Kardeş kıskançlığı ebeveyn suçu mudur yoksa ebeveynler süreci iyi yönetse bile çocuğun huyunda varsa kıskanır mı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kardeş kıskançlığı ebeveyn suçu mudur yoksa ebeveynler süreci iyi yönetse bile çocuğun huyunda varsa kıskanır mı?

bilmiyorum 😀 kız kardeşimi ailemden ben istemiştim zorla kardeş istiyorum diye tepinerek yaptırdım kardeşimi sonra 6,5 yaşımdaydım ve ananem kardeşime doğunca hediye kıyafet almış küçük bir gün annem bir bakmış zorla kıskançlığımdan onu giymeye çalışıyorum çanlar çalmış ve babamda beni alışverişe götürüp birsürü şey almış kıskanmıyım diye sonra ki hayatımda kardeşimi kıskanmıyım diye ellerinden geleni yaptılar hatta fazla üstüme düştüler diyebilirim bu yüzden kardeşim değil ben ilgilenilen oluyordum o çocukken sırf üzülmiyim diye 😂 babam işten gelirdi kardeşimden önce beni öper severdi ve hep sen ilk göz ağrımsın unutma tamam mı derdi öperken 😂
annen ve baban açısından çok şanslısın
çok şükür 🤲🏻
Sonradan doğan çocuğu emzirmek, altını temizlemek, ağladığında ilgilenmek zorunda olduğu için ebeveyn suçu değildir. Sonuçta anne babaya daha çok muhtaç. Ağzı yok dili yok. Büyük olanın kıskanması da çocuğun kendi huyundan dolayıdır. Bir de bütün ilgi ondayken, birkaç sene sonra bir başkasının odak noktasında olması ister istemez çocukların çoğunda kıskançlığa sebebiyet veriyor. Nadiren de olsa kardeşini kıskanmayan çocuklar da oluyor.
#selamgençlik 🍀🍀🧚🧚
Fikrimce yüzde doksan dokuz çocuğun huyunda varsa anne baba ile alakası yok. Ben de altı yaşındayken annem babam bana gelip kardeş istiyor musun diye sordular güya ben psikolojik olarak hazırsam sorgulama yapmışlar. Nasıl ağlayıp evi yıkmıştım çok iyi hatırlıyorum daha kardeş yokken kıskanmıştım ben 🍀🍀😃😃
#tubasueda 🍀🍀🧚🧚
Şu an yaşıyorum hem de en şiddetlisini.. Ruhum daralmış durumda. Bazen ne yaparsak yapalım olmuyor. İlmek ilmek ördüğün ilk çocuğunun hiç sevmediğin tüm davranışları yapmaya başlıyor. Baktıkça kahroluyorum artık. Tek denilen şey;normal geçecek.. Bizi teğet geçmiyor ama delip geçiyor…….
İnşallah
Cevap
9Cevap
Genelde kesinlikle evet birini diğerinden üstün görünce çocuk bunu hissediyor ve kıskanıyor.
Biraz olabilir, ayrım yapıldığını sandıkları için belki de
Anne baba bu süreci doğru yönetmiyor genele bakarsak, aslında kıskançlığı önlemek adına kardeşe de sorumlulukların verilmesi elleme, dokunma, emziği biberonu ağzına alma vs söylemler kardeşi bu duruma daha çok tetikliyor bence. Halbuki altını değiştirirken yanınızda olup size yardım etse beraber banyo yaptırılıp ortak bir alan oluşturulsa bu durum minimuma inecek bütün ilgi bebekte olunca abi/abla geri planda kalıp eziklik psikolojisine giriyor daha çok
Bir nevi öyle olabilir çünkü küçükler daha çok seviliyor ve diğeri de ister istemez dışlanmış gibi olur en azından kendi hayal dünyasında, çocuk psikolojisi çok geniş çook, bu yüzden beyni olmayanlar çocuk yapmasın
Çocuklar anne babalarının aynasıdır derler. Derler mi bilmiyorum ama öyle bir şey vardı sanırsam 😃 Her neyse, çocuk anne babadan sürekli kıskançlık görüyorsa bu anne ve babanın sorumluluğudur
Evet ebeveyn suçu çünkü sevgiyi eşit paylaşmadıkları için kardeşler arasında kıskançlık ortaya çıkıyor
Ebeveynlerin çabası vedikkati ile minimize edilebilir
Çocuğa kıskançlığı empoze eden anne babalar olduğu için suç onların evet
Çocuğun dogum haritasi ve gördüğü ilgiyle orantili olduğunu düşünüyorum
ana babanin sucudur genelde kucuk cocuk olunca buyuge yeteri kadar ilgi gosterilmez
Çiftler aralarında en az 3 yıl bırakmaz ebeveynin kısmen suçludur
Evet iki tarafa eşit yaklasilmali eşit değer verilmeli beraber büyümeyi öğretilmeli paylaşmayı
Aile ilgili bir durum değil, 50 yaşında aklı başında iki arkadaşta bir birini kıskanabilir,
Adaletli davranılmadığı zaman bırakın küçükleri, büyükler bile kıskanabiliyor.
Ebeveyn ihmali. Küçük doğduktan sonra bütün ilgi büyükten kesiliyor. Yanlış yapılıyor.
ebeveyn suçudur.
yeni doğan çocuğun üstüne fazla düşüyorlar.
diğeerinin ilgisi azalınca farklı şeyler yapıyo
evet diyebiliriz
Evet ıkıncıyı yapmamaları lazım
Tabiki
evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?