorum
bence 2. çocuk bile ilkine haksızlık
Arap göçmenler bu gönderiyi beğendi
Ben 3. cocugum ama üzdü bu :/
durumunuz ve yetecek sevginiz varsa neden olsun
Çocuk yerine kendinizden kısın madem
Saçma lama komşu kızı
Eğer bütçeniz varsa olabilir
Çocuğun kendisini yapmak bencilce.
bişeylerin farkına varmakta güzel:D
Düz mantık 2. Yi yspmak da bencillik o zaman.
Parası çoksa hayır
Ben istemem şahsen çocuk bakmak zor.
Hepsine 1 ev kalıyorsa sıkıntı yok
Evet
Alakasi yok
Yapmayın bencede
Ne alakası var abi yaa 9 Tane yapanlar ne olucak
bencillik bence
Evlenmek birebir bencillik bence
Bencillik
en az 3 cocuk
Susta doğur