Babam ben 2. sınıfa giderken annesi ölmüş yavru bir kediyi eve getirip bu kedinin annesi artık sensin demişti.
O zamandan beri mutlaka evimizde bir hayvanı misafir ederiz.
Bence çocuklara hayvan sevgisini aşılamanın en iyi yolu, ebeveynlerinin de hayvanları sevmeleri ve hayvanlara yardımcı olmaları. İlle de eve bir hayvan getirmeye gerek yok. Dışarıda da besleyebilirsiniz..
Merhaba, Hayvan sevgisinin çocuk gelişimindeki yeri çok önemli, bu nedenle kesinlikle çocukları hayvanlarla buluşturmak gerektiğini düşünüyorum.
Çocuğa hayvan sevgisini kazandırabilmek için bir hayvan sahiplenmek ya da sokaktaki hayvanları beslemek, sevmek en ideali olacaktır. Fakat yaşanılan yer hayvan beslemeye müsait olmadığı durumlarda başka yöntemler denenebilir.
Ben çocuklara hayvanlarla ilgili kitaplar okuyarak, çocuklarla beraber hayvan belgeselleri izleyerek ya da hayvanlarla ilgili oyunlar oynayarak, konuşarak onlara hayvanları sevdirmeyi başardım. Bu şekilde de çocukların hayvan sevgisini kazanabileceğini düşünüyorum. Her şeyden önce bu konuda çocuklara bir büyük olarak örnek olunmalı tabii ki.
Babanın ellerinden öperim ne güzel bir hareket🥺 Ben ne yazık ki ailesi hayvan sevmeyen tayfadanım. 2. Sınıfa kadar hayvanlarla pek aram olmadı ama 2. Sınıfta bir arkadaşım oldu hayvanları çok severdi. Bugün arkadaşlarım tarafından tam bir hayvansever olarak anılıyorsam bunun sebebi o arkadaşımdır😊 küçücük kalbiyle sevdirmişti bana hayvanları, benden 1 yaş küçüktü üstelik. Sürekli hayvanlarla vakit geçirmemi sağlamıştı, korkmamam için sürekli yüreklendirmişti. Hatta babasının çiftliği vardı ve benim için her hafta yeni bir hayvan getirirdi, kedi köpek civciv hatta kuzu😅 bence en güzel yol hayvanlarla vakit geçirmesini sağlamak. Beraber yılan sevmişliğimiz bile var ah ah..
Ben bebekliğimden beri hayvanlar ile büyüdüm. Hayatımın bazı dönemlerinde dedemler ile yaşadım oda benim gibi tam bir hayvan aşığı. Yani hem anneden hem dededen gelen bir duygu var.
Kedi, köpek, kaplumbağa, tavşan, hamster, balık, bukalemun gibi bir sürü hayvan besledim.
Kimse kalkıp da bana "bu seni ısırır, bu seni tırmalar" demedi, tam tersi sevmeyi öğrettiler. Bu nedenle hayvanlardan korkarak değil, severek büyüdüm.
Benim çocuğum olsaydı bende ona aynı şeyi yapardım. Çocuklara hayvanlardan korkmayı değil sevmeyi öğretmemiz lazım.
Ben çocukken babam tavşan getirmişti. Anneleri ölmüş. Evde besledim :) , sonra doğaya saldım (bahçemiz var orada alışana kadar mama götürdüm sonradan gelmez oldular ama hep görüyordum). Yavru sokak kedilerini besledim. Yavru sincap vardı annesi ölmüş. Onu besledim ama öldü 😥. Şu anda kedim var.
Babamla küçükken kedi köpek videoları seyrederdik. Bir defa evimizin önünde ayağı kırık bir kuş vardı. Onu evimize getirdi. 4-5ay baktık. Doktora götürdük. Iyileşti sonra uçtu gitti. Zaten ebeveynler hayvanseverse çocuklar da hayvansever oluyor. Babam liseliylen kedisi varmış. Kedisi ile uyuyormuş sjsjsjk. Universitede okuduğunda da köpeği varmış
Hiçbir hayvanı sevmek bir yana dokunmadım bile oğlum küçükken böcek görünce çığlık atmışlığım var çocuk benden korkuyu öğrendi. Küçük oğluma bunu yapmadım uğurböceği kelebek çok tatlı değilmi onlarında hayatları var vs sevdirdi şimdi evde böcek görünce ufaklık siz korkaklar ben atarsın deyip balkona atıyor
Çocuklara yaklaşma ısırır , bitlidir gibi söylemeleri asla yapmamak lazım. Bu onların iç dünyasında korkulmasi gereken canlı imajı yaratıyor. Eve alamıyorsalar bile gel evimizin önüne birlikte bir kap su yemek koyalım evsiz arkadaşlarımızda yiyip içsin aç kalmasın denilebilir. Tanıdıkları bir hayvansa coçuklarının sevmesine olanak verilebilir. Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak onlara vicdanlı olmayı öğretmenin en iyi yollarından biridir.
Hayvana dokunmayan, hayvanla korkutulan bir çocuk hayvani sevemez. Ama her şeyden once çocuknailesinde birey olarak sevgiyi girmeli ve gösterebilmeyi oğrenmeli ki o bildigi duyguyu gisterip versin. Sayet cocuk ailesinden sevgi gormuyorsa bipmedihi tatmadigi duyguyu ne hayvana ne de insana yansitamaz
Onlara , balık ve ev kuşu alınarak hayvan sevme alışkanlığı kazandırılabilir , bizim evde de kedimiz vardı, evimiz bahceliydi , hem dışarı çıkar gezer sonra eve gelirdi, sobanın arka tarafı onundu,çok temiz ve sakın bir hayvandi hala dün gibi hatırlıyorum, isminde Sevgi idi kedimizin
Hiçbir şeyin sevgisini başka bir kişiye kendinden ona aktaramazsın bu karşındaki çocuk olunca daha zor, çünkü onu neden yaptığına yaptığında neler olacağına dair bir fikre sahip değildir onu yapmasının amacı senden görmüş olmasıdır. Eğerki sen çocuğunun yanında kitap okursan, bir sokak hayvanının başını okşar ona bir kap yemek verirsen, hayvana insana büyüğe küçüğe karıncaya bile saygıyı duyduğunu gösterirsen oda gördüğünü yapacaktır. Evlat istediğin gibi değil yetiştirdiğin gibi olur. 👏🏻🙏🏻
Bir çocuğa neyin sevgisini vermek istiyorsanız, o şeye emek vermesini ve ona korumacı yaklaşımı öğretin. Emek verilen veya korunan şeye duyulan sevgi candan daha ötedir.
Kesinlikle ailede başlıyor hayvan sevgisi. Kus ile başladık kedi köpek derken tüm hayvanları sevdik. Küçük kızıma da hayvan sevgisini aşılıyorum. Bizden görerek zamanla gelişecek ve hem doğayı hem insanları seven duyarlı bir birey olacak inşallah.
Cocugu olan arkadaslarimin evinde bir cogunun kedisi var. cocuklar farkli bir sevgiyle yaklasiyor onlara garip bir iletisimleri var evde bakmanın etkisi buyuk sokakta ise onlari besleyerek asilanabilir
Hayvanların yavrularını göstererek sevgisini artırabilirsin. Ona hayvanları sevmenin önemini anlatmak ve sevmesi gerektiğini öğretmek gerekli ağaç yaşken eğilir küçükken sevdirmezsen büyükken hiç sevmez.
Çocuklara böyle bir sevgi aşılamaya gerek yok. Default ayarlarda zaten hayvan severler. Siz asıl büyüklere nasıl aşılarız da şehirlerde kslmış son üç beş canlıdanda şikayet etmezler onu düşünün.
Bence de ebeveynlerin hayvanları sevmesi ve çocuklarına da nasık sevileceğini göstermesi şeklinde verilebilir. Küçük çocuklar ebeveynlerini gözlemleyerek büyürler bu yüzden en büyük etken de ebeveynleri.
Onun yanında seveceksin ilgineceksin onu nazikce okşa canını yakmadan diye öğütlemek lazım tabi bazı çocuklar küçük iblis ne söylersen söyle kötülük dolu olabiliyor yapısı gereği
Tanıştırıp birebir görmesi sağlanırsa ilgi alanı olur hem canlılara dair ufku genişler. Bir kap dışarı çıkardığınızda çocuğunuzu da yanınızda götürüp tanışmasını sağlayabilirsiniz