Çocuğunun olup tadına vardıktan sonra peş peşe istersin. İnsanlar çocuğa hiç dayanamaz bu yüzden çocuk şart. Evliliğin bir meyvesi resmen. Düşünsene birini sevdin her şey süper evlendin harika bir ilişki yürüyor ve sonra araya bir küçük geliyo dünyalar tatlısı bir küçük ve o sevdiğin adamın/kadının bir eseri gibi. Resmen şiirdir çocuk. Şiir yazarsın da başlık atarsın ya işte o başlık gibidir çocuk. O yüzden şart yoksa evlenip çocuk yapalım neslimiz devam etsin falan filan hikaye yani. Böyle düşünüp çocuk yapan varsa aklından zoru vardır. Özellikle arka arkaya 4 5 çocuk yapanlar resmen keyfine yapıyor gibime geliyo üstelik yapıp da bakmayanları boğmak istiyorum ya. Çocugu eğer dediğim gibi görmeyeceksen sevmeyeceksen ilgilenmeyeceksen yapmayacaksın zaten istemeyeceksin de. Lafım meclisten dışarı sen alınma lütfen genelleme yapıyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılPeşpeşe çocuğa karşıyım ergenlik dönemi bile 6 7 yıl
Soran+1 yılOlursa bile bi tane olsun
Soran+1 yılEn saçma görüş
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜremeyen tek bir canlı türü var mı dünyada? Bu hayatın devamlılığı için bir gereklilik aslında. İnsan doğası gereği çocuk sahibi olmalı bence. Çocuk yapmayanlar doğalarına karşı gelmiş oluyorlar. Dengeyi bozmuş oluyorlar. Ben buna inanıyorum. Kaldı ki evlilik toz pembe bir şey değil. Zor, sorumluluk gerektiren bir şey. Çiftleri bir arada tutan en önemli etkende çocuklar. Çocukların aradaki bağı kuvvetlendirdiğine inanıyorum. Çocuk olmayan evlilikler eksik kalmış sayılır. Tabi sağlık nedeniyle çocuğu olmayan çiftleri ayrı tutuyorum. Rabb'im kimseyi evladıyla sınamasın. Herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Yine de söylemeliyim ki bazı insanlar çocuk sahibi olmamalı!
05 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk istemiyorum olsa bile bir tane olsun
Cevap sahibi+1 yılKarar senin kararın tabi, ben sadece fikrimi söyledim. Yine benim fikrime göre iki çocuk ideal. Tek büyüyen çocuklar paylaşmayı bilmiyorlar ve şımarık oluyorlar genelde. Ayrıca her şeyin hayırlısını istemek gerektiğini düşünüyorum. Ben çocuk istemiyorum diyorsun ilerde çocuğun olmazsa böyle söylediğine pişman olabilirsin. Bu hayatta öğrendiğim bir şey varsa o da asla yapmam dediğini yaparsın, istemem dediğini istersin. Tabi bunlar benim fikirlerim. Hakkında hayırlısı olsun inşallah 😇
Cevap sahibi+1 yılAyrıca yaşın doğruysa şu an daha karakterin tam oturmamış durumda. İnsan 25 yaşından sonra olgunlaşıyor. Bende eskiden çocuk istemezdim ama şimdi anne olmak kadar çok istediğim bir şey yok. Fikirlerin değişebilir. Annelik güdüsü, anne olma isteği belli bir yaştan sonra oluşuyor.
Soran+1 yılOlsa bile tek olsun benim için zarar değil tek çocuk illa yanına kardeş olmak zorunda değil
Cevap sahibi+1 yılHerkesin kendi tercihi tabiki 😇
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de senin gibi düşünüyordum ama yakın bir zamanda hasta olduğumu öğrendim ve çocuk sahibi olamayabilirim bu yüzden şu an 21 yaşındayım evlenirsem çocuk istemiyordum ve bir an da böyle bir şey öğrenince insanın tuhafına gidiyor istemediğin şeye sahip olamayacağını düşününce istiyorsun çok tuhaf bir duygu şimdi de bunun stresini yalıyorum hayat çok garip biz planlar yaparken aşkında o planları çoktan bizim için yapmıştır bence akışına bırak kafana takma önemli olan sağlık çünkü iyi günler umarım yardımcı olabildim 😊
05 Yorumla
Soran+1 yılİstemiyormuş sun ki niye üzülüyorsun?
Soran+1 yılKafama takmıyorum
Cevap sahibi+1 yılİstemediğin şeye sahip olamayacağını öğrendiğinde psikolojikmen sahip olma arzuna kapılıyorsun
Soran+1 yılSaçma
Soran+1 yılBence bunu fırsat bil
+1 yılEvlendiğiniz kişide aynı fikirdeyse tabi olabilir neden olmasın. İlle de herkes evlenip çocuk sahibi olacak diye bir kural yok.
06 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim. 🙂
Soran+1 yılBen seni eig seçmiştim
- +1 yıl
Ama bana gelmemiş Eic. Olsun seçmiş kabul ediyorum ben.🥰
Soran+1 yılKızlarSoruyor bozmuş
Soran+1 yılHatta teşekkür etmişsin
- +1 yıl
Allah Allah böyle oluyor mu? İlk defa duyuyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
+1 yılÖncelikle kısır olanlara şanslı dememek lazım herkesin çocuk sevgisi bir değil çok fazla çocuk isteyip olmayanlar var onların suçu ne? Allah isteyene çocuk versin ama kesinlikle şart değildir sen bu hayatın geri kalanını kocanla geçirmek için evlendin çocuk yapmak için değil ☺️
16 Yorumla
Soran+1 yılOnların suçu var demedim onlarda olumlu yönden baksın dedim.
- +1 yıl
Hayır canım anladım senin ne demek istediğini
Soran+1 yılNe anladın minik
- +1 yıl
Hayır yani ben senin ne demek istediğini anladım diyorum ben ne suçu var diye senin dediğine demedim öylesine dedim çocuk şart değil tabi
Soran+1 yılAynen çocuğu olmayanlar da üzülmesin zaten bende kısırım
- +1 yıl
Daha niye böyle soru soruyorsun😄
Hayır, evlenen çiftlerin çocuk sahibi olup olmamaları tamamen kişisel bir tercihtir ve herhangi bir zorunluluk değildir. Çocuk sahibi olmak, çiftlerin hayat planlarına ve isteklerine bağlıdır ve bazı çiftler çocuk sahibi olmayı tercih etmezler. Bu tamamen doğal bir tercihtir ve saygı duyulması gerekir.
30 Yorumla
+1 yılÇocuksuz da evlilik yürüyor elbette ama şahsım adına çocuksuz bir evliliğe devam etmezdim. Yani bir çocuk yapmayacaksam bir kocaya da gerenk yok 😂
00 YorumlaBen çocuk istemiyorum evlendiğim kadından bana yemek yapmasını evi temizlenmesini de beklemiyorum çalışan kadın olsun birlikte para kazanalım ev işini yarı yarıya yapalım bol bol gezip eğlenelim hayat bu evlen çocuk yap çocuk büyüt eğlence ve gezmeye çok az zamanın olsun bence gereksiz
14 Yorumla- +1 yıl
Tam benim düşünce yapısı vallahi
- +1 yıl
Tabiki evlilik çocuk değildir
+1 yılÇocuk şart değil elbette. Fakat evliliğin belli bir zaman sonra monotonlaşma durumu oluyor. Bu sırada bir çocuğun olması hem iki tarafın yaşayacağı farklı bağı güçlendiriyor hemde aile olmayı öğretiyor. Fakat çocuğun geleceğini düşünmek önemlidir. Düşünen herkese allah nasip etsin inşallah.
00 Yorumla
+1 yılKısırlık başka bir şey tercih etmemek daha farklı bir şey çoğu kısır insan çocuk özlemi çekiyor isteyen herkes çocuk sahibi olabilseydi keşke ama tabi ki her evlilikte çocuk olacak diye bir şey yok iki taraf da istemiyorsa ya da sağlık sorunu yüzünden olmuyosa o evlilik gayet de yürür
00 Yorumla
+1 yılÇocuk çok güzel bir şey ya, düşünsene ikinizden bir parça..
Zahmetli bir iş fazlasıyla evet, İlk zamanlar olmasını ben de doğru bulmuyorum bu da doğru ama bu hayatta tadılması gereken duygulardan biri bence ebeveyn olmak.00 Yorumlaevlilik nedir iyi öğenini
allah ne amaçla sistem yarttı öğrenin
boş boş konuşarak en başta kendi kafanızı karıştırmayın
allahın nedenleri niçinleri öğrenin siz e uymuyorsa evlilikten uzak durun
kendinizi de başkasını da rezil etmeyin00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılHayır şart değil. Çocuk sadece isteyen ve bakabilecek durumda olan çiftlerin sahip olması gerekir.
Kısır olmak çocuk sahibi olunmayacağı demek olmadığı gibi kısır olmayanlarında çocuk sahibi olacağı anlamına gelmez bu durum10 Yorumla
+1 yılÇocuk yapmayacaksam niye evleneyim mantıksız zaten isteğimle yatıyorum bence aksine evlenmenin tek bi geçerli mantıklı nedeni olabilir çocuk sahibi olmak
01 Yorumla
Soran+1 yılBence alakası yok
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 686 cevap paylaştı.
+1 yılAynı fikirdeyim kesinlikle şart değil evlilik iki kişiliktir 3 kişilik olmak zorunda değil...
10 Yorumla
+1 yılEvleneceğin kişiye bağlı. Fırat ve Ceyda gibi (YouTube kanalları var Noluyo ya) olacaksanız neden olmasın?
00 Yorumla
+1 yılÇocuksuz evlilik yürüten arkadaşlarım var psikolojik tedavi görüyorlar. Bir kısmı da çocuk için tedavi görüyor. Anlaşmaya bağlı eşlere bağlı
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 397 cevap paylaştı.
+1 yılÖnce evliligin neden oldugunu ogren bil ondan sonra evlen senin gibiler yuzunden ortalik boyle sen cocuk yapsan da o cocugun ne olacagi belli
00 Yorumla
+1 yılŞart değil çocuk istemeyen eşlerde var isteyende var
04 Yorumla
Soran+1 yılOlursa kaç tane istersin
- +1 yıl
En fazla 2
Soran+1 yılKesin 6 yaştan az istersin🤣🤣🤣
- +1 yıl
Nasıl anlamadım
Çocukları çok severim ve ileride nasip olursa çocuğum olsun elbette isterim ama eşim istemezse sorun etmem, çocuk şart değil illa ki
00 Yorumlaİki tarafda benzer görüşteyse tabiki yürür. Ama bir taraf istiyorsa o evliliğin bitme ihtimali yüksektir
00 Yorumla
+1 yılCocuk yoksa evliligin ne anlami var. Evlilik zaten temsmen çocuk için yapılan bir şey
015 Yorumla
Soran+1 yılBunu sen mi diyorsun
- +1 yıl
Evet de ben ne alaka?
- +1 yıl
Çok saçma
- +1 yıl
@BelinayÖzata00 saçma olan ne?
- +1 yıl
Saçma olan evlilik nasıl çocuk için yapılan bişey?
- +1 yıl
@BelinayÖzata00 başka neden yapılsin ki?
- +1 yıl
Sizin düşünceniz bu saygı duyarım ama peki çocuğu olmayanlar nasıl evli kalıyolar maalesef kb evlilik çocuk üzerine kurulu değil bence bu benim kendi öz fikrim
- +1 yıl
@BelinayÖzata00 evliligin yuzde 90 cocuktur. Yoksa kimse bir omur zindan hayati yaşamak istemez
- +1 yıl
Yanlışsın bence ama neyse saygı duyarım
- +1 yıl
@BelinayÖzata00 o zaman sen soyle evlenmek icin baska ne gibi bir sebep olabilir ki
- +1 yıl
Beyefendi illa evlenenler çocuğu olmak zorubda değil bence sizin için zorundalıksa onu bilemem
- +1 yıl
@BelinayÖzata00 tatlim madem oyle bana evlenmek icin sebep soyle diyorum sana.
- +1 yıl
Bakın beyefendi ben kendi açımdan söyliyeyim evet evlenmeyi düşünmüyor olabilirim ama eğer evelnipte çocuk yapmak istemesem karşkmdaki insanda aynı şeyi düşünür eğer birbirini seviyosan illa çocuk olcak diye bir kayde yok
- +1 yıl
@BelinayÖzata00 peki belinaycım soruma cevap alamamiş olsam da oyle istiyorsan oyle olsun.
- +1 yıl
Anlıyorum ben kendimi anlatamadım kb
İlk 2 yıl beklemek en hayırlısı. Evliliğin tam anlamıyla oturması lazım
10 YorumlaOrasını Allah bilir kaç tane olacağını veya olmayacağını
00 Yorumla
+1 yılElde olmayan sebepleri anlarım ama eğer gücünüz var ise çocuksuz kalmak mantıklı değildir.
09 Yorumla- +1 yıl
İnsanın fıtratında vardır çocuk sahibi olmak korkular yaşıyabiliriz belki bazı şeylerden rahatsız olabiliriz ama inan bana elbet eksikliğini ve pişmanlığını yaşayarız.
- +1 yıl
Çocuk yapmak cesaret ister bakmak sorumluluk almak demek ama rızkı veren Allah'tır sen çabalarsın ve herkes kaderini yaşar tevekkülü ona edersen açıkta kalmazsın
- +1 yıl
Aç kalmaz ama yaşam kalitesi düşük olabilir inşaat da fabrika da market de çalışan da aç değil ama yaşadığı hayat belli tabi ki market ya da fabrika çalışanı olması da sorun olmaz normal şartlarda ama bu ülkede asgari ücretle alınacak şeyler belli yaşamak için o kadar mücadele edip eline çok az şey geçmesi beni üzer
- +1 yıl
Bunu sen bilebilirmisin ki belki o kendi hayatını yaşamak istiyecek sıfırdan yukselicek kendi ile gurur duyacak senin en büyük yükümlülüğün güzel ahlâk ve terbiye öğretmek gerisi ona kalmış bir durum.
- +1 yıl
Değil herkesin derdi farklıdır öyle dertlerle karşılaşıyoruz ki bu halimiz lütuf gibi geliyor bunu anlamak sana da çocuğuna da şart seçim değil yani maddi durumun olsa başka dertleri olmazmı çocuğunun yine seni sorumlu tutmaz mı ergenliğin de bunun doğru olmadığını sen biliyorsun o da öğrenecek yani çocuk karmaşık ama faydalı biseydir kendini mahrum etme
+1 yılBenimde olmuyor sevecek çocuk çok kafaya takmıyorum
00 Yorumla
+1 yılTadı tuzu biberidir kid kesinlikle yapılmalı Allah nasip ederse
00 Yorumla
+1 yılBilseydim böyle olacağını hiç çocuk yapmazdık. bir zaman sonra çocuk için katlanıyorsun her şeye
10 Yorumla
+1 yılYürür neden yürümesin. Sevgi be saygının olduğu her evlilik yürür. Yürümeyen bir evlilik geçiren biri olarak yazıyorum :)
00 Yorumla
+1 yılYa kızım malmisiniz yaparsanız yapın yapmazsanız yapmayın niye uzatiyin
00 Yorumlayürür sende korunursun ya da baglatirsin doğum yapmassin
00 Yorumla
+1 yılSenin kadın olmakla ilgili bir problemin var
115 Yorumla
Soran+1 yılNe alak
Soran+1 yılAlaka
- +1 yıl
Regl olmak istemiyorsun doğumu istemiyorsun evlenmek istemiyorsun senin cinsiyetinle ilgili problemin var işte git terapi al iyileş
Soran+1 yılRegl olmayı sevmemenin nesi kötü evlenmeyi seviyorum çocuk sevmiyorum
- +1 yıl
Tamam biz de sevmiyoruz da seninki ileri boyut
Soran+1 yılYobaz insanlar yüzünden
Soran+1 yılBu sitedekş insanlar da kafamı karıştırıyor
Soran+1 yılBana deli dedin şu an
Soran+1 yılBiraz konuşalım mı
- +1 yıl
Hayır..
Soran+1 yılNiye
- +1 yıl
Çünkü istemiyorum.
Soran+1 yılNiye bana deli dedin?
Soran+1 yılBu arada ben kısırım ve menopozum yaklaştı
- +1 yıl
Deli demedim iftira atma
Herkesin kendi tercihi
00 Yorumla
+1 yılYürür niye yurumesin de akrabalar olmazsa tabi
00 Yorumla
+1 yılBen de aynı kafadayim. Şart değil bence
00 YorumlaBir yerden sonra evet
00 Yorumla
+1 yılRiski olmadan rahat seks diyorsun 😂
00 Yorumla
+1 yılŞart değil isteyen çocuk sahibi olur isteyen olmaz
00 Yorumla
+1 yılBen çocuğum olsun isterim
00 Yorumla
+1 yılŞart değil. Özellikle böyle bir devirde 😐
00 Yorumla
+1 yıl3 5 sene Sonra olursa olur
00 YorumlaEşleri birbirini bağlar önemli evet
05 Yorumla- +1 yıl
Madem eşleri birbirine bağlar ozmn neden çocuğu olanlar bile ayrılıyor çok saçma bir düşünce
- +1 yıl
Kb ama çocuk kimseyi birbirine bağlamıyor heleki şu devirde asla inanmam
- +1 yıl
Biliyorum haklısın zaten seni yargılamadım saygı duyarım sana
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılYürür niye yürümesin, çocuk şart değil.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk evliliğin ve aşkın meyvesidir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEviliği tamamlıyor bence şart
10 YorumlaÇocuk için evlenıyo mıllet knk
03 Yorumla
Soran+1 yılPeşpeşe çocuk yapıyorlar cahiller
Soran+1 yılArada çok yaş olmalı veya tek
Bende istemiyorm
10 Yorumla
+1 yılHayir
10 Yorumla