Ailesel açıdan bakılırsa 2 diye geçiyor aklımdan. hani bir kız bir erkek olsa ikisininde sevgisini
yaşasak diyerek. Ancak En az 3 çocuk lafına bakarak yorumladığımda bu ülke ekonomisi SGK yapılanması için gerekli bir durum. Şu anki yaşlıların emekli maaşları ve masrafları SGK tarafından şu anki çalışn nüfusun yatırdığı primlerle ödeniyor ve şu anki nüfus yaşlanınca şimdinin çocukları çalışmaya başladığında onların yatırdıklarıyla ödenecek. bu kısırdöngüde tabiki çalışan nüfusun emekli nüfusa oranı daha az ve SGK yetersiz kalıyor. Emeklilik yaşının yükselmesi buna bir örnek. Günümüzdeki incelemelerde SGKnın çökmemesi için ileride dönüşümün olabilmesi için aile başına 2buçuk çocuk düşmesi gerekiyor. Rakamı yuvarlayınca 3 çocuk mevzusu bu yüzden çıkıyor. RTE deyip 3 çocuk deyip laf atan zihniyet biraz araştırmacı olun. Ha geçim durumunu eklersek tabiki 3 çocuktan yukarısı suya düşüyor ancak siyasi amaç aslında bu. Benim tercihim yine 2 oda ayrı :)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl03 Yorumla
Soran+1 yılgüzelmiş en iyi cevabı hak etti:)
- +1 yıl
teşekkür ederim :)
Soran+1 yılbişey değil:)
Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı. imkanım varsa çok çocuk yaparım tabi. ama her çocuğun geleceği güvence altına alınması gerekir bence... bazı anne ve babalar sırf kendileri için çocuk yaparlar. aile kavramı olsun diye. her kadın ve erkek anne ve baba olmamalı. kedi köpekte yapar o işi. önemli olan gelecek sağlamak ve iyi eğitmek.
01 Yorumla
Soran+1 yılinsanın yarınının geleceği yok
Gizli Üye(36-45)+1 yılçocuk seviyosanız ve çocuklarla iyi anlaşabilyosanız 30 tane yapın kime ne. ama bizim türk aile yapısı ana gerilim hatları üzerine kuruluyor. çekirdek aile ama kimse birbirini çekemiyor. dolayısıyla ne kdr çocuk yaparsan o kdr sosyopat yetiştiriyosun... kısacası bakabileceğin kadar yap.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
94Cevap
+1 yıl3 çocuk yapma kardeşim bakabileceğin kadar çocuk yap
çocuk senden bir şey isteyince onun ihtiyaçlarını yerine getirebilecekmisin? bunları düşün ona göre çocuk yap mesela marketin önünden geçiyorsun çocukların senden bir şeyler istiyor ama alamıyorsun alırsan ev maddi anlamda sıkıntıya girecek bunun gibi düşün ilerde eğitim hayatı için para lazm olacak bunlarda var 1 tane iyidir bence ve
3 tane yapın diyen bol keseden atıyor o fakirin halinden ne anlar ona göre ne var oğlunun 7 tane gemiciği var ve bilmediğimiz kim bilir ne kadar mal varlığı var sen takma onu eğitim seviyesi ne ki onun söyledikleri önemli?00 Yorumla
+1 yılÇocuk neşedir, çocuk gelecektir, çocuk sevgidir, çocuk bağlılıktır, çocuk uğraştır. Modern sistemde az çocuk yapılmasının nedeni kazanılan parayla ne kadar az (olursa tek çocuk) çocuk olursa o kadar fazla yatırım yapılabilir düşüncesi hakim. Günümüzde genel olarak 2000 lira gibi bir geliri olan aile için 3 çocuk zordur. Asgari ücret ile geçinen aile için ise çocuk yapmak bile zordur bırakalım 3'ü. Fakat maddi gücü yeten 10 tane bile yapsa yeridir. Nüfus bir ülkenin en büyük gücüdür. Hindistan, Çin dediğimiz ülkeler neden dünyanın en güçlü 10 devleti arasında yer alıyor? İş gücü oluşturup buna diğer güçlere yansıtıyorlar. Diyeceğim o ki, gücü yeten yapsın.
20 Yorumla
+1 yılversinler bana ayda en az 8 bin lira ancak olur.4 kişilik bir ailenin sırf gıda masrafı resmi rakamlara göre şu an 1509 TL. Tuhaf dimi? Asgari ücreti 900 bile yapma, ama açlık sınırını 1509 tl fakirklik sınırını da 3826 TL olarak ayarla. vay * bir de ekonomi iyi ha? Yok çocuk mocuk, evlenmek bile hayal bana, hatta sevgili.4 bin liranın üstünde alacaksın o iyi bir maaştır işte. HAHA!! Adam yılda 1-2 defa et yiyebiliyor ama ekonomi iyi diyorsa hem o ekonomi hem o beyin gitmiş demektir. Gerçekleri kabul edemeyenler eksilesin...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılÇok çocuk iyidir öyle siyasi bir söylem oldu çıktı ama. Aile ne kadar geniş o kadar güzel. Değişen dünyada toplumda değişiyor. İnsanın ailesinden başka destekçisi kalmıyor ne yazık hoş aile bile bazen arıza yapıyor ya neyse. Bol çocuk çok mutluluk iyidir. Doğurması bakması zor ama çocuk en büyük servettir.
00 Yorumla
+1 yılilgilenebileceğin kadar çocuk yapmalısın ben 3 çocukla ilgilenebilirim diyorsan 3 yap fakat biz 2 kardeşiz ben şahsi olarak çocukluğumda 10 çocuğa bedel pürüzlük yaptığım için dolayısıyla benim çocuğumda aynı genlere sahip olacağından 2 çocuk iyidir :)
00 YorumlaÇok çocuk demek masraf demek daha genel konuşursak işsizlik oranının artması fazla nüfus kalabalıklaşma kişi başına düşen milli gelirin azalması falan filan falan filan yani nerde çokluk orda kötülük :D
011 Yorumla
Soran+1 yılnerde haraket orda bereket:)
Soran+1 yılyorgunluğa masaj iyi gelir:)
Soran+1 yılkalabalıklar senin için yorucu olmalı
Soran+1 yılsakinliği seven kızlar duygusal ve romantik olurlar
Soran+1 yılodunsumu:)
Soran+1 yılsert tutkulu ihtiraslı himm:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer ne kadr kendisini sevmesemde 3 çocuk yap demesinin 2 nedeni var.
1. Ülkenin nüfüs artışı durma noktasına geliyor bu istatistiklerle tespit edildi yani bir süre sonra nüfüs artışımız durucak bunun önüne geçmek için
2. Kürtler maşallah 8-10 çocuk yapıyolar her ne kadr yakın tarih olmasada 50-60 yıla türk nufusunu kurtler geçip yönetimi ele alırlar olay bundan ibaret aslında...03 Yorumla
Soran+1 yılaynen öyle kürtler bizi geçecek böyle giderse her yazdığın doğru
+1 yılEn az uc cocuk ne demek ya dogurulmamali bu kadar fazla, bakamiyorlar etmiyorlar cocuklara. Ortalikta kopek enigi gibi gezdiriyorlar, ideal bir olmali Turkiyede maddi durum ortalamasina gore, eger iyiyse iki
112 Yorumla
Soran+1 yılah siz kızlar maddiyat maddiyat off
- +1 yıl
Tabi ki maddiyat bir cocugun gelecegini sacma sapan duygusallikla saglayamazsin az gercekci olun
Soran+1 yılçok çocuk olursa beraber ev tutarlar kira bile koymaz onlara büyüyünce. bir işe girerler zamanla herşey olur
- +1 yıl
Cok hayal bunlar. Bir cocugun buyuyup elinin para tutabilmesinin en erken zamani 20-22 arasidir bu kadar sene de nasil bas edeceksin yoksullukla, maddiyatin neye yetiyorsa o kadar yapilmali. Maceraya gerek yok
Soran+1 yılben tekim ve 28 yaşındayım baş etmeye çalışıyorum. tek olmak zor aslında. ilk önce bir insan kendine güvenmeli. kızlar hep karşısındakine güvenmek istiyor ve kendine güvenemeyen bir kızda erkeğe güven vermiyor
- +1 yıl
Para konsunda guven meselesi yapmam ben, para kazanir nasilsa diye guvenmem kaldi ki 28 yasina kadar hicbir seyi yoksa birak cocuk yapmayi evlenen olmaz, kizlar para degil iyi bir gelecek ister neden kiz refah yasamak varken yoksulluk icimde yasasin ki
Soran+1 yıl28 yaşına kadar hiç bir şeyi yoksa evlenen olmaz diyorsun hemde kızlar para değil gelecek ister diyorsun kendinle bile çelişiyorsun
- +1 yıl
Kendimle celismiyorum sen anlamiyorsun.28 yasina gelmissin fakat daha gelecegi parayla saglanabilecegini anlamaktan yoksunsun. Hayal dunyasinda yasiyorsun bos bos
Soran+1 yılsana aliağaoğlu gibi biri lazım. parası var ama adam değil. parası var diye önüne gelenle yatıp kalkıyor. öyle adamla evlenirsin öyle adamın yaptıklarına göz yumarsın işte. ben zenginde olsam seni almam çünkü para biterse beni terkedersin aynı gemi batarken FARELERİN gemiyi terkettiği gibi.
- +1 yıl
Yav he he
Soran+1 yılnormal şartlarda seni kiralamam gerekirdi zengin olsaydım. biraz takılır sonra postalardım. çünkü sen güzelliğini yıllar geçtikçe yitirirsin ama benim param yıllar geçtikçe değer kazanır
- +1 yıl
Unlu bir sirket ceosunun sozlerini gelip bana satma. Sacma sapan sozler soyluyorsun seni zekayla alan olmaz sen cocuk yapmayi filan bir gec ha bir de kari kiz kiralama derdinden once beyin kirala. cunk fazla geri zekalisin ve sikayet edildin hakaretten dolayi. Yolda yuzune bakmayacagim apaci geliyor bana burada laf carptirmaya calisiyor, kac paralik insansin acaba¿
- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılNe 3 ü yapmışken enaz 10 tane yapacaksınız ki yaşam savaşı içinde koştururken dışarda dönen dalaverelerden haberdar olmayın. Çocukları okutamayın, bir sürü bilinçsiz birey yetişssin aklı başında bir adamın söyleyeceği şeyler olamaz bunlar...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. En fazla iki tane yeterli , kadin içinde cok çocuk kötü oluyor, vücutları mahvoluyor. Zaten 1 çocuk bile manevi ve maddi açıdan zor oluyor, cok bakim gerektiriyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılbir sürü çocuk yapıp taş gibi olanlar var:) sen kendi vücudunu düşünüyon galiba:)
- +1 yıl
Evet. Vücudumu düşünüyorum. Bu biraz şans işi bazi insanlar var hamilelikten önce cok zayıf manken gibi yeyip yeyip kilo almıyor, hamilikten sonra bir bakıyorsun tam tersi kilo veremiyor kilolarin hepsi kalıyor. Bazilari da doğurur doğurmaz kilolari veriyor , yapıyla ilgili. Hamilelikte kadınların hormonları mahvoluyor. Fazla çocuk kadin icin zor , büyük sorumluluk.
:) :)
Soran+1 yılerkeğin ben olsaydım kilo aldırmazdım salmazdı vücudun elma portakalla bakardım sana:)
Bir olur garip olur iki olur rakip olur üc olur denhe olur dört olur bereket olur gerisi Allah kerim :)
115 Yorumla
Soran+1 yıloh oh tamam aradığımı buldum ben:)
Soran+1 yılgeniş aile olmaya aday adayını:)
Soran+1 yılbende çok severim arkadaşın eniştesinin çocukları dizlerime oturmuştu o an kendimi babaları gibi hissettim:) fotonu değiştirmişsin. düşüncelerin güzel:)
Soran+1 yılbeni diliyosun galiba allahtan:)
Soran+1 yılhaha kardeş payı çok komik ya nerden ulaşabilirim bir daha sana?
Soran+1 yılo zaman sen bana ulaşırsın:)
Soran+1 yıltanışmak için
Soran+1 yılistemiyosan sen bilin
Ya hiç ya da en fazla bir çocuk. Kendine bakmaktan aciz insanlar kalabalık aile hayalleri kuruyor..
21 Yorumla
Soran+1 yılben tek çocuğum yalnızlığı bilemezssin tek çocuk değilsindir ondan böyle konuşuyosun galba
Ben daha kendime bakamıyorum.. çocuğa nasıl bakayım? Elimdeki para kendimi geçindirmeye zar zor yetiyor.. Çocuk demek masraf demek, çocuk demek fakirlik demek.
00 Yorumla
+1 yılBence iki çocuk yeterli ha 3. Çocuk da olabilir ama pek tercihim değil aile bütçesi de önemli çocuk sayısı için bana göre
113 Yorumla
Soran+1 yılçalışırsın sende o zaman:)
- +1 yıl
Hem 3 çocuk olsun hem de çalışayım :D Oldu başka
Soran+1 yılçocuk yapmadan önce çalış yapınca yatarsın hep:)
- +1 yıl
Haha :D Öyle olmuyo ya annemden biliyorum biz de üç çocuğuz
Soran+1 yılnasıl oluyomuş peki:)
- +1 yıl
Kadın hem çalışıyor hem çocuk büyütüyor
Soran+1 yılkadınımın 8 saatten fazla çalışmasını istemem
- +1 yıl
Evde çalıştığı süreyle mi :)
Soran+1 yılyok ev ayrı. evde ben yardım ederim:)
- +1 yıl
Ooww her eve lazımsın o zaman :)
Soran+1 yılelektrik süpürgesi sandın galiba beni:)
- +1 yıl
Haha ha
Soran+1 yılyorulmasın kıyamam:)
+1 yılErdoğan bey 3 çocuk diyorda insanların halinu düşünüyor mu acaba? devir zaten ortada. Çocuğun sesini çekebileni var çekemeyeni var. Durumu olan var olmayan var bakamiycagim çocuğu neden yapayım ki ben
313 Yorumla
Soran+1 yılçocuk sesi çekemiyosun anlaşıldı. ya durumun aşırı kötüyse bakamıycaksan tabiki o kadar yapma ama iyiyse sırala gitsin:)
- +1 yıl
Durumum iyi olursa yaparım iki tane çocuk en idealidir bence :D
Soran+1 yılçok heveslisin:)
- +1 yıl
Severim çocukları ^-^
Soran+1 yılbende severim hayali bile güzel:)
- +1 yıl
Kesinliklee :D
Soran+1 yılyapalım o zaman:)
- +1 yıl
Olmaz daha erken :D
Soran+1 yılyaşın kaçya
- +1 yıl
18 ama erken :D
Soran+1 yılyaşın gelmiş bence:)
- +1 yıl
yok yaav :D
Soran+1 yılözelden yazsan burdan zor oluyorda yav:)
+1 yılHükümetimizin özlü sözlerinden biri. Buna uyanın da aklına şaşayım. Delirdiniz mi ya. Anlayabileceğiniz dilden konuşmak maksadıyla "bakamayacağı çocuğu yapanın Allah belasını versin" şeklinde bilimsel bir yorum getirmek istiyorum..
01 Yorumla
Soran+1 yıltek kişinin çalışmasıyla zor tabi
Herkes istedigi kadar yapsin, ama cocuk bakacak imkani varsa cocuguna iyi bakabilecekse.
18 Yorumla
Soran+1 yılherşey hep iyi olacak değil bence arada sıkıntılarda olur
Soran+1 yılpeki imkanı yoksa ne yapmalı kaç tane yapmalı
Soran+1 yılpeşpeşe olunca beraber büyürler:) sende çalışırsan masraflar karşılanır:)
Soran+1 yılhayallerimiz uyuyor:) tutumlu biriyimdir:)
+1 yılmaddi duruma göre değişir eğer durumu yoksa çocuğuda yazık
15 Yorumla
Soran+1 yılof of parasızlık:(
- +1 yıl
Ama eğer durumun ştiyse çocuğun bir kardeşi olması çok önemli.. O sevgiyi sorumluluk duygusunu alması..
Soran+1 yılkendime güveniyorum eşimde çalışmalı tabi
- +1 yıl
Hayırlısı..
Soran+1 yılöyle biri denk gelse keşke
Bakmaya gücün varsa maddi olarak, yiyorsa da manevi ve fiziksel açıdan 3 değil istersen 13 tane yap... Sorun yok...
00 Yorumla
+1 yılBu planlanacak birşey değildir zaman ne getirirse öyle olur.
011 Yorumla
Soran+1 yılbekar biri gibi konuştun
- +1 yıl
Çünkü bekarım
Soran+1 yıltahminlerim iyidir. içindeki istek önemli herşey istekle başlar
- +1 yıl
Seversem evlenirim olucağı kadarda çocuk olur. Herşeyi bir plana bir programa koyamazsınız az relax olun hayat size ne verirse
Soran+1 yılben öyle düşünmüyorum. ağaçtan elmayı koparmak başka elmanın yere düşmesini beklemek başka. seçimler var
- +1 yıl
Suyun akışına etki edemezsin taş atarak sadece kısa sürelik dalgalanma yaparsın ama su yine kendi bildiği gibi akar.
Soran+1 yılbaraj yapar suyu toplarsın:)
- +1 yıl
Siirt baraj felaketi gibi olur sonun. Zorla hiçbirşey olmaz
Soran+1 yılorda baraj kapakları açıldı. edirnede baraj yok ama bulgaristan baraj kapaklarını açınca edirneyi su basıyor. edirnede bir baraj olsaydı böyle olmazdıakıl vermiş allah kullanılsın diye
- +1 yıl
Sen hayatını hep planla ozaman oldu mu ama hastalıklar ve ölüm plana dahil değil herşey istediğin gibi olmaz sen inaçlı bir adamsın kadere inan allahın işine karışma hayatındada herşeyi planlayacağım diya fazla sıkma elinde patlamasın sonra
Soran+1 yılaynı beni anlatıyorsun
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Nicelik arttıkça nitelik azalır. Aynı iktidar partisinin seçmenleri gibi. Çoklar ama...
01 Yorumla
Soran+1 yılakp olmasa bdp barajı geçer
- Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılYa siz bakmayın o şerefsiz tayyip, e sizi kandırmaya çalışıyo.
01 Yorumla
Soran+1 yıladam haklı bence
Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı. tek kişinin asgari geçim ücreti 1.400 tl olarak belirlenmiş.
durumu olan buyursun yapsın.03 Yorumla
Soran+1 yılvalla 1400 tl ile 4 kişide yaşıyor evleneceğim insanda çocuklar olana kadar çalışmalı tabi
Soran+1 yılsağol çok büyütme gözünde kendine güven yeter
1 tane yeter, geleceğini hazırlamak yetiştirmek kolay iş değil
017 Yorumla
Soran+1 yılbunu yazdığına göre tek çocuk değilsin
Soran+1 yılo zaman biradaya taşın robinson gibi yaşa o zaman beni anlarsın:)
Soran+1 yılhayatımı görmeni isterdim hiç bir şey göründüğü gibi değildir
Soran+1 yıldoğru tahmin ettin hangi ortam varki uğruna yaşamayı göze alabileceğim biri bile yok
Soran+1 yılbirilerine ihtiyacım var yalnızlık allaha mahsus biz yaradılış gereği tek yaşamaya nefsimiz meyil etmez. öyle bir kız daha denk gelmedi
Soran+1 yılzaten insanları yaşatan hayalleri ve umutları değilmi? bunlar olmasa hayatın ne anlamı kalırdı
Soran+1 yılsabreden derviş muradına ermiş ya da açlığından gebermiş:)
Soran+1 yılyanımda 1 trilyon varmış gibi hayal ediyorum mutlu oluyorum ama hayaller bir simit bile almaya yetmeyince yıkılıyorum:)
Soran+1 yılhayallerde porshe bmw ve gökdelenler benim ama gerçekte değil işte of of:)
Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Böyle bir türkiyeye cocuk getirmek istemiyorum bir de neden 3
Biri asker biri doktor biri avukat olup içeriye mi tıkılsın öldürülsün tehtitler edilsin?00 Yorumla
+1 yılBen Türkiye de soğuk buluyorum Aga kadın gidiyor 2 aylık Bebeğini evde tek başına bırakıp tatile gidiyor geldiğinde çocuk aç susuzluktan ölmüş bu gibi buna benzer Türkiye'de olaylar olacağı için gerek yok
00 Yorumla
+1 yılben erdoğan demeden önce tramvayda can sıkıntısından avrupanın yaşlanmasını düşünürken, türkiyenin de o duruma düşmemesi için en az 3 ya da 4 çocuk yapması kanaatine varmıştım. ama en ideal 8 bence.. en sevdiğim rakam
00 Yorumla
+1 yılBen Buna İnanmıyorum, Bakabileceğin Kadar Yapmalısın.
Ben Birtane Yapıcam, Ama Kardeş Gerekir Ona Biz O Sayıyı İki Yapalım :)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakabilecegin kadar cocuk. yazik degil mi onun istediklerini yerine getiremeyip boynu bukuk birakacaksan
05 Yorumla
Soran+1 yılbenimde isteklerim yerine getirilmedi tek olmama rahmen ama kalabalık ailelere özendim hep
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin ben bakamayacagim cocugu yapmam ornegin ben aieme kiziyorum boyle surundurecektiniz zevk icin niye yaptiniz diye
Soran+1 yılbende sürünüyorum tek olmama rahmen ailemden ayrıyım. tek olmak bu yüzden zor bir elin nesi var iki elin sesi var
Cevap sahibi+1 yılTabi yani kardesim benim en yakin arkadasim kimseye ihtiyacim yok ama iki iyidir uce gerek yok. ben durumum. ilerde iyi opmazsa hic yapmicam yazik degil mi
Soran+1 yılhiç yapmamazlık olmaz meyvesiz kadın olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe işle uğraşıyorsun bilmiyorum ama halkın büyük kısmı için denecek tek laf var: "Kendimizi besledik de çocuk kaldı!"
05 Yorumla
Soran+1 yılher çocuk rızkıyla doğar açlıktan ölen pek yok
Cevap sahibi+1 yılRızk dediğimiz şey sadece yemek ve giymek değil biliyorsunuz değil mi? İyi şartlarda barınması, iyi okullarda okuması gerek bence çocukların. 3 tane yapacağına 1 tane yap ve ona adam gibi bak. Benim felsefem bu.
Soran+1 yılkaç kardeşsin
Cevap sahibi+1 yıl2 kardeşim var.
Soran+1 yıltek olsaydın böyle düşünmezdin keşke sürünsem fakat kardeşlerim olsun yeterki derdin
+1 yılİsim uyumu yapacaksan üç iyi :)
Mesela Fatih Sultan Mehmet gibi :D00 YorumlaAllah nasip edersen 4 e kadar düşü urum kalabalık renkli canlı guzel
05 Yorumla
Soran+1 yıloh ne güzel ya tam kafa dengimsin:)
Soran+1 yılhemen gel:)
Soran+1 yılböbreğin boştur:)
ne çocuğu be yürü git abicim sende :) evlenmeyi bile dusunmuyorum ben bir tane olsun saltnatink kursu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
+1 yılkisiye kalmıs ama anne olmadan bilemem sanırım istermiyim isteme miyimm
05 Yorumla
Soran+1 yılçocuksuz annemi olur::::)
- +1 yıl
Iste onu diyorum bir tane olsun bakalim. iki tanryi daha isticez mi. tek kisilik bisey degil ki bu. esinin fikri de onemli
Soran+1 yılistenir tabi çocukları severim ben
- +1 yıl
Iste esim n der durumlar yaşayışmiz ne olur bilinmez o yuzden Allah hayırlısini versin diyorum
Soran+1 yılgüçlü ol yeter
evet nekadar cok cocuk ilerde cocuklarina okadar cok güvenebilecegi insan ;)
05 Yorumla
Soran+1 yılisteklisin yapmaya:)
Soran+1 yılgüzelsin elini sallasan ellisi aday çoktur sana
Soran+1 yılevlenmeyi düşünmüyosun yani
Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Para, zaman, sabır ve çocuk sevgisi varsa neden olmasın diyorum. Çocuk demek gelecek demek, nesil demek, topluk demek. Yap işlet devrek yapılmadığı sürece sorun yok :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı.
+1 yılBu soruyu şu anda yaşlı kategorisine koyduğumuz büyüklere sormalı bence... Çünkü evladın ne demek olduğunu ve sayılarının da kaç olması gerektiğini en iyi onlar bilir...
00 Yorumla
+1 yılMaddi imkanlar ve istekler dogrultusunda ebeveynlerin tercihlerine bagli olmakla birlikte jdjdjfjfh kim ne kadar isterse yapsın ya :D
011 Yorumla
Soran+1 yılhakim sandım bir an:)
- +1 yıl
Hahaha :D
Soran+1 yılmerak ettim bu ince espriyi yapanı:)
- +1 yıl
Ifsa bekliyor gibisin :D
Soran+1 yılevet seni açığa çıkarmak istiyorum görmem lazım:)
- +1 yıl
Jsjdsjd olabilirdi fakat ikimizin de xper'i yetmiyor... ayni yetersiz seviyelerin insanlariyiz :')
Soran+1 yıl132 benim xperim yarın xper 2 ye geçerim o zaman mesaj yollarım ordan yazarsın:)
- +1 yıl
Im tamam :D
Soran+1 yılya da facemi versem ordan yazsan
- +1 yıl
Kullanmiyom
Soran+1 yılxperini 211 yapmışsın şaşırdım özele gel:)
eğer çocuklara bakabileceksen, onları sağlıklı, mutlu, hiç bir eksikleri olmadan ve huzurlu yetiştirebileceksen bence bir sakıncası yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılsıkıntı her zaman olur hayatta ama yalnızlık kadar sıkıntı verici bir şey yok
Biri dediği için değil de ben çocukları çok sevdigimden ve ilgilenmeyide sevdiğinden fazlası bile olur yeter ki huzurlu bir yuva olsun ;)
06 Yorumla
Soran+1 yıldoğru yere geldin o zaman:)
Soran+1 yılartık herşey internette maalesef:)
Soran+1 yılmesajdan yazarsın güvenmeni bekleyemem hemen işini kış tut yaz çıkarsa bahtına:)
Soran+1 yılgüvenmeden olmaz
+1 yılHayır. Böyle mal bir toplum olacaksa sonu, hayır...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbirey, bakabilceği kadar, bütcesine göre çocuk yapmalı. rakam vermek doğru olmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılher şeyde maddiyat engel olmak zorundamı
Cevap sahibi+1 yılburası türkiye, şartlar buu
Soran+1 yılyapan yapıyo ama
Cevap sahibi+1 yılçocuklar sürünüyo
+1 yılBakabileceğin kadar çocuk yapılmalı. Rakamlara takılmaya gerek yok.
00 Yorumlatek çocuğum olsun şımartayım paramı yesin yediği önünde yemediği arkasında olsun :H
01 YorumlaHepsine bakıp adam gibi okutup vatana millete hayirli evlat olarak yetistireceksen neden olmasın
03 Yorumla
Soran+1 yılher şeyi erkekten beklemeseniz
Soran+1 yılkendine güveniyosan mesele yok
+1 yılimkanın varsa yapmalısın Başbakan mesela 3 Çocuk yapın diyodu şimdi 4 bunu sebebi Ülke nüfüsunun yaşlanması
00 Yorumla
+1 yılMillet daha bir çocuğa bakamiyo maddi ve manevi olarak üç tane yazık olur
04 Yorumla- +1 yıl
Calisan anne baba 1 cocuga MAnevi olarak bakabliyormu. maddi acidan anlarim ama maneviyat bahane degil.
Soran+1 yılbakan bakıyo. doğudada bir sürü fakir var ama 6 tane yapıyolar düşe kalka büyüyor
- +1 yıl
Yani eğitimsel olarak demek istedim eğitim derken de bunu sadece okul olarak anlamayın yetiştirme tarzı falan nitelikleri de ister istemez aile belirliyor çocuk yetiştirmek kolay bir şey değil karakteri ile iyi, topluma ve kendine faydali çocuklar düşe kalka yetmişiyor maalesef. her canlı düşe kalka büyür büyümek marifet değil
Soran+1 yılöğretmen gibi konuştun:)
1 en fazla 2. Çok çocuk fazla zaman ve imkan istiyor, onları sefil etmektense 1 tanesi yeter.
01 Yorumla
Soran+1 yılben tek ve sefilim:)
+1 yılçok çocuk saçmalıktır... yaşam standartlarının sorumluluğunu alman gerek... yoksa 3 değil 30 tane yap.
00 Yorumla
+1 yıl@OkeanoSS tek çocuktan yanaymış.
Ben 2 tane isterdim :D03 Yorumla
Soran+1 yılbide benim için 3 olsun:)
- +1 yıl
Yok 3 fazla olur :D
Soran+1 yılbabam fazla mal göz çıkarmaz derdi:)
valla biz RTE kadar zengin değiliz. kendisi yapsın 3 çocuğu başkalarına karışmasın.
01 Yorumla
Soran+1 yıltek yetmez nufus yaşlanır
Tabıkıde en az 1 ama en idealıde 2 cunku aile bıreyleri öldüğünde 2 kardeş birbirine bakabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yıl3 iyidir iyi:)
+1 yılHangi devirde yasiyoruz demek geliyor icimden 2 tane neyine yetmiyor
01 Yorumla
Soran+1 yılbirine bişey olursa yalnız kalır çocuk 3 ideal
+1 yılne yaptın sen ya hangi biriyle uğraşcan allah aşkına yapma etme :D
03 Yorumla
Soran+1 yılben bakarım hepsine gelecekte evlenmiş olduğum kişi bakmasa bile:) ben tek büyüdüm bari onlar büyümesin:)
- +1 yıl
ozaman sana helal olsun be
Soran+1 yılçocukları severim ben çocuğa değer veren kadınada değer verir:)
Gizli Üye(25-29)+1 yılrte cılar ne kadar az çocuk yaparsa şu millete o kadar faydası dokunur, gerisi istediği kadar yapsın
31 Yorumla
Soran+1 yılbunuda nerden çıkardın
en az 3 çocuk yapılmalıysa en fazla 10 bin maaş alınması lazım :D
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTayyibin 3 çocuk hayali bu 3 çocuk 20 yıl içerisinde nufüsü 150 milyona çıkartır.
Savaş çıkar yarısı ölür diğer yarısı yıkımı tekrar inşa eder. 3 çocuk ısrarının sebebi budur. .00 Yorumla3-4 tane yapip ser sefil edeceksen hic yapma bakabilecegin kadar yap
00 YorumlaIsteyen istediği kadar çocuk yapsn :D ben 2 düşünüyorum..
00 YorumlaMaddi durum ve evin yeterliliği göz önüne alınarak çocuk yapılmalı bence.
00 Yorumla- Devamını Gör (120)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat