Çocukların sabah daha kolay uyanması için neler yapılabilir?

Akşam erken yatsınlar işte :D uykuya ben bile doyamıyorum, az “karnım ağrıyor” bahanesiyle evde kalmamıştım sjjs zamanında tabii
Hangimiz bu bahaneleri kullanmadık kii
Hangimiz sevmediiik çılgınlar gibiii sjks
Teşekkür ederim çiçeeem 💞
Rica ederim giymetlimisss
erken yatırmak en mantıklısı.
sabah da güzerl bir kahvaltıya uyanacaklarını söylemek motive edici oluyor
Teşekkürler
Görüş
21Görüş
Düzenli uyku saatleri olması gerekiyor.. yeterince uyumayan sabah kalkamaz. Onun haricinde ben 10 yıl sabahçıydım. Annem sabahları beni kaldırmak için iki ayak bileğimden tutar ve beni ranzadan aşağıya sürükleyerek çekerdi. Ayaklarım yere değince mecbur uyanırdım. Bu da güzel yöntem bence 😅😜
Ben çocuklarımi saat 21.00'de uyutuyorum. Okula gitmeden 1 saat öncesinde kahvaltı yaptırıyorum.
Demem şu ki, uyku saatlerinin mutlaka yaş aralığına uygun düzene konulması lazım. Ayrıca güzel bir uyku için sessizlik, karanlık ve uyumadan önce de bir bardak ılık süt içmeleri kaliteli bir uyku için olumlu yönde olacaktır.
Zor uyanmanın sebebi şeker metabolizmasından, kaslardaki glikojen depolarının azalmasından kaynaklanır. Diğer bir sebeb de havasız ortamda bulunmaktır. Dokular yeterince oksijenlenemediği için kaslarda laktik asit birikir uykudayken. Kolay uyanabilmek için kapı açık yatmak ve yemekten en az 3-4 saat sonra uyumak daha kolay uyanmasını sağlar insanın.
Erken uyumaları gerekir.. Ama bunu söylemek kolay.. Keşke çocukları erken uyumaları için ikna etmek de bu kadar kolay olsaydı.. Yataklarına yatınca uyumamak için sürekli bir bahaneleri vardır ve ihtiyaçları hiç bitmez.. 2 saat boyunca odasında yatağında yatar ama uyumaz ya anne ya babayı yanlarında isterler..
Yazık çok yazık hersey belli artık iki adam akıllı muhabet edecek kimse yok eyvallah cocukla çocuk zalimle zalim olunmaz dürüstlük kadar güzel birsey yok insanlar sahtelikten iki yüzlülükten başka birsey bilmiyor burasıda traş benim için artık
çocuğun sabah erkenden kalkmasını sağlayacak sevdiği nedenler olmalı
mesela kahvaltıda nutellaaa :D :D
Kalk kalk kalk diye bağıracaksın üstünden yorganı atacaksın tamam işte. Ben öyle büyüdüm zararını görmedim 😂
Hiç bir kuvvet beni kolay uyandıramaz 😊 sadece uykum bitince kendi kendime uyanırsam kolay olur gerisi zor ☺️
Güzel bir kahvaltı yaparsan onu yemek için yataktan çıkabilir.
Erken yatarsa
Çocukları en geç saat 10.00'da yatağa yatırmak lazım
1 saat erken kaldırmak o zaten 1 saatte anca kalkar
Düzenli uyku şart, bir de bolca sevgi eşliğinde eğlenceli bir uyandırma merasimi.
Kahvaltıda bugün çikolatalı ekmek var yanındada cola demek uykularını açalir 😀
Suyun kaldırma kuvvetinden yararlanıbilir. Çoksel kaldırıyo yataktan
Daha erken yatabilirler. ve uyku düzeni olması
Yanağına sayısız öpücük kondurarak uyandirilabilir , çokta mutlu keyifli uyanır
Vaktinde uyumak uyku saatini almak. Akşam 9 gibi yatıp uyumaları. En doğrusu, en sağlıklısı.
Erken yatırılabilir
Kalk lan velet diyeceksiniz 😃
Elektrikli süpürge açarak.
En İyi Görüşler