+1 yılBencede yaşın çok erken bak bende 19 a gircem haziranda ksyi reşit değilken indirdiğim için yaşım böyle mesela şu açıdan tecrübem var yiğenlerime bakıyordum daha yeni doğmuşken çok tatlılar ama 4-6 ay sonra sorumluluklar biniyor tavsiye etmiyorum birinin lafıyla olacak iş değil kendimi hayel edince bile korkunç birinin demesi üzerine çocuk yağılmaz sende çocukluk geçirdin illaki annenle kırıldınız anlar vs olmuştur 1 çocuğun psikolojisi çok önemli kafası rahat olmalı hiç bir evlat anne babasının tartışmasındanda mutlu olmaz içten içe korkar boşanırsa vs zaten yeterinxe küçük evlendiniz bir gün boşanıp boşanmayacağınız muamma eğer çocuk olursa zor olur işe gir o sırada artık okursan mesleğini eline al arabanı evini kendine ait biriktir al düzenini kur ondan aonra yine bi kez daha düşün hani eşinle gidermi gitmezmi tart sen ve eşin bir çocuğu büyütüp gerekli öğütlerle sağlıklı bir kafayla yetiştirip %90 mutlu bi şekilde o çocuğu huzurşu büyütücwnize boşanma gibi bi durum olmadan tedbirli o an için en azından geleceği bilemezsin sonuçta garanti olunca yap derim ve bana kalırsa 30 yaşından öncede çocuk yapma derim iki çocuk düşünürseniz ya peşpeşe biraz zor olur ama hani yıllar hızlı geçer ikisini birden okula verirsin ya da aralarında iki sene falan olur okula verirken işkerini yapar kafan rahat olur diye diyorum ama sorumluluğun altından kalkabileceğinize emin olduğun anda yapmalısınn tabi önce kariyer dersen araba ev ne alaka olurda boşanırsan bi düzenin olsun araba kolaylık sağlar kendi maaşını sakla artık nasıl saklarsan nakit altın dolar vs çocuğun geleceği için okul cart curt tekrar söylüyorum başkaaının demesi üzerine çocuk yapılmaz eşini karşına al güzelce anlat bu ailelerin baskısıda yapmıyorsa yoksa sorunlumu vs zorbalıktan başka bir şey değil elalemin şeyi sana mı düştü bekçisimisin güzel güzel bu dediklerimi anlat saçmalarlarsa saygı çerçevesinde kırmızı çizgiyi çek inan bana şu an yaparsan en çok sen pişman olursun ben yiğenlerimden baya tecrübe ettim bu sorumluluğu falan alamayacağımı düşündüm için genel olarak evlilik için de evlenmeyi düşünmüyorum düşünsem bile yaşım küçük cesaret gerektiren bişey bazıları sana saçmalık der ama bunu yapabildiysen doğru değil tabi ama cesurmuşsun saygı duydum 🙇🏻♀️
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evliliğiniz düzeniniz oturmadan böyle bir düşünceye asla olumlu bakmayın yumuşamayın bir yıl geçtikten sonra hala bu istek devam ediyor ise sizin de fikriniz değişir ise tekrar konusunu açarsınız tavrınızı ona göre olur düzgünce isteğinizi dile getirin ilişkinizi düşündüğünüzü belli edin realist olun ve tavırlarını görmezden gelin devam edemez istediği odağı alamayınca hani sizi görmezden gelirse siz de onu görmeyin sırf bu yüzden tepki verdiği için ve kötü sözler sarf ediyor ise sırf sizin istemediğiniz için bunu farklı alanlarda da gösterme ihtimaline karşın daha dikkatli olmanızı da öneririm
00 Yorumla
+1 yılYapacaksin cocugu erkek ne derse o olur. Kocanın ayağını yikayacaksin sonea suyundan cay demliyeceksin oturup beraber icecejsinuz
015 Yorumla
Soran+1 yılHanımefendi siz ne dediğinizin farkında mısınız acaba? 19 yaşında çocuk doğurmaktan bahsediyoruz.
- +1 yıl
Ne var ben 18de evlenip 1 ay sonra hamile kaldim
Soran+1 yılAhahahh 😅 pekii
- +1 yıl
Kes be varoş
- +1 yıl
18 yaşında evlenip çocuk doğuracağına keşke elin ekmek tutsaydı seninle aynı yaşta olan tanıdığım çok pişman biliyor musun keşke evlenip çocuk yapacağıma okuyup mesleğimi elime alsaydım diyor ama ben kime ne anlatıyorum ki şu yorumun vasatlığına kullandığı kelimelerin çirkinliğine , birde kocası için söylediği sözlere bakacak olursak benim 10 yaşındaki kardeşim bundan daha ilerigörüşlü ve daha görgülü çıkar. o yüzden diyecek bir şey bulamıyorum ve pilav tarifi veriyorum.
- +1 yıl
@secretofmotions benim 13 yaşındaki kardeşim de aynı çıkardı.
saçmaladığı için
kadın belli ki malmış. - +1 yıl
@Can_Bulut katılıyorum
- +1 yıl
Tabi efendim istersen kölesi olalım çünkü çok yakın şeyler soyluyosun
- +1 yıl
Ben onun kölesiyim de oturup ayağını yıkayıp, çayını demleyeyim, adamın eli var ayağı var kendi ayağını kendisi yıkasın canı çay çektiyse kendisi demlesin. Evlilik öyle senin dediğin gibi bir şey değil
- +1 yıl
Sana ne ben kocisime hizmet yapmayi seviyorum
19 yaşında aşk evliliği yaptığınızı veya mecburen evlendiğinizi varsayıyorum. Senin gözün kördü veya mecbur kaldın. Olabilir. Anladığım kadarıyla olgun düşünecek kapasite yok. Çocuk sorumluluktur. Öyle yapıp annenin kucağına bırakılmaz. Sırf akşam işten gelip 2 saat çocuk sevmek için çocuk yapılmaz. Ayrıca sana baskı ve kompleks kuran kişi gece çocuk sesine tahammül edemez. Ailenin temeli merhamet sevgi hoşgörüdür. Bu kavramlara sahip kişi zaten zorlamaz. Alınma ama kocanın öküz olduğunu ifade ediyorsun. Daha efendi daha oturaklı mülayim kişileri neden seçmezsinizde egolu ailesinden aşşağılık kompleksi görüp bunu çevresine ve sevdiklerine yansıtan beş para etmez insan bile demek istemediğim kişilik bozukluğu olan davarlarla evlenirsiniz. Bi yerde hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal diyorum. 37 yaşındayım efendi edepli iffetli bi hanımcık bulamadım, zehir olacağına evlenmem. Sen eşinin bu baskıcı tavırlarının olumsuz sonuçlar doğuracağını söyle. devam ederse sonucu, yaşın genç. Önünde daha çok bahar ve güzel günlerin var. Daha pınar başında kırılan testi ile eve su taşınmaz. El elin eşşeğini türkü söyleyerek arar. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. Neyse allah sabır versin. Hayır eylesin. Allah kötü kadın ve erkeklerin belasını versin.
104 Yorumla- +1 yıl
Söylediklerine en sonunda bela kısmı hariç katılıyorum.
Daha büyümeden ev kurmak, sorumluluğun ne olduğunu bilmeden aile olmaya çalışmak büyük hata.
Soran+1 yılSeverek evlendik. Haklısınız, ama illa çocuk istiyor bir türlü vazgeçiremiyorum sesine dayanamazsın gece ağlar diyorum söz veriyorum ona çok iyi bakacağım lütfen falan diyor
- +1 yıl
Ona söz anlatmaya uğraşma. Çünkü sen onunla inatlaştıkça onun inadı artacak.
Kırma adamı. Sonuçta eşin. Ömrün onunla geçecek. Hap kullan onun haberi olmadan. Allah zaten nasip edecekse sen ne kadar istemesen de kararı verecek olan o.
Ama dediğim gibi eşini kırma. Kendince korun. Bu tip huzursuzluklar yüzünden çok evlilik biter. - +1 yıl
Güzel düşünüyorsun, kötü erkek ve kadınlar toplumun kanserleridir ki, çarpık bir neslin atası olurlar. Çocuğa bağırmak darp etmek, kadına şiddet uygulayarak kendini ormanın kralı ilan etmek. Veya erkeğine ve çocuğuna sahip çıkmayan kötü davranan mendebur anne bozuntularına ne demeli. Bunlardan nasıl bi toplum ve gelecek oluşabilir. Tabiki evliya gibi bi ailedende kötülük hasıl olur veya tam tersi. Ama kökende geleceği etkiliyor. Ben şahsen konuşarak anlaşılan, medeni ve gelişmiş bir aile modelini benimserim. Bugün karısına veya kocasına şiddet uygulayan yarın evladına uygular. Ben şiddetin ve dehşetin içinde doğdum. İçimde biryerlerde öfke nefret kin hepsi malazgirti yaşıyor. Ama doğamda olanı zapt edebiliyorum. Ve ki evlenmiyorum. Çünki insan doğası bir anahtarla çözülebilir ve sevdiklerimi üzebilirim. Annemden ayrıldım sırf onu üzmemek kırmamak için ve bütün aile bağlarımı koparttım zarar vermemek için. Kitap oku kendini geliştir. Ruhundaki kötülükleri hapset.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılÇocuk sahibi olma konusu, çiftler arasında tartışması gereken önemli bir konudur. Ancak, bir çiftin çocuk sahibi olup olmaması veya ne zaman çocuk sahibi olacakları konusunda karar vermek birçok faktöre bağlıdır ve her çiftin bu konuda kendi zamanlaması ve düşünceleri olabilir.
Eşinizin çocuk istediğini söylemesi, onun doğal bir isteği olabilir ve bu isteği vazgeçirmek kolay olmayabilir. Ancak, bu konuda karar vermeden önce birkaç şeyi göz önünde bulundurmanız önemlidir.
Öncelikle, eşinizle açık ve dürüst bir şekilde konuşmanız gerekiyor. Onun neden çocuk sahibi olmak istediğini, ne zaman istediğini ve bu konuda ne kadar kararlı olduğunu anlamak için onunla konuşun. Kendi fikirlerinizi de paylaşın ve çocuk sahibi olmak için uygun zamanın henüz gelmediğini düşündüğünüzü açıklayın.
Ayrıca, finansal durumunuzu, kariyer hedeflerinizi, evliliğinizin ne kadar süredir devam ettiğini, sağlık durumunuzu ve diğer faktörleri de düşünmeniz gerekiyor. Bu faktörleri eşinizle birlikte değerlendirin ve ortak bir karar vermeye çalışın.
10 Yorumla
+1 yılVaz geçiremezsin.. Saçma gelicek ama erkek üzerindede baskı oluşa bilir, karşılaşılmamış bişey değil.. Neden çocuk yapmıyorsunuz, bi probleminizmi var ya da aile büyükleri nezaman torun sevicez.. Aslında evlilik öncesi çiftlerin beklentiler üzerinde birbirleri ile bunları konuşup karar vermesi öyle evlenmesi gerek.. Aşık olduk evlendike yerine.. Evet aşık olup evlendiniz ama o evin içine girince sudan çıkmış balığa dönüyorsunuz, çünkü sonraki adım ne, ne yapılması lazım düzgünce konuşulmamış sonra böyle sonuçlar doğuyor. Valla benim tavsiyem bir aile büyüğünün devreye girmesi yoksa anladığım kadarıyla kalp kırıcı durumlar ortaya çıkıyor..
02 Yorumla
Soran+1 yılKendi ailemle de eşimin ailesiyle de bu durumu konuştum ikiside çocuk doğur diyor, hele kaynanam var ya. Eşimi belki de o zorluyor. Eşim kaynanamın tek çocuğu o yüzden torun istiyor.
- +1 yıl
Allah analı babalı büyütsün, uzun ömür sağlık sıhat versin :) şimdiden hayırlı olsun size :)
Arkadaşlar, bunu demek bana düşermi, düşmezmi bilmem ama, öncelikle çok erken evlendiniz. Benim kendi şahsi fikrimce kadın da, erkek de, 25 sonra evliliği düşünmeli.
Dığer sizin konuya gelince bebek büyütmek hiç kolay bir şey değil. Yemeyini verip, bezini değiştirmek bebek büyütmek demek değil. Fiziken ihtiyaçlarını karşılaya bilirsiniz, ya manevi ihtiyaçları? Zaten ikiniz de küçüksünüz. Sizin bile kendinize için karşılanmalı ihtiyaçlarınız var. Lütfen yalnış kararlar verip de "travmalı" çocuklar yetiştirmeğin. Sonra o çoçuklar psikologların kapısında beklemek zorunda kalıyor.03 Yorumla
Soran+1 yılÇocukta hırpalanacak çok üzülüyorum eşim anlasa keşke
Soran+1 yılPsikolojisinde ne olucak falan diyor ne güzel genç anası babası olacak diyor
+1 yılHata yapıyor bence evlat sahibi olmak belki de bu dunyada ki en buyuk mutluluklardan biri bir insan için lakin yeni evlenmişssşniz, bir gezin tozun, beraber aktıvıtelere gıdın. Hıcbırsey yapamıyorsanız evınızde basbasa olun.. Bebek demek sabahın İlk ısıklarına dek uyuyamamak demek, ıhtıyaclarına yetısebılmek ıcın ısyerınde extra mesaı demek, hamılelık sonrası atılması gereken fazla kılolar demek, hamılelık boyunca kadının ve erkegın yasayacagı streste cabası.. esıne gosterecegın odağın dağılması demek.. Bunun ıcın onunuzde yıllar var.. Acelesi ne?
13 Yorumla- +1 yıl
Eşini bu siteye davet et.. Bu soruda gelen görüşleri okumasını sağla. Empati yapan, dediğim dedik birisiyse insanların fıkırlerını onemser nerede hata yaptıgını anlamasında yardımcı olabılır.
- +1 yıl
*Birisi değilse
+1 yılM*l ya
Yaşın daha çok genç bu biiiir
İkincisi de çocuk için her iki tarafın maddi manevi hazır olması gerekiyor.
Korunuyorsundur herhalde korunmaya devam et.
Ne derse de desin belli ki laftan anlayan bir eş yok karşında.
Çocuk doğduktan sonra en çok yükü sen çekeceksin iyi düşün taşın.01 Yorumla
Soran+1 yılÇok kabasınız. Ama ne diyeyim haklısınız
+1 yıl19 yasinda evlendiysen cok uzatmadan gencliginde de bosanirsin askim hic dert etme. bir sure sonra zaten sogursun hicbir genc kadin kendi secimi yuzunden kotu muameleyi hak etmez 19 yasinda once kendisine baksin neyin ne oldugunu ogrensin baskasinin sozuyle kendi kararlarinin degisebilecegini ve bu kadar iradesi olmayan bir ergen oldugunu sonra da 19 yasinda oldugunun farkina varsin olgunlasmadigini anladiktan sonra karsisinda sen olur musun bilmiyorum tatlim 19 yasinda mi iliskide oldugun kisi bilmiyorum ama 19 yasindaki bir kizdan cocuk isteyecek kadar dusuncesiz biriyle senin yerinde olsam evli bile kalmazdim
07 Yorumla- +1 yıl
aranizi cocuk icin bozuyorsa gitsin annesinden kardes istesin resit ergenle hayat gecmez askim
- +1 yıl
cocuk yapip seni eve baglama gibi sacma bi dusuncesi de olabilir belki kafam rahat olur falan diyordur ama bu yasta cocuk yapmanin her turlusu cok anlamsiz bebis ya
Soran+1 yılNe deseniz haklısınız eşim de 20 yaşında daha çok genç. Bir türlü anlatamıyorum ben seni neden aldım çocuk yapmayacaksak diyor daha az önce tartıştık böyle devam edersen boşayacağım seni diyor. 😞
- +1 yıl
ondan once sen bosanirsan bence cok mutlu olursun askim kulucka degilsin ne de olsa. cocuk yapmayacaksak neden aldim seni cumlesinde de evlenmesinin niyetini cok acik belli etmis gibi. Yine de istedigin gibi mutlu olursun umarim bebis🎀
- +1 yıl
Resmen çocuk yapmak için evlendim seninle demiş üstüne birde boşanmakla tehdit ediyor gerçekten rezil bir insan senin yaşın çok genç karşına çok güzel insanlar çıkar kesinlikle bu dağ ayisindan hazır boşanırım senden diyorken boşan yoksa ileride çok daha büyük sorunlarla karşılaşırsın
Soran+1 yılAyrılmak istemiyorum çok seviyorum onu
Ailende kocanda sorunlu, bir evliliğin oturması ortalama 3 senedir he sonrasındada sorunlar olabilir ama ilk 3 sene önemlidir ve bu dönemde çocuk çok sıkıntılı. Siz bu çocuk olayını nişanlı veya sevgiliyken hiç konuşmadınız mı? En azından fikrinin bilmiyor muydun? Hani konuştuysan illa atışmışsınızdır kurallarını daha evlenmeden koyabilirdin veya evlenmeden sana yine böyle kötü ve baskıcı konusur ne olduğunu anlardın ve bitebilirdi. Daha çok küçük, bi doktora götür doktorlada anlaş bari çok erken falan desin 😂 kontrol hapı senin sağlığını ve hormonlarını doğal olaral psikolojini alt üst eder ve zaten evliliğin ciddi dönülmez yara alır onu yapma. Bence o seni yeterince seviyorsa ikna olmak zorunda. Aksi halde bu t*cavüz gibi bir şey olur bebeği istemiyorsun zorla geliyor vs.
01 Yorumla
Soran+1 yılYa konuşmuştuk aslında o da istemiyorum demişti şimdi tutturuyor çocuk istiyorum diye 😅
Canm benim ya evl3nmeyec3ktin ya da ortak konuşup karara başlayacaksınız kavga gürültü daha yolun başındasıniz zorla yapılan çocuk ne size fayda nede evliliğinize çare olur doğacak çocuklara yazık günah 5dk lik zevk sonuç hüsran olmasın anne baba ayrı çocuk orada burada teyze dayı anneanne babaanne arasında gitgel yapmasın yapmakta yapmamakta bizde bitmiyor sizde bitiyor biz hayır desek napacan eşine hayır grup istemiyor evet grup istiyormu diyeceksin işte bunun 8c9cn evlilik yaşı 25 olmalı aklı balig olmalı
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası on dokuz yaşında evliliği kabul eden olağan gören biri değilim tercihiniz saygı duymasam da önemli değil. Ama daha çocuk sayılabilecek bir konumdayken çocuk doğurmak akla mantığa sığacak bir davranış değil. Üstelik evlilik bir nevi ilişkinizde kendinizi tanıma aşamasıdir bence çocuk önemli bir kavramdır sırf eşiniz ya da aile büyükleriniz istedi diye olacak bir durum değildir. Hazır hissettiğinizdw anne olabilirsiniz. Eşiniz anlamiyorsa eğer bu durumun sizi ne kadar üzdüğü, baskı altında bıraktığı hakkında konuşun yine Nuh deyip peygamber demezse yanlış bir evlilik olabilir bu yüzden çocuk işini kesinlikle iptal edin.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi burada şöyle bir durum var eğer maddi imkanlarınız yerindeyse Yani bir çocuğa bakabilecek durumdaysanız olabilir olamaz diyemem ama şöyle bir durum var bir de insanın kendini ne kadar geliştirdiği ile ilgili Yani bir çocuğun sorumluluğunu alabilecek misiniz Her şeyden önce o çocuğa güzel bir gelecek sağlayabilecek misiniz bunlar önemli yoksa çocuk dünyaya getirmek zor bir şey değil
02 Yorumla- +1 yıl
19 yasinda kiz maddi olarak gucu olsa da manevi olarak istese bile olamaz ki
- +1 yıl
Yani bunu tabii ki biz bilemeyiz onun ne durumda olduğunuz yani ailesi olarak eşiyle onun karar vermesi lazım Ben şimdi ona olsun ya da olmasın diyemem ki mesela benim halamın kızı da 18 yaşında evlendi şimdi 22 yaşında hatta 20 yaşında evlendi iki tane çocuğu var e gül gibi de geçinip gidiyor Yani herkesin şartları aynı değil
19 yaşında evlenmiş olmanı alamadım çocuk ne sen çocuksun daha yapma kızım evladım öyle şeyler
12 Yorumla
Soran+1 yılAnlatamıyorum. Sevdik evlendik yaptık bir hata, bu da bana ders olsun..
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 314 cevap paylaştı.
+1 yılEşine yaşının daha 19 olduğunu ve evliliğe yeni adapte olduğunu bunun üzerine bir de çocuk olursa o sorumluluğu kaldıramayacağını bunalıma kadar gidebileceğini söylersen belki eşinin ısrarına etkisi olur
22 Yorumla
Soran+1 yılİnanın her şeyi denedim. İlla istiyorum diyor beyefendi.
+1 yılGene yapılan bir hata. Evlenmeden önce konuşulması gerekilen bir konu evlendikten sonra açılırsa işte şimdi bu duruma düşersiniz. Bu durumda onu kibarca ikna etmeye çalışmaktan başka çaren yok bence..
21 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeden önce konuşmuştuk o da istemiyordu şimdi istiyor.
+1 yılEşinle daha dün mü tanıştınız anlamadım. Çocuk istediğini veya evlilikten beklentilerini bilmiyor muydun bunu kabullenerek evlendiysen şu an itiraz etmen saçma ama bilmiyordum dersen yine saçma çünkü daha tam tanımadığın kişiyle evlenmiş oluyorsun
11 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmuştuk ben de istemiyorum zaten diyordu şimdi istiyor.
Evlilik marifet sanıp küçük yaştw evlenmiş, evlilikte umduğunu bulamamış ya bide çocuk yapalım belki bi farklılık güzel bişey olabilir diye şimdide onu denemek istiyor, ama bu düşüncesiz insanlar yüzünden eğitimsiz ve düşüncesiz gelecek nesil yetişiyor. Sonuçta meyve dibine düşüyor 😡
12 Yorumla
Soran+1 yıl😞
+1 yılBen 19 yaşında hala meyve tabağımı yanıma koyup ders çalışıyordum. 19 yaşında çocuğum olsa şimdi 12 yaşında olacaktı demek. İyi ki o zaman olmamış, delirirdim herhalde, 30 yaşında zor bakıyorum. :D Vay arkadaş hıza bak, başım döndü.
10 Yorumla
+1 yılEşinin böyle baskı yapıyor olması bile çocuk yapmamak için bir sebep. Ve eşinin iplerini tamamen eline almadan onu kaynananın beyin yıkamasından kurtarmadan çocuk sahibi asla olmamalısın. Aksi halde dünyaya getireceĝin çocuğunda bile çok cok az söz hakkı sahibi olduğnu görüceksin. Çocuğnu nasıl büyütceğne bile kaynanan karışır diyim
20 Yorumla
+1 yılSakın çocuk yapma, dah çocuk konusunda anlaşamıyorsunuz, anlayışlı davranmıyor daha ileri yılları düşünemiyorum bile..
22 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız ne diyeyim ki.
Tebrik ederim bir sapıklar evlenmişsin lan mal başka erkek yokmuş dünya bu çocuk kesin seni aldatıyordu ya da aldadacaj çocuğun gözü baskayerlerde cunku bu kadar zorlanimi çocuk için birine mal sapık birde Trip atıyormuş senmişsin kız o mu kiz bu ne yapacak biliyormuş senin karnında çocuk varken kaçacak başkasına ondanda kaçak öyle gideceksapik çünkü çocuk
05 Yorumla
Soran+1 yılYaa.. gerçekten mi? 😞
- +1 yıl
Maalesef zaten bir kere ergen evlenmişsin şu geç yaşın sen o çocuğu nasıl bakacaksın tek başına üstelik evlendigin çocuk seni bırakıp bırakacağını nereden biliyorsun ben bırakcak demiyorum belki bırakmayacak bırakılması yine olan çocuğu olur anlattığım şeyi kuzenimin eski kocası yaptı yol yakınken dön bence boşan ayrıl yaşın çok küçük yaşın
Soran+1 yılEşimi seviyorum aslında. Ne yapsam bilemiyorum gerçekten çocuk doğursam düzelmez mi?
- +1 yıl
Söylediğim gibi bu yaşında çocuk olmaz o seni gerçek sevseydi seni zorlamazdın zor duruma sokmadı hadi bir iki kere istermezsinden birsen değil sürekli istermesi ve üzerine Trip atması sinir bozucu ve rahatsız edici gerçekten olmaz ama çocuk size bu sey olmazsa bile çocuğu olur
+1 yılAbicim daha çocuksun sen ya. 19 yaşında evlenmek nedir. Gene 25 en ufak evlenme yaşı olması lazım gerçekten. İnşallah huzurlu olursun ama kabul etmek mantıklı geliyor çocuk için
02 Yorumla
Soran+1 yılSevdik evlendik maalesef. Sence çocuk doğursam aramız düzelir mi?
- +1 yıl
En azından kaynana susar. Başında ufakta olsa bi çene kapanmış olur. Tabi çocukla uğraşabilir misin bilemedim. Bakimi falan zor işler
+1 yılEvliliklerin ilk üç senesi çok önemli ve riskli. Ayrılıkların ezici çoğunluğu bu sürede olur. Bu sebeple bu süre zarfında çocuk sahibi olmak risktir. Eşinizin ilk evliliği değilse, bu konuda ilk evliliği ya da evlilikleri irdelenebilir. Belki de evliliği böyle garantiye almak istiyor da olabilir. Belki de hiç alakası yoktur. Eşinizin ailesinin baskısı da olabilir. Bu konuda aceleci davranmayın derim. Bu ortak bir görüşle alınabilecek bir karar.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum ama sanırım kaynanamın baskısı yüzünden böyle. Eşim kaynanamın ilk ve tek çocuğu olduğu için kaynanam baya baskı yapıyor çocuk için. Ne zaman torun geliyor falan diyor anne ben daha 19 yaşındayım diyorum bişey olmaz doğur otur evinde diyor. Ben de dedim ki daha çok gencim ve yeni evlendik daha önümüzde çok yol var çok erken dedim yok diyor illa şimdi istiyor
Kardeşim eşinin çevresi arkadaşı kuzeni falan birileriyle iletişim kuruyorsan onlardan yardım iste ikna edemiyorum de aklına girecek yakınıdır. Onlar yardımcı olur ama birini bulman lazım sağlam biri
02 Yorumla
Soran+1 yılİstedim, kardeşi gibi gördüğü bi kuzeni var ondan istedim. Bana ne dedi biliyor musun? İstiyorsa yapın yenge sen de çok mızmızsın hiç çekilmezsin dedi.
- +1 yıl
Aa dengesize bak
Boş ver bacım sen yapmamaya devam et
+1 yılCanm tabiki bunu kendi aranızda çözmeniz lazm 6 senelik evli bı ablan olarak çocuk konusunda acele etmeyin derim önce kendi hayatinizi yaşayın eğlenin gezin çocuk olunca ister istemez değişiyor insanın hayatı heleki yakininda bı akraban yoksa daha zor oluyo ikna etmeye çalış daha senin için erken olduğunu söyle en azından 1 sene geçmesi gerektiğini söyle
01 Yorumla
Soran+1 yılAh ah, derdimi sadece siz anlarsınız 😄
Anlamıyor illa çocuk istiyorum diyor daha az önce tartıştık boşayacağım böyle giderse seni diyor. 😞
Evliliğin bir tadına varın bir birinize vakit ayırın hemen çocuk yapılmaz iyi ve bir birinizin huyunu öğrenin sevgililikle evliliği karıştırmayın evlilik farklı bir yapı çocuk IŞİD'e ciddi mesele önce zaman geçsin
00 Yorumla
+1 yılDeki ben anne olmadan önce eş olmanın tadını çıkarmak istiyorum ilerde tabiki çocuğumuz olacak inşallah nasipte varsa olur her şey senden sadece zaman istiyorum kendimi anneliğe hazırlamam için sende kendini babalığa hazırlarsın ama şimdi birbirimize eş olalım ve tadını çıkaralım de ayrıca hap vs kullanma kısırlık yapıyor ilerde çocuk sahibi olmak istersen zorlaşıyor maalesef ben bu hataya düştüm şuanda çabalıyorum ama olmuyor.
03 Yorumla- +1 yıl
Doğrusu bu
- +1 yıl
Hap sikinti
Soran+1 yılUmarım çocuk sahibi olabilirsiniz, ama maalesef gizliden korunmak zorundayım.
+1 yılBir kadının doğum öncesi yaşam enerjisi ile doğum sonrasındaki durumu gösteren bir vidyo arşivini izletebilirsin... Gençliğimi hemen bitirmenin alemi yok henüz ben daha gençliğimi yaşamamışken diyeceksin.
🌹00 Yorumlaİlk önce birbirimizi tanıyalım de akabinde sen kendin korun ve çocuk olmuyor senin yüzünden de doktora gönder
11 Yorumla
Soran+1 yılAhahah 😄
Mantıklı
+1 yılBuna sadece kendisi karar vermiyor yani sen istemiyorsan zorlayamaz trip atmasi cocukca olgunluk cagina erisememis ki daha cocuk istiyor bence yapmayin
00 Yorumla
+1 yılYaşam şartları, hayat pahalılığı. ona bunları anlat. Önce kendimize bakalım evimize bakalım de zaten anlayacak. Çocuk bezlerinin fiyatlarını göster e bebek sitesinden ürünleri göster. Ona de ki önce kendimize bakalım evimizi çekip çevirelim düze çıktığımızda cebimizde her ay tüm masrafları ödediğimizde 3-5 bin tl ekstra kalıyorsa o zaman düşünebiliriz de.
00 Yorumla
+1 yılGencecik kıza yazık edecek hanZo kaçmıyorsun ya önce bir kaç sene evliliğin tadını çıkarsın aceleye gerek yok
01 Yorumla
Soran+1 yılAnlatabilsem keşke 😞
Aslında bu konular evlenmeden önce konuşulması gereken konulardı. Yine de siz eşinizle açık şekilde anlatın çocuk istemediğinizi henüz.
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmuştuk zaten evlenmeden önce ben de istemiyorum zaten demişti şimdi tutturmuş baba olcam baba olcam
+1 yıl@Alfa-Wolf 'un yorumuna katılmakla birlikte eşini kırmadan kendince korunmanın yollarını bul.
En azından ailesinin çenesini kapatır. Çalışıyoruz olmuyor der.00 Yorumla
+1 yılBirincisi genç evlenmişsin saygım sonsuz ama kendin kendini biliyorsun anne olmak İÇİN çok genç yaş çocuk bakmak kolay DEĞİL kendim de çocuk bakıcılığı yapıyorum biliyorum eşine gelince erkekler ister evliliğini bir çocuk ile taçlandırma soruna gelince Zaman vermen çok normal olacak gibi sevgilerle kal iyi bak kendine :)
00 Yorumla
+1 yılZaten yaşınız çocuk için değil evlilik için bile çok ufak bence. Evlilik ve flört çok farklı ilişki dönemleridir. Esinizden emin olana kadar çocuk yapmayın. Çocuk olunca rahat rahat gezilmiyor. Görmek istediğiniz bir yer varsa liste yapın her sene turlara gidin. Hazır hissettiğinizde yaparsiniz
00 Yorumla
+1 yılDaha gençsiniz çocuk oyuncak değildir maddi güc onu korumak büyütmek için tüm zamanınız çocuk olucak eşiniz bunları yapabilecek mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılBen çocuğa bakarım diyor
- +1 yıl
Neden istiyor peki sorumluluk ağır geldi düşününce eşiniz!!
+1 yılEşine şöyle anlatmayı dene Çocuk olduğunda hayatınız kısıtlancak gezemeyeceksiniz eğlenemeyeceksiniz ilişkiniz monotonlaşacak
02 Yorumla
Soran+1 yılAnlatamiyorum yaa. Neymiş çocuk evliliğin neşesiymiş. Genç yaşta baba olmak istiyormuş.
- +1 yıl
Çocuk olsunda rahat takılayım demiyodur inşallah
Bir işe girerken o mesleğin şartlarını kabul ederek işe giriyorsun, Evlilik te öyle çocuk olacağını , isteneceğini tahmin edemedin sanırım
02 Yorumla
Soran+1 yılEşim de istemiyorum demişti zaten sonradan istiyoruma çevirdi.
Neden 19 yaşında evlendin bu arada ben de 19 yaşındayım ama evlilik düşünecem hiç yok 😄 evlenen her birey sorumluluk sahibi olmak ister ve sorumluluk içinde çocuk olmasını ister bir şeylerin ciddiyetine varmak ister. Bir sene sonra kendini hazır hissettiğini söyle onun dışında kariyerin de varsa çok iyi bahanen olur
00 YorumlaBiriniz 19 biriniz 20 daha kendiniz cocuksunuz bir de çocuk istiyorlar 😀 once siz büyüğün. Sizi evlendiren anne baba ya da Selam olsun.
02 Yorumla
Soran+1 yılAnnem babam pek yanaşmıyordu ama eşim sürekli istiyordu anneme çikolata falan gönderiyordu annemler de verdi 😅
Ben çocuk istemiyorum eşim istiyor nedeni ise baba olmak istemesiymiş.😄
+1 yılbence de yapın. düşüsene sen 35 yaşında olurken kızın veyaoğlun 15 olacak... arkadaş gibi olursunuz...
02 Yorumla
Soran+1 yıl20’li yaşlarda yapmanın daha uygun olacağını düşünüyorum. 22-23 gibi olabilir mesela 😊
- +1 yıl
zaten hemen deseniz bile hemen olmuyor. biyolojik saat alarm çalıyorsa yapın. sonra kocanda yapamaz.. ne gerek var.. olursa olur olmazsa harika bir esx hayatınız olur
Gıcık oluyorum öyle tiplere yaa sanki sadece onun kararıyla olucak bişey
11 Yorumla
Soran+1 yıl😅
+1 yılAsla yaoma gezmeemz eglenemezsin iki sene bekle. Doğum kontrol hapı kullanma prezervatif kullansin
12 Yorumla
Soran+1 yılKullanmıyor prezervatif, mecbur doğum kontrol hapı kullanıyorum. Umarım bir gün kısır kalmam.
- +1 yıl
Kalmazsın ya şu evlilikler varya kısmet iş ye bana denk gelmedi senin gibi bı kız acele ettik evlenmeye
+1 yılbi hafta numaradan bi akrabanın yaramaz çocuğuna bakın aklı başına gelir
13 Yorumla- +1 yıl
çocuğada ver şekeri, günsüz uyutun gece hadi bi bak çocuk mızmızlanıyor de:))) 3 günde tükürdüğünü yalar
Soran+1 yılAhahah 😄
Mantıklı aslında denenmeli :))- +1 yıl
sen yap bunu sonra bana sarma dolma yollarsın teşekkür için
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılOhooo çocuk hayatı tamamen başkalaştırır. Sorumluluklar... Hayat değişir. Daha birbirinize alışmadan olmaz o iş
10 Yorumla
+1 yılBu tip ciddi konuların evlenmeden önce konuşulması gerekir
11 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmuştuk istemiyordu sonradan istemeye başladı
Gizli Üye(18-24)+1 yılZorla olmaz ki bu işler belli ki prezervatifsiz ilişkiye girmek istiyor bahanesi de çocuk yapmak eğer sen istemiyorsan tepkini koy gerekirse ailenle konuş bu durumu
11 Yorumla
Soran+1 yılAilem de çocuk yapmamdan yana
+1 yılKonuşmak istemiyorsa sende konuşma çocuk yapmak için evlenmedi sonuçta senle ne bu acele
12 Yorumla
Soran+1 yılİstemiyorum diyorum ben seni neden aldım diyor
“Sana doymak istiyorum daha” de
bence geçerli bir sebep20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesin benim eşimle senin eşin akraba.
Aynı şeyi yaşıyoruz biliyor musun. Ben yok dedikçe o istiyorum diyor. Ve geriliyorum artık. Korunmaya bile müsade etmiyor. Kavga ediyoruz bu yüzden03 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mii 😅 Geçmiş olsun gerçekten.
Cevap sahibi+1 yılSağol.
Bence sen bu konuda avantajlısın. Hap al gizlice
Cevap sahibi+1 yılHayırlı olsun. Eşim de 4 aylık hamile
Çocuk & Ebeveyn konusunda 884 cevap paylaştı. Bende sana katılıyorum çocuk için 24 yaş ol öyle düşünün
02 Yorumla
Soran+1 yılYanii evet
+1 yılEvlenmeden önce konuşmuş olmanız lazım bunları
01 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmuştuk zaten, istemiyorum demişti ama şimdi istiyor
İkinizde çok küçüksünüz neden evlendiniz bu kadar erken?
Her neyse ona açık açık söylemelisin istemediğini. Seni anlayışla karşılaması gerekir00 Yorumla
+1 yılHemen çocuk sakın yapma daha adamı tanımamışsın bile. Çocuk olursa boşanman zorlaşır
01 Yorumla
Soran+1 yılBoşanma gibi bir niyetim pek yok aslında ama bilemiyorum yaa
+1 yılDaha baharındasınız gerek yok tadını çıkarın. Ona böyle anlatabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok söyledim. Artık çok moralim bozuluyor sürekli tersliyor. Evliliğimize zarar gelmesinden korkuyorum
+1 yılSeninle çok kötü konuşuyorsa , ilk önce kendisi bir olgunlaşsin iyi bir eş olmayı öğrensin bakalım.. ondan sonra babalığı düşünür..
00 YorumlaBu yaşta ne vardı da evlendin? Hadi evlendin hiç mi konuşmadınız? Arabistan koktu burası bildiğin
01 Yorumla
Soran+1 yılSevdik evlendik yaptık bir hata, çocuk konusunu da konuşmuştuk ben de istemiyorum demişti.
+1 yılHayatta tüm yolculuklar anlamakla anlatmakla başlar diyalogla devam eder çok yanlış yapıyor evliliğin tadi lezzeti çocuktur ama henüz çok erken
00 Yorumla
+1 yılçocuk karı kocanın beraber anlaşarak yapılmasında daha güzel olur çiftlerinden istemiyorsa sıkıntı vardır
00 Yorumla
+1 yılBiraz evliliğin tadını çıkaralım sonra tabi ki çocuğumuz olsun de. Direkt reddettigin zaman biraz inada bindirebilir
00 YorumlaNeden evlendin? Görüyorsunuz aşık oluyorsunuz sonra bu adam neden böyle!
01 Yorumla
Soran+1 yıl😅
- Devamını Gör (146)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler