AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
107Cevap
Ben de aksine hemen çocuk istemeyen biriyim. Neden her şey tam tersi oluyor diye hep kendi kendime sorguluyorum.
Öncelikle gezip eğlenerek hayatın tadını çıkarmaya bakın derim.
Aynı fikirdeyim. Keşke eşimi de ikna edebilsem.
konuş onunla durumu daha genciz de birbirimize doaylım de
Kaç defa dedim artık saymayı bıraktım bir türlü ikna olmuyor. Eğer bana çocuk doğurmayacaksan ben seni neden aldım diyor
aileleri sok araya sitanbulda olsan rituel ile biraz düşünce değiştirirdik
Ailem de çocuk yapmamdan yana
o zaman rituelle çzödürelim biz
😄
cidiyim çok umzan biriv ar snein siteğin olan enerjiyi ona veriyor
Çocuğunuzun tabi ki olacağını ama yeni evlendiğiniz için öncelikle birlikte zaman geçirmek, öncelikle sadece kendisine zaman ayırmak istediğinizi söyleyin, eşinizin de anlayışlı olması gerekmektedir, çocuk tek taraflı istekle olmaz
Ya anlatamıyorum ya çocuk doğurursun ya da boşarım seni diyot
Kusura bakmayın ama demek ki siz şu an istek üzerine dogurmadiginiz için sizinle halen evli, eğer sağlık sebeplerinden dolayı doguramiyor olsaydınız boşanmis mi olurdunuz!!
Kardeşim böyle bir durumda eşiniz bana göre çocuğu önceden sadece istiyordu sen hayır dedikçe eşiniz çocuk istediği için değil inatçı bir kişiliği varsa bundan dolayı ergen bir kişilikle davranıyor olabilir
mümkünse ailenizden destek almanızı tavsiye ediyorum , bundan utanılacak bir durum yok sizin boyun eğecek bir durum söz konusu değil
Kendi ailemle de eşimin ailesi ile de konuştum. İkisi de çocuk yap otur evinde diyor.
Nerelisiniz öğrenebilir miyim ona göre daha iyi yardımcı olabilirim?
İstanbulluyum
Kendi işiniz var mı? Veya bir mesleğiniz
Çalışmıyorum
Keşke bu çocuk meselesini konuşup da evlenseydiniz ama yapacak bir şey yok iki seçeneğiniz var,
1- çocuk yapmak
2 - Boşanıp, kendi ayaklarınızin üstünde durmak (arkadaşlarınız varsa destek almak size güven verecektir)
Konuşup evlenmiştik zaten. Bana çocuk istemiyorum demişti ama şimdi böyle yapıyor.
O zaman az önce dediğim gibi bana göre 2 seçeneğiniz var inşaallah hakkınızda hayırlısı olur
Ama böyle bir kişinin isteği sadece çocukla kalmaz sürekli isteyecek sende yapacaksın anlayışına sahip biri , inşaallah yanıliyorum ama böyle bir kişi ile bir hayat geçirmek hiç kolay olmayacak
Ne deseniz haklısınız bilemiyorum.
İnşallah mutlu olursunuz
Erkeklerin bu bakmayacağı çocuk isteme mevsusu nedir anlamadım. Yalma tabiki de pişman olursun
İkiniz karar verin buna. Ama 19 yaşında da çocuk için çok erken
Karşısında dik dur biraz o senle konuşmadımı sende onunla konuşma senin kendi bedenin hamile kalıcak olanda sensin seni buna zorlayamaz eğer çok uzun süre küs kalırsanız boşanalım, ben benim isteklerimi umursamayan bi erkekleri yapamam falan de
Boşamakta istemiyorum seviyorum eşimi ama anlamıyor ya. Seni boşarım falan diyo ben de asıl ben seni boşarım diyorum boşarsan boşa bana çocuk doğurmayanla işim yok zaten diyor
Kızım senin aklın yerindemi seni boşamakla tehdit ediyor? Lütfen evleneceğin kişiyi doğru seç daha fazla ilerlemeden boşa gitsin. Dünyada erkek mi yok sanki
Bence bu yaşta hiç çocuk işlerine girme iki tane ablam var evli çocuklu çok mutsuzkar hayatını tamamen değiştiriyor çocuk böyle bişey yapma bence. Ona çocuk yapmanın olumsuz yönlerini aktarırsan vazgeçirebilirsin ve ona şunu söyle "evliliğimizi ikimiz baş başa doyasıya yaşayalım elbette çocuk yapacağımız zaman da gelir ben sana hiç yapmayalm demiyorum zaten" de. Bence ikna olabilir.
O yaşta baba oldum, hiç pişman olmadım, evlat altındır her daim
Sen ne aptalsin ya hem evleniyorsun hem vücudumu yıpratmak istemiyorum yaşım küçük diyorsun evlenirken kafan neredeydi?
Hanımefendi kibar yorumunuz için teşekkür ederim fakat biz eşimle birbirimizi severek evlendik, ilişki falan da yaşadık. Fakat ilişkiye girmek/evlenmek ile çocuk doğurmak, çocuğa bakmak vs. Arasındaki farkı anlayabiliyor musunuz? Anlatmamı ister misiniz?
Bebek bezi fiyatları göster ve ona de ki bu tıknaz bok makinesi yerken para şıçarken para de vazgeçebilir
😊 🤣🤣
Ahhhahaha 🤣🤣
19 yaş evlilik için erken bir yaş annelik içinde eşinize ciddi bir şekilde çocuk istemediğinizi bakamayacağınızı söyleyin daha çok gençsiniz illa çocuk istiyorum dersede ayrılın
Kocandan bosanicaksin aptal mısın kızım sen 19 yaşında evlilik mi olur daha çocuk denilecek yaştasın nerdeyse
Acayip salağım biliyorum
Evlenmeden önce konuşulmasi gereken bır konu bu konuşmadiysaniz ve şu an istiyorsa ona saygı duymak zorundasın sonuçta evlenmisiniz ve çocuk istemesi çok normel ondan gizli olarak korunmada aşırı yanlış madem istemiyodun önceden belirtmeliydin
Zaten konuşmuştuk ben de istemiyorum demişti şimdi istiyor
şu an o strese girmiştir çevrenizdeki insanlar çocuk bekleme arayışında ve bunun çocuğu olmuyor gibi düşüncelere girmesinler diye böyle bir şey istemiş olabilir. EL Alem ne der düşüncesi toplumumuzda çok yaygın maalesef
İyi de el alem ne der diye düşünse neden beni alır ki ikimiz de çok genciz?
Daha sonra de. Baktın düzelmiyor sende onunla konuşma
Çocuğum olmuyor demekki muhabbeti yap gahxhwhxhqhsjq korun ama korunduğunu bilmesin
Bi kez yakalanmıştım. İnanacağını düşünmüyorum ama yine de korunuyorum 😄
Bu yaşta niye kendini yaktın yaa yeni evliysen hemen çocuk yapma bırak bir iki sene belki eşinle anlaşamayacaksın yapamayacaksın boşanmak isteyeceksin o zaman çocuk olursa işin zor olur o yüzden şu an erken yapma
Vazgeçirmek yerine içinizden geçenleri, geçerli sebeplerinizi paylaşın eşinizle varsa korku ve endişelerinizi dile getiren. Ayrıca çocuk istiyorsanız da bunun için makul bir süreyi birlikte plânlayım derim...
Haaaaayiiiiirrrrrr yarini bilmiyorsun biraz kendinizi taniyin bana kalsa cok erken evlenmissiniz hadi evlendiniz kendinizi tabiyin Allah korusun 20 li yaslarda elimde cocukla dul kalma
Aynen demek istediğim söylemek istediğim bu iste
Aramız cok bozuk. Bilemiyorum doğursam düzelir mi acaba?
Kedi mi doguruyorsun köpek mi dogruyorsun insan doguracaksin ve onu iyi bir hayat için çok çaba acaman gerekiyor ama bu yaşta biraz zor çok zor
Yaaaa cocuk duzeltmez aksine kendini bir uçurumdan asagi atmis olursun akıbetini daha karanlik bir noktaya getirirsin kendini kumar masasina getirme , araniz cok bozulursa en fazla ayrilirsin bu bir yikim olmaz ama o yasta bir çocukla ayrilirsan işte o yikim ozaman gerceklesir
Doğru söylüyor o yaşta çocuklar ayrılırsa yıkım olur
Kiz daha 19 yaaaaa bak kiz diyorum vurguyla ya o yasta evlenmek afedersin atesi kafasina mi vurmus hangi cagi yasiyoruz ama hadi yedi o poku bari kısmen olsun daha fazlasına bulasmasin bari
Koy kızı bu aile karşı gelmiyor evleniyorlar buralada aynı karşı gelen yok
Abi köy le alakası yok :) kizimiz cahil se ailesi cahilse yapacak bir sey yok
Cahil insanlar genelde köyde oluyor çünkü üni kazanacağım diye gittim evleniyorlar bizim buraları öyle çünkü
Ben köylü falan değilim. Almanya’da doğdum 9 yaşında İstanbul’a geldim. Ve severek evlendik. Ailem evlenmemi istemedi ama eşimle birbirimizi sevdik ve evlendik. Cahillikle alakası yok lütfen bilmeden yorum yapmayın ☺️
O yaşta evlenmek en büyük cahilliktir zaten biraz daha bekleseydin çok acele etmişin biz sana uyardık gerisi sende
burada iki tarafta hakli, bende avusturyada buyudum halende burdayim ailemde beni zorla 19 20 yaslarimda istemediğim biri ile zorla evlendirdi , burada bana zulum kendilerincede cahilliktir, ama hanim kizim severek evlendim diyerek o yaşta evlenmek basli basina cahilliktir, daha kendi bilmeden olgunlasmadam sirf hormonel duygularin icin biri ile birliktelik sacmaligin daniskasidir, emin ol bunlari sinir ile yazıyorum, cunki beni o yasta evlendirdiklerinde beni kurdun önüne attilar halende nefretim bitmedi aileme
Bende İngiltere büyütün şimdi Türkiyedeyim
Yani cahillik koyden ibaret degil vallahi bizimkiler kendilerince cok modern di ama benim anami aglattilar
daha sen cocuksun, kesin oda senden cok büyğk degil, ilk once bi 5 sene birlikte büyüyün, sonra deneyin 🤦♀️ ah ah
Saygı duyması lazım yaşın daha genç eşinin yaşıda Gençse bekleyin mesela bende çocuk düşünmedim 1 yıl sonra eşim 37 yaşında ben 23 yaşında olduğum için ona hak verdim şu an çocuk düşünüyorum ama bu seferde çocuk olmuyor
Bende yeni evlendim kuzum, benim eşimde çok istiyor evlat sahibi olmayı, kendini hazır hissetmediğinin bir sorumluluğu alma birde korunmaya bak, çocuk olmazsa olmuyor dersin denedik olmuyor dersen biraz zaman kazanırsın, mecbur yinede sana kalmış
İstemediğine rağmen bu kadar zorluyora yalandan tamam de gizli gizli korun aşı falan ol ama onlar da ne kadar koruyucu oluyor iyice arastırmak gerek
Durumu açıkla bence şu an çok zor 1-2 yık bekleyelim cocuk büyük sorumluluk vs de
Benimde 1 kızım oldu çok güzel bir duygu ama bir o kadarda zor tüm hayatın o oluyor
Allah bağışlasın öncelikle 😄
Çok erken ya bence de, annelik gibi bir şeyi yapabileceğimi düşünmüyorum açıkçası.
Yaparsın ama daha zamanın var çok gençsin esin kac yaşında bilmiyorum ama
Eşim de daha genç 20 yaşında
Çok gençsiniz ya bence daha yeni yeni taniyacaksiniz birbirinizi
eşinizin baba olma sevdası düşmemişken bu kadar libido bağımlısı olmak yerine rahatsız olduğunuzu ve daha tam olarak zamanı değil diye anlatım şekli uyguladınız mı hiç?
Her şeyi denedim
o zaman size üzücü haberim var, eşinizin baba sevdalığı geçmeyecek ve sizinle birlikte çocuk sahibi olmak isteyecek ve siz bu yaşta yapmak istemediğinizi belirtmişsiniz eğer anlaşamazsanız bazı konularda soğuyacaksınız onun sonuda umarım boşanmaya doğru gitmez diye umuyorum.
Sen o adamı baz geçiremezsin. Evlilik de en çok istenen çocuk dur sen yok demeye devam edersen eğer yuvanı dağıtmak Şam başka faydasını görmessin olur diceksin zamana bırakacaksın
Çok erken değil mi ya
Peki erken se neden evlendin?
Sevdik evlendik yaptık bi hata
O zaman hatanı kabullenip kocanı severken çocuğu da yapıp onu da seveceksin
Çocuk için çok erken ya
İkna olmuyorsa doğum kontrol hapı kullan. Bu son çare tabii ama bence de hemen çocuk yapmayın inan vakit kalmıyor birbirinize, tadını çıkarın sende söyle çocuk olursa hayatınızı ona göre ayarlayacaksınız çünkü
Ve daha 19 sun bende 19 um inan yaşayacağımız çok şey var.
Bu arada çocuk yapmak gibi önemli konular evlenmeden önce konuşulmalı... 19 yaşında çocuk yapmak bu devirde çok saçma kendin çocuksun daha başka bir çocuğa nasıl bakacaksın...
Aklına koymuş sa vaz geçmez de sen neden istemiyor sun onu almadım
Daha küçük olduğumu düşünüyorum anne olmak için. 19 yaşında kendimi yıpratmak istemiyorum. Ayrıca annelik hakkında da hiçbir şey bilmiyorum.
Yani onu anne olmadan öğrenemezsin de zamanla onuda öğrenirsin
Ama başka bir sorun yok ise tabi
Sizce çocuk yapsak eskisi gibi olur mu aramız?
Şimdi nasıl araniz bilmiyorum ama sakıncası yok ise şeyde konuşsak en azından tam olarak bir fikir veya öneri verebilirm
Doğuracak olan sensin 9 ay karnında taşıyacak sensin senin kararına saygı duymalı, bence istemiyorum demek yerine seneye daha uygun olur ikimiz içinde dersen kabul edebilir
benle çocukmu evlendin daha doğmamış çocuk yüzünden tartışma çıkarıyorsun diyebilirsin bazı yerlerde ben seviyorum boşanmam filan demişsinde ya o senden istemiyosun veya xocuk olmuyo diye bir süre sonra boşanırsa o xaman nolucak
Bende 5 aydır evliyim sevdiğim adamla evlendim bizde çocuk istiyoruz. Bence çocuk sorumluluk ve o sorumluluk sende yok Allah isteyipte olmayana nasip etsin bence
Daha çok erken hazır değilim demen lazım, onunda bunu anlayışla karşılaması lazım böyle bir konu için trip atması çok saçma.
Gel de ona anlat 😄 aslında ilk başta istemiyordu şimdi istiyor kaynanam zorluyor galiba 😅
Evlenmeden önce bunları düşünmeniz lazımdı biriyle evlenirken maalesef ailesiyle de evlenmiş oluyor insan, bu konunun kaynananı ilgilendirmeyeceğini açıkla yine aksilik ederse ben senin yerinde olsam çok geç olmadan bu evliliği sonlandırırdım.
Konuşmuştuk istemiyprum demişti şimdi istiyor
Daha şimdiden böyle yapan biriyle ömür geçmez bence siz çok geç olmadan boşanmayı düşünün yoksa ilerde çok pişman olabilirsiniz
İstemiyorsan seni buna zorlayamaz.
Söylemeye çalış daha hazır değilsin diye, daha gençsin bu yaşta o kadar büyük bi sorumluluğunun olması bence pek doğru değil..
19 yas evlenmek icin cok genc umarim pisman olmazsiniz kesinlikle beklemelisiniz bi sure
Vermeyi ver nasılsa senin demenle oluyo o işler, söyle içerde çocuğa takılmasın oltaya, yazılmışı geri itmiş olmakla da meşhur olursun hem… Ya da çaktırmadan arap sabunı ye bir kilo başlamadan önce
Biraz eğlenin vakit geçirin yani yakın tanıdığınizin bir çocuğu varsa birgün algel evdeyken direk vazgeçer sorumluluğu görünce biraz da aglak çocuk olursa
Ne çabuk evlenmissin yasin daha neki neden istediyini sor belki tutarlı bir cevap verir sen de ikna olursun
Sordum baba olmak nasıl bir duygu tatmak istiyormuş öyle dedi
Tadarsin ne acelen var ki söylemedin mi?
Trip mi atiyor ne demek trip atıyor djrnidkr keşke olgun biriyle evlenmeyi tercih etseydin çocuk için daha çok erken konuşmaktan anlamiyorsa ben boşanırdım kesin
19 yaşında evlenmek ne demektir ya? Kariyer yapman gereken yerde eşim çocuk istiyor derdine düşmüşsün akılsız mısın
Ne bileyim sevdik evlendik.
Ben 18 im sözlüm var üni sonu askerlikten gelip evlenicez bence normal hem de gene kendi tercihi ama ben eve ekmek getirmek erkeğin işi eşinin parasını yer gibi o ne öyle diye düşünüyorum ama "kadın dediğin ev işi yapıp evde oturur" kafasındaki yobazlara da karşıyım kardeşim işten geldin vs yorgunsun eyw gir mutfağa eşinle beraber yemek yapın sabah kahvaltıyı sen hazırla çocuğunuz varsa biraz da sen ilgilen dimi yani? Konudan çıktım ama yanlış anlaşılmak ve linç yemek istemiyorum
Eşin kaç yaşında ve bu konu değişir durumunuz iyiyse yapabilirsin ama hem durumunuz kötü hem istiyor ise sıkıntı
Durumumuz o kadar kötü değil ortalama eşim 20 yaşında çok erken değil mi ya
Erken erkekler evlilikten ve her gün aynı kişiyi görmekten sıkıldığı için çocuk ister ve bunun için seni kırıyorsa sıkılmıştır
Yaa gercekten mi
Elbette canını sıkma erkeklere yaranılmaz zaten bende terkedildim evlilik vaadi verdiği halde keyfine bak önce kendine değer ver ondan gizli koruyucu hap iç senin fiziğin bozulacak sen acı çekiceksin ve bir ömür ona bakıcaksın özel hayat kalmicak
Bence eşine bir çocuğun sorumluluğunu alamayacağını bunun çok erken olduğuna ikna et çünkü çooook gençsin umarım senin için en hayırlısı olur
Korunmadan mi iliskiye giriyor sunuz. Yaşlar nr. Tadını çıkarsın canım mı ne yaw
Korundurtmuyor ya. Eşim 20
Ailesi istiyor demek ki kafasına yet etmis.
Ne güzel seks dönemi ne çocuğu simdiden
19 yaşında neden evlendin bacın ben 24 yasindaevlendimpismanm keşke daha geç evlenseydim birkaç Ardahan geçen de eşine
Bir kaç ay yazacakdim
Sakın yapma yeni evlenenler yapmasın. Ayrılınca olan çocuğa oluyor. Ne bilim bi hastalık uydur şimdi olmaz de
Sana tavsiye hemen çocuk yapmayın eğer çocuk büyük sorumluluk çünkü oyizden ona bu sorumluluğa hazır hissetmiyorum demelisin
Çok küçüksin kendin daha çoçuksın sakince rahat konuşarak anlatmaya çalış gezin biraz tadını çıkarın evliligin çoçuk olunca bir birnizezamanınız olmaz
İstemediğini belirt evlilikte sadece çocuk değil biraz evliliğin tadını çıkarın
Daha ona ne kadar anlatabilirim bilmiyorum, çocuk olmazsa benden de olmazmış öyle söylüyor.
Evlenmeden önce konuşmanız gerekiyordu bu konuları ama çekinme söyle ona anlayışlıysa anlar seni zaten
Anlayışlı değil, evlenmeden önce de konuşmuştuk istemiyorum demişti oda ama şimdi istiyorum diyor.
Seni seviyorsa dediğini kabul eder ki konuş onunla bu durumu
Evlilik tadından ziyade daha ikinizde bu yaşta nasil evlendrdiler sizin Bi anlık zevk ic9cn adam çocuk istiyor bakacaksa ya da maddi güç ya da manevi gücünüz yeri de olsa bilem çocuk daha erken
Allah vermiyorsa nasıl çocuk olacak hiç mi düşünmüyor eşiniz? Bence çok erken. Aile üyelerinden kime yakınsanız onunla konuşun belki bir yarar olur
Evleneli ne kadar sure oldu ve öncesinde konusmadiniz mi. İliski sirasinda ne yapıyorsunuz peki
1-2 ay falan oldu evleneli. İlişki sırasında da gizliden korunuyorum.
Vaktiniz var mı mesaj atabilir misin
Esin dikkat etmiyor mu hemen mi istiyor cocuk
Şu an müsait değilim mesaj atmaya pek, eşim ise hemen istiyor gençsin daha iyi olur diyor.
Anladım esinle bunu konuşarak halletmeniz lazım sonrasında sürekli tartışma olur
Ona de ki eğer sen bakacaksan yaparız bakamayacaksan yapmam de 😁
Bakarım falan diyor 😅
Ahhahahah o zaman yap ama çok da inanma bakacagina
İkna etmeye çalışma gizlice doğum kontrol hapları falan al konu kapanır bir süre sonra
Nereye kadar doğum hapı kullanacağım
Gerçektne çocuk isteyene kadar
Bir süre sonra kısır kalırım diye korkuyorum.
Kîsır bırakmıyor onlar korkmana gerek yok
Eğer çocuk yaparsak artık fazla zevk alamayacağını soyle :)
Her şeyi söyledim illa istiyorum diyor
Sen doğur de:) ozaman iki yıl geçmesi lazım en az
Ülkenin şu an ki durumu ortaya ekonomi kötü çocuğa iyi bir gelecek veremeyiz falan de
Anlatamıyorum yok ben bakarım çocuğuma diyor
Benim abimde öyle söylüyordu şimdi çocuğun hiç birşeyine yetisemiyor onlarda evlenir evlenmez çocuk yaptılar şu an gecinemiyorlar ve dolayısıyla evde huzursuzluk oluyor emin ol öyle diyen erkekte kadında pişman oluyor önce insanların birbirlerini tanıması ve sorumluluk bilincini alması gerekir
Burada eğer birgün çocuk sahibi olmak istersen sende eşinde ilk önce bir doktora gidip muayene olun kuzenimde erken anne oldu 18 yaşında evlendi 19 yaşında anne oldu ama genc yaşta hamile kaldığı icin kemik erimesi varmış hamile kalınca aldığı kilolarla bereber ileri seviyeye ulaştı şu an kız bildiğin çocuğuna zor bakıyor anne baba olmak için önce bilinclenmek lazım
Eşinle konuş herşeyin bir zamanı olduğunu söyle öyle hemen çocuk yapmak yanlış olur
Çook konuştum. Ben baba olmak istiyorum diyor duruyor.
Evlenince cocuk yapacan yap genc anne cok guzel oluyor ikinciyi yapma ama tek yeter
Annelik hakkında hiçbir şey bilmiyorum 😅
Erken değil mi sence de?
Kıtap oku onunla her şey oğrenirsin
Sonrada cocuk olmuyor yap bı tane her şey hormonlu
Çocuk için yapmaniz gereken şeyler var hemen içine boşalayimda çocuk olsun yok oyke bisey
Haklısınız
O zaman alıyor bide gebe olursan da bide o 9 ay sürüyor
bunu evlenmeden önce demiş olmalı hani evlenince hemen çocuk istiyorum vs demedimi
Evlenmeden önce konuşmuştuk ben de istemiyorum zaten demişti. Şimdi de çocuk diye tutturuyor
Çocuk için evlendiyse bırak gitsin. Sende çocuksun kendinize gelin ya.
Aramız çok kötü ya. Acaba çocuk doğursam düzelir mi?
Umarım dalga geçmiyorsundur hem benimle hem buradaki insanlarla. Sence çocuk doğsa düzelir mi şimdiden böyle olan bir insan? Doğur çocuğu da çocuğunda ileride psikolojisi bozulsun.
Hem neden sen çabalıyorsun ki? O çabalıyor mu aranızın düzelmesi için? Kendinize saygınız olsun.
Çocuk istiyorsa seni eve bağlayıp gözü arkada kalmasın diyedir 🙃
Git sağlık ocağına iğneni vurul o mu bakacak çocuğa sadece kendin hazır olduğunda yap