Teyze oldum ve sosyal medyada aileden hiç kimse bebekle ilgili bir paylaşım yapmadı. Kadın bizden kimse paylaşmadığı halde çocuğu Instagram'da paylaşmış. Öyle sinirlendim ki anlatamam. Sildireceğim ama henüz ulaşamadım.

Teyze oldum ve sosyal medyada aileden hiç kimse bebekle ilgili bir paylaşım yapmadı. Kadın bizden kimse paylaşmadığı halde çocuğu Instagram'da paylaşmış. Öyle sinirlendim ki anlatamam. Sildireceğim ama henüz ulaşamadım.

Böyle insanlara sinir oluyorum annenin babanın aklı yok mu onu paylaşacak? Eğer paylaşmıyorsa bir bildiği vardır saygı duymak gerekir. Hiçbir söz hakkın olmayan çocuğu neden paylaşırsın?
Ben olsam fena kavga ederdim kadınla
Saygısızlık.
Fotoğraf çekerken aileden izin alınmalı, izinsiz zaten çekilmez.
Başkasının çocuğunu da kendi sosyal medya hesaplarında izinsiz paylaşan insanların temel düzeyde olan görgü kurallarından mahrum olduğunu düşünüyorum.
Yani çok gıcık oldum, çok sinirlendim.
Empati yaptığım zaman daha da sinir ediyor beni böyle durumlar.
Kendiliksiz insan sevmem.
bişey olmaz tepkim ben kızmam böyle şeylere 😀 zaten yeni doğum yapan kişilerin bebeklerin elini kolunu paylaşıp ya da yüzüne emoji koyup paylaşmaları da saçma geliyor
şahsen doğursam anında çocuğumu tüm şekil paylaşırım bakın bu benim bunu ben yaptım benim bu benim diye 😂😂😂😬😬😂😂
ya bu sosyal medya rahatsızları admı deli ediyor. cidden kimsin sen de bebegi paylaşıyorsun? onu görmüş olman veya o fotonun sana ulaşmış olması paylaşabileceğin anlamına gelmiyor ki? cahillik. saygısızlık. düşüncesizlik. ben olsam o telefonu sokarım bi yerine
Ben mi kimim? Ben benim işte
Cevap
49Cevap
Kızardım tabii ki böyle bir şey olur mu ya
İzin almaları gerekirdi.
Açıkçası ben böyle şeylerin anneden ve babadan özellikle anneden altını çiziyorum anneden izinsiz yapılmasına karşıyım eğer çok resmini paylaşmak istiyorsam zaten ben paylaşırım ama gerek teyzesinin nenesinin dedesinin herhangi birinin benim çocuğumun resmini bu şekilde paylaşmasına ben karşıyım normal falan da karşılamıyorum yani yeni doğmuş bu çocuk daha zaten yüzünü buruş buruş neyini paylaşıyorsun yani bu özel bir durum bence ve sosyal medya gibi büyük bir mecrada böyle şeyleri paylaşman hiçbir lüzumu yok açıkçası bana çok gereksiz geliyor
Acikcasi ileride colugum cocugum olursa sosyal medyada paylasmayi dusunmuyorum, zaten sosyal medya (fotograf paylasimi yapilacak) kullanmiyorum. Buyudugunde de uzak tutmayi dusunuyorum. Sonra su tablet isi o kadar sacma ki ver eline yemek yedir ya da isini hallet... Bunlar bence cahillik.
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun bebeğiniz.
Bahtı açık olsun inşallah..
Ben önceden durumunuzda oldugu üzere paylaşmayan, paylaşana kızan, sonrasında da kendi paylaşanlara anlam veremiyorum.
Yani durum normalde ziyarete gelenlere kibarca belirtilseydi sıkıntı çıkmazdı diye düşünüyorum.
Biraz da hatayı kendinizde aramalısınız.
Sevgiler
Ya gerçekten çok hadiszce bir hareket. Aile okadar dikkat ederken, okadar temkinli davranırmen, birde hassas yani bu konuda, sen laps diye paylaş olacak iş değil. Benim de bir iki hafta sonra çocuğum olacak inş ve katiyyen kimse çocuğumu paylaşsın istemiyorum. Yüzüne emoji de koymasın! Paylaşmasın yani! Benim çocuğum instagram/ whatsapp malzemesi değil. Ben çıldırırım muhtemelen!
millet de cok merakliydi senin abuzersiddigini gormeye herkes senin cocuguna nazar degdiricek cunku. yabanci insanlar dogar dogmaz atiyor oyuncak bebek gibi cocuklari onlara nazar degmiyor da sizin cekic suratli cocugunuz hep nazarlanir kesin sakin paylasmayin
Aynısını teyzelerim yapmıştı bir gün bile olmadan hastaneden çıkar çıkmaz watsapa atmışlar. Kaldır diyorsun kaldırmıyorlar da.. Çok gıcık bir durum
Ben kavga ederdim herhalde, ne demek ya anne baba paylaşmamış, teyze paylaşmamış sana ne oluyor. Ben muhabbeti keserdim saygıdan yoksun görgü kuralları bilmeyen biriyle daha fazla arkadaşlık, nkomşuluk yapılmaz.
burada bir çok kişi sende dahil izin istemeden çekmiş paylaşmış diyorsunuz ya. Hukuken aile izin verse bile telif hakkı yine bebekte. Bizim ülkemizde bu konu çok yanlış anlaşılıyor. Komşunuzla iletişime geçin silsin.
Çocuğu seviyor ki paylaşmış. Ne olacak yani çocuğu biri sosyal medyada beğenip kaçırmaya mi karar verecek 😂 nazarmis filânmış takılmayın öyle şeylere. Düsünmeyin böyle şeyleri. Böyle boş bir konu için kalp kırmaya değmez 💔
hahhaahahah yorumuma bak. kesinlikle oyle herkes onlarin cocuguna kaldi zaten yabancilarin biblo gibi cocuklari atiyolar nazarlanmiyor nedense
Neden kizdinizki yani ben anlamadim simdi altina kotu bi yorummu gelmis nolmus fotoda uygunsuz bi durummu var dicem ama bebek yani ne uygunsuzlugu olcakki
Ben şu an bu resmi ekran fotosu bile alsam suç. Mahkemeye bile verebilir çocuğun mahremiyet hakkını ihlal ettiği için tazminat isteyebilirsiniz.
Allah bağışlasın bu arada maşallah pek de güzelmiş yavruları.
Ebeveynleri veyahut akrabaları varken komşuya mı kalmış paylaşmak? Anne ve babası bile paylaşmamışken bu yaptığı terbiyesizlik.
(Not:bebek çok tatlı Maşallah🤗)
Ben ve çevrem bu konu da çok bilincliyiz hastaneye gitmesek bile resim de istemeyiz evine gidince cekmeyiz kuzen yeğen olsa bile annesinden izinsiz hicbirsey yapmamak lazım. Ne anlıyorsunuz acaba kucucuk bebeği paylaşınca zaten saçma sapan şeyler işte
Basit şeyler
Mutlu olmuş belli ki
Büyütmeyin
Anlamsız geliyor bana bunlar
Herkesin çocuğu oluyor
Bir şeyi de abartmayın ya! Bebek işte! Eşkaller hep aynı zaten. Maşaallah der geçerim tatava yapmam.
Saçma sapan işler anne babası da dahil zaten yeni doğan çocuğu niye çekip sosyal medyaya atarsın ki olay konusu olması ayrı cringe
Ne abartmışsınız ya tamam yanlış bir durum ama kadının niyeti kötü değil özür diler siler ne var bunda
Böyle bir saygısıza çok kızar ve paylaştıklarını silmesini isterdim. Silmiyorsa da polise başvururdum sanırım.
Bu o mu? Yani çok sinirlenmem ama silmesini söylerim dur bakalım daha 40'ı çıknadı derim daha biz paylaşmadık sana noluyor derim.
Sosyal medyada fotoğraf paylaşmıyorum. İzinsiz, hele de alakasız biriyse paylaşan, elbette tepkisiz kalmam.
Sinirlenmek o kadar doğal ki. Hiç hoş bir şey değil, en azından izin alınsaydı. Hoş gerçi izin alınsa bile ben böyle bir şeye müsade etmezdim.
İzin vermezdim. Kimsenin çocuğunu paylaşmam sosyal medyada yeğenimi bile. Gerek yok böyle şeylere bence, zaten nazar değer.
Ne abartıyorsun sanki Dünyadaki son bebekte nazar değecekmiş gibi
yorumuma bak yukarda hahahaha
Çok fena 🤣
yalan mi hahahahahaha hak etti bence
Aynen hak etmiş 😎
Ayyy ben bu olaydan çok korkuyorum bebişimi paylaşamam ya😔😔
Komşun neden senin yeğeninin fotosunu paylaşıyor ne kadar saçma bir olay.
Ben olsam kavga ederdim kucucuk bebek aileden izin almadan fotosu paylasilmaz.
Sizde fotoğrafını çektirtmeseydiniz sizin de hatanız var
Of cok meraklıydı millet burusuk kucuk bebege ha nolcak sanki
aynı tepkiyi verirdim haklısın vallah ay kız birdaha kimseye kamere izni verme yani
Düşüncesizce ama bebeğin yüzüne emoji koyup paylaşmak da saçma geliyor.
Ben özellikle soruyorum. Veya mesela resim çekildiğinde belirtin bir yere atsrsanız kapatın diye. Ki hani akıl edememiş te olabilir fakat ben sorma tarafındanım daha çok
Hoş bir şey değil haberi olmadan bata kavga ederdim ne yalan söylim
Böyle bir durumda bende uygun bulmazdım, komşunuza söyleyip kaldırta bilirsiniz
İzinsiz paylaşılması sinir bozucu sen kimsin yani benim çocuğumu benden izinsiz paylaşıyorsun
Aile istemiyorsa paylaşmak doğru değil de.
Neden aileler bunu istemiyor anlamıyorum. Çocuk elmas filan mı?
@48382727 bana soracaklar demedim zaten. Vahşi hayvan gibi saldırmanıza gerek yok.
Genel olarak böyle bir tutum var ve merak ettim neden saklanıyor diye.
Böyle olmamalı hemen sildir ve sert bir dille uyarın güvenlik riski var
Ne yazıkki etrafta her önüne geleni saygısız ve düşüncesizce paylaşan insanlarda çokk.
Yüzünü göstermezse çok kızmam da genelde paylaşmalsrını sevmiyorum
Çok kötü kavga ederim sonu mahkeme de biter hayırdır o kim oluyor
yakalyınca kızardım. sildirirdim. sen kimsin ki belki paylasmıcam belki nazar değer
Sinirlenirdim bebeğin resmini paylaşmaya ne gerek var en azından sizden izin almalıydı
Bu çoçuk ya da bebek hiç fark etmez kimsenin fotoğrafını izinsiz olarak baylaşmak suçtur
kötü bir niyetle paylaşmamıştır eminim söyleyip sildirebilirsiniz aşırı tepkiler vermenize gerek yok
Paylaşsa ne olacak yani incilerimi dokulur allahini severseniz abartmayın bazi şeyleri
E sende burada paylaşmıssın? O bebek yiğenin mi? Ayrıca fotoğraf kadına nasıl ulaştı? Kendisi bizzat mı çekti?
e sende buradan paylaşmışsın? bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, çok da sevimliymiş bu arada, Allah nalı babalı büyütsün
hahahahahahah
Ne haddineymis izin bi sorar izin alir etrafamiuda maalesef böyle dengesiz insan cok benim basima. böyle bisey gelseydi gercekten haddini bildirir ve bida konudamazdim
Çok cahilce gelebilir size ama böyle şeylere sakın izin vermeyin. Sildirin. Kendiniz de mümkün kadar çocuklarınıız fotosunu paylaşmayın. Fotodan büyü yapıyorlar çocuklara.
Bende hoşlanmam böyle bir şey yaşasam herkesin fikrine saygı duyulmalidir, aile paylaşmak istemiyorsa ona uyulması gerekir
Yok arkadaş benim profilim sadece aileye açık paylaşıyordum eskiden ama annemde çok kişi ekli mesela 2 3 paylaştı paylaşma dedim çünkü memleket sapık dolu artık tv de gördük çocukların resimlerini indiren sapıklari
Benim Kuzenim de yeni doğan bebeğimin fotoğrafını paylaşmıştı bende çok sinirlendim ve fotoğrafı kaldırtırdım.
Saygısızlığa tahammülüm hiç yok
Gereksiz insanlar oluyor bazen. Evet tabii kim olsa aynı tepkiyi gösterirdi çok sinir bozucu bir durum
Fotoğraftaki bebek sizin bebek değil herhalde di mi
bende karşıyım bebeklerin hemen paylaşılmasına iyi yapmışsın bende kızardım sildirtirdim ona
Sizce de bu durumu çok abartmamışmısnız rica edip kaldırmasını söylwyin olsun bitsin
Ee sende paylaşmışın sende sil lütfen göze gelir masum şey bebeklerin resmini paylaşana bende sinir oluyorum
Saygısızlığın dik alası! Ne demek izin almadan paylaşmak. İnsanlar bazen gerçekten nerde duracağını ve kim olduğunu sorgulamalı!!
Kesinlikle sacma bir durum. kisilik ve aile yapısına ters. ben sahsim adina erkek ya da kiz arkadaşının fotosunu paylasmasi bile hata dir
Bende cok sinirlenirdim benim cocugumu benden izinsiz kimse yayinlayamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?