Oku
Okuma
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aslında şey derler yok özel yaşantısı onun okuma filan. Ben küçük yaşlarda günlük tutarken aksine annemin o günlüğü okumasını isterdim. Duygularimi anlasin diye. Cunku ne zaman birseyler anlatmaya başlasam ya ağız burun kıvırıyor ya da o anda bir iş yapıyordu. Ya da geçer geçer diye dinlemeden sorunların üstünü örtüyordu. Evet büyük problemler değildi anlatacaklarım ama birine anlatmaya ihtiyacım vardı. Anlatamadigim için sorun büyüdü ve okulu bırakmaya karar verdim. Sonra da günlerce beni okula geri döndürmeye çalıştılar. O anda belki beni dinleyip güzel bir konuşma yapsa bu olmayacaktı.
Okumayınız. Kendisine özgüvenli bir BİREY olabilmesi için ona bir birey gibi davranın, özeline saygı duyun, merak etmeyin, onun kendine ait ayrı bir hayatı olduğunu kabullenin ve olumsuz şeyler düşünmeyin.
Hayır sakın okumayın.. Zaten bilmenizi isteseydi.. Size yazdıklarını anlatırdı.. Günlük tutmak kişinin kendisine ait olan bir şey.. Onun izni olmadan okunmaması gerekir..
Siz bilirsiniz sizin oğlunuz. ben kızımın günlüğünü okumazdım izin almadan çünkü belki de kimsenin okumasını istemeyebilir. yani önce sorun sonra zaten okuyun derse okursunuz bence. yoksa belki de üzülebilir.
Cevap
31Cevap
Abla asla yapma bunu çocuk kimseye söyleyemediği sırlarını başkaları tarafından yargılanmamak için onu tutuyor.
Özel hayatına dair bilgilee vardır kafanda kurma kötğ şeyleri.
Sende annesin tabi çocuğunun kötü bir durumu varsa çözmek istersin ama emin ol çok ciddi bir sorun varsa bunu söylemese bile belli eder.
Günlükte olanları söyleyeyim;aşk hayatı, cinsel hayatı fetişler falan, arkadaşları ile arasındaki durumlar, hayalleri, hedefleri ve kafasını boşaltmak için yazdığı yazılar.
Belki şiir falabda olabilir.
Okuma abla sakın şahsen benim yazılarımı annem okusaydı çok kötü olurdum sonuöta onu başkalarının yargılayıcı tavırlarına mağruz kalmamak için gizli tutuyorum değil mi?
Herkesin özel hayatı var sen doğurdun diye o senin kölen değil ayrı bir birey ve dusunceleri hisleri olan bi canlı sana anlatmak istemediği seyleri gunlugune yazıyor olabilir. Ayrıca bunu herkes yapmıştır zamanında o yaşlarda. Ben asla ailemden biri ne şartlar altında olursa olsun okusun istemem. Hem gordukleriniz ve okuduklarınızdan sizde rahatsız olursanız vicdanınız sızlar. Yapmayın derim merak o kadar da güzel bir duygu değil. Cok merak ediyorsanız onun bir birey oldugunu kabul edip acık acık gunlugunu gordugunuzu ama okumadıgunızı belirterek benimle konusmak istediğin seyler varsa konuşabiliriz diye onu konusmaya teşvik etmeniz olacaktır
Şimdi oğlunuzu kendi yerime koyuyorum. Ben de günlük tutar ederdim. Ailem okuyacak diye günlüğü yanıma taşırdım. O hissi sakın verdirmeyin abla.. Merak etmeniz gayet normal ama hakkınız var. Umarım çözüme ulaşırsınız saygılar..
okuduğunu öğrenirse senden nefret eder bu yaşları şu an tam kendinin de özel alanı olduğu bir birey gibi gördüğü yaşları ve buna saygı duyulmaması ergenleri çok sinir eder 5 sene önceki halimden biliyorum
Oku ama belli etme.
Eğer olağanüstü bir durum görürsen o konuyu hiç ama ama onunla arkdaş olup sorunu var mı yok mı öğren
Ama okuduğunu belli edersen geçmiş olsun
Davranışlarında bir sorun olduğunu hissediyorsanız okuyun bence ama kesinlikle okuduğunuzu belli etmeyin, bu durumu sezdiği an sizden uzaklaşabilir.
Oku ama asla ona okuduğunu belli etme çünkü eğer belli edersen özeli kalmadığını düşünüp artık yazmayı bırakır ve birşeylwr saklar çocuklarımızın her hareketinden haberdar olmalıyız
günlüğünü okumayın ama ona gece mektupları yazın. o da size yazsın. ben anneme gece mektupları yazardım. bizzat yüzüne söylemediğim utandığım şeyleri , sırlarımı bir kağıda yazar bulacağı bir yere bırakırdım. uyumuş gibi yapıp aldığından emin olurdum. oda anlattığım şeylere cevap vermek için fırsat bulurdu ve duygularını daha düşünümüş bir dille bana açıklardı... sağlıklı bir yöntem hem çocuğunuzla özel bir alanınız oluyor...:)
İnsanların özelini karıştırmamalısınız benimde çocukken bir günlüğüm vardı annem okuyup herkese gülüp anlatınca bütün anıları yırttım attım bundan 10-13 yıl önce ne anılarım vardı 😞
Okuma dedim ama oğlun da tam ergen. Oğlumun kötü olduğunu hissediyorsan, bir şeylerden şüpheleniyorsan bi bak
Hayır, okumamalısınız bunun yerine endişelendiğiniz ya da merak ettiğiniz bir konu varsa onunla konuşabilirsiniz.
Elbette okumalısın lakin okuduğunu belli etme, henüz çocuk olduğu için belki yanlış sularda yüzüyordur, onun için günlüğünü oku, haberdar ol
Aslında okuman iyi olur. Okuma diyenlerin çoğu bekar olmalı
Ama gizlice sonrasın da onlardan etkilenip bayma oğlanı
Aile ilişkilerinizde sorun varsa oku normal bir çocuksa okuma
okuma sakın bu onda travma bile yapabilir öğrenirse
Oku oglun sonucta baskasi olsa okuma derim ama belki snaa soyliyemediig derdi flm vardir
Oğlunun davranışlarında anormallik seziyorsan okuyabilirsin. Sıkıntı yoksa okuma.
Oku ama iyi şeylerde görmeye bilirsin ergen fantazisi gibi anne oğul
Okuman onun kişilik haklarına saygısızlık olur bence. Her ne olursa olsun yapman çok yanlış olur
Bu yaşlar tehlikeli, okuma, okuyup ne yapacaksın?
Okuma ya şimdi ergen görmek istemediğin bişyi görürsün unutamazsın bir tanıdığım kadının oğlu var aynı okumuşta bana anlattı varya
Oku ama okuduklarından korkma. Günlük yazarken hayal gücünü kullanmış olabilir.
kesinlikle oku bende sevgilimin günlüğünü okuyorum
Gizliden oku çünkü sen annesin ve varsa ve yazdıysa bir sıkıntısını bilirsin.
cocugun kıza oku kızların sağı solu belli olmaz boşluğa düşer
kızsa
Eğer annesi olarak onu yargılayacaksanız okumayın eğer anlayış göstereceksiniz yazdıklarına okuyun
Bence oku, ama belli etme. Belkş yardımına ihtiyacı vardır
Neden okuyosun
Onun özeli okumamalısın.
Hayır tabii ki stalker
Okumaaaa birak yerine
hayır ya o nereden çıktı onun özeli o
Oku. 18ine kadar senin koruman altında.
Çocuğun özeline girme
Oku okumamış gibi davran.
Çocuğun özeline girmee
okuman ona saygisizlik olur
Okuma isteğinizin sebebi nedir?