Bazen 4. çocuk fikri geçiyor aklımdan. Ne dersiniz diğer çocuklarıma haksızlık mı olur?

Bazen 4. çocuk fikri geçiyor aklımdan. Ne dersiniz diğer çocuklarıma haksızlık mı olur?

Evde bakıcı ve yardımci varsa 4 'te olur 5' te olur..
Bu biraz ailenin maddi imkan derecesi ile ilgili bir durum.
Aslında çocuklara değil anneye haksızlık oluyor..
Eğer maddi olanaklar eve bir yardımcı almaya müsait değilse olan anneye oluyor.
Anne yıpranıyor.
Anne bütün gün çocuklarla ilgilenmekten ev işleri yemek temizlik çamaşır bulaşık derken kendine ve eşine zaman ayıramıyor..
Ayrıca eğer ki diğer çocuklar ufak ise eve gelicek olan yeni bir bebek evin tüm düzenini bozabiliyor.
Anne yenidoğan bebekle ilgilenmekten diğer çocukları ve eşini ihmal edebiliyor..
Ve anne kendine bile zaman ayıramayıp yorgun düşüyor..
Ayrıca doğurmak kolay önemli olan nokta o çocuğa bir gelecek sağlayabilecek konumda olabilmek..
Mesela çocüğu okutabilmek onu meslek sahibi yapabilmek iyi ve güzel bir şekilde yetiştirebilmek maddi manevi tüm imkanları sağlayabilmek bir anne ve babanının asıl vazifesi bunlardır..
Bu vazifeleri yerine getirebilecek maddi manevi sorumluluk yoksa bir anne baba da fazla sayıda çocuk dünyaya getirmemeleri gerekir bence.
Genel manada..
Kusura bakmazsanız bir şey sormak istiyorum. Hem çocuklara hem eve , hem temizlik hem yemek nasıl yetişiyorsunuz? Benim gördüğüm tek çocuklu anneler bile sürekli öfkeli, hiçbirşeye yetişemiyor. Sürekli bağırış seslerini duyuyorum. Sürekli bir koşuşturmaca içindeler. Tek çocuğa bile tahammül edilemiyor gördüğüm kadarı ile. O yüzden size hayran kaldım doğrusu. Maşallah diyorum 💜💜🌻🌻
Allah bağışlasın 😃 tabi bu konuda yine en iyisini siz bilirsiniz, ben yerinizde olsam yetiştirme konusundaki tecrübelerimize güveniyorsak 4. çocuğu yapmada hiçbir sakınca görmezdim
Cevap
47Cevap
Hayır gayet normal ama bence dört tane birazcık fazla.
Kendi kararınız ama bence biraz fazla 4 çocuk
Güzel bir gelecek sağlayabilecek maddi imkanınız varsa 4 değil, 5'de olur. Ancak çocuğa iyi bir yaşam ortamı, iyi bir eğitim imkanı vb iyi imkanlar sağlayamayacaksanız 4, 5'i bırak, 1 tane bile çocuk yapmamak gerek. Özetle; saldım çayıra, mevlam kayıra mantığıyla hareket etmememiz gerekiyor aksi takdirde hayvandan farkımız kalmaz.
Kendi kararınız. Gözünüz alıyorsa ekonomik şartlar ve kendiniz o gücü kendinizde buluyorsanız yapın tabi
Niye ikinciyi dusunurken birinciye haksizlik mi ettin ya da ucuncuyu dusunurken ikinciye?
Eger bakip ustesinden gelebileceksen sorun yok dememe gerek bile yok
3 tane neye yetmiyo ya cidden bakabileceksiniz yapın doğru düzgün elbise bile alamıyo annemler bize imkan veremiceksenşz yapmayın
Paylayacağınız değere bağlı bu, aynı zamanda da yaşayarak görebileceğiniz için, şu an net cevabı çıkmaz sanırım.
hepsine aynı ilgiyi verebilecekseniz, 4. çocuk doğduktan sonra diğer çocukların maddi, manevi ihtiyacını azaltmayacaksanız neden olmasın
Bu Kendi Kararınız Olur Eğer Bakabiliyorsanız Ve Hepsine Sevginizi Verebileceksiniz Daha Ne Olsun 👍😉
2 ciyi yaparken 1. ciye haksızlık oluyomu diye ya da 3 ü yaparken 1 ve 2 ye haksızlık oluyomu diye düşündün mü
Nefes bile almadan kuluçkaya yatmis gibisiniz? yasiniz daha kac yani şaştım size. cocugu dogurmak degil onlara hayatlarını vermeniz lazim.
Neden haksızlık olsun öyle bir düşüncede olursan önceki çocuklarına da haksızlık yapmış olmuyormusun o zaman
3. 2sine 2. İse birinci çocuğa haksızlık değilmiydi?
Sizin gibilerin sayısı artsa Suriyelilerin, Afganların üremesinden bu kadar korkmazdık
Hayır gayet normal ama bence dört tane birazcık fazla.
Bakabilecekseniz ve maddi anlamda sizi sinirlandiran seyler yoksa neden haksizlik olsun.
gelir düzeyin buna engel degilse hayır ama diger 3 cocugunun gelecegini engelliyorsa evet
Yaşınız çok uygun bence olsa güzel olur. Çünkü yaş biraz daha geçerse zor olabilir.
Hayır neden haksılık olsun 4. çocuğun olunca onları red etmeyeceksin herhalde
çocuk konusunda doyumsuzluğun var galiba ama size kalmış ama gayet yeterli gibi
Maddiyat sağlık ve ortam müsaitse, haksızlık olmaz.
Maaşallah, üç çocuk için iyi kazanmak lazım bu devirde...
Maşallah millet 1 tane bakamıyor siz 4. Helal olsun👏🏻
Neden haksızlık olsun ki? Onlara da yeni bir kardeş olmuş olur. Gayet hoş da olur yani. 😄
haksızlıkla ne alakası var arkadaş bunu da yeni duydum yani.
Duruma göre... 4.'ye de iyi, diğer 3'ine de bakabileceksen neden olmasın?
Adaleti sağladıktan sonra neden haksızlık olsun ki?
4 tane cocuk mu uapilir allah askina bu ulkede bu sartlarda
Millet cidden mal yaa
Evet haksizlik
Vatanına milletine ve ailesine hayırlı bir insan olarak yetiştireceğinize inanıyorsanız çalışmalara başlayabilirsiniz
alakası yok. rızkını Allah verecek onlara.. kimse kimsenin rızkını yiyemez. onun için fırsatın varken yap derim.
Şayet bakabilecek durumunuz var ise neden olmasın hem maddi hem manevi olarak özellikle manevi olarak yeterim diyorsanız hiç haksızlık olmaz
Olmaz, büyüyünce işlerine gelecek, hem daha az bencil olurlar, düşünüyorsanız yapın, burada ilk kendinizi düşünerek karar verin, onlar için win win.
1ci çocuk ikinci çocuğa nasıl haksızlık olmadıysa 4de 3 çocuğa olmaz emin ol
2. yi düşünürken 1. ye haksızlık olmadı mı
Haha
Bakabiliyorsan maddi imkanına varsa yap tabi
neden haksizlik olsun ki
Evet haksızlık büyük haksızlık
Bu argümanda birincinin hakkını ödeyemezsin 😂
4 dört çocuk ne ya harem mi kurcan
Aylık 50-60k gelirinizmi var ne bu bolluk
Yoo hayir , bakıp büyütebileceksen neden olsun ki
Yoooo istiyorsanız neden olmaın
Haksızlık değil ama gerek yok bence.
Bu devirde 3 cocuk olmasi bile iyi cesaret
ekonomik gücün varsa neden olmasın ki?
Bence gayet güzel sonuna kadar destekçinizim.
Zenginsen sorun olmaz
Maddi durum yeterliyse düşünülür
Bakabiliyor iseniz neden olsun?
33 yaşında 4. çocuk maşallah 😂
3 çocuk neyine yetmiyor ben bi tane bile istemem
gerçekten 3 tane mi çocuğun var 😍 resmen hayalim
Maddiyat varsa neden haksızlık olsun?
3 bile çok 4 büyük risk
Paylaşım için teşekkürler
Hayır tabiki ne alaka
evet
Değil