Merhaba,
Bugün benim için manevi olarak çok zorlayıcı bir soruyu size soruyorum. 24 yaşında 3 yıllık evli bir kadınım. Bedenen ve ruhen sağlıklıyken eşimle en azından bir çocuğumuz olsun istiyoruz. Maddi yön bir tarafa (ki ebeveyn olmak isteyen çiftleri ilk olarak bu zorluyor farkındayım.) Manevi olarak hazır mıyım bilmiyorum.
Özgürlüğüne düşkün, cilt bakımını, kitap okumayı, dizi-film izlemeyi seven bir kadınım. Sosyal medyada anneliğin olumlu yönleri paylaşılsa da aşağıda gördüğüm/okuduğum durumlar beni deheşete düşürüyor, anne olmak isteğimi sorgulatıyor ve üzüyor;
1. İlk aylarda bebeğin uyku düzeni olmadığı için bazı anneler günde neredeyse 45 dk uyuyabildiklerinden dert yanıyor. Anne olarak herkesten çok evladımı düşünmeliyim, biliyorum. Fakat ben normalde bile 5 saatlik uykuyla yapamayan insanım. 8 saat uyumazsam agresif ve bitkin oluyorum. Çocuğa bakabilmek için de dinlenmiş olmak gerektiğini düşünüyorum. Eşim çalışacak ama ben kendi uykumu alamayıp, ev işi ve bebek döngüsünde ne kadar mental sağlığımı koruyabilirim ki? En azından ben uyurken birinin ilgilenmesi lazım
2. Çocuğun yaşı ilerledikçe merak duygusundan etrafı karıştırmaya başlıyor. Kendi evimizde sorun olmaz ama misafirlikte yargılanan istenmeyen olmak istemiyorum. Bu konuda çoğu kimse anlayışsız çünkü.
3. Çocuk var diye eve sabitlendiğini düşünen bir kesim var. Gezmeyi seviyorum ve çocuk varken sadece evde duramam. Normalde bile üst üste iki gece evde durduğum nadirdir.
4. Dış ortama alıştırırken duyduğum 3. Sayfa haberleri yüzünden göğsüm sıkışıyor. Ben meleğimi kurtların arasına nasıl salacağım?
5. Çocuktan sonra cinsel hayatta sekteye uğrayabiliyormuş. Eşlerden bazısı kadın/anne rolünü kafasında oturtamadığı için eşiyle münasebette bulunmuyormuş. Kimisi işe gideceğim diye eşiyle aynı yatakta yatmıyormuş. Anne oldum diye kadınlıktan emekli olmayacağım. Bu yüzden canım sıkılıyor
6. Çocuk büyüdükçe anne tuvaletteyken bile rahat vermiyormuş. Öyle bir tasvir ediyorlar ki çocuk sanki annenin tenindeki yapışkan bir parazit hiç rahat vermiyor.
Sevgili büyüklerim ve küçüklerim; sizin tecrübelerinize fikirlerinize ihtiyacım var. Benimle paylaşabilir misiniz? Söyleyecekleriniz belki de benim gibi düşünenlere ışık tutar. Sevgilerle…

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer