Şef Arda Türkmen ile dünyaevine giren Influencer Melodi Elbirliler, reklam anlaşması için Miami'ye seyahate gitmiş. Takipçisi tarafından bebeğini bırakıp gittiği için eleştirilince yanıtı da sert oldu. Ne düşünüyorsunuz bu konuda, sizce haklı mı?

Şef Arda Türkmen ile dünyaevine giren Influencer Melodi Elbirliler, reklam anlaşması için Miami'ye seyahate gitmiş. Takipçisi tarafından bebeğini bırakıp gittiği için eleştirilince yanıtı da sert oldu. Ne düşünüyorsunuz bu konuda, sizce haklı mı?

genel olarak, bir ebeveynin çocuklarını bırakıp gitmesi doğal olarak eleştirilere neden olabilir. Ancak her aile ve her durum farklıdır ve bu konuda herkesin kendi tercihleri ve sebepleri vardır. Bu nedenle, insanların kararlarına saygı göstermek önemlidir. Ancak her zaman, bir çocuğun ihtiyaçlarına dikkat etmek ve onların güvenliği ve refahı öncelikli olmalıdır. Bir ebeveynin çocuğunu bırakıp tatile gitmesi, çocuğun yaşına, bakım durumuna, ebeveynin sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetine ve diğer faktörlere bağlı olarak uygun olabilir veya olmayabilir. Her aile ve durum farklıdır ve bu nedenle, böyle bir karar verilmeden önce dikkatli bir şekilde düşünülmesi ve çocuğun ihtiyaçlarının ve güvenliğinin öncelikli olması gerekmektedir. Eğer çocuk bakımı sırasında bir başka sorumlu kişi mevcutsa ve ebeveyn çocuğunu bırakacağı süreyi kısa tutarsa, çocuğun sağlığı ve mutluluğu için uygun olabilir. Ancak ebeveyn, çocuğunun ihtiyaçlarını karşılamakta sorun yaşayacaksa veya çocuğun güvenliği riske atılırsa, çocuğunun yanında olmak için tatil planlarını erteleme kararı almak daha uygun olabilir. ama yine de her aile ve her durum farklıdır ve bir ebeveynin çocuğunu bırakıp gitmesi uygun olabilir veya olmayabilir. Bu nedenle, bu konuda insanların kendi tercihlerine saygı göstermek ve onların neden böyle bir karar aldıklarını anlamak önemlidir. Ancak her zaman, bir çocuğun ihtiyaçlarına dikkat etmek ve onların güvenliği ve refahı öncelikli olmalıdır. Bir anne, çocuğunun bakımını sağlayacak uygun bir kişinin olduğunu düşünüyorsa ve çocuğunun sağlık ve refahı konusunda endişesi yoksa, belirli bir süre için tatile gitmek uygun olabilir. Ancak, eğer çocuk bakımı konusunda herhangi bir endişesi varsa, tatil planlarını ertelemek veya çocuğunun yanında kalmak daha uygun olabilir. Ayrıca, bir anne veya ebeveynin uzun süreli ayrılıkların çocuklar üzerinde olumsuz etkileri olabileceği de unutulmamalıdır. Uzun süreli bir ayrılık, çocuğun güvensizlik, kaygı veya diğer duygusal sorunlar yaşamasına neden olabilir. Bu nedenle, bir ebeveyn tatil planları yapmadan önce, çocuğun ihtiyaçlarını ve güvenliğini dikkate almak ve onların bakımını sağlayacak uygun bir kişinin mevcut olup olmadığını değerlendirmek önemlidir.
Milletin cocugundan kime ne ya. Kadin anne oluyor diye nefes almaya hakki yok mu? Bu ister iş icin olsun, ister bedava olsun, ister para verip gidilsin. O tatil insana oyle bir iyi gelir ki. Surekli evde dur, cocugun aglamalarini, kusmuklarini cek cek insanin psikolojisi bozuluyor. Anne olmak kolay mi?
O donemde cocugu birine birakip gidip biraz dolasmak bile ne kadar kiymetli ve insana iyi geliyor yasamayan bilemez. Anne olarak boyle bir durumda psikolojisi duzelir, enerji toplar gelir, morali yerine gelir, cocuga daha cok faydasi olur aslinda.
Aman en iyi anne sizsiniz. Madalya verelim boylelerine. Turk kadının şu fedakar tavirlari beni yiyip bitiriyor. Bugune kadar kocaniza fedakar oldunuz da noldu? Bugune kadar evinizi tertemiz tuttunuz da ne oldu? Hangisi deger gordu, takdir edildi? Ancak kendimizi yorduk sadece. Illa alaturkaya baglayacaksiniz.
Eski kadinlar kendini feda etti de noldu, kendini unutup kocasina, cocuguna hizmet etti de noldu, fedakar oldu da ne ne oldu? Bugun hepsi cesitli hastaliklarla uğraşıyor. Bir bakiyorlar koca bir ömür bitmiş gitmis, kendilerine hicbir sey yapmamışlar, kendilerini rahatlatacak, mutlu edecek hicbir sey yapmamislar. Tekrar dünyaya gelmekte yok. Tekrar o yaslara donmekte yok. Koca bir ömür sirf kadin diye, sirf ana diye harcanmis gitmis. Bunlara gerek yok artik. Önce insan kendine deger verecek. Bir kadın ve erkekte emin olun kendi cocugunu herkesten önce düşünür zaten. Boyle hadsiz yorumlara, tepkilere gercekten sinirleniyorum.
Kadinlar da insan yahu. Yok evi temiz degil, yok evde yemek yapmiyormus, yok cocugunu birakip gitmis. Gitmisse gitmis seni mi birakip gitmis. Baba cocugun yaninda olmayinca kimse laf etmiyor ama. Aksam eve gelse bile 5 dk cocuk seviyor bizim erkekler. Al sana babalik. Babalar 5 dk ilgilenince ne kadar iyi baba. Esini alip, biraz nefes alsin diye tatile goturse ne kadar iyi bir koca. Ama kadin esini tatile götürse ya da bir aksam yemegine baş başa ciksalar cocuga kim bakiyor, boyle anne boyle eş mi olur. Yeter kadinin kadina olan zulmünden yeter artık gercekten.
Ben bir anne olarak gider miydim sanmam... Ama annelik eskisi kadar katı ve sert değil yahu. Anne olunca insan olma vasfını yitirmeye de gerek yok sonuçta ebeveyn iki tane değil mi? Bu işin bir de baba boyutu var di mi? Annelik depresyonu denen bir şey var bebeğe faydalı olacaksa ben seyahat edilmesine de karşı değilim. Gitsin abi dağıtsın kafasını bebeğine en faydalı bir sekilde dönüş yapsın. Sefası olsun. Annelik yadirganacak eleştirilecek veya ders verilecek bir durum değil. Kimsenin kimseye bu tarz eleştirilerde bulunmaya hakkı yok bu küstahlık başka bir şey değil.
Ben olsaydım bir yardımcı ile bebeğimi alarak yurt dışına giderdim onu başka biri ile tek başına bırakmazdım Bu şekilde ilerleyen insanların da olduğunu düşünüyorum Çocuğunu sürekli yanında olmasını isteyen çocuğu ile beraber şehir dışına gidip İşini halleden anne babalar gördüm ama herkesin kendi düşüncesidir Demek ki bu şekilde onun için daha doğru ve uygun diyecek bir şey yok
Cevap
23Cevap
Kişilerin kendi tercihi bize laf demek düşmez gadası
Hayır bize ne calısan kadınlar da var tatilde calısmak gibi temel hak anne tek basına yapmadı bebeği tek basına bakmak zorunda değil eğer bebeğe iyi bakacak biri varsa ve sağılmış anne sütü veriliyorsa hiç problem yok problem olan sizin bu en iyi anne yarısınız. Erkekler arasında hiç va emı sen söyle kötü babasın bilmeme ne yok peki neden bazı kadınlar böyle yapıyorsunuz? Çocuk ile ilgili bir sıkıntı varsa. Bu anne babanın problemi bebeğin babası kadının kocası bir şey dememiş kadın mutlu bebekte mutluysa size ne
Cevabı sert falan olmamış. Hayatını para kazanmak uğruna insanlara açıyorsan tüm eleştiri ve yorumlara açık olacaksın, yorumlara açıyorsan da tırı vırı yapmayacaksın. Herkes şakşakçı arıyor hayatında. Kadının söylediği hiçbir şeye kendisi olumlu veya olumsuz herhangi bir karşılık verememiş.
Milletçe çok seviyoruz boyumuzdan büyük laflar etmeyi. Sanki kendi hayatımızın her bir köşesi doğruymuş gibi, başkalarının hayatı hakkında ahkam kesmeyi. Bayılıyoruz başkalarını kınamayı, burun bükmeyi.
Sinir oluyorum böyle yorumlar gördükçe. Sosyal medya kullanmayı bu yüzden bıraktım, beni de aynı nefret çukuruna çekiyordu çünkü.
Annelik öyle dışarıdan gözüktüğü gibi bezini at, karnını doyur değil... Büyük bir sorumluluk ve özveri istiyor, bebeği var diye özgürlüğü bitmiş sayılmamalı ya da hayatımızı böyle ailemize adamak zorunda değiliz ama ülkemizde bu şekilde maalesef, Arda Türkmen olsaydı tatile giden değil eleştiri haber bile olmazdı sırf kadın anne diye yapılan eleştiriler yazık.
Ben nereye gittiysem götzrdüm cocugumu. birakma durumu söz konusu bile olamazdi. Şu an koca adam oldu.
yilda bir kac kez tatile cikiyorum ama simdide aklim kedilerimde oluyor. :)
her Anne farkli bence. Yargilamkta kimseye düsmez
Niye çocuğu kadın tek başına mı yapmış. Babada gayette bakabilir. Yeni doğdu diye illla anne bakıcak diye zorunluluk mu varmış. Bu tarz yazanlarln eşleri çocuklarına bakıyor mu acaba. Çocuğa kadın bakmalı algısı ne zaman yıkılır acaba
Ya kendisi doğurmuş sonuçta annesi o çocuğu hakkındaki kararları kendisi alabilir. Bu öfke nefret sinir nereden anlamıyorum. Ne anneler var bebeğini döven öldüren... onlara bu kadar ses çıkarmazlar.
Saçmalık ya annelerin de ara sıra kafayı dinlemeye ihtiyacı olabilir bebeğin annesine ihtiyacı var tabiki ama sanki caminin önüne bırakıp kaçtı kadın neyin tepkisi bu
insanlar sosyal medyada her yedıgını ıctıgını gezdıgını paylasıp guzel yazılan seylere ovgu geldıgınde karsılıklı emojılesıp sımarabılıyorsa. Eleştiri geldıgınde de ona acık olacak.
Yani para için bizim tasdik etmek zorunda olmadığımız şeyleri yapabilirler. Umurumda mı hayır. Ama daha ünlü olması ve takipçi kazanmasına sebep olmuş olabilir bu kavga ve eleştiriler 😊
Bu ulkede feci bi kıskançlık var özellikle kadinlarin birbirine yaptigi elalemin cocugundan sanane nedense sesiniz cocuklara yapilan siddetlerde vs cikmiyoda buna mi cikiyo
haksız tabikide bebek bırakılır mı ya utanmıyorda o beddualar dönüp dolaşıp gene ona gelir göz boyamaya çalışıyor
Kendi çevresinde kimsenin dinlemediği insanların, sosyal medyada millete ahlam kesmesi ne kadar acınası ve acı
Kadının bebeğini düşünmek başkasına mı kaldı ya bence karışmamak lazım. Her şey ekrandan göründüğü gibi değil sonuçta.
Haksız ki.. küçücük bebeği bırakıp tatile gitmek nedir Allah aşkına. 🤦♀️
Ayn iş olsa neysede tatil bu bebeğin biraz büyüdükten sonra da gidebilirsin ne acelesi var ölür müsün gitmesen
Ne zaman öğreneceğiz? Karı koca anne baba abi kardeş ilişkilerine karışmamayı?
Mevzuyu bilmiyorum. Adı geçen kimsenin de herhangi bir reaksiyonumu hak ettiğini düşünmüyorum.
çocuklara tableti ver
anne -babalık yap kimse bundan basetmiyor
kim ana-babalık yapıyor artık?
Çok merakliyiz eleştiri yapmaya bence kıskançlıktan oluyor tüm bunlar
Ne yorum yapan kişiyi, ne de bu melodi denen kadını haklı buluyorum. Nötr düşüncedeyim bu konuda.
Ughh ben Melodi Elbirliler'den dayanılmaz biçimde nefret ediyorum nefffreeeeett!
7/24 elinde kısırıyla cakcuk dedikodu yapan kocası eve gelince beyin suyunu akıtan kadın modeli
Gidebilir. Ablam da bebeğini bize bırakıp tatile çok kez gitti. Anne diye Robot değil. Herkesin kendi çocuğundan sıkılma ve Tek başına istediği gibi gezme hakkı var.
Her doğuran ana, her döl veren babayım sanıyor kendini...
herkes kendi cocugunu yetistirsin akli olanda kendine kullansin kaldi ki takip ettigi insan :)
Bence insan her dönem tatile gidebilir ama böylesi bir dönemde gitmesi bence de doğru olmamış.
Kadını stalk’ladım da bunların beli kalınlaşmıyor mu ya çocuk yapınca
Para için her şeyi yapabilecek bir güruh var ülkede korkunç
Şu gibi olayları takip etmek kadar yıkık bir davranış yok benim için. Yani umurumda değil.
Ay yazık kızı üzmüşler ya valla bu kadınlarin ağzı hiç durmuyor
Cevap verememiş saçmalamış ama kimseyi de ilgilendirmez be yahu bize ne insanların anneliğinden seçimlerinden.
Tek anlamadigim sey şu: o yurumu yapan adamin eline dusen cocuklara neden yazik? Yani yazdigi elestiriden bu sonuca nasil varmış?
kadın belki ruhen iyi bir durumda değildi lohusalık dönemi zor geçiyor bazı kadınlarda
bebeginin kac aylik olduguna bagli cunku anne sütü önemli
Haksiz kimse bebegini birakmamali
Bir anne önce bebeğini düşünmeli
bence bırakmamalılardı
daha bebek bu
Gider gitmez bizene aw
Herkes kendi hayatına odaklansın.
Sosyal medya dramı
Haklılar bebekmiş sonuçta
Kimseyi alakadar etmezki
Bunların eline düşen bebelere çok üzülüyorum
Birinin çocuğu kimseyi ilgilendirmez