Çocuk yapılabilir bakabileceğin kadar. Maddi manevi gücüne göre. Ama kedi gibi 5-6 tane çocuk yapmak mantıklı değil şu zamanda. Bir insan yetiştirmek , ona imkanlar sağlamak, gelecek kurmak kolay hadise değil elbette. Benim bir kızım var. İkinci cocuğu düşünmüyorum şahsen. Aile yardımı bile komik rakamlar ülkemizde. Bir Almanya değiliz neticede..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu sorunun cevabı siz ve eşinizde, şimdi burada herkes kalkıp bir şey söyleyecek ama en doğrusu eşinizle kendinize şunu sorun biz çocuğumuzu maddi anlamda fazla zorlamadan ve de manevi anlamda bakabilir miyiz, hatırlayın bizlerin çocukluğuda hiç parlak değildi ama annelerimiz ve babalarımız yine de bizleri şimdi ki yaşlarımıza getirdi birde her insan rıskı ile dünya ya gelirmiş, benim nacizene önerim eğer "durumunuz çok kötü değilse" ve "manevi anlamda" çocuğunuzla ilgili bir ebeveyn olaraksanız tereddüt etmeyin derim yoksa ilerki yaşlarınızda pişman olursunuz
00 Yorumla
+1 yılBence haklı bir durum. Bakamayacagin çocuğu yapıp da çocuğuna olan borçlarını yerine getirememektense hiç yapmamak daha iyi. Durumun iyi olsa bile ülkemizin durumu iyiye gitmediği için yapmamak daha mantıklı bir karar. Ülkede can güvenliği bile yok, daha geçen işe gitmek için evden çıkarken bir kadın apartman içinde öldürüldü. Ekonomi desen kötüye gidiyor..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl30k gelir ev araba çok büyük birşşey değil canım ya. Yani sana göre bunlara sahip olmak iyi ise yap çocuğu büyütürsün yeter nasılsa size. Zaman içinde sana eşine miras kalacak sizin ev de var. Yani büyüttüğün ev araba çocuğuna şimdiden hazır var zaten.
01 Yorumla- +1 yıl
30 k paramı be bu devirde 3 gece dışarı çıkma rakı parası 10 kı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet mantıklıdır.
00 Yorumla
+1 yılSaçma bir düşünce. Hiçbir zaman bütün şartlar sağlanamaz zaten. Dünyaya çocuk getirmek için ülkenin ayağa kalkmasını mı bekleyeceksiniz? Ya maddiyat yerinde olsun diye beklerken sağlığınızı kaybederseniz?
Bence ekonomi yüzünden vazgeçmeyin. Gerekirse her istediğini almaz, şımarık bir çocuk yetiştirmezsiniz. Ama öyle bir büyütürsünüz ki gören herkese ibret olur, herkes vaybe ne güzel yetiştirmişler çocuğu der. Her şey para değil yani. Ki maaşlarınız da gayet iyi. Niye kafanıza takıyorsanız ¢
30 YorumlaGayet mantıklı. Ayrıca tek sebep değil, daha önemli bir sebep var, o da çocuğun geleceğinin olmayacak olması.
Türkiye sonuçta bir ortadoğu ülkesi ve maalesef günden güne bunu daha çok hissediyoruz.
Çocuk büyüdüğü zaman belki de laiklik, özgür yaşam, entelektüellik gibi kavramlar kalmamış, sanat falan yasaklanmış olacak olabilir. Afganistan gibi bir yer olmuş olabilir burası.
Önümüzde ki seçimlerde bu konu biraz daha netlik kazanacaktır.
Benim kişisel fikrim ortadoğu ülkesi çocuk yetiştirmek için hatta normal herhangi bir insan için yaşanacak bir yer değil, çocuk yapmak isteseydim öncelikle medeni bir batı ülkesine yerleşirdim.
Yazdıklarım biraz sert olmuş olabilir, ama maalesef acı gerçekler bunlar.
15 Yorumla- +1 yıl
Anlattıklarınız evet gerçekler ama çok karamsarsınız ülkemiz evet çok zor günler geçiriyor orası su götürmez bir gerçek ama bu gidişatı değiştirme gücü hepimiz bir olursak değişir
- +1 yıl
Lan bı yürü git millete hep bu korkuları verip duruyosun senin oy verdiğin parti gibi dinsiz kitapsız yapmasında
- +1 yıl
@masörünüzzz
Kim miş benim oy verdiğim parti?
Yok henüz kime oy vereceğime ben de karar vermiş değilim o yüzden sordum, ben bile kime oy vereceğime karar vermiş değilken bunu bilmek doğa üstü güç gerektirir.
"Lan bı yürü git" diye hetap etmene bakarsak senin az çok ne olduğunu tahmin etmek zor değil, LAN diye lafa başlayan birinin medeniyet seviyesi ve ne tür partilere oy vereceği az çok bellidir.
Ama buna rağmen sen şu partiye oy veriyorsun diye bir iddiada bulunamam. - +1 yıl
@Orgun_soylu Umarım senin söylediğin gibi olur, ama benim korkum muhalefet partilerinin herhangi bir şeyi değiştirmeye niyeti olmadığı ve halkın da her şeye rağmen bunların peşinden koştuları için pek bir şeyin değişmeyeceğinden kaynaklı.
Ümit Özdağ'ı takip ediyorum, tek mantıklı konuşan ve doğru şeyler yapan o, ama insanlara söylediğim zaman adama demediklerini bırakmıyorlar, inatla işe yaramaz 6'lının peşinde dolaşıyorlar.
Partilerden ziyade bu halk ile bir yere varılamayacağını görüyorum, o yüzden bence bu ülkede çocuk yapılmaz. - +1 yıl
H2__O yine de karamsar olmak bize yakışmaz, yav Atatürk Karamsarmıydı hayır bizde bir yolunu bulmak zorundayız en azından bizden sonra gelen nesile bunu borçluyuz, ben genç kardeşlerimden ve yaşları çok fazla büyük olmayan insanlardan umutluyum
+1 yılYani pahalılık değil de ülke gidişatı açısından onların gelecekleri pek parlak olmayacak. Her yer parsel parsel satılıyor. Ülkemizde biz mülteci olmuşuz haberimiz yok.
22 Yorumla
Soran+1 yılevet o da var. bir sürü şey varken çocuk yapmak istemediğimizi söyleyince çok tepki alıyoruz
- +1 yıl
Çocuk sevmiyorlar, sevgisiz yetişmişler, kalpleri taş kesilmiş neler neler.. Kimse umurumda değil fikirlerim beni alakadar eder herkes izin vermeden yorum yapar oldu ne hadlerine.
+1 yılTabi ki mantıklı. Yani çocuk zaten sen istersen olması gereken bir şey. Yani sen istemedikçe kimse seni zorlayamaz. Eğer sen çocuk istesen isterdin zaten. Hayat tabi ki zor. Bende istemiyorum mesela. Artık zaman değişti. Her şey değişti. Çocuk da öyle part time filan anlamıyor. Kim ne yapsın ya çocuğu. Kendimizi zor bakıyoruz
00 Yorumla
+1 yılÇocuk yapmak sizin için sırf maddi külfetse boşuna hiç yapmayın yazık edersiniz. O çocuktan da size hayır gelmez. Oysa çocuk yuvanın gözbebeğidir çocuk olan evde ocak tüter. Berekettir çocuk. Ayağını yorganına göre uzatmak, çocuğu şımartmamaktır önemli olan. Nice zengin insanlar var çocuğu olmuyor ve milyon dolarlar döküp yine çocuk sahibi olamıyorlar. Ve günümüzde de çocuğu sırf maddiyat sanan paragöz aileler türüyor.
00 Yorumla
+1 yılAnne baba calisiyorsa yapmayın kardeşim. ben o çocuğun parasal sıkıntıdan çok sevgi ilgi alakasizligindan yakinirjm gerisi boş bence. ayrica eskiden yokluk daha fazla idi lakin kimsenin böyle düşüncesi derdi yoktu. refah seviyesi arttıkça daha fazlasını istemekten ve bunu elde edememekten korkmaktan başka bir şey değil bu.
00 YorumlaGelir iyi aslında. Ülke gidişatı da ne zaman iyi oldu ki. Ama bende çocuk istemez oldum. Son üç yıldır engelli çocuklarla çalışıyorum. Otizm sayısı o kadar çok ki. Psikolojim bozuldu. Sağlıklı çocuk görmez oldum etrafımda. 35 yaş üstü olduğum için de bu korku ile çocuk yapmak istemiyorum. Hayat yeterince yorucu bir de 7/24 engelli çocuğum olsa kafayı yerdim sanırım. Allah ailelere sabır versin
00 Yorumlaben acıkcası kendi adıma o kadar karamsar değilim bi zürriyet görmek isterim benim ardılım. :D babalıgı yasamak. bunun için min gereksinim ise 1 cocuk. 1 cocuk ile bence olur. bi de özel okula da gerek yok bence. o para size kalsa güzel olmazmı. özelde de alacagını alır cocuk. ama tabi ugras getir götür yapcan. en kötü tarafı o. büyüksehirde orada yüzme havuzu var götür okula getir. kendi ayakları üzerinde durana kadar yıllar gececek
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke herkes sen gibi düşünse de tavşan gibi üremese. Ekonomi bk gibi elalem çocuk yapma derdinde hele pandemi de resmen çocuk yapma oranları arttı hem bez alamıyoruz süt alamıyoruz diye yakınırlar hem de çocuk yapmaktan geri kalmazlar. Yapmayın demiyorum yapın da maddi durumunuz elverişli değilse çocuk da böyle bir ailede büyümek istemez.
11 Yorumla- +1 yıl
helal sana be
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet
Sokakta çöp toplayan çocukların sorumlusu anne babalarıdır
Besleyemiceklerse, okutamayacaklarsa bu dünyaya getirmesinler
Kendi sefilliklerine ortak etmeye hakları yok
Bakıyorum ekmek bulamıyolar ama yapmışlar 3 çocuk
O çocukların canı çikolata çekmiyo mu? Isınmaya hakları yok mu? Bütün günahları anne babalarının boynuna10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl30k üstü kazancınız varsa sen bile korkuyorsan bu suriyeliler nasıl üreyip duruyorlar 🤣 Aynı şekilde asgari ücretle ev geçindiren insanlara bakıyorsun 3 4 çocukları var.. Nasıl altından kalkıyorlar bu hayat pahalılığında hayret ediyorum. Ama bence karın tokluğuna yaşamaktan ziyade yaşam kalitesi sağlayabilmek gerek bir cocuğa.. Bilinçsizce ürememek gerek diye düşünüyorum bende
00 Yorumla
+1 yılEee doğru kesinlikle. Ben de kız arkadaşımla bunu tartışıyorum. Yani çok mantıksız bir şey. Kaldı ki 30k gelirsiniz varken ve eviniz arabanız varken böyle düşünüyorsanız diğer insanlar sizden kötüyken daha rahat hareket etmesi çok daha kötü
10 YorumlaTabiki mantıklı. Ne diyelim gönder sokağa dilensin mi diyelim? Ya da boş ver allah verir (!) diyelim de hırsız falan mı çıksın sonra. Doğuran adam akıllı bakacak yok öyle sı.. p s.. ıp fakir hayatı yaşatmak
11 Yorumla- +1 yıl
aynen
+1 yılÇocuk evin neşesi insanın oldum artık demeden önce sondan ikinci adımı çocuk sahip olmak sonuncu da torun sahip olmak bence tek çocuk ideal haliniz vaktiniz yerinde maşallah bence bi çocuğun bakımı geleceğini rahatlıkla sağlayabilirsiniz
00 YorumlaGayet mantıklı, akıllı her ebeveynin alması gereken bir karar, yoksa ilerde çocuklar rezil oluyor, onlara kötülük yapmış oluyorsunuz bilinçsiz bir şekilde üreyerek.
Ayrıca çocuk rızkı ile falan da gelmez yani, yalan dolan bunlar00 Yorumla
+1 yılEvet çok mantıklı, yiğenimde 4 yıllık evli aynı düşünceyle çocuk yapmıyorlar. Adamların çalışmaktan uyumaya vakti yok zar zor geçiniyorlar nasıl çocuk baksınlar. Hamilelik evde oturup çocuk bakmak bile lüks artık..
00 YorumlaMantıklı tabi ki, bitki değil sonuçta bu. Bebeği bir yerden bir yere taşımak bile para. Yok araba koltuğu, yok bebek arabası, yok puseti, yok kangurusu...
Büyüyünce de neler olduğunu kendinden biliyorsundur.00 YorumlaBence yap çocuk evin neşesi onun kokusunu bile koklamak insana huzur veriyo benim ablam kiracı durumu olmadığı halde yalvariyo rabime çocuk nasip etsin diye hem ilerde yaşlanınca pişman olursun o hasreti içinde bırakma sana anne dicek nekadar güzel konusmaya bayliyonca o şirin sesle nekadr mutlu olacan eşinle yinede sen bilirsin senin kararin
10 Yorumla
+1 yılİki çocuk yapacam ben. İstediği kadar ekonomi kötü olsun gerekirse iki işe girer yine bakarım çocuklarıma
20 YorumlaAllah o çocuğun rızkını verir merak etme özel okulda okutmiycaksan bakarsın rahat ama daha lüks olsun herşeyi diyosan zor. Biraz birikim yapın bence çocuk için
00 YorumlaAylık 30 bin lira para bulup da ülkenin geleceği çok kötü yeaeaeaaa diye havlayan ezik ruhlu yaratıkları kuru kuru becermek istiyorum. Nokta.
015 Yorumla
Soran+1 yılsanat bilim felsefe entelektüellikten uzak, gezip görmeyen, dünyayı tanımaya çalışmanın hayalini bile kuramayan, yaşamayı karnını doyurup nefes almaktan ibaret sanan bi insan ancak kuru kuru becerilerek dünyaya geldiği için tek bildiği bu olmalı.
- +1 yıl
Heee yavrum hee
Heee mankurt heee - +1 yıl
Kibirinde boğul
Kendi kabuğunu beğenmeyen sürüngen
Soran+1 yılverecek cevap bulamayınca hakarete başlaman kaliteni belli ediyor. profildeki cocuk seninse yazık. cok kötü bi ailede doğmuş hayatı 10-0 geriden yaşayacak. karın tokluğuna
- +1 yıl
Heee
Ben evli bile değilim yavrum
Ne çocuğu
Ne kedisi 😀
Soran+1 yıltebrikler!!! neslinin devam etmeyecek olması çok sevindirici. bozuk saat bile iki kere doğruyu gösteriyormuş
- +1 yıl
34 bedenli küçük memeli küçücük fındık kalçali sıfır basenli incecik bacaklı bebeksi okşamalık yüzlü kalem etekli stilettolu bir garı bulduk da biz mi evlenmedim yavrum
Soran+1 yıldaha cok ararsın
- +1 yıl
Bulursan bana gönder gisganc garı 🤪
Soran+1 yılüsluba bak yerlerdesin
- +1 yıl
Suuu laaa kibir budalası mankurt
Soran+1 yılkelime dağarcığını zenginleştirmen lazım. pişirip pişirip koyuyorsun bi kelimeyi zevkli olmuyor
- +1 yıl
Mankurta mankurt demeyi
Bir de domaltip girbaclamayi seviyorum 🤪
Soran+1 yılneyse fazla muhatap olmak istemiyorum senin gibi biriyle. yazmazsan sevinirim
- +1 yıl
Dedim ya yavrum kibirinde boğul diye
Hadi git ve boğul işte
17 çocuk yapıp aç kaldıktan sonra gelen pişmanlık hissi. Kocanla aranda geçecek muhtemel münakaşa;
https://youtube. com/shorts/ldpRU-rfL00? feature=share01 Yorumlademekki senin aklına göre hareket edilse idi eski çağda insanoğlu çoğalmazdı. bizlerde olmazdık , iyimi olurdu acaba? bak bende sorguladım şimdi:)
00 YorumlaEvet pahali ama esimle beraber calisiyorum alkol sigara gibi kotu aliskanliklarimiz olmadigi icin rahatca karsiliyoruz. Ama sunu bilir sunu soylerim bu pahaliligin sebebi devlet degil bizim insanimiz
01 YorumlaBen çocuk istiyorum ama tek çocuk sadece.. yani sadece o çocuğa odaklanıp yetiştirmek daha mantıklı geliyor.. zaten zor bir devirde yaşıyoruz tek çocuk daha mantıklı bana göre
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl30 k ile rahatla 2 hatta 3 çocuk yapabilirsiniz. Üstelik ev filan var. Maddi olarak endişelenceğiniz bir şey olcağını sanmıyorum ama çocuklar büyüdüğünde ülke nasıl olur onlar aynı refah seviyesinde olur mu bilmem.
12 Yorumla- +1 yıl
sen neden bahsetiyorsun yaa köyde falan yaşıyorsun sanırım
Cevap sahibi+1 yılYo 30k ya yakın kazanıyoruz bizde ev bizim, araba bizim aynı şekilde. Çok rahatız. Çocuklardan biri ortaokul son özel okula gidiyor. 1 çocuğu Özel okula göndere bilcek kadar da rahatız. Kocaelinde yaşıyorum.
+1 yılRızkı veren hüdadır diye bodoslama girişen geri zekâlılarla dolu memleket. Yaptığınız tek şey fakir kitlesini artırmak. Aptalsınız!
13 Yorumla- +1 yıl
hahaa öldüm gülmekten süper yorum yaaa
- +1 yıl
@dragon3131 keşke ben de gülebilsem
- +1 yıl
niye ya cidden süper yorumdu
+1 yılBöyle düşünen çok sayıda çift var.
Mantıklı. Çocuk yapmadan önce çocuk için temelleri atmak önemlidir.
cut.10 Yorumla
+1 yılE oy vermeyecektiniz Tayyibe işte Allahin sopası yok bu halk hırsızı seçti Allah'ta belasını veriyor
20 Yorumla
+1 yılbence en doğru karar bu pislik hayat çocuk getirmek o kadar çok düşündürüyor ki insanı bir meleğin günahına girecem diye çok korkuyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence senin düşüncen mantıksız kusura bakma. Sonuçta mükemmel bir ekonomi, mükemmel bir dünya olmuş mu ki? Sen doğduğunda da ekonomi çokta iyi değildi hani. Sonuçta rızkı veren Allah o çocuğunda rızkını verir elbet inan buna.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerkesin kendi bakış açısı hiçbir zaman düşünmedim bu açıyı , Rabbim nasip etsin yeter ki :) çevremde olması için uğraşan ve büyük Mevlalar verseler de hayal kırıklarına uğrayıp, tekrar denemek için para biriktiren kişiler var.
00 YorumlaYapılabilir elbette ama 1-2 tane ideal diye düşünüyorum bu devirde hele ki bu hayat şartlarında. Çocuğa iyi bir yaşam fırsatı verebilmek açısından..
00 YorumlaEvet. Hatta evlenmemeyi düşünmek de çok mantıklı. Ama hazır evlenmişsiniz beş on tane yapın gitsin boş ver. 😂
00 YorumlaŞu an için tek çocuk ideal zaman kötü olduğu için tek çocuk yoksa 2 daha iyi olur
Maddiyat da önemli etken yani00 Yorumla
+1 yılBence olması gereken bu. Zaten herkeste bu düşünce yer edinse daha bilinçli bir toplum olacağımıza inanıyorum.
00 YorumlaGeçen gün çocuk reyonunda bebek fiyatına gözüm takıldı allah sabır versin dedim çocuğu olan insana çok kötü durum
00 Yorumla
+1 yılÇocuklara çocukluğunu yaşatılamayacaksa, büyütülemeyecekse başka ne yapılabilir?
Onları bu hale düşürenler utansın...00 YorumlaMantıklı ben yaptım pişmanım borç batağından kutlrtulamiyorum...
04 Yorumla
Soran+1 yılneden borç oldu
- +1 yıl
kaç çocuk yaptınki? aylık gelir ne ona göre plan yapalım
Gizli Üye(18-24)+1 yılBence mantıksız. Çocuk bereketiyle, uğuruyla ve hayrıyla gelir. Bende şu an hamileyim ve ilk bebeğimiz. Evde çocuk sesi olmazsa evde duramazsınız ki. Ben çatlıyorum evimde ses yok seda yok dört duvarın arasında sıkışmış kalmış gibiyim. Şimdi bebek heyecanı yaşıyoruz, o his bile insanın umudunu yeşetiyor. Varlığı zaten baştan başa bir sanat eseri. Yine de herkesin kendi tercihi
12 Yorumla- +1 yıl
ne alak abe sallıyorsun fakir edebiyatı dinciler diyoya şükredin kendileri zenginlik içinde yaşarken... aynı mantık
Cevap sahibi+1 yılSen şükretmeden yaşamaya devam et o zaman. Gün geçtikçe malının azalışını, beraketsizliğini ve huzursuzluğun her gün baş gösterir. Şükür oldukça bereket olur sevgili cahil.
+1 yılKocan veya sen kısırlaştırma yaptır. Ciddiyim.
00 Yorumla
+1 yılEvet gayet mantıklı. Bende bu sebeple yapmak istemiyorum çocuğu hayata eziyet çekmeye getiremem
00 Yorumla
+1 yılHayır. Sırf senin 5 dakikalık zevkin için çocuğun sefalet çekmesine gerek yok.
00 YorumlaBen evlenmiyorum da en iyisini yapıyorum kafa rahat mis
00 Yorumla
+1 yıl- mantıklı bence
00 Yorumla
+1 yılCumhurbaşkanımız duymasın kızar o sizden en az 3 kişilik performans bekliyor 😀😂🤣
00 Yorumla
+1 yıldoğru valla bu ülkede çocuk yapmak büyük olay
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDurumu çok iyi olan ve zengin insanlar çocuk yapsın. Fakir ya da durumu sıradan olanlar değil. Hiçbir çocuk zorluklarla dünyaya gelmeyi tercih etmezdi.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGüncellemeyi şimdi okudum bana kalırsa siz çocuk yapabilirsiniz sıkıntı olmaz. 😀
+1 yılinsanların çocuk yapma arzusunu asla anlayamadım o yüzden kararın dolaylı da olsa mantıklı
00 Yorumla
+1 yılTabiki bu ortamda yapılacak en uygun olan şey çocuk yapmamak
00 YorumlaMantıklı bir karar değil evli olmayan anlayamaz bu mevzuyu çok derin
00 YorumlaÇocugu maddi külfet olarak gören zihniyet yapmasın zaten onların çocugundan da hayır glemez
00 YorumlaValla çok doğru bir karar. Keşke her kes böyle düşüne bilse.
00 YorumlaBu devirde evlilik pişmanlık
Çocuk ise daha çok pişmanlık
Çocuklar oyuncak değil00 YorumlaMantıksız
İki çocuğun olacağına
Tek çocuğun olsun
Çocuk evin neşesi dir00 YorumlaHayat çok zor ve çocuk yapmak ne kadar mantıklı onu da bilemiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılParadan korkmayin ama cocugu olmasi gerektigi soayal, egitimli bir insan. hayasi olan serefli bir varlik gibi yetistirebilecek bir ortam yok. Ondan korkabilirsiniz.
00 YorumlaHayat pahalı ve insanlar kalitesiz diye çocuk yapmayı bırakmayı bırak evlenmiyoruz bile
00 Yorumla
+1 yılDuygusuz olduğunu gerçeğini ekonomik nedenlere bağlayabilecek kadar aşağılıksınız desem :)
00 Yorumla- Devamını Gör (106)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat