Paylaşımı göremeyenler varsa, veli anneler beslenme çantasına ne koyacağını kara kara düşündüğü için bu etiket başlatılmış. Her çocuk her öğün sağlıklı beslenmeyi hak ediyor sonuçta. Okullarda bir öğün sağlıklı yemek verilmesini istemişler.

Paylaşımı göremeyenler varsa, veli anneler beslenme çantasına ne koyacağını kara kara düşündüğü için bu etiket başlatılmış. Her çocuk her öğün sağlıklı beslenmeyi hak ediyor sonuçta. Okullarda bir öğün sağlıklı yemek verilmesini istemişler.

Kesinlikle çok haklılar. Kimi veliler bu gün çocuğuma ne koysam beslenme çantasına diye düşünüyor. Kimi velilerse ekmek almakta bile güçlük çekiyor.
Elin Araplarına yani mültecilere günde iki öğün sıcak ev yemeği vermeyi biliyorlar ama aş evinde. ya da şöyle söyleyeyim 45 Milyon TL harcamayı biliyor ama konser için İzmir de?
Ee bunları yapacağına bunu yapsana kardeşim. Niye yapmıyorsun? Arapların boğazı bizim ülkemizde ki eğitim gören evlatlarımızdan daha kıymetli herhalde. ya da ayyaşların eğlenceleri bizim eğitim gören evlatlarımızdan daha önemli herhalde.
Kesinlikle çok haklılar. Ekmeğin bile tanesi 5 lira, peynir, zeytin, sebze veya meyve dünya para. Arkadaşının beslenme çantası doluyken diğer çocuklar ah mı geçirecek? Vergilerimiz çocukların beslenmesine gitsin, o kadar gereksiz yerlere ve şahıslara gidiyor ki, biz bize yetemiyoruz.
valla bu işe bir sınır getirmeleri gerekiyor sadece ilk okul değil aynı dert orta ve lisede de var birinin yiyecek ekmeği yok aç gelmiş diğer çocuk pizza söylemiş yiyor milletin gözü önünde biri diyor param var yemiyelimmi yani paras olmayanın gözünden beli içi param parça
Eskiden kitap bile vermiyolardi bize kırtasiye kırtasiye gezip buluyoduk paramız yeterse alıyorduk şimdi kitap tüm öğrencilere ücretsiz yardımcı kaynakta veriyorlar ihtiyaç sahiplerine her türlü maddi ve kırtasiye yardımı aliyolar daha ne istiyorsun çocuğunuzun beslenmesine yemek koymaktan bilemi acizsiniz ben 2 kardeşime tek başıma bakıyorum valla hiçte sorun olmuyor kalkıp hazırlıyorum ablaları olarak bence çok saçma bir kampanya ama ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik bir yemek yardımı olsa onu mutlaka desteklerdim
Cevap
35Cevap
Evet mantıklı
Biz çocukken bir elma, bir simit ve ayranla öğün geçiriyorduk. Ne arkadaşlarıma ne bana bir şey olmadı. Aksine tamahkar ve nankör olmadik. Zoru gördüğümüz için kazanmanın ne demek olduğunu anladık. Yeni nesli bu kadar el bebek, gül bebek yetistirdiginiz için sokakta yetişen Suriyeliler yarın çocuğunuzun elinden her şeylerini alacaklar.
Verilsin tabi ki de, bozuk gidalarla zehirleneceklerine okullarin aile birlikleri toplanip dogru duzgun kararlar alsin. Haftalik gorev dagilimi yapmak bunlari uygulamak zor degil. Durumu iyi olan ailelerle kotu olan aileler arasinda dengeli bir dagilim yapilabilir. Sivil toplum olabilmek devleti sadece oturdugumuz yerden hareket etmeye zorlamak demek degil.
Abi tamam sağlıklı yesinler de. Ben de devlet okulunda okudum ben de ilkokulda okudum bana da beslenme koyuyordu ailem. Gerçekten artık her şey abartılı yaşanmaya başlandı. O kadar dertlilerse sağlıklı beslenme koysunlar o zaman. Biz de ekmek arasıyla büyüdük valla her gün portakallı pekin ördeği yiyenden daha sağlıklıyım.
Dünyada bı onlar çocuk büyütmüş gibi kara kara düşünüyorlarmış ama 😂
Ekmek arasi peynir zeytin domates salatalık koymak çok zor olsa gerek. ya da bimden bi kap alıp evdeki "sağlıklı" yemeğinden koymak
Valla çocukları zehirlerler
Devlet ücretsiz yemek dagitacaksa bi yerlere yaptıracak e ekonomi değişken herseyin fiyatı sürekli değişiyor adamlar zam geldikçe kalitesiz yemek yapacak çünkü devlet zam geldi diye daha fazla para vermeyecek sonunda çocuklar zehirlenecek
Aslında yapılsa çok güzel olur. Veliler de şaşırıyor ne koyalım beslenmeye diye. Çünkü ister istemez çocukların canı çekiyor birbirlerinde gördükleri yiyeceklerden.
Eşitlik olur. Çok mantıklı bence.
okul ve hastane harici kurumları kapatalım, satalım. bu para ile öğrencilere kaliteli eğitim ve belki öğün yemek sağlayalım ve insanlara güzel sağlık hizmeti. vergilerde düşmüş olur :D
Çok iyi çok lüzumlu bir düşünce. Çocukların en azından her gün 1 öğün doğru düzgün beslenmesi şart. Büyük bir ülkeysen bu sorumluluğun üstesinden en layık şekilde gelinebilmesi gerekir.
Haklılar, iyi fikir. Ama yaparlar mı meçhul.
Bu arada çocuğunun sağlıklı beslenmesini isteyen anneler görselde ki kutu meyve sularından, beyaz ekmekten önce bi vazgeçsinler.
Zamanında devlet süt dağıttı. Demediklerini bırakmadılar. Zehirlenen vs vs. Bunda da farklı olacağını sanmıyorum.
Her şeyi devletten bekliyolar amg Allah akpyi başımızdan eksik etmesin reise uzun ömürler versin. İnadına akp ak gençlik 2023
2023 te şöyle bir şey yapalım sizi reisinizle bir adaya alalım reis orada sizi silkmeye devam etsin bu şekilde başınız dahil başka yerlerinizden de eksik kalmamış olur. Hatta burdaki afkanlarıda verelim üstüne çünkü biliyorsundur onlarda iyi dayıyor😄
@Buismikullanartıkkkk ne dirsen gardaş reis kazanacak inş
İnş kazanmaz kanka bi an önce sahaları başkasınıa bırakır yaşlandı sonuçta o da dinlensin bizde
Ben para verdiğim kantinden aldığım tostun içinden böcek bulmustum bedava verilecek yemeği dusuenmiyorum bir degl beş degl kaç çocuk için öyle özenli özenli temiz sağlıklı yemek verilecek evet güzel fikir ama tr de olacak iş değil bu
Kendileri evde sağlıklı şeyler hazırlayıp beslenme koysunlar Bi zahmet. Devlet okulunda verilecek yemekten hayır bekliyorlar şaka gibi.
En sağlık şey yumurta arkadaş 2 yumurta haşla koy yanina zeytin peynir domates al sana ultra sağlıklı yemek 😂
Afedersinde o cocuğa kuru ekmek meyve suyu vereceğine çocuk yapmasın bir zahmet hatta parası olmayan cocuk yapmasın yazık gerçektende
Çocuğunu besleyecek gücü olmayan üremesin nefret ediyorum vergilerin böyle boş işlere harcanmasın dan
Böyle bişeyin hayata geçirilebilirliği çok zor. Gönül ister ki hergün sağlıklı yemek öğrencilere verilsin ama bunu yapmak zor. Ayrıca kimseyi de memnun edemezsiniz. Örneğin sağlıklı bir gıda olan bamyayı çoğu çocuğa yediremezsiniz…
Tembellik bu tamamen. Çocuğun yemeğini niye benim vergim ödüyor abi ne alaka
Haklilar tabi kantinler aburcubirla dolu ve ates pahasi
burada aslında anlatılmak istenen yeterli şartları sağlıyamıyorsan üremeyeceksin
Evet mantikli botleleikle annelerin beslenme zulmu biter herkes ayni seyi yer
ücretsiz gerçekçi olmamış da yemekhane olması gerekli diye düşünüyorum
Başlarsa da seçime kadar sürer sonra devamke GKHJDLKHASBMH
Milli eğitim bakanlığı... kan emici sırtlan vampirleri doyurmakla meşgul bir işe yaramaz..
veliler üşeniyor mu yani beslenme koymaya sahiden :D
Bodur nesil geliyor.. ülkede ciddi bir beslenme krizi var enflasyondan dolayı. Zaten alım gücü olduğu zamanda kalite içeriği sorundu.
Toplanıp İstanbul belediye başkanına gitsinler çok vaatler veriyordu bir dilim ekmeği esirgemez herhalde
çok haklılar
en çok da her gün cocugunun yanına pastaneden aldıgı poğaçayı koyan anneler sevinir
Değişik bir etkinlik olmuş
Çok sıkıntılı okullar kantinde ne yaptıkları belli değil vallahi kafayı yicem
Offff verilse nolacak. Koyacaklar önlerine kimyasal, suya girince şişen köfteyi. Bedava olan ücretsiz olan sağlıklı bir yemek söyleyin?
Kesinlikle cok mantiklı hatta geç bile kalındı bunlar için..
olmaması utanç verici zaten
Evlere giremeyen sağlıklı besin, okula hiç girmez
Kimin parasıyla?
Eşek yükü para istiyorlar versinler tabi
küflü Sandwich verirler
gtnegdmnhükumeti
versinler evet
Bir arada tablet dagitıcaz diyorlardı
yav hukumet zehir neyim katar boşverin
Hayatta yapmazla suriyeli olsalar yaparlar ama
Doğru kesinlike
Haklılar..