Üvey çocuk olmak oldukça zor bir şeydir.
Sizden olmayan çocuğa annelik/babalık yapabilir misiniz?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Yaparım
Yapamam
Hiç düşünmedim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Üvey çocuk olmak oldukça zor bir şeydir.
Sizden olmayan çocuğa annelik/babalık yapabilir misiniz?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Ne desem boş. Büyük yorumlar yapmak istemiyorum. Fakat zor bir durum ve karar. Herkes yaparım ederim der lakin ufacık da olsa fark olsa ya da çocuğun bakış açısı yüzünden farklı şeyler yaşansa hiç hoş olmaz. Bu sadece bakarım ne var ki diyen kişinin sorumluluğunda olan bir olay değil. Bir de o çocuğa ne kadar iyi davranırsanız davranın bunu diğer ebeveynlerine nasıl lanse edeceği önemli olan. İllaki sorun çıkar, aile arasında tansiyon yükselir, taraf olunabilir vesaire. Maalesef bunlar hayatın gerçekleri. Keyifli günler.
Büyük ihtimalle yaparım diye düşünüyorum bence önemli olan doğurmak değil çocuğa o sevgiyi verebilmek her doğuran anne olamaz bence çocuklar konusunda biraz hassas olduğum için büyük ihtimalle biyolojik olarak annesi olmadığım bir çocuğa annelik yapabilirim.
Yaparım daha önce yapmıştım, yine olsa yine yaparım. Çocukları severim zaafım var yani üvey olup olmamasını umursamam çocuk çocuktur benim için.. kimin ve nerden olduğu önemli değil.🍀
Hiç düşünmedim. Ancak çok kolay olmadığını yapanlar söylüyor. Küçükken bakılmaya başlandıysa biraz daha kolay. Ama belli bir yaştan sonra çok çok zor olmalı. Zira bu çocuklar sevgiye muhtaç. ziyaretlerine gittiyseniz. Nasıl şefkat istiyorlar bilemezsiniz. Eve götürdüğünüzde bırakmasınlar diye çok endişelendiğini söylüyor yanına alanlar. Daha küçükten anne şefkatinden belli bir zaman aralığında uzak kalmak bile çok kötüdür
Cevap
19Cevap
Tabii ki de yaparım yapacağım da anne olmak bir çocuğu kendi organından çıkarmak demek değil ki.
Evet yapabilirdim eğer o sorumluluğu alabilecek durumdaysam. benim için kan bağı olması önemli değil önemli olan sevgi ve güvendir.
Vaktiyle koruyucu aile olmayı çok istedim ancak şimdi vakit ayırabileceğimi düşünmüyorum. Bebek olursa işi bırakmam ya da bakıcıya vermem lazım. Kaliteli zaman geçiremedikten sonra o çocuğu himayeme almak çok da bişe değiştirmez gibi.
Bu soruya hiç çocuk sahibi olmamış birinin cevap vermesi zor, zira kendi çocuğumuza bile evlatlık gibi davranmayacağımız ne malum? Bu sorunun da cevabı diğer bi çok sorularda olduğu gibi anca deneyimleyerek öğrenebiliriz. ✌🏽🌺
Yapayım ben bir kadının bir çocuğu sevmesi için doğurması gerektiğine inanmıyorum. Bir kadın çocuğu olmadan bir çocuğa annelik yapabilir duygusal olarak fitratta var çünkü tabi hükümleri fıkıhda farklı İslam'ın izin verildiği kadar yapabiliriz.
Nedeen yapılmasın neden başı boş yetişip kötü olsunlar kötü insanlar küçüklüklerinde kötü değildir travmaları vardır ben bu yaşımda koruyucu abilik yapıyorum
bunun cevabını ben ilk gittiğimde buldum, bir çok evladım var sayısını bilmiyorum, insanın içi acıyor ama mutlaka gitmelisiniz...
Çocuk Esirgeme Yurtlarına
Bakıma ihtiyacı varsa, bakacak kimsesi yoksa elbette bakarım, kedi köpek alıp bakıyoruz insan evladına mi bakamıycaz
Lanet olsun içimdeki insan sevgisine! Diye bir film replikleği vardı... sanırım bir sorunin cevabı oldu. severim ben ya!
Farzedinki karşıma bı bayan cikdi güzel bı birlikdeligimiz. oldu sonuç evlilik 2 çocuğu olsa babalık yapmamalimiyim en iyi baba olmak zorundasiniz
Bu o kadar zor bir durum ki. Kendi çocuğuna verdiğinden daha fazlasını dahi versen hep eksiklik kalır gibi.
Yapabilirim. Yaptım da... Komşumun kızını ben büyüttüm annelik yaptım ona
Cocuk beni benimserse kralını yaparım. Babası gibi olamam ama cok saglam dostu , abisi olurum
En kendinden emin olan bile öz evladıymış gibi annelik yapamaz, yani bence
Yaparım bir ara çocuk sahiplenmeye falan düşünüyordum nasıl olurdu diye
Bekar veya boşanmış çocuklu bir kadınla sevgili olsam çocuğuna babalık yaparım.
Kendi çocuğum da olsa yapamam. Ben anne olmaya uygun biri değilim.
şart mı benim olup olmaması ben çocukları severim
yapamam çocuğum yok ısrarla evlatlık al diyorlar istemiyorum
Yaparım yetiştirme yurdundan bebek alıp buyutmek ne güzel bir duygu. .
Durumum varsa neden olmasın çokta iyi yapardım anneliği.
Ben yapardim. O çocuğun ne suçu var ne de gunahi, zaten hayata zor şartlarla başlamış ona iyi bakar kendi evladım gibi severdim çocuklar masumdur büyüklerin suçlarını onlara yüklemek ise en sacmasi.
Aşko ben genel olarak annelik olayını yapamazdım, ne kendi doğurduğuma ne başkasına, neyse daha genciz takılıyoruz🤪
Çocuk sahipsizse ve kimsesi yoksa onun suçu ne ve bana ne zararı dokunmuş, bakarsam bana yararı dokunacak belkide, iyi insanlar hep varlar
Çocuk yani yapmakta her hangi bir sorun olmaz aksine çocuğunuz yoksa çok daha iyi olur en azımda bu bok gibi dünyada çocuğa bir umut vermiş olursunuz
Yapılabilir tabi ki önemli olan onunla kuracağınız gönül bağı. Sevgi, güven ve saygı her şeyin ilacıdır.
Tabiikide yaparım. gözümü bile kırpmadan. Annelik doğurmakla olan bir şey değil.
Kendim çocuk istemiyorum ki başkasının çocuğuna annelik babalık yapıyım
Ben yapıyorum 6 yaşında Bi kızım var Bi tane de oğlum 9 aylik
Yaparım tabiki çok merhametli bir insanım çünkü daha iyi bakarım kendi cocugumdan.
Tabi evlatlık düşünüyorum
Yaparım, annelik doğurmakla olmuyor
Hayır yapamam.
Hiç düşünmedim. Ama yapardım.
Hiç düşünmedim. Yapabilirdim sanırım.
Hayır tabii ki de
Yaparım tabi.
Elimden gelse koruyucu aile olurum.
Yaparım niye yapmayim ki onlar daha çacuk
Tabiki yapılabilir
Yaparım
Evet yapardım