Korkusunu tarif etmesini ve kendisini ifade etmesini sağlayın.
Çocuğunuzun korkusu her ne olursa olsun güvende olduğunuzu ve güvenlik için tüm tedbirleri aldığınızı belirtin. Korkularla asla alay edilememeli vs..

Korkusunu tarif etmesini ve kendisini ifade etmesini sağlayın.
Çocuğunuzun korkusu her ne olursa olsun güvende olduğunuzu ve güvenlik için tüm tedbirleri aldığınızı belirtin. Korkularla asla alay edilememeli vs..
Bence çocuklara korkularını yavaş yavaş anlatmak açıklamak lazım mesela nelerden korkuyorlarsa işte karanlık olabilir yalnız uyumak olabilir. aslında bir insanın çocuk ya da yetişkin fark etmiyor sadece korkularının üzerine giderek yüzleşebilir. ya da doğru araştırmaları onlara öğreterek onların yanında olarak destek olarak. :)
Aynen kardeşim 😊😊3 yaşında bir kuzenim var ona ablası canavarlar geliyor dediği için korkmuş. Zor yendi bu korkusunu
Anladım abla tabi 3 yaşında ki çocuk kolay etkilenebilir 😊 yenmesine sevindim korkusunu
Teşekkür ederiz kardeşim 😊
Çocuğun korkuları hakkında açık ve destekleyici bir şekilde konuşmak gerekiyor. Onları dinleyin, duygularını ifade etmelerine izin verin ve endişelerini anlamaya çalışın. Bu, çocukların korkularıyla başa çıkmasına yardımcı olabilir. Çocuğun korktuğu şeyle yavaşça yüzleşmesine yardımcı olmak iyi gelebilir. Bu, adım adım korkunun üstesinden gelmelerine yardımcı olabilir. Örneğin, bir örümcekle korkusu varsa, önce örümcek resimlerine bakmayı deneyebilir ve ardından gerçek bir örümcek görmek için adımlar atabilir.
Haklısın önce güven ortamı oluşturmak sonra bu güveni karşıya yani çocuğa yansıtmak korku durumunu o an için bastırabilir ama uzun vadeli bir çözüm olduğu kanısında değilim
zira çocuk tek başına öyle bir ortamda hiç yalnız kalamaz sürekli olarak ebeveynlerini arar ki buda çocuğun ileride bireyleşmesini olumsuz etkiler diye düşünüyorum
Ayrıca belirtmek isterim güven ortamında yavaş yavaş korkularının üstüne gitmesi ve yenmesi için çaba sarf edilmesi gerekir diye düşünüyorum
Söz konusu çocuk ise durumun ciddiyetine yönelik işin ehli birinden görüş alınmalı. Çocuktur zaten büyüyünce unutur veya değişir gibi yaklaşımlardansa danışmak en doğrusu. İleri yaştaki bir çok problemin kaynağı çocuklukla alakalı oluyor aslında birçok ipucu var biraz uyanık ve ilgili yaklaşılması gerektiği kanaatindeyim.
Cevap
7Cevap
Ailelerin çocukları ile gerçekten zaman geçirmesi, doğru sevgi ve sınır anlayışının olması gerekiyor. Eğer bir çocuğun korkularını yenmesinde yardımcı olamıyorsanız onu iyi bir psikoloğa götürün.
Çevremde görüyorum çocuklarını psikologo götüren kişileri.. Kimi psikolog üstüne gitmeyin rahat bırakın diye söylemler yaptığından istisnalar hariç çocuklar şımarık olabiliyor
Teşekkür ederim 😊
😂ben yüksekten korkuyodum babam beni mutfak camından sarkıtmıştı. Cok sağolsun artık 4 katlı binadan yüksekse cama yaklaşamiyorum
Eyvah çok yanlış bir davranış travma gibi olmuş sende kardeşim. Gerçi sevimliler de camdan kaçınca 😊
Bir tahminim var ama ön yargı olacağı için susuyorum kardeşim:))
Korkularınin üzerine gitmesi gerektiğini söyleyerek
3 yaşındaki birine mesela;
Teşekkür ederim 😊
Bir çocuğun korkusu ne kadar gereksiz, mantıksız, tuhaf görünse de yetişkinlerin ve ebeveynlerin o korkuya saygı duyarak, çocuğu güvende hissettirerek yaklaşmaları vazgeçilmez önemde. Çocuklar sevdiklerine sarılınca da çok iyi hissederler.
Yok ya zannetmiyorum. Küçükken ben de korkardım. Özellikle sabah ezanından. Bazı hocalar çok değişik okurdu sabah ezanını.
Görsel fazlasıyla mantıklı ve doğru hocam
Teşekkür ederim 😊
Rica ederim hocam 😊
Daha çok korkuturum sdlfksş
Çok yanlış bir yaklaşım travma gibl kalacak masumcukta
Büyüyünce geçer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?