Çocuklara hayvan sevgisini kaç yaşında aşılamaya başlamak gerekir?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Çocuklara hayvan sevgisini kaç yaşında aşılamaya başlamak gerekir?
#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Keşke bana aşılasalardı o sevgiyi, şimdi hayvanlardan korkuyorum, halbuki seviyorum da lakin korkuyorum işte, öyle böyle korkmuyorum hem de. Babannem de balıktan korkar, balık ayıklayamaz, bazen korkuturum babannemi ayıkladığım balıklardan birisini onun gözünün önüne tutup, seviyorum onunla uğraşmayı , kardeşim balıklı kalem almıştı, hatta ben bu kalemi babanneme he
hediye ederim diyip esprisini yapmıştım , aynı espriyi benden habersiz kardeşim de yapmış , sanırım korkularımızla anılıyoruz, hayvan korkusu da babannemden geçti bana ve kardeşlerime 😅
Gadasııı bu çok tatlı amaa😻
Bence göreseldeki tam ideal bebeklikte öğretilirse çoçuk alışır korkmadan hayvanları tanır keşfeder sever...
Ben çok korkardım hayvanlardan düşünsene küçücük zararsız bir kuzudan bile ödüm kopardı 🤭 rahmetli dedem sayesinde bu korkumu yendim bir gün tuttu elimden gel buraya dedi götürdü beni kuzuların koyunların arasına, beni korkutmadan aslında onların en zararsız canlılar olduğunu öğretti 🥺bir gün kuzu sevdirdi, bir gün köpek, bir at sonra sonra bu korkumu yendim ve şimdi hepsini ayrı ayrı seviyorum 🥲
Rica ederim
Oğlum 3 yaşında parkta oynarken köpekler geliyor bazen çocuklar korkup kaçıyor benimki köpekleri yakalamaya çalışıyor 😂
Cevap
10Cevap
bence en küçük yaştan itibaren aşılanması gerekir. çünkü şöyle bir söz var hayvan sevmeyen insan da sevemez diye. bu yüzden de bence küçük yaşlarından itibaren hayvan sevgisi hayvanlara bakmak onlara merhamet etmek gibi duygular aşılanmalıdır. zaten çoğu sorunlu kişiye bakarsanız çoğu hayvanlara da kötü davranan tiplerdir
Anlamaya başladığı andan beri... 1 yaş, 1.5 yaş falan... Ve bu çok önem verdiğim bir konudur. İlerde bir çocuğum olursa onu hayvan sever bir insan olarak yetiştirmek için elimden geleni yapacağım
Bebeklik çağından itibaren başlanır çünkü çocuk o hayvan sevgisiyle birebir tanışır ve bunu yaşayarak büyür
Bebeklikten başlarsın aşılanacak bir şey değil genelde anne baba hayvandan korkmayıp seviyorsa çocuk da sever
Ne kadar erken o kadar iyi 🤗 sevmeyi ve merhameti öğreniyorlar.
direk doğar doğmaz bebeğin üstüne bi tane kedi yavrusu atacan :D
1 yaşından itibaren hayvanlara yaklasabilir büyüme cağında en iyi dostu olur?
Olabildigince küçük, yürüdükten sonra olabilir mesela ☘️
Bir yaşı yok doğduğundan itibaren hayvanlarla beraber yaşamalı
Çocuklar iki ayak üzerinde kendi başlarını yürümeye başladığı zaman
hayvan sevgisi çok küçük yaşlarda aşılanmalıdır bence. ancak br hayvan anca 13 yaşından sonra alınmalı ya da hayvana olası zarar gelmesi konusunda bilinçlendirilmeli.
Resim çok hoşuma gitti valla, bebekken yavaş yavaş aşılanmalı bence
Bebeklikten itibaren aşılanmalı en geç 1 buçuk yaşında falan
Yürümeye ne zaman başlarsa o zaman
5 6 gibi geldi aklıma
Ben daha bebekken öğretirim
2 yaş olabilir
Ne kadar erken o kadar iyi bence
1-2 yaşından itibaren.
Çocukluktan diyebilirim
En İyi Cevap