Anne sütü içemeyen bebekler nasıl daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olur?

Benim ikiz kardeşim var ve doğduğunda rahatsızlıkları olduğu için 2 ay kadar hastanede kalmış annem de onun yanında olmayı ve sütünü ona vermeyi tercih etmiş ki bence de mantıklı. Bana da bu sürede kendi kuzeni süt annelik yapmış. Tabi kısa bir süre ama yine de annesinden süt alamayan bebekler için süt annelik bence mantıklı olabilir. Onun dışında yeni doğan bebeklerde hazır sütler, pekmez, bal gibi bağışıklık için önemli olan besinler alerjik reaksiyon oluşturabileceği için tehlikeli olabilir ve yine en geçerli beslenme meyve püreleri ile mamalar olabilir.
Kadınların gögüsleri doğumdan hemen sonra kolostrum denilen bir süt salgılar 3 gün boyunca. Bu sütü almış bebeklerin bagışıklık için yeterli miktarda anne sütüne erişmiş demektir. 3 gün boyunca anne sütü almamış bebeklerin bir başka annedem kolostrum alması gereklidir.3. Günden sonra yapay anne sütüyle beslenmesi, bedeninin sıcak tutulması ve temas oranın azaltılması yeterli olacaktır.
Ben iptalim vallahi fakat umarım hiç bir bebek anne sütünden mahrum kalmaz.
Görüş
12Görüş
Selam gadası 🙃
Hazır mamalar anne sütü kadar olmasa da besleyicidir.
Pirinç unu ile büyümüşüm ama normal gıdalar tüketecek ksdsr olunca her şeyi yedirmişler. Şimdi de ayırt etmeden yerim her şeyi. Kereviz, kara lahana yemeği, hamsi, istavrit hariç. Aman 36 aylık çocuk destek maması falan yok öyle şeyler 36 ay dediğin 3 yaşında ver eline haşlanmış kabak, ver havucu domatesi koy önüne tarhana çorbası et but ne varsa ver gitsin taraftarıyım. Eğer aşırı kilo alıyorsa o zaman kontrol gerekir obez yapmamak için
anne sütünün verdiği besin değerini hiç bir besin veremez anne sütü yeni doğanlar için temel bir besindir
zaten diğer besinleri çocuk tüketemez sindiremez rahatsızlaşır
Hazır mama kullanacak yapacak başka bir şey yok ama çocuk doktoru bir akrabam var o demişti pahalisina iyidir diye gitmeyin içerikleri aynı standartları var diye
Anne sütünün yerini tutacak bir şey henüz keşfedilmemiş durumda. Ama yakınından geçmek için doğal beslenmek şart. Takviye gıdalarda var
Kimse inanmaz ama iki ay anne sütü almışım sonra yok mama ile beslenmisim
Anne sütünün yerini tutabilecek hiçbir şey yok maalesef
Hiç bir şekilde sağlıklı olmaz doğadaki vefan memeliler bile annes sütünü içiyor ancak insanın akılsızı içmiyoru
Bende anne sütü içememişim ve o kadar etkili ki bağışıklıkta anlatamam. Ömrüm hastanelerde geçti.
pirinç unu, bal ve pekmez tavsiye edebilirim bunlarda süt yerine geçebiliyor diye biliyorum.
Hiçbir şey anne sütü gibi olmaz bence
Anne sütü şart
Bence bebek maması olabilir
Bilgim yok maalesef 😕
Ruslarin yaptigi gibi soguk suya soka soka
Rakı içerek
Olamazlar
En İyi Görüş