Maddi durumunuz kötü olsa yine de çocuk yapmak ister miydiniz?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Maddi durumunuz kötü olsa yine de çocuk yapmak ister miydiniz?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Yani ülke nüfusunun %60'ı asgari ücretli zaten, bu %60'ın %20 si dahi sadece tek gelir ile geçinse bile gerçekten büyük rakamlar, neredeyse kimsenin çocuk yapmaması demek.
Maddi açıdan değil de, bencil bir istekle çocuk yapmak bence daha kötü, çocuk bir gelecek garantisi değildir, bir birey yetiştirebilmek önemli, bu bireyin temel ihtiyaçları bir şekilde karşılanır düşüncesindeyim. Ancak ahlak, sevgi, edep gibi en gerekli ihlaslar para ile de kazanılmamakta. Ki günümüz ailelerinde olan sevgi, saygı ve hoşgörü eksikliği çocuklara da çok yansıyor ve toplumsal şiddeti arttırıyor. Bu da zaten Aile bireyi olarak yetişen kişilerin yetişmiş oldukları aileler bu ortamı sağlayamadıkları için oluyor. Öyle ki bu düzen ancak 3 nesil ilerisine gelirse toplumsal kalkınmayı biz yakalarız.
Biz çocukların hiç bişeyi eksik olmasın diye düşünüyoruz. Eskiler hiç düşünmezmiş. 6-7 çocuk yaparlarmış. Şimdiki gibi mama falan hikaye. Pirinç unu yemiş çoğu. Ama bakıyom hepsinin elinden iş gelir, çalışkan ve düzgün insanlar olmuşlar. Hayatın sorumluluğunu erkenden aldıkları için belki de. Ya da ekmek davasına küçük yaşta düştükleri için. Şimdi tüm ihtiyaçları karşılanmış çocuklara bakıyorum. Bazıları tek çocuk ama konuşmayı bilmeyen, asosyal, kendi başına bir şey yapamayan, bağımlı, korkak... Belki de bişeyler eksik kalmalı. Herkes kendi mücadelesini vermeyi öğrenmeli. Bilmiyorum bu denklemi çözemedim henüz...
Hayır. Ebeveyn olmak için olmam. Çünkü bir anne baba çocuğunu hissetmiyorsa ebeveyn olmamalı. Durumu elvermezken anne baba olmak çocuğu hissedememek düşünmemektir. Kimse yoksul bir yaşam yaşamak istemez diye düşünüyorum. Maddi durumum kötü olsaydı en azından temel geçim sağlayacak , yokluk çekmeyecek, çocuğun eğlence ihtiyacını temel seviyede bile olsa karşılayacak kadar işlerimi oturtmaya çalışırdım, o şekilde düşünürdüm.
İsterdim.. Neden istemeyeyim önemli olan o sevgiyi verebilmek çocuğa hem her bebek rızkı ile gelir dünyaya Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah muhteşem bir şey..
Eig için teşekkür ederim..
Cevap
42Cevap
İstemezdim. O çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamayacaksan onu dünyaya getirip ona kötülük yapmış olurum. Getirene saygım var ama ben getirmem.
Hayır yapmazdım tabii ki de çocuk benim sefaletimi çekmek zorunda değil
İyi de olsa çocuk istemiyorum.
Maddi durumum niye kötü öne ona bakardim, sonucta parami kazaniyorum. Gereksiz harcamam mi cok? Borcum mu var? Kira cok mu yüksek? Ay sonunda ne kadar para kaliyor? Kanarida ne kadar param var?
Ciddi bi para sorunu olmazsa, problem yok
Cogu zaman insanlar lüks yasamakdan maddi sıkıntılar cekiyor. Ama asla cocuk yapmaktan vaz gecmem, cok isterim bir cocugumun olmasini
Maddi durumum iyi ama gene de düşünmüyoruz bir süre daha. Çok da hevesli olunacak bir şey değil. Evlenir evlenmez çocuk yapanlara hayret ediyorum ben.
Ayrıca belli bir yeterlilikte olmayan insanlar da çocuk yapmasın bence. Bu sadece maddi yeterlilik meselesi de değil.
Ben çirkin fakir ve bahtsız bir erkeğim. 😊 Çirkinliğimi, fakirliğimi ve bahtsızlığımı sonraki nesillere aktarmak istemem. 😊 Zaten hanımefendiler de beni istemiyor. 😊 Demek ki aklın yolu bir. 😊 Ben de kendi halimde yaşarım. 😊 Herkese en mutlu evlilikleri ve en hayırlı evlatları dilerim. 😊
İstemezdim. Çocuk için belli bir birikimin olması şart
Allah nazardan saklasın yanlız bu tarz fotoğraflar bence her ortama çekip atılmamalı özel çünkü. Sorunuzun cevabına gelince durumum iyi olduğu halde çok şükür evliliği düşünemiyorum çocuk nasıl olacak büyük soru işareti yani ülke şartları ekonomi ileriyi görememek bunlar insanları korkutan gerçekler
İsterim tabiki. İnsanın rızkını Allah verir. Bu zamana kadar olan her çocuğun ailesinin maddi durumu iyi değildi. Benim görevim ona rızkını nasıl kazanacağını öğretmek. Ben çocuğumu yetiştirebilirsem rızkı zaten gelecek
İstemem.. kendini eksik hissedecek ben ona sunamadıkça benim içimdeki üzüntü ve boşluğu kapatacak hiçbir his bulunmayacak. Ben onun sorumluluğunu alabilecegim vakit olmalı. ki şu an ki dünya şartlarında bir tane evlat yeter diye düşünüyorum.
Hayır istemem. sefaletle büyüteceğim her şeyden mahrum, yoklukla, eksikliklerle birini yaşatmaya hakkım olmadığını düşünüyorum
Hayır yapmam, Doğan çocuğun rızkını Allah verir diye boş bir laf var. Eğer insanca yaşayacak, bir gelecek sunamayacaksam doğmasın. Diğer türlüsü eziyet, zengin yaşıyor fakir seyrediyor.
Isterim ama çocuk yapmam. Güzel bir gelecek vaad edemeyecek isem kendi isteğim uğruna onun hayatini harcayamam buna hakkım yok anne olmak her şeye hak sahibi olunduğu anlamına gelmiyor.
Hayır. Benim çocuğum bolluk içerisinde olmasa bile arkadaşlarının yanında madden buruk hissetmemeli. Ona bu imkanı da veremeyeceksem hiç üretmemeyi tercih ederim.
Çocuk bereketi ile gelir. Hani bazan huzursuz olup evin perdesini değisir ya da ne bilim eşya değişesin bakış açın da değişir. Bence bakış acınızı değiştirin
Yapan bencil ya da cahildir kimsenin sefalet içine çocuk getirmeye hakkı yok
Evet bir tane bebeğimin olmasını yine de isterdim kendimden ve eşimden bir parça olmasını çok isterim çocuk olmadan asla olmaz bence.
Bilinçli bir aile yapmaz. Çocuk sorumluluk demektir eğer istiyorsan ona vadedecek bir şeylerin olmalı.
Bakamayacağım çocuğu doğurmam o çocuğun hayatını mahvetmek istemem açıkcası. Çok şükür böyle dertlerim yok
Çocuk rızkıyla gelir diyen geri akıllılar var hala ya...
Ölen çocuklarda mı size ders vermiyor
Çocuk zaten sadece maddi açıdan değil daha çok manevi açıdan sorumluluk gerektiriyor.. Keyifli geceler..
Bence çocuğu rahat yaşatıramayacaksan doğurmanın manası yok :(. Çocuğumun hayal kırıklığı olmak istemem :(
Maddi durumun iyi oldukça yapmıyorsun fakirlestikce cocuk sayısı artıyor 😅 ulkere göre dağılımı oyle..
Henüz gencim ama ileriki senelerde durumum iyi değilse evlenmek bile istemem zarardan başka bir şey getirmeyecekse.
Çocuk yapmak kolay önemli olan yetiştirebilmek yoksa gücünüz yapmayın yazık ediyorsunuz günahsız yavrulara...
İsterdim
Bir kızım olsun çok istiyorum
En büyük hayalim kızımın olması
Birikim yapmadan olmaz. Fakiri çuvala koymuşlar pipisi sığmamış.
yani isterdim ama yapmazdim cocuga yazik degil mi gelecegi de dusunmek lazim
Hayır bu büyük bir sorumluluk hem eşime hemde çocuğuma bu zorluğu yaşatmaya hakkım yok
Cocuk muazzam bi olay nasipte varsa zaten olur evet her kosulda isterdim
Maddi durumum kötü olursa çocuğuma bakamam o sebeple istemezdim.
Yapmazdim, kendime bakamiyorum, cocugun hakkina giremem.
Ayyyy ben bu fotoğrafı ısırırım yalnız yaaa çocuklara zaafım var 😍😍😍😍😍😔
Evet neden olmasın yapmak isterdim çünkü durum ve şartlar ne kadar zor olursa olsun bir bebek şart
Hayır istemezdimm" çocuk rızkıyla gelir " gibii düşüncelere de inanmıyorum.
2 taneden sonra dünya zengini olsam yapmazdım
Niye cibildak bebeği paylasiyorsjn iti kopuğu var her gün onlarca haber gorüyoryz bu konu cidden sıkıntıli lütfen bebeklerin fotolarıni paylaşmayin! Her ne olursa olsun
Hayır istemezdim, çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım.
Hayır asla çocuğa düzgün bir hayat veremediğim sürece doğurmazdım
Bebek bezi olmuş kaç para çocuk her ıkındığında hayatımdan 10 sene gitsin istemem şahsen
Ironik olarak maddi durumu olmayanlar 10 tane cocuk yapip sokağa salıyor
hayır çocuğumun refah seviyesi belli bir seviyenin sütünde olmasını isterdim
Şöyle bişey var kötü olsa bile o çocuğa bakacak kadar olursa yapmak ister ve yaparım ama bakamıycak kadar kötüyse isterim ama beklerim
İstemezdim açıkçası kendime bile bakamadan bir çocuk dünyaya getiremem. O bebenin günahına giremem
Maddi durumum iyi yine de çocuk yapmayı düşünmüyorum , rızkı veren Allah , önemli olan yetiştirebilmek
Öylelerine çok sövüyorum ben ve çocuklarına üzülüyorum
Allah için maddi durumu kötü olanlar çocuk yapmasın. Sen kendine bakmıyorsun çocuğa nasıl bakıcan🤦♀️
Ona o canı veren Rabb'im rızkını da verir elbet diye düşünürüm. 😇
Ben isterdim , bebek ürünleri bezi maması pahalı bu bir gerçek tabi ama
asla yapmazdım birde onun günahına giremem kendi seçimi değil fakir bi ailede doğmak
Yapmam çocugun hayatını niye rezil ediyim istediğini alamadıktan sonra koyar bana
Yapılmamalı yapanlara çok kızıyorum
Hayır çocuğum en iyi koşullarda büyümeli olursa
Çocuk evin neşesidir.
Evet. Her şey maddiyat değil.
Çocuk olunca evdeki rızk artmaz mı? Yapılır.
İyi olsa da isteyeceğimi pek sanmıyorum.
çocuk rızkıyla gelir tabiki isterdim
Isterdim cocuk rızkıyla gelir
Sevgi ihtiyacı olan yapar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?