Çocuğumun tüm aşılarını yaptırdım. Hatta devletin karşılamadığı tüm özel aşıları da yaptırdım.
Aşı karşıtları aşılarla bağışıklık kazanılması adına vücuda virüs verildiği ve bunun gereksiz olduğunu düşündükleri için aşıya karşılar.
Oysaki çok yanlış bir tutum. Bugün kizamık, su çiçeği gibi hastalıklar hafif seyirde geçirilebilirken geçmiş zamanlarda bu hastalıklarda covide benzer salgınlarla yaşanmış ve ölümlere sebep olmuşlardır.
sağlıksız olduğu için yaptırmıyorlar ama şuanda aşıyla önlenebilecek olan basit çocuk hastalıkları tekrarlamaya başladı, bulaşıyor ve çocuklara zarar veriyor. Sebebi de anne babalarının aşı yaptırmayı reddetmesi. Aşı birçok hastalıkta tam koruma sağlar ve uzun yıllardır yapılan aşıların güvenirliği var. Kısa zamanda üretim örneğin covid aşısı gibi aşılara bende güvenmiyorum çünkğ yan etkisi koruması fakan tam bilinmiyor ama diğer türlü devletin önerdiği aşılar tam koruma sağlar ve bebekleri çocukları felçten kalıcı hastalıktan ölümden korur. Yaptırmayanlar her şeyi bilenler ama hiç bir şey bilmeyenler
Yaptırılmalı kesinlikle çocuklar hasas olası hastalıkları çabuk kapıyorlar. kızamık, sarılık, su çiçeği gibi ciddi hastalıkların önüne geçe bilmesi için şart..