Ey Kur'ân okuyanlar!
Kur'ân sizin kalplerinize ne ekti? Çünkü Kur'ân, müminin ilkbaharıdır, ilkbahar yağmuru yeryüzü için neyse o da odur!🕊️🌺
Kuran-ı Kerim insanlara doğruyu göstermek üzere peygamberimiz aracılığıyla gönderilmiş son kutsal kitaptır. Müslümanlar'ın Kur'an'ı okuması, dinlemesi ve hatta ona göre yaşaması gereklidir. Kuran'ı öğrenmenin yanı sıra bir Müslüman olarak çevrenizdekilere, özellikle çocuklarınıza öğretmeyi bir sorumluluk olarak görmelisiniz. Hatta Hz. Peygamber efendimizin şu hadis-i şerifi bizim için örnek teşkil etmelidir. ''Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” Çocuk yaşta Kur'an öğrenmenin en önemli avantajı ise kolay öğrenilebiliyor olmasıdır. Doğru yöntemlerle sizlerde çocuklarınıza rahatlıkla Kuran-ı Kerim'i severek öğretebilirsiniz.
Alıntıdır:
En kolay yollarla çocuklara Kuran-ı Kerim nasıl öğretilir?

Üzülerek şunu belirtmek istiyorum;
Yemen de bir çok çocuk Göz Katarak hastalığına yakalanıyorlar. Ekvator Bölgesine bize göre daha yakın oldukları için çocuk yaşlarda başlıyor maalesef.
Bunu neden anlattım. Şöyle ki Hani Arapça öğrenmek zor diyenler var ya onlar için. Bu Katarak hastası çocuklar Beş yaşından itibaren Hafız olarak yetişenler var. Hani benim vaktim yok diyenler. Çok zor diyenler. Zamanında Yumurta ve Tereyağ zaralı dedikleri gibi hep bunu ilerisüren Cahil sürüleri maalesef hep bunu söylediler. İnsanlar işiterekte Kur'an-ı Kerimi çok güzel öğreniyorlar.
Maalesef Dünya' nın en zor dili de Türkçe. Hiç bir kalıba da sığmıyor. Sorunun cevabına gelecek olursak Azizim. Ne erken Yaşta Kalplere Tohum atarsak orada saklı kalırlar. Ne zaman yeşereceğini Allah-û Âlem bilir. Ne erken olursa o kadar iyidir. Hiç bir zaman geç kalmış sayılmayız. Ertelemeyim yeter.
Bir dönem kreşte çalıştım. Çocuklar etkinlik yaparken, yanlarında Namaz surelerini ve dualarını okuyorduk. Çocuklar ne işle meşgul olursa olsunlar, kulakları hep bizde oluyordu. 2-3 gün içinde ezberliyorlardı. Tabi ebeveynlerininde yardımları sayesinde. (3,5-4-5-6 yaşları arasında.)
Bazı çocuklar bilgileri yaşıtlarından daha hızlı kavrıyorlar. 2 ayda cüzü bitirip, Kur’ân-ı Kerim'e geçen oluyordu.
Konuşmaya başladıkları andan itibaren yavaş yavaş hem dini bilgiler hem de diğer eğitimler verilmeli.
Ağaç yaş iken eğilir. Dinini ve emirlerini, ahlakını küçük yaşta öğretmenin faydası var.
Bence çocuğun kulağının aşina olması için hamilelik döneminde Kur'an-ı Kerimi ve sureleri okumak ya da dinletmek faydalı olur. Çocuk müziklerle büyüyeceğine Kuranla büyüsün daha iyi.
Konuşmaya başladıktan sonra da kısa surelerden başlayarak öğretilmelidir. Kreşe başladığı zamanda Kur'an eğitimi verilmeli diye düşünüyorum
Üçüncü ya da dördüncü sınıfın yaz tatillerinde öğretmek isterim. Tam okuma yazmayı söker ve aman unutmasın diye bir korku oluşmaz içimde gönül rahatlığı ile öğrenmesini sağlarım. Umarîm ne demek istediğim anlaşılmıştır😌
Cevap
14Cevap
Bence çocuk kendisi karar vermeli diye düşünüyorum buna :)
ben öğretmem büyüdüğünde kendisi isterse araştırır okur öğrenir.. karışmam onun inanç meselelerine özellikle de çocukken
Saygılar.
Ben çocuğuma müslümanlığı da, hristiyanlığı da, yahudiliği de, ateistliği de deistliği de öğreteceğim. İstediği ve aklına yatan dini seçmeli. Bu coğrafyada doğduğu için sadece İslamiyet'i veya anne babasının dinini bilmemeli bence
En erken ne zamanda..
Konuşmaya başladıkları an yavaş yavaş öğretilmeli💕.
5 yaşindan itibaren anaokula başlağinda ya da daha oncesinde
Bence 3 yaşından başlamak lazım o yaşlarda öğrenmeye çok açık oluyorlar
Sorunu beğendim
10 yaşından sonra öğretilmeli
Kendi hür ve iradesi ne zaman isterse o zaman öğretilmeli.
Ben 10 yaşında öğrenmiştim. İdeal yaş o bence
4 - 5 yaşlarında bence
Ne kadar erken ogrensen o kadar iyi
15 yaşından önce olmamalı
İnanc meselesi kaçta öğretirsen öğret
Okuma yazmaya başladığı çağlarda..
Ne bos yaptin ya küçücük çocuğa kur-an okutarak psikojisini bozmayın geri zihniyetliler
Öğrenmek için 10 iyi bence
Gerek yok. Eğer isterse kendisi öğrenir zaten.
4 yaş makuldur
13 bence
2 yasinda
777777
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?