Duruma kendini yavaş yavaş alıştırmaya çalış. Çünkü o bebişin sana ihtiyacı var annesi. 👶🏻 Duruma tam olarak adapte olmamışsin. İstersen bu konu için anne - babana anlatıp onların tavsiyesini de alabilirsin. Veya bu konuda terapistler olmalı. Sen bebeğine gerekli ilgiyi vermezsen sürekli huzursuz olacaktır.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle kuzuma ve sana kocaman bir MaşAllah annesi.
Geçici bir durum merak etme. Bebişin sana ihtiyacı var. Bence sen başarabilecek güçtesin hissediyorum. Şimdi lohusasın duyguların karma karışık yorgunsun doğum yaptın. Ama bu süreç geçince göreceksin ki her ne yaparsa yapsın ne kadar seni kızdırırsa kızdırsın bu dünyada tahammül edebileceğin tek varlık evladın. Tek çıkarsız saf sevgi onun.33 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 🌷 eig için. Ne yaptın annesi aslan parçası nasıl minik kuzucukla aran nasıl. Benim de bir tane var evladım. Allah hepimizinkini bağışlasın.
Soran+1 yılAmin. İyiyiz cok sukur.
Rica ederim- +1 yıl
Allah daha da iyi etsin. Sağlıkla büyüt.
+1 yılYeni doğum yapan bir çok kadın da olabilen bir durum bu korkma, kendin aşamayacak gibiysen ki öyle görünüyor 😔 psikolojik destek almalısın ablacım bu masum bebeğin en çok sana ihtiyacı var. Sevgine , ilgine muhtaç.. Keşke tam emin olmadan yapmasaydın ama geçmiş artık o yüzden geleceğe bak kendin ve bebeğinin mutluluğu, huzuru için profosyonel yardım al..
12 Yorumla- +1 yıl
Annesiz, sevgisiz yaşamanın ne demek olduğunu yaşayarak öğrenmiş biri olarak bebeğini en iyi sen anlamalısın değil mi tatlım. maalesef kötü bir hayat yaşamışsın ailenin olmayışı, istek sizce eğitiminden alınmış evlendirilmişsin ve hazır olmadan çocuk sahibi olmuşsun😔 Ama kaybettiklerine üzülmeyi bırak elindeki hazineye ve bundan sonra yaşayabileceklerine odaklan. Isteyipte yaşayamadığı tüm sevgiyi çocuğuna ver göreceksin ki seni bu dünyadaki herkesten daha çok severek karşılık verecek. Onun iyi bir insan, başarılı bir öğrenci olmasını sağladığın her an onun hayatının seni mutlu edeceğini düşün...
Bende benzer bir hayat yaşadım ablacım kimsem yok zor şartlarda okudum ve sevdiğim işimi yapıyorum. 5 yaşında bir oğlum var sevilmediğim onca yıla inat öyle saf ve güzel bir şekilde seviyor ki beni tüm yaralarımı sarıyor.. - +1 yıl
Eğer mümkünse (aile sorun çıkarmıyorsa) destek alsan daha kolay atlatırsın bu dönemi. İstersen dm yazıp dertleşebilirsin. Seni seviyorum küçük güzel anne 😍
+1 yılBunu çocuk yapmadan önce eşinizle oturup düşünecektiniz. Annem 21 yaşındayken ben dünyaya gelmiştim. Bence abartmaya gerek yok. Artık genç bir insan oldun. Çocukluğunu yaşayamadığından mı böyle çocuksu yapın var?
11 Yorumla- +1 yıl
Bu küçük bıdık sevilmez mi yav? Analı babalı büyütsün. Kimi ebeveynler var çocukları olmuyor. Evlattan daha değerli meyve var mı?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Ama annesi bu bıdık sevilmez mi😍 maşallah, Allah nazarlardan saklasın.
Erken anne olmuşsunuz ama ileride iyi ki yapmışım diyeceksiniz. Sizinle beraber büyüyecek.
Böyle davranmayın, bebekler annelerin hislerini hissederler. Kendinizi alıştırın.21 Yorumla
+1 yılIşte herkes evlenmemeli herkes anne olmamalı, erkekler bu kadindan anne olur mu diye tartıp biçmeli- kadınlarda bu erkekden baba olur mu diye tartmalı.
O çocuğa travma yaratacaksın belli oldu bi insan daha hiç suçu yokken harcanacak...
Git lütfen tedavi ol !
416 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın çoooooook
- +1 yıl
Çok abartmışsın
- +1 yıl
Reis sakin ol bence sen tedavi ol 😄
- +1 yıl
Ne güzel özetlemişsin. Ama eskilerin vat. Bazen imkanlar ve hayat şartları sana bunu diretiyor.. Kimse'ye hayat altın tepsi ile sunulmadı.
- +1 yıl
@blueangel sen haklısın , bir hayvan kadar bilr duygu sahibi olamayanlar utansın, semptommuş kedi bile yavrusuna dokundurmuyor, bunlar neyin kafasını yaşıyor nasıl acayip bir nesil anlaşılacak gibi değil.
- +1 yıl
@Hamilesaa Onu düşündüm zaten bende o yüzden "tedavi ol" yazdım. Herzaman hormonsal olmuyor bazen anne kendini anne olmaya hazir hissetmeyincede böyle bi boşluğa düşebiliyor. O yüzden her kadın doğum sonrası böyle bi depresif hale bürünmez ! Ve görüyoruz ki bu kız 22 yaşında anne olmuş yani anne olmaya nekadar hazırdı sence? Bebekkende travma yaşayabiliyorsun toplumumuzda bunlar bişey yok alışırsın diye geçiştirdiği için yüksek ihtimal bu kızda bi halt yapmaz evde oturur bebeğe yakınlık göstermez. Travmatik bi insan olmadığın için benide anlayamazsın. Bana saldıracağına sen okuduğunu anlamayı öğren önce !
- +1 yıl
@Kavaklıdereo Ne anladında ne söylüyorsun...
- +1 yıl
@Dejavulu bi üstte yazdığımı oku bu sanada gelsin
- +1 yıl
@DreamGhosters Tesekkür ederim, cahil insan anlamaz başkasına cahil diye saldırır yorumlarda gördüğümüz üzere. Kizin yaptığı güncellemeyide daha şimdi gördüm ve dediğimi haklı çıkartmış - yani anneliğe hazır değilmiş.
- +1 yıl
@Dejavulu :) IQsu -3 olan yaşam biçimisin başka bişey yok
- +1 yıl
@Hamilesaa kız hesabı açan bir erkekten ne bekliyon
- +1 yıl
@Kavaklıdereo Kanıtın var mı? yok. Boş konuşup iftira atma.
+1 yılKeşke buraya koymasaydın yaaa şuna bak ağzı yüzünü yiyeceksin sağlıklı ve uzun ömürlü olsun. Bazı anneler bebekleri için gün sayıyor, hevesle bekliyor sonra doğduktan sonra emzirmek istemiyor ya da nefret ediyor. Lohusa psikolojisi destek alman senin için en iyisi senin bir parçan ve aranızda müthiş bir bağ var kötü düşünme🙃
20 Yorumla
+1 yılBende ilk çoğumu doğurduğumda ilk iki ay benimseyemedim, bakımını beslenmesini dört dörtlük yapıyodum ama benimseme ve sevme konusunda problem vardı, tuhaf bi his seni anlıyorum ama geçiyor alışıyorsun ve hayattaki herşeyden çok onu seviyorsun..
10 Yorumla
+1 yılOyy fotoğrafı görünce içim eridi, Allah analı babalı büyütsün maşallah💙
Soruna gelince böyle hissetmen normal olabilir, daha yeni doğum yapmışsın hormonlardan olabilir. Ya da hazır hissetmeden yaptıysan, gözünde büyüyebilir. Herkes çocukları da sevmiyor, sorumluluk da alamıyor.
Kendine zaman tanı, zamanla düzelirsin diye düşünüyorum. 💜10 Yorumla
+1 yılKadın o dönemlerde stresli olduğundsn duygusal çöküntüler yaşar.
Annem bizzat kardeşik ilk geldiğinde bu neden bu kadar çirkin demişti 😂😂
Bunun geçici bi durum olduğunu bilmen lazım. Evlat sahibi olmak ozel bi duygu bana göre sen biraz takıntılisın sadece.10 YorumlaLohusalık depresyonu fason güzel abbem incelkle hayirli ömürlü olsun bebisin gecicek bu duygu şu an lohusasn hormonların vs hepsi altüst durumda kendini zorlama normal bı durum hepimiz yaşadık gecicegini bil akışına bırak gerekirse profesyonel bı destekde almaktan cekinme mazallah üzüntüden stresten sütüne etki etmesin...
10 Yorumla
+1 yılYaşınız da gerçekten çok küçük, yaşanması gerekenler vakti gelmeden yaşanınca psikolojik sorunlar çıkabiliyor. Bir psikoloğa danışmanızı tavsiye ederim en kısa zamanda. Eşinizin de yaşı küçük heralde ya da aklı küçük, mantıklı düşüp sizi psikolojik desteğe yönlendirmek, size destek olmak yerine kendi annesinin acınası durumunu normalleştirip size sunduğuna göre. Umarım çabuk toparlarsınız kendinizi! 🙏🏽🥺🌺
10 Yorumla
+1 yılMuhtemelen kabusa depresyonu.. bende de öyle olmuştu hemen pskologa başvurdum yoksa kafayı yemek üzereydim. Kolay değil zaten birden bütün hayatınız alt üst oluyor uykusuzluk gaz sancıları doğum şoku her şey üst üste geliyor ve sizden bir insan çıkıyor. .. geçiyor bunu unutmayın. Sonradan onun tırnağına zarar gelmesin bana gelsin diyosunuz
10 YorumlaAy bu minnoş sevilmezmi kız isteyenlerin eline geçmiyor canım zamanla alışırsın biraz vakit geçsin bence sakin ol ve bı doktordan yardım al istersen soyle düşün o senin senden bir parça minnacık kuzu oy yerim olarak Allah bağışlasın sana.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHazır olmadan evlenmenin, çocuk yapmanın sonuçları...
Bir de sürekli yok kadın daha erken olgunlaşır diye ortalıkta sallayan insanlar yüzünden toplumda öyle bir algı oluştu. Kadınlar erkeklere kıyasla genç yaşta daha fazla sorumluluk almak zorunda kalıyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNormal çocuğu olan herkesten duyduğum dinlediğim internette okuduğum yazılar Yani bunun yaşlı bir alakası yok depresyondan lohusalıktan ve hayatının ciddi değişecek olmasından dolayı çok normal şu an Kendini baskılama rahat yaşa birazcık zaman geçtikten sonra zaten sen de alışacaksın Ve hatta çok daha seveceksin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılLohusalık döneminden kaynaklı depresyon benim annemdede depresyon oluşmuştu size tavsiyem bu süreci daha rahat atlatabilmek için psikolojik destek alın. Hatta eğer imkanınız varsa aileden bir büyügünüz bu süreç geçene kadar size yardımcı olabilir ev işleri vb... Şükredinki sağ salim kucağınıza almak nasip olmuş ilerde size bir desteçi bir arkadaş gibi olacak Şu an yaşadığınız duygu geçişlerinin geçici olduğunu kesinlikle unutmayın bebişimize ve size maşallah🙂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOyyy yerim ben bunu nasıl da tatlı sevilmez mi buuu bence bu durum hem erken anne olmanızdan hem de bazı hamileliklerde görülen kabullenememe durumu olabilir bence en erken zamanda bir uzmandan yardım almalısınız hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için. Kendi kanınızdan canınızdan geçici bir durumdur umarım kolay atlatırsınız anne olmak en güzel duygu olsa gerek
00 YorumlaAfedersin ama senin kocan tam bir hanzo. Benimle aynı yaştasın, sen kendin daha çocuk sayılırsın çünkü daha yolun başındasın. Neyse olan olmuş bir kere yavaş yavaş alışırsın merak etme, sonuçta o senin bir parçan...
10 Yorumla
+1 yılOlur bu nornal bir şey ilk başta bebimseyemezsin sonra o annelik duygusu içine yerleşir çok duydum ya bunu ama aynı yastayiz ve bu yaşta anne olmak aman evlerden ırak çok tuhaf bir duygu sana ait mecbur olduğun bir şey var henüz hicc hazır değilim
10 Yorumla
+1 yılLohussalik dönemi cok inisli cikisli bir sürektir ve her kadin farkli gecirir.. Hormonlardan kaynakli bir durum,
Bence doktora görün.. Lohusalik depresyonu olabilir.. gecici bir sürec eminim düzelixektir Merak etme..
Sevgiyle kal 🌺10 Yorumla
+1 yılAyy çok tatlı gözleri mavi herhalde bu nasıl sevilmesin ya çok şeker. Şu an böyle hissetmen normal yaşında küçük psikolojik olabiliyor ama zamanla annelik hissine alışırsın. Bunu arayıpta bulamayanlar var kıymetini bil anneliğin tadını çıkar
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir mecrada çocuğun fotoğrafını paylaşmak ne kadar doğru?
Keşke hazır olmadan çocuk düşünmeseydiniz. Böyle durumlarda olan maalesef hep çocuklara oluyor.
Eğer bakamayacak gibi hissediyorsanız devlet korumasına alınmasını talep edin.10 Yorumla
+1 yılLohusa sendromu oluyor. OMEGA 3 takviyesi alın.. biraz daha hassas olmuşsunuz. Yorulmuş, yalnız kalmissinjz. Bakın ben neler yaptım evlat sahibi olamadım. Evlat edinmek için her yerde kız bebek arıyorum. Kıymetini bil
00 Yorumla
+1 yılYaaa o masum bir melek sana muhtaç senin kokuna sütüne sevkatine sevgine muhtaç.. Cennet kokusunu içine çek bir daha bu günleri gelmicek. Evde sana yardımcı olan birileri varsa çabuk asarsin bu günleri
00 Yorumla
+1 yılKocan haklı bu yeni nesil 21 yaşındayken sanki 11 yaşındaymış gibi yaşıyorlar. Harbiden z kuşağının çoğu beş paraya yaramaz veletlerden oluşuyor. Büyüyemiyorlar sürekli aile gölgesindeler ve bunuda aileye bağlılık diye kisveliyorlar. Çok ezikçe
00 Yorumla
+1 yılkorkmakta haklısın doğum depresyonuna girmekte de mükemmel annelik yoktur elinden gelenş yaparsın kendşnş geliştirirsin onun sana ihtiyacı vaar onun için güçlğ ol koyverme sen başla gerisi gelir rızkı veren Allah tır ona bakma gğcğnğ de verecektir
00 Yorumla
+1 yılDoğum sonrası sendromu yaşıyorsun. Çok ciddi bir psikolojik sorundur. Mutlaka ama mutlaka psikolojik destek almalısın. Hem kendi sağlığın hem de bebeğin sağlığı için bu yüzde yüz gerekli.
10 Yorumlaİnsan buna hazır olmasa bile annelik iç güdüsü oluşur yani, sonuçta canından bir parça geldi dünyaya. Sevmek zorundasın.
Hazır olmayanlar dünyaya çocuk getirmemeli işte...10 Yorumla
+1 yılAlışırsın da, sevmeme olayı çok ağar bence ciddi bir sorunun olabilir. Bana versen o cennet kokuluyu bağrıma basarım. Nasıl canından kopup gelen bir masumu sevemezsin 🤔 eşin ile sıkıntın olmalı
10 YorumlaKendini bir çocuk gibi hissetmekten ziyade bir daha çocuk olamayacağın için bu durumu kabullenmek zor geliyor. Ağlamak yerine gerçeklerle yüzleşip durumu kabullenmelisin bence
10 Yorumla
+1 yılOy ben bunu yerim kız ne olacak o senin çocuğun 22 mi çok da küçük değil onu bağrına bas sevgi ver sana ihtiyaci var lohusalık depresyonu olmuş sen de bir psikologla görüşüp yardım almalisin
10 Yorumla
+1 yılFotoğrafı paylaşmasaydın keşke, nazar değmez İnşallah. Çok tatlı, Allah hayırlı güzel ömürler nasip etsin. Annen ve ablan varsa şayet umarım sana yardımcı olacaklardır.
10 Yorumla
+1 yılYerim ben bunu💕 keşke buraya atmasaydın. Eşin de ailen de sana manevî ve bakım anlamında destek olsun.
20 YorumlaDesteğe ihtiyacın var bebişin bakımında. Kendininyalnız hissediyorsun vebyetersiz hissediyor olabilirsin ama geçivi bir dönem , sen kendine vebebişine odaklan
00 Yorumla
+1 yılAçık konuşmak gerekirse çok erken yaşta ve aslında tam anlamıyla bu sorumluluğa hazırlamadan kendini bu sürece girmen oldukça yanlış, genelde insan doğasında bir kaç adım geri çekilip etraflıca gözlemlemeyi hep gözden kaçırırız ve unuturuz tavsiyem durumu benimseyebilmen için eninden boyuna analiz edip. "Ben ne yaptım, ben ne yaşadım, ben şu an ne yapıyorum, ben bundan sonra ne yapmalıyım?" gibi bir çok sorunun cevabını kendinize vermelisiniz.
00 YorumlaKadınlarda bu var psikolojik olarak inşallah zamanla kendine gelirsin güzellik kocan olan hiyarada söyle azcik ilgi göstersin sana
10 Yorumla
+1 yılben böyle kocaların var ya***
normal böyle bir şey yaşaman, psikolojik destek alabilirsin, genelde lohusalık döneminde yabancılama çok fazla olur10 YorumlaHer ne olursa olsun olmuş bi defa ve sen cidden nasıl sevemedin bebeğini , ben olsam sarılır öper okşardım oy şu bebeğe bir bak 😃
10 Yorumlahazır değilsen niye yaptın be güzelim.. hem kendine hem bebeğe eziyet çektirirsin
20 Yorumla
+1 yılSorumluluk sahibi hissettiğin için duygu değişikliği yaşaman çok normal , zamanla bu duruma alışacağına eminim..
00 Yorumla
+1 yılbiraz gibi 22 yaş herkes için uygun değil ilerde evlenirsem kızın min 25 yaşında olması gerekir
00 Yorumla
+1 yılZamanla alışırsın merak etme, bir bebişten sonra tüm hayatını değiştirmeye kolay adapte olamayabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılŞimdiki kadınlarda bu var. sanirim bu çağ kızların 20. Li yaslarinda evlenmeleri için uygun bı çağ değil.
00 Yorumlaİlk başlarda benzer şeyleri bende yaşamıştım ben şimdi baba mı oldum? Der dururdum sonra alıştım tabi
00 YorumlaSaçmalama, o senin kanından canından. Emin ol bebekler sevilmediklerini hisseder, ona bunu hissettirme. Sevginden, ilginden mahrum etme onu.
00 Yorumla
+1 yılYa öyle şey olur mu sevdiğinden ve senden oluşan bir can bundan daha mutluluk verici bir şey olabilirmi?
00 YorumlaYeni olduğu için normal. Alışırsın zamanla. Bebeğinle seni yalnız bıraksınlar.
00 YorumlaEvleneceğine kadın sığınma evine gitseydin keşke
00 Yorumla
+1 yılÇünkü sen de henüz çocuk sayılırsın. Bebişinle beraber büyürsünüz işte.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılİşte belli bir zihinsel olgunluğa erişmeden girişilmemesi gereken işlerin en başında bu var bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSadece yaşlan alakalı değil. Günümüzün çok yaygın olan hastalığı bu.
Sadece sende değil, insanların genelinde olgunlaşma sorunu var.
Herkes çocuk gibi! Yaş var ama, sadece yaş!00 Yorumla
+1 yılBazı insanlar geç olgunlaşır. Zamanla oturur sıkıntı yapma
00 YorumlaOluyor bazı kadınlar bebeğini hemen kabullenemiyo piskolojik olarak neyse alışırsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu soruyu ilk sorulduğunda görmüştüm ve bebişin yüzü görünüyordu hangi mod ya da yönetici (sanırım yönetici yapıyor) bu emojiyi koydu @kurkmantoluhayri siz mi ☺️
00 Yorumla
+1 yılLoğusa sendromudur düzelir doktoruna da söyle bu durumu
00 Yorumla
+1 yılLohusa depresyonunu tarif ediyorsun uzman destek alarak atlatabilirsin
00 Yorumla
+1 yıl2 aya kadar böyle hissetmen normal , zamanla alışacaksın bebeğine birlikte büyüyeksiniz..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHemen bir psikoloğa git. O sabinin hayatını mahvetmeye kimsenin hakkı yok. Ona sevgini ve ilgini vermelisin tatlım. O yüzden uzman yardımı al lütfen. Allah ıslah etsin hepimizi inşallah amin
00 Yorumla
+1 yılYaa ama çok tatlışş. Allah bağışlasın size zamanla alışırsın bence 🙃
00 Yorumla
+1 yılSen depresyona girmişsin lohusalık depresyonu.. Erken diyenleri aldırma olan olmuş ayrıca çokta erken değil. Zamanla geçecektir bu durum bol bol dua oku zamanla onsuz yapamadığını anlayacaksın zaten. Yaşı uzun olsun😻
10 Yorumla
+1 yılCanım yeni doğum yapmışsın normal lohusa depresyonu olabilir hormonların daha toparlanmamis kendi kendine kuruntu yapma zamanla isinirsin bebeğine hadi sana bir soru gelip biri elinden alsa verirmisin bence veremezsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçocuk demek başlı başına bi sorumluluk demek herkes annelik hissi yaşayamayabilir bu biraz psikolojik bi durum. bende baba olalı 4 yıl oldu ama halaa kendimi baba gibi hissetmiyorum sanki hiç çocuk sahibi değilmişim gibi oluyo.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlilige hazir degilsen niye evlendin. Anneliğe hazir değilsen niye doğurdun?
23 Yorumla- +1 yıl
Sende hemen yargıla. Empati kurmayı denesen
Cevap sahibi+1 yıl@Darbeli_Hilti empati kuramiyorum cunku anneligi isteyen cok kisi var
- +1 yıl
Sende doğurgansın
- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım