Evet neden olmasın
Sorumluluk alamam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Akrabalık bağım varsa tabiki. Mesela teyzemin 3 yaşında bir kız bir erkek ikiz çocukları var, ben onları çok seviyorum onlarda beni çok seviyor, onların öz abisi gibiyim gelişimlerine de yardımcı olmuştum bir kaç konuda, mesela emeklilikten yürümeye geçme konusunda yardımım dokunmuştu, onlar cidden benim öz kardeşim gibiler çok seviyorum onları, benim küçük kardeşlerim yok, sadece abim var ve o boşluğu o kuzenlerim dolduruyor. Ancak akrabalık bağ yoksa bunu yapamayabilirim çünkü nasıl desem bir çekinirim, ya ebeveynleri hoş karşılamazsa, elin çocuğu kim oluyor da çocuklarımızı bu kadar sahipleniyor falan diye düşünürlerse falan, onlara ayıp olsun istemem, ben onların ne düşüneceğini bilemem. Dolayısıyla akrabalık bağım yoksa bunu yapamam ama kan bağım olan ve yakın olduğum biriyse bunu seve seve yaparı.
Emeklilikten ne ya jdhzhzhs emeklemekten*
Benimseme açısından fazla benimseyemem. Annesi babası gelsin alsın artık derim. Kendi çocuğum gibi olmaz tabii ki. Yeğenimi mesela diğer sıradan çocuklara göre daha çok benimsiyorum. Benim gözümde o ayrı
Bakamam ya ama 8 çocuk büyüttüm 😂 yiğenlerim benim elimden geçti
Hayır ama teyze olunca annesi gibi bakacağım kesinlikle
Cevap
34Cevap
Öyle yapacağım zaten niyetim bu yönde
Çocuk veya bebek bakmak sanıldığı kadar kolay bi eylem değil. Büyük sorumluluk gerektiriyor. Bi yerine bi şey olur falan ben uğraşamam. Hem bebek ağlamasını ve o sesi duymayı hiç sevmiyorum, ben bakamamda kim bakıyorsa baksın..
Deprem den sonra anasını babasını yitiren o kadar can vardı ki içimiz parçalandı. Aile olmanın önemini değerini gördük. İstedik ki bir yetime kol kanat gerelim. Araştırdık baya araştırdıkça umudumuzu yitirdik. Devlet çok sıkı tutuyor. Şartlar öyle böyle değil sizin anlayacağınız. Şimdi öyle dışarıdan yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Bakıyorum. Asel bebeğe. (kuzenimin kızı) çocuklarla aram çok iyi. Benim doğurmam gerekmez her bebeğin ve canlının annesiyim ben. 🍁🙂
Çok düşüncelisin abla 🤗🌺
Ay burcum kova o yüzden hümanist bir yapıya sahibim.🙂🧡
@butikçi374 50 yaşında değilim, Kıskançlığını başka yerde kusmalısın. Fgklş
@butikçi374 Sizin gibi kıskançlar ancak kendinde olmayanlar için başkalarını aşağı çekmeye çalışır, ancak ben sana o fırsatı vermeyeceğim için yorumlarını kaldırmayı seçeğim. 😌
@bihteeerrr Boş ver abla çekemiyorlar işte tekrar yazarsa engellerim. :) sen güzel kalbini sıkma
Ben anlamadım güzel bir yorum yapınca dahi gelip tartışma yaratıyorlar. Teşekkür ederim barış. Engelledim çünkü hakaret eden herkesi engellerim.🌸✨
Grogu gibi bir şey olsa bakabilirdim. Çok tatlı yanaklarını mıncırdığım 😃 inşallah 4. sezon gelir ya
İnsanlar evet desin diye Grogu koydum :D
Grogu adamdır 😄

Groguya bakabilirsem artık bir ışın kılıcı verirler😅
Emanet edilirse bir süre bakmam gerekir ise evet bakarım ama tercih hakkım varsa sanırım artık çocuk bakma sorumluluk alma dozumu fazlaca doldurudum bakıp sabır edemem cidden
Çabalarım elimden geldiğince. Ama kendi bebeğimde olursa istemsiz bir ayrım olabilir. Adaletli olmaya çalışsam bunun sözünü veremem kimseye
Ben aslında hiçbir bebeğe bakmak istemiyorum yani evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum zaten, ama çok yakın olduğum biri bebeğini emanet etse ona kendi bebeğimmiş gibi bakabilirdim bu sayılır mı 😄
Elbette ki yaşının önemı vardır. Çoçuk küçükse baya bakarım. 5 yaşdan yukarı sorumluluk zor biraz alışması lazım falan .
Bakarım, hatta evlatlık edinmek en çok istediğim şeylerden biri 🥹 çok şey söyleyebilirim bu konuda ama kısaca çok isterdim
oyun ablalığı da biraz yarısı gibi. kendi çocuğunu oynatır gibi oynatiyosun :d uzun zamandır iş ilanlarına bakıyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum
Teyze olunca anladım annesi gibi bakılabilir. Kendi çocugun gibi zaten...
Hayır, eğer ileride böyle bir duruma gelmek zorunda kalmazsam yapmam öyle bir şey sanırım.
Kısa vadede evet ama uzun süreli o sorumluluğu alamam.
Evet kendi çocuğuö gibi bakarım,
çok severim çocukları 🤗🤗
Bakabilirim ama sevdiğim kişiler (ablam kuzenim) hariç sorumluluk almak istemem.
Evet bakabilirim bir süre sonra kendim doğurmuş gibi hissederim hatta
Bebekler, çocuklar ve yaşlılarla aram iyidir. Çok iyi bakabilirim. 😊
Şöyle ki eğer sevdiğim, değer verdiğim bir kişiyse bakarım ama onun dışında sorumluluk almam.
Kendi çocuğum olmuyorsa evlatlık almışsam bakarım tabii.
Bebekleri çok severim. Kısa vadede bakabilirim ama uzun vadede bilemiyorum.
Bir kaç saatliğineyse belki diğer türlü sorumluluk kabul etmem
Ben şahsen böyle bir sorumluluk almak istemezdim ya...
Başkasının bebeğine bakamam başına bir şey gelir suç bende kalır
Yeğenime bakabilirim başkasına bakamam
bu içgüdüsel olarak mümkün bile değil sahtecilik yapamam
Kendi çocuğuma zor bakıyorum. Başkasının çocuğuna bakamam
Tabiki annesi gibi hicbir şey olmaz. Ama ona sevgiyi hissettirmeye çalışırım
çok yakınım ise ve hayatta değilse kendi çocuğum gibi bakarım veya hayatta ise yine bakarım
Annelik içgüdüsel bir şey kendi cocugum hiç yoksa annelik yapamam
Bebekleri seven biriyim bakabilirim. Ama çocuğum hiç olmadı henüz küçüğüm
Bebek bakmak büyük bir sorumluluk eğer yakın arkadaşımsa bakarım
Verin de bakayım demem de elime kaldıysa mecbur bakarım.
bakarım. Çünkü insanlar bana göre biyolojik bir oluşumdan çok daha fazlası.
Ben bakarım eğitime önem veriyorum güzel eğitirim
Sanmıyorum kendi bebeğime anca katlanırım galiba
Bakamam. Yapabilenlerde anca bu işin profesyonelleri olabilir
Bakıcı olarak evet ama evlatlik alamam galiba
Bakmaya çalışırım ama yapamam 😀
Tabikide. Her çocuğu benim çocuğum sayarım.
Bir kaç saatlik evet. Ama ömür boyu çok zor
Çocukları seviyorum. Bakarım
Nasıl bir durumun içinde olduğuma bağlı
nasıl bi durumda olduğuna bağlı
Ben kendi çocuğuma bile bakamam
Birkaç saat için evet ama günlerce bakmam çok zor
Bakarım ama 1 günlüğüne :D
Bakabilirim diye düşünüyorum.
Neden bakayım?
Henüz hazır değilim no no 😅
Sorumluluk alamam
Sorumluluk alamam.
Anne sevgisi özeldir paylaşılmaz !!
Sorumluluğu aşırı ağır
Bu konuda kendime güvenmiyorum
Hayır, zaten çocuk sevmiyorum.
Bakarım, bakıyorum da ablamların bebelerine
Evet bakarım niye bakmiyayim hepsi birer melek.
Hayır bakamam çok yoğun bir insanım
Bebek bu olacaksa seve seve bakarım 😁
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?