Hamileliğimin neredeyse son zamanlarındayım :) Bana tavsiyeleriniz var mı? Mutlaka dikkat edilmesi gerekir dediğiniz şeyler neler?

Hamileliğimin neredeyse son zamanlarındayım :) Bana tavsiyeleriniz var mı? Mutlaka dikkat edilmesi gerekir dediğiniz şeyler neler?

Merhaba, ne güzel, umarım sağlıkla kucağına alırsın,
İlk olarak doğum hazırlığını tam olarak yaptigindan emin ol, bebek icin kiyafetler ve senin için hazirlaman gerekenleri chek et.
Mutlaka buzlugunda kek poğaça börek tarzi malzemeler hazırla ve bulundur. Bunlar lohisa doneminde senin kurtarıcın olacak☺️
İlk gebeliginmi bilmiyorum tabi ama, sancilarina dikkat et, sık ve surekli artan sancı dogumun başladığına işaret eder. Onun dışındaki sancılar seni yanıltabilir.
Suyunun gelmesi ya da plasenta tıkacınin erken açılması durumunu farketmen önemli, sızıntı şeklinde vajinal akıntıdan farkli bir sıvı gelişi varsa mutlaka doktorunla irtibat kur. Travmalara vs karşı da kendini mutlaka koru
Cevap
0Cevap
Ara ara sancilarin oluyordur mutlaka dakika tut duzenli olmaya basladiginda doktora koş, NSTleri aksatma, kontrollere mutlaka git. Bol bol dinlen cok ihtiyacin olacak sonra 🙂
Yalancı sancılarda koşa koşa hastaneye gitme stres yapma ani hareketlerde bulunma dogum çantan hazirmi umarim doğumun kolay gelsin saglicakla gelsin🌸🤗
Bol su tüketmek, tuzsuz beslenmeye çalışmak ağar ağar yürüyüş yapmak, kalsiyum ve pıratoin ağırlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekir
Dogumun normal olucaksa bol bol korunmasız cinsel ilişkiye gir. Sperm de rahmi uyarıcı maddeler var.
Bide buzluğa, pogaça, kurabiye, kek felan yap at dogumdan sonra iyi oluyor illa annen dostun eşinin ailesi görmek isticek hemen pratik ısıtırsın.
Gelen yemek beklesin demiyorum ben. Kendi içinde yapsın yani annesi gelir veya kayınvalidesi gelir ısıtır yerler. Yoksa birinci derece akrabalardan başka kimse gelmesin zaten.
Kürtaj yapmaman gerekiyor sağlıklı beslen. Alkol sigara içme
Uyumak son uykular çünkü😂
Tansiyon
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?