O kadar aşılamaya rağmen de hayvan sevmeyen çocuk olabilir mi karakterden gelen bişi mi?

O kadar aşılamaya rağmen de hayvan sevmeyen çocuk olabilir mi karakterden gelen bişi mi?

Çocuğun hayvan sevmesi için iki ihtimal var ya bu çocuk benim gibi toprağın içinde büyüyecek eliyle solucan tutarken tiksinmeyecek kadar doğa sever doğal bir çocuk olacak ki hayvanlara da aynı samimiyet ile yaklaşsın ya da bu çocuğu hayvanların arasına salacaksın en azından köpek görünce korkmayacak mesela ya da kucağına rahatça kedi alabilecek.
Hayvan sevgisi karakterle olmaz yetiştirilmeyle alakalıdır. Ormanda hayvanların içinde yetişen bir birey ile hayatında hayvana dokunmayan aynı birey bir olamaz.
Sen cocuguna peluş oyuncak ile , hayvanlarla ilgili belgesel müze veya hayvanat bahçesine götürürsen. En yakını sokak hayvanlarını gösterip sevdirirsen o cocuk yetişkin oldugunda hayvanlara bakış açısı daha farklı olur.
Hayvan ve cocukları sevmeyen bir birey ile asla muhattap olma!!
bilmiyom ya bizim bi yakının çiftliği var her hayvan var ama kızı hayvanları sevmiyor benimde annem hep hayvanları beslememe kızar ama ben genede besleyip severim ben bi de evlatlığım ordaki ailemde hep hayvansever hayvanları besler
Kücük bir travma bile hayvanlardan uzaklaşmaya sebep verebilir. bir hayvanın ısırması , hayvandan düşme , saldırması gibi durumlar tetikleyebilir. ama bu sevmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. kücükken beni köpek ısırdı diz altımdan yan tarafından 20 sene geçti hala izi var.
Benim yan dükkanda rottweiler cinsi köpek var hayvan bildiğin bana aşık 30kg ve kucağıma atlıyor sev beni diye deli oluyor. Havyanları ve kücük cocukları cok seviyorum sevgiyle yaklaşmak gerekiyor. sevgi dolu insanlar genelde sevgisini hayvanlara gösterir cünkü bir insana sevgi verdiğinizde ters tepki görüyorsunuz.
Çocuk ebeveynlerini örnek alır, rol modelidir. Dolayısıyla anne baba sokaktaki kedi köpeğe cama gelen kuşa şefkat gösterir ve bunu çocuğun yanında hatta çocuk ile yaparlarsa uzun vadede ufaklık da aynı tavrı içselleştirecektir.
Hayvanlar içinde büyüterek ama çocukta doğuştan bir bozukluk varsa yani psikolojik olarak yansıyan ne yaparsan yap sevdiremeyebilirsin lakin sadece öğretebilirsin ama bunun için ciddi uğraşlar gerek derin konu. Kısacası evcil hayvan ile büyütmek tanıtmak yeterlidir.
Cevap
9Cevap
Hayvanları anlatabilir ya da belgesel izletebiliriz
cocuklar aşılama ile ögrenmez onlar izler radar gibi tartar onu yapar yani sigara içip cocugum içme zararlı demekle bu olmaz
Hayvan besleyerek olabilir sehirlerde tabi zor olur bazi cocuklar hayvanlari hic gormeden buyuyor
Küçük yaştan itibaren yavru kediler ile arkadaş yapmak lazım çocukları 🥰🥰🥰
İlla hayvanlarla iç içe olup temas etmesine gerek yok. Hayvanları uzaktan da sevebilir. Hayvanlara saygı duymasını öğretin yeter. Sevme ve temas etme kısmını onlara bırakın zorla olacak bir iş değil.
Kedi alın eve o kedi kendini sevdirir
Birlikte yaşatacaksın
Memlekette hayvandan bol ne var.
Çoçuklara dinazor sevgisi aşılamalı
Kolay ama uzun
Çocuğma kuş alırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?