Kardeşsiz olmak kötü mü?

Bir kızım var. Bir buçuk yaşında. İleride bir tane kardeş yapalım düşüncesi var eşimde. Ben kararsızım. Maddi olarak sıkıntı olacağını sanmıyorum ama iki çocuk ile uğraşmak zor duruyor.
Evet biraz kötü. Çünkü kardeşler arasında olan bağ çok özel. Allah uzun sağlıklı ömürler size. Ama Allah korusun yarın bir gün sizi kaybettiğinde çıkmaza girer. Bir kardeşi olursa ona her zaman destek olur. Hem paylaşmayı, hem sevmeyi ondan öğrenir. Bence siz de düşünün. Kardeş sevgisi dünya üzerindeki en saf duygudur çünkü ¢
Bir oğlum var benimde hem imkanlar ona daha iyi bir gelecek sunmak açısından hem iki çocuğa yetecek enerjim olmadığından 2. Çocuğu düşünmüyorum.
Ama 2 ay evvel babamı kaybettim, bir abim var, abimin hayatımda ne kadar değerli olduğunu babamı kaybedince daha iyi anladım. Kardeş derdinin en büyük ortağı, tutunacak dalınmış, sana kalacak en büyük mirasmış..
Çok sevdiğim bir söz vardır; Fuzuliye sormuşlar dostun var mı, var demis kardesim, düşmanın var mı demişler, var demiş oda kardeşim..
Herkesin yaşam tarzı, deneyimleri ve istekleri farklıdır, bu nedenle kardeşsiz olmanın "iyi" veya "kötü" olduğu konusunda tek bir yanıt vermek mümkün değildir. Ancak bazı insanlar için kardeşsiz olmak yalnız kalmayı veya başka kişilerle ilişki kurma zorluklarını içerebilir, ancak diğer insanlar için daha çok zaman ve enerjiye sahip olma fırsatı sunabilir. Önemli olan insanın kendine ve hayatına nasıl yaklaştığıdır.
Teşekkür ederim EİG için :)
Cevap
39Cevap
Benim kardeşim var ve hayatımın her alanında hiç yalnız kalmadım. Çevremde kardeşi olmayan çoğu kişi hayatta hep yalnız kalıyor.
Kardeş çok güzel , benimde koz kardesim var ve iyi ki var. Benide cocuklarim olsun, kardeş olsunlar istiyordum. Rabbim vermedi, çocuğumuz olmadı.. Şimdi de yaşa takıldık. Aileler arasında yasal. olarak. evlay edinmek için kız bebek arıyorum her yerde. Yani anlayacagin benim bir kızım olacak ama kardeşi olmayacak.. Allah kısmet ederse, yaşlanmadan , onu büyütüp okutmak istiyorum. Kızima kavuştuktan sonra koruyucu aile de olup, evimizde beraber büyüyeceği, kan bağı olmasa da, can bağı olacak kardeşleri olsun istiyorum. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.
Tek çocuk olmak kötü ya. Hem büyürken sıkıcı oluyor hem arkanda bi kardeşin olmadığı için ailene karşı sorumluluk hissediyorsun.
Tek çocuk olduğum için büyürken çok sıkıldığım zamanlar oldu açıkcası. Her iş benim elime baktı falan. Şimdide yurt dışı vs planlarım oluyor ama ailem yaşlı olduğu için çıkamıyorumda elim kolum bağlanıyor. Kardeşim olsa böyle dertlerim olmazdı😅Kardeş güzel hem ya canından kanından en yakın dostun olur
ben zamanında çok istemiştim şimdi gerek yokmuş diyorum öte yandan bir yakınım vardı kendisi tek çocuktu kendi evlendi oda ikinci çocuğu hiç istemedi sonra ani bir şekilde annesini ve babasını kaybetti kadın çok yalnız kaldı acısını paylaşacak kimse olmadı yanında sonrada2. cocuğu çok istediler ama olmadı kimine göre iyi bana göre kötü kardeşim tam bir yılan
Ben ikinci çocuğumu kızım 3.5 yaşındayken yaptım çocuk evde tek başına ne yapacağını sasiriyo sürekli sıkılıyor anne baba olarak yeteri kadar çocukla çocuk olamayabiliyoriz en az ikinci çocukta olması çocuğa arkadaş kardeş olması gerekiyo şimdi kızım 4.5 yaşında ve yeni yeni emekleyen oğlumla oynamaya çalışıyor geç bile kaldik
ben kardeş olmasından yanayım. tek çocuk olmakla ilgili vakti zamanında bir bence yazmıştım hatta.
Kardeşsiz olmak zor tabiki. İlerde büyüdükleri zaman ona arkadaş olucak derdini dinlicel bi kardeşi olması lazım. Tek olmak kesinlikle çok zor. Yaşı küçük ama yaşları yakın olursa çok daha iyi olur. Mesela 3 4 yaşında olursa sonra bitane daha yaparsan çok iyi olur.
Kardeş olmazsa insanın canı sıkılır bu arada eğer sen tek çocuksan senin gelecekte çocuğun olduğunda çocuklarının oynuyacağı kuzenleride olmaz kardeşin olmazsa
Tek cocuk olmak egitim bakım ve deger yönünden cok iyi bir hayatı olur.. Ama kardeş ol alması onu yoldası arkadası zor zamanlarda sıgınacak bir liman. Hayırlı kardeşse
Bence tek kişi daha refah içinde yaşanır. Ve mutlu olunur. tabi benim düşüncem böyle rahatlık güzeldir.
Kardeş candır, yoldaştır. Bazen dayanağın güç alırsın, bazen bebeğin gibidir koşulsuz seversin
Maddi durumun yoksa tek çocuk yeterli ama kardeş olunca hele yaşlar da yakın olunca gerçekten eğlenceli oluyor, hazır arkadaş gibi.
Tek çocuk değilim bunu anlamam mümkün değil ama oğlum tek çocuk. İsterdim kardeşi olsun. Ama nasip değilmiş. Kardeş her zaman iyidir.
Ya 2 çocuğun nesi zor olacak? Abartmayın bu kadar da. 20 yıl sonra siz infilaksiniz çocuğun ömür boyu yaslanacagi zor zamaninda arayacagi konusacagi bir kardeşi olmasın mı?
Annem tek çocuk ve anneannem vefat ettiğinde kardeşsiz olmanın ne kadar kötü olduğunu anladı
Bence kardeş gerekli bir şey ya. Tek başına hayat mı çekilir
Kardeş gerekli ya ben kız kardeşime aşığım o derece çok seviyorum
Sen kendini hazır hissetmiyorsan yapma ama kardeşi olması aileniz açısından güzel olur
Tek olunca aile ne kadar arkasında olursa olsun kendini hep her zaman yalnız hissedebilir
En İyi Cevap