Tabi ki bebek değil. Fakat hayatına dokunabilecegim bir çocuğum olsun isterdim. Bekar bir baba olmak zor mudur?

Tabi ki bebek değil. Fakat hayatına dokunabilecegim bir çocuğum olsun isterdim. Bekar bir baba olmak zor mudur?
İslâmda "evlat edinmek" caiz değildir..
Yetime bakmak, sahip çıkmak büyük sevap ancak evinin içinde, mahreminde değil..
Çünkü senin kanından olmadığı için buluğ çağına girince nâmahremin olur..
Erkek evlatsa hanımına, kız evlatsa sana namahrem (yani nikah düşer) olur. İstediğiniz kadar annelik, babalık da yapsanız kanınız değil..
Tek şartla; emdiği yaşta erkek evlat alınca, hanımın da sütü var ve emzirirse, süt annesi olur.. Nâmahremi değil, mahremi (yani nikah düşmez, haram) olur..
Selamlar,
Bence tabi ki sorumluluk gerektiği için zor olabilir sonuçta kendi çocuğunuzun olması ya da evlat edinmek oldukça büyük ve zor bir karardır. her şeyden önce eğer kendinize bu sorumluluğa hazır ya da kendinizi buna hazır ve emin hissediyorsanız bence bu zorluğu çok rahat bir şekilde aşabilirsiniz ve başarabilirsiniz. bekar olmak zordur ama söylediğim gibi önemli olan bence bilin. sonuçta dünyada bekar olup da çocuk büyüten bir çok insan da vardır. eğer ona yeterli zamanı ayırabileceğinizi ya da ona iyi bir hayat sunabileceğinizi düşünüyorsanız bence oldukça mantıklı bir karar vermiş olacaksınız.
Çünkü her insan hayatında bir dönem ya da her zaman çocuğu ya da kendi ailesi olmasını istemektedir. bu oldukça iyi ve güzel bir düşüncedir.
Bunun cevabı sende her kim sana evet ya da hayır derse başkasının sözüne bakarak bir çocuğun hayatını karartma, eğer çocuklarla iyi geçinmeyi biliyorsan maddiyatta seni zorlamazsa olabilir ama aklından şunu çıkarma evlat edinmek ya da baba olmak fark etmez önemli olan o çocuğa travma yaşatmadan her açıdan iyi bir birey olması için bakabilecek misin, bir insana bakmak bir evcilleştirilmiş hayvana bakmak değildir, sorumluluğu ağırdır kaldırabileceğini düşünüyorsan olabilir, düşünmüyorsan baştada söylediğimi yineliyorum çocuğun hayatını bok etme
Bunu bende çok isterdim zor mu her işin bir zorluğu vardır. Kimse anasının karnından mükemmel biri olarak doğmaz ki sende zorlanacaksın bazen pes etmeyi bile düşüneceksin ama bir çocuğun gülümsemesi gerçekten her şeyi unutturuyor. Mükkemel biri olmaya çalışma sadece çocuğu sev say anla yeterli. ☺bende isterdim ilerde eşimle bir bebek evlat edinmek
Cevap
7Cevap
Tabii ki degil.
Gunumuz evli babalarin peeek cogu zaten vasifli olduklari "babalik" gorevleeini yerine hetirmiyor. Bu bilinc ve yukumlulugunun farkinda olmakla alakali.
Dolayisiyla bir insanin bastan itibaren ozbakimi egitimi sagligi ve maneviyatiyla ugrasabilirim bir insana zamanimi ve kendimden herturlu odunu veririm diyorsan hic durma derim.
Ama bir bebege/cocuga bakmak bir yaaliya bakmakla esdeger oldugu da icin (oldu ki yaptiysan diye soyluyorum) hic zorlanmaz ve yapabilirsin derim.
Sen işe gittikten sonra kendi ihtiyaçlarını giderecek büyüklükte bir çocuksa bu anlamda sorun yaşamazsın.
Fakat bu sorumluluğu almak için çok düşünmen gerekir.
Çünkü annesi babası olmadığı için mutlaka psikolojisi hasar görmüş bir çocuktur.
İyileştirmek zor ve meşakkatli olacaktır.
Aa bu şahane. 🙂
Küçükken benim hayalimdi, bir çocuk esirgeme kurumundan evlat edinmek her şeyiyle. Çocuk halimle kurduğum hayale bak... Bir gün gücüm el verdiğinde gerçekleşmesini çok istiyorum.
Ve sende imkanların elverişliyse hiç düşünme. Neden onların umudu, kurdukları hayallerin baş kahramanları olmayalım ki...
Bu sana bağli bunu istiyorsan Yapabılecegıne inanıyorum..
Yanliz cocuk büyütmenın elbette zorlukları oluyor.. tüm sorumluluğun sende olması.. Ama o duygudun sevgı merhamet varya herşeyi başarabılemni sağliyor..
Sabır, Anlayış, Merhabet, Sevgi, Sevkat olursa herşeyı başarirsin 🤗
Niye zorlanasın ki çocuklar ilaç gibidir (konuştu seksen yaşındaki nene😅) kendi inancına göre şekillendirerek gayet de evlat sahibi olabilirsin hem sana hem de evladım diceğin kişiye çok iyi gelir diye düşünüyorum bu arada bebek bakabilir misin kendine güveniyor musun
Bildiğim kadarıyla bekar erkekler çocuk evlat edinemiyor, kadınlar da bekarsa 30 yaşından sonra edinebiliyor. Yine de bir araştır derim belki de yanlış biliyorumdur ama öyle okumuştum. Bu kurumdan evlat alınca bu şekilde ve evli de olsam devlet kurumu ciddi zorluyor. Kişiden evlat edinince belki biraz daha şartlar esniyordur.
Her halde evlat edinme şartları zordur bildiyim ve zor olur bakmak onun psikolojisiyle uğraşmak ne tür travmaları anıları var bilmiyrsunun ne tür gen yapısına sahip bilmiyrsunz zor bir şey hadi bebek olsa kolay olur bir nebze neyse onun size alışması sizin ona denge kurmanız yapa bilirseniz güzel düşünce hayata geçire bilirseniz ne dim Allah yardımcınız olsun
Bakabileceğine dair kendine inancın varsa neden olmasın ki? Ayrıca çocuk bakmak gerçekten çok önemli; bakımı, psikolojisi, ihtiyaçları... Tüm bunlara tamam diyorsan sorun yok. Zorluğu da olacaktır illa ki ama bu seni yıldırmasın bence.
Acikcasi söylemek gerekirse kendine güvene biliyorsan ben buna hazirim yaparim diyorsan neden olmayasin ama cocugun Anneye de ihtiyaci var bir gün sana sorcak... edicek hersey kendin halledemesin bekarda olsan
Zorlanırsın evlilik yoluyla evlat sahibi olmak
anne karnındaki süreç ebeveynler için
kendini hazır hissetme süreci olur
Evlat edinmek daha zor
sonradan çıkabilecek sıkıntılar olabilir
ve o sürece alışmak zorlayabilir
O iş öyle istenilen kadar kolay olmuyor. Benimde vardı böyle bir düşüncem ama araştırma yaptıkça vazgeçtim. Doğal bir şekilde oluyorsa olur olmuyorsa en iyisi hayvan sahiplenmek.
Hayalimi yazmışsın. 🥲 Bu Türkiye’de insanlar anormal karşılanıyor. Ama kesinlikle yapmalısın, millettin ağzını bağlayamazsın ya. Maddi durumun iyiyse zorluğu olacağını sanmıyorum.
Bekar bir baba olmak çok zor. Anne baba olarak bile sıkıntılar yaşıyoruz. Bu güzelliği tek başına yetiştirmek hiç kolay olmayacaktır.
Ben kendin pişir kendin ye taraftarıyım. Tabii evlat edinmekte çok güzel bir şey ama ilk deneyimin kendimden olmasını isterim.
Kendine her bakımdan güveniyorsan ve özünün güzelliğini çocuğa yansıtabileceğine inanıyorsan çok kolay olur. Her şey gönlünce olsun inşallah dostum
Kız çocuğu deseydin ben vardım.)
Şaka bir yana düşündüğünüz şey çok güzel. Baba olmak için illa aynı kana sahip olmak şart değil
Şart!
Eğer ben müslümanım diyorsanız, babalık kanda olur.. Ne kötü de olsa baba, babadır.. Kan babanın kanıdır..
Yabancı biri ne kadar babandan daha iyi olsa da baban olmaz.. Sözle babalık olmaz..
Ablacım iyi misiniz? Bu benim kendi düşüncelerim olabilir mi? Bir müslüman bunun nâmahrem olduğunu bilir? Bilmiyorsa kendi ayıbıdır..
Mevcut kanuna göre evlat edinilen çocukla edinenler arasında 20 yaş fark zorunludur ve evlilik olması da değişmez kuraldır
Zordur. O çocukla hem iş hem ev yükü paylaşmak çok zor olacaktır
Almanyada mümkün, türkiye de evli olman gerekiyor diye biliyorum.
Çocuk büyütmek zor ama sabırlı ve sevgi doluysan neden üstesinden gelmeyesin
Çok zordur iki kişi bile bir çocuğa bakamiyorken tek kişi zorlanirsin
Bence çok zor bir karar çocuğa bir aile ortamı sunabileceksen düşün bunu bence sadece bir baba olmak ne biliyim...
Değildir olabilirsin
Güzel bir iyilik yakışır size
Zorlanırsınız bence
Çok. zor. paraya bağlı
Evet zor
Aynı ben
Zor olur
Evlenmeden evlat verilmiyorlar diye biliyorum
hoş olur bence
Ne kadar iyi bir insansin yolun acik olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?