Diyelim mi çocuğunuz oldu, ona hatıra olarak ne bırakacaksınız? Böyle bir şeye sahip misiniz?

Diyelim mi çocuğunuz oldu, ona hatıra olarak ne bırakacaksınız? Böyle bir şeye sahip misiniz?

Hayır şu an için zaten evlenmeyi düşünmüyorum evlensem bile çocuk istemiyorum sadece kızım olsa iyi olurdu ama bunun dışında şu an durumum olmadı için para bırakamam. ama iyi karakter güzel bir hayat ve temiz bir kalp bırakabilirim zaten önemli olan da bu
1- Avşa Adası’nda üç daire, dört üçgen, beş dikdörtgen
2- Gökyüzünde bir bulut
3- Bitlis’te beş minare
4- Bir yazlık biri kışlık iki platonik sevgili
5- Büro mobilyası ve çelik kapı üreten bir fabrikanın öğle üzeri yaslanıp sigara içilen beyaz duvarı
6- Islıkla da çalınabilen dört anonim türkü
7- Palandökende bir palan, iki döken
8- Kastamonu da üç kasto
9- Üç fay hattı
10- Bir çarşamba, iki perşembe, üç cuma
11- Dünyada mekan
12- Ahirette iman
13- Denizde kum
14- Uzayda yerçekimsizlik
15- Bir çuval gazoz kapağı
16- Bir kibrit kutusu sigara izmariti
17- On sekiz saç biti
18- Biri İngilizce 6 adet küfür
19- Yirmi tane boş naylon poşet
20- Sevenlerin kalbinde kurulmuş bir taht
21- Bir sürü saç sakal, kıl, tüy, yün
22- Üç ayrı parkta üç ayrı belediyeye ait üç ayrı banka reklamlı bank
23- Bir ayakkabı çekeceği
24- Üç don lastiği
25- İki büyük taş kütlesi
26- Bir adet ağaç gölgesi
27- Üç kuş kanadı sesi
28- Bir sürü kedi köpek
29- Bir Marmara Denizi
30- Camına yaslanıp seyredilen iki piliç çevirmeci
31- Her aksam karıştırılan dört çöp bidonu
32- Çalıp çalıp kaçılan beş melodili apartman zili
33- Nakit 15 lira
34- Anne babadan kalma yarısı yaşanmış bi ömür ( Metin Üstündağ )
Bu geldi aklıma. :-)
Çocuğunuza ne öğreteceksiniz sorusuna hep "ağlamamayı değil ağlatmamayı" diye cevap veririm ben.
Çocuğuma bırakacak bana da babamdan kalmış bir kaç dekar toprağım var çocuğuma miras diye bırakacak bir toprağım olacak muhakkak çocuğumun sahip olduğu bir toprak olsun istiyorum, toprağa değsin, olursa onun çocuklarınına da bir karış bırakacak toprağı olsun istiyorum.
Bu taşınmazın haricinde çocuğuma merhametimi bırakacağım..
Teşekkür ederim 🐣🌸
Maddi olarak olanı es geçelim manevi olarak kendi edindiğim tecrübeleri aktarabilirim canı yanmasın diye. Kimse için üzülmeye değmez, herkese karşı bir sınırın olsun ki sana saygınlıkları devam etsin o mesafeyi korumalısın, kötü şeyler yaşayabiliriz evet ama her yeni gün yeni bir umuttur, insanın umudu olduğu sürece her şeyi çözebileceğini inanıyorum.
👏🏻♥️
Teşekkür ederim 🫶🌸
Rica ederim kurabiye hanım 🫶🏻♥️
Cevap
13Cevap
Günaydın,
Benim öyle aman aman malım mülküm yok. Ona verebileceğim tek şey "ahlaklı" bir insan olmayı öğretmek. Kadınlara, hayvanlara, arkadaşlarına saygılı bir birey olması. Gerçekten insan gibi olup, insan gibi yaşamayı öğrensin isterim. Bunun dışında doğaya ve çevresine saygılı olsun. Benim ona bırakacağım tek şey öğretiler olur. Bunu eğer yapabilirse eminim hayatta çok başarılı ve aranan bir insan olacaktır.
onu iyi yetiştireceğim kimseye muhtaç olmadan dik durabilecek vatana millete hayırlı bir evlat olmalı gerisi kendi yeteneğine bağlı.. olmalı bence
evet birikimim olabilir ama buna güvenmemeli kendisine güvenmeli diye düşünüyorum. tabi
Sormak istediğim şey maddi değildi, tamamen manevi değeri olan şeylerden bahsediyordum :)
ama bence çocuğa maneviyat kadar maddiyatta bırakmalı diye düşünüyorum ben..
kimseye muhtaç olmadan yaşamayı öğrenmesi manevi bir değerse arkamdaki bıraktığım birikimim de maddi değeri bana göre
Haklısınız maddiyat da önemli ama benim maddiyatla ilgili düşüncem şu şekilde: sadece maddiyat bırakmaktansa, onunla beraber bu maddiyatın nasıl yönetileceği vs öğretilirse daha iyi olacaktır bence. Mesela bir şirketiniz var diyelim ve çocuğunuza kalacak, bu durumda sadece şirketi bırakmaktansa şirketi bir süre onunla beraber yönetip onun, sizin değerlerinizle beraber o şirketin geleceğini devam ettirmesi daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
evet bunda haklısın zaten itirazım yok
ona nasıl yaşamayı öğretmek lazım
gerçi bu zaman da çocuk yetiştirmek baya maharet isteyen bir şey
Bence de çocuk yetiştirmek zor, bu zamanda ekstra zor gibi geliyor 🤷🏻♀️
Banada dedemden kalmış olan aşırı temiz ve titiz kullanılmış Omega marka otomatik bir saatim var benim icin büyük anlam taşıyan manevi değeri çok yüksek bir saat bende ileride çocuğum olursa ona bırakıcam.
Ohooo yatlar, katlar, hanlar, hamamlar, kervansaraylar, atlar, arabalar, altın gürzler, kılıçlar, yaylar, arabalar, inekler, koyunlar 😄
Şaka bir yana çocuğuma bırakacağım en güzel şey yetiştirirken kazandırdığım muhteşem karakter olur :)
Nasip kısmet.. Çocuğuma bırakacağım en önemli şey kimsenin hakkını yemeden, kendi ayakları üzerinde durarak yaşamayı bilmesidir. Keyifli geceler..
ona verdiğim karakter en büyük hatıra olacak birde fotoğraflarını ve de videolarını doldurduğum flaşım
Onu öyle sevicem ki ilerde karaktersizin biri onu kandırmasın diye yani sevginin ne olduğunu bilsin toktik insanları çekmesin
bırıncısı ıman, ahlak, ikincisi kitap yazıcam oğluma benden ona hatıra. olursada maddi herseyım onun zaten
Sanırım çoğu kimse sosyal medya hesaplarını bırakıcak
Ev, araba olur mu bilemem ama şurası kesin ki 20 binden fazla kitap kalacak ona.
Babasının aslan gibi karakterini bırakacağım, nasip olursa bir fotokopi yapacağım
Gururum. d
Miras bırakamam belki ama anası gibi gururlu olsun bari.
Çok şey var da çocuk yok
Para bırakırım çok
En azından bir ev bırakmayı isterim
Rolexim var bi tane baba yadigarı.
Ev ve araba 😂
Borç
Dünya görüşümü.
Evet var
Evet var
Kadın nasıl sevilir, para nasıl kazanılır öğretirim gerisi onun bileceği iş Çalışsın kazansın banane sanki bana bişeymi bırakıldı 13 yaşından beri it gibi çalışıyorum
Evet var
En büyük sahip olacağı şey benim
Cocuk istemiom
Kitaplarım..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?