En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Okula ilk adım anaokulu vaya anasınıfı ile atılmalıdır. Birinci sınıfa hazırlıktır aynı zamanda. Çocuğun okuma yazmayı öğrenmeden önce edinmesi gereken temel okul becerileri, okul ve sınıf kuralları öğretilir. Kalem tutma, kesme, parça bütün ilişkisi okulda kendi kendine ihtiyaçlarını giderme becerisi, okul kuralları, oturup ders dinleme becerisi, verilen görevi yerine getirme tamamlama etkinlikleri onu sıkmayan oyun, müzik, resim, drama gibi derslerle yaşına uygun özel etkinliklerle sevdirerek sınıf ortamında öğretilir. Birinci sınıfla okula başlayan öğrenci uyum süreci artı okuma yazma ve derslerle başlayacağı için zorlanacaktır.
13 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
Var kendine yeter kendini gerçekleştirir
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Anaokuluna gitmedim. Okula başladığımda hiçbir şeyi geriden yakalamadım aksine okumayı dahi biliyordum. Sokakta arkadaşlarımla sağlıklı bi çocukluk geçirdim. Giden akranlarım içinde içine kapanık olanları hatırlıyorum. O günden bugüne eğitimde bir şeyler değişmiş midir pek sanmam. Elimde olsa çocuğumu örgün eğitime bile vermek istemem. Çocukları körelttiklerini düşünüyorum. Aile olarak vakit ayırabiliyorsanız çocuğunuza her türlü etkinliği yaptırabilir, sosyalleşmeyi ve bu gibi şeyleri daha iyi öğretebilirsiniz. Mottom şudur, ne kadar geç, o kadar iyi. maalesef bence durum bu.
20 Yorumla- +1 yıl
çalışan anne babalar için biçilmiş kaftan, zira okul öncesi eğitimin faydaları olduğu kadar zararları da var elbette, erken bıkkınlık, kalabalık içerisinde yalnızlık duygusu, anne baba ile daha az zaman geçirmeler
ama yine de önemli erken okuma yazma ve sosyalleşme açısından önemsiyorum
10 Yorumla Rant. Feminizmle anneleri işe soktular sonra maaşlarını tekstil, kozmetik, anaokulu ile sömürdüler. Kadınlar çocuğundan uzak, para savurarak yıprandı. Çocuklar da anne şefkatinden mahrum büyüdü. Dolayısıyla ergenlik çağında çocuklar aileyi takmıyor.
10 Yorumla- +1 yıl
motor, sosyal duygusal, dil, bilişsel gelişim; kişisel bakım becerileri gibi şeyler planlı bir şekilde geliştiriliyor ve belki hiiç aklınıza gelmeyecek ne faydaları var iq puanı bile yükseliyor çocukların daha ne olsun
10 Yorumla Herhalde oyun arkadaşları sosyalleşme oluyordur bazı el becerisi şeylerde yapıyorlar bildiğim
10 Yorumla- +1 yıl
Evet sosyalleşiyor oyun arkadaşları oluyor okula da adım atmış oluyor
10 Yorumla - +1 yıl
Çocukların daha sosyal ve birey olmayı erkenden öğrenebildiğini düşünüyorum
10 Yorumla - u+1 yıl
Kendini daha erken geliştirme ve sosyal alanda becerilik.
10 Yorumla Otizim ( nasıl yaziliyo bilmiyorum) olma riski düşer
10 YorumlaÇocuk eğlenirken öğreniyor arkadaş ediniyor sosyalleşiyor ve kaliteli zaman geçiriyor
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 833 cevap paylaştı. Katkısı oldukça fazladır.
10 Yorumla- 1 yıl
Özgüven kazanmasında faydası çok olur
10 Yorumla Eğitime katkısı oldukca fazla
10 Yorumla- +1 yıl
Faydası çok
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Erken çocukluk döneminde anaokulunun faydaları:
Bireysel farklılıklar olsa da üç yaşından sonra anaokuluna gitmesi önerilen bir durumdur. 🌸
Çok teşekkür ederim 🙏🙂🌺
Rica ederim 🌸