Bir çift, “istedikleri zaman seyahat edebilmek için çocuk sahibi olmamaya karar verdiklerini” söyleyince sosyal medyada eleştirildi:
“Çocuklar çok pahalı, biz endişesiz bir hayat yaşamayı tercih ediyoruz.”

Bir çift, “istedikleri zaman seyahat edebilmek için çocuk sahibi olmamaya karar verdiklerini” söyleyince sosyal medyada eleştirildi:
“Çocuklar çok pahalı, biz endişesiz bir hayat yaşamayı tercih ediyoruz.”

her insanın bu dünyaya geliş amacı çocuk büyütmek olmak zorunda değil. ekonomik şartların bu kadar zor olduğu bir devirde bir canın sorumluluğunu alamayacağını bilip buna göre dürüstçe bir hayat seçmek aslında en büyük sorumluluk göstergesidir. sırf toplum istiyor diye ya da başkaları ne der diye çocuk yapıp sonra o çocuğa hak ettiği imkanları sunamamak asıl bencilliktir. insanların kendi özgürlüklerini ve endişesiz bir hayatı seçme hakkına saygı duyulmalı çünkü her birey kendi hayatının direksiyonunda olmalıdır. seyahat etmek gezmek ve hayatı dilediği gibi yaşamak istemek kimseyi kötü bir insan yapmaz. herkes kendi mutluluk tanımını kendi yapmalı ve bu kararlara dışarıdan müdahale edilmemeli. önemli olan bireyin kendini nasıl huzurlu hissettiğidir.
Herkesin tercihi kendine
Ama anne olarak evlat dünyanın en güzel hazinesi
İleride bana baksınlar düşüncesi ile olmadığı zaman tabii ki
Ama kendi tercihleri belki sağlıksal sorunları da olabilir konuyu böyle kapatmısta olabilirler
Bir çiftin çocuk sahibi olmamayı seçmesi bana hiç bencilce gelmiyor, çünkü herkes kendi hayatının sorumluluğunu taşır ve ebeveynlik gerçekten büyük bir emek, zaman ve bütçe istiyor 👶💛. Önemli olan, bu kararı bilinçli almaları. Zorla ebeveynlikten hayır çıkmaz. Sonuçta “çocuk istemeyen çift baskıyla değil, istekle büyütür geleceği” derdi anneanne!
Cevap
13Cevap
Yanii cocukla bi yere gitmek sikinti.. evet para sa gerekiyo ama bi sekilde halloluyo.. simdi benim tek yoldasim cocugum..
Çocuğun sorumluluğu büyük bir şey. Bir çocuk kolay yetişmiyor şimdi ailelerde en çok rahatını düşünüyor şimdi
Hayır, bu bir tercih. Herkesin hayat tarzı farklı, kimisi çocuk ister kimisi özgürlük. Konuyu paylaşmakla eleştirmek arasında fark var.
Çocuk sahibi olmamaya karar veren birini bulsam ben evlenirim gayet geçerli bir sebep evlenmek için 😂
Çocuk yetiştirmek pahalı diye doğurmamak yeni trend heralde ben çocuğumun ileride büyüdüğü dünyayı düşündüğüm için yapmam
Bencillik neden olsun ki çocuk yapıp çocuğu bırakıp gezip tozsalar bu bencillik olurdu
Tahmin etmiştim😶 garip bir özellik oldu
Saçmalık madem öyle evlenmesinler ne gerek var. Evliliğin ana amacıdır çocuk.
Evlenince çocuk yapmak şarttır. Diye bir kural, kanun, yasa bilmiyorum ben? Varda biz mi bilmiyoruz?
Getirseler zaten ülkeye bir maganda yetiştirir bu iki mal 😂
eskiden olsa evet diyebilirdim belki. şimdi boş ver en doğrusu diyorum, keza gerek yok.
Yav ne alakası var la, asıl çocuk yapmak bencilliktir. Alakası yok.
Ben evlenmek bile istemiyorum, hayallerim ve planlarım var
Haklılar çocuk yapmak tamamen hayatı mahveden bişey
Yaşlanmaz bunlar valla 😄
kimseyi alakadar etmeyen bir karar
Karı iyi kafalamıs herifi. Enayi herif :D
Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil
O kadar haklılar ki destekliyorum
Herkesin kendi kararı
Niye bencillik olsun iki tarafta aynı fikirdeyse
Mantıklı zaten?
Değil bir seçim ve karar.
Üremek bencilliktir