Merhaba. Eşimle çocuk düşünüyoruz, bu devirde ne kadar bı Birikim gerekir. Yani benim tahminim bı 10.000-15.000 TL. Eşimde çalışıyor bende çalışıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aylık gelirin ne kadar ve o çocuk için nasıl bir gelecek hazırlayacaksın? Ülke iğrenç bir yer haline geldi, ekonomi berbat kıtlık kapıda. Bu devirde zengin değilsen çocuk yapmak saçmalık en azından evini, arabasını, işini kuracak paran olması lazım çocuk için ilerde asgari ücretle kirada sürünüp isyan etmesin
02 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın da. Bize de kimse ev araba dükkan için birikim yapmadı sonuçta. Kundaktayken de kiradaydim, kaç yaşıma geldim hala kiradayim. Bazı şeyleri kendi başarabilecek mi hayatı anlasın
- +1 yıl
Ülkede üniversite mezunu olsada işsiz çok asgari üçretle kiraya girerse ömründe tatil yapamadan ayda 2 kez ailesiyle restorana gitmeden sürekli hesap yaparak hayattak tiksinerek yaşar bu hayatı anlamak değil iğrenç bir yaşam demek yine de sen bilirsin ben evlat sevgisi tadayım o ne yaparsa yapsın diyorsan bir şey diyemem
En İyi Cevaplar
O para doğum masrafları ve çocuğun bir aylık masraflarına anca yeter. Bir bebek bezi ve bir mamanın kaç lira olduğuna bak bence. ya da bir biberonun kaç lira olduğuna, bir zıbının kaç lira olduğuna bak. O zaman dediğimi anlarsın…
00 Yorumla
Bu birikim erimeden altın veya dolar, euro gibi değeri düşmeyecek bir şeye yatırım yaparsanız daha faydalı olur. Bence biraz daha birikim yapsanız tabii daha iyi.
01 Yorumla
Soran+1 yılBı yatirimim var ama, bunu zaman gösterecek ne zaman kim bilir
Eğer her detayını düşünüp yaparsan tabikide yetmez ama çocukta bereketi ile gelir derler bi şekilde her şey çözülür hepsi birden değilde yavaş yavaş olur 🙏🏻
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
46Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayır yetersiz elbisesi bakım malzemesi arabası derken
20 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 12b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır yetmez
00 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 756 cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu şeyi dolap uygulamasından da alabilirsiniz eskiden yoktu. Yeterli çalışıyorsunuz da zaten. bebek arabası puset beşik büyük şeyleri dolap letgo gibi yerlerden bakabilirsiniz temiz oluyor
20 Yorumla Yetmez. Çocuğa oda yapılacak, mobilya boya, araba vs derken para uçar gider. İlk masrafları karşılasanız bile çocuk canlı bir masraf makinesi. Hele biriniz sigara içiyorsa hiç olmaz. Bir ilimden ziyade evdeki giderlerden kalan para 2000₺-3000₺ geçmiyorsa maalesef ülke şartlarında çocuk sahibi olunmaz.
10 Yorumla
+1 yılSadece bebek arabasi 3-4 bin olmuş doğum parası hastane masrafı derken o para uçar. Diğer ihtiyaçlar için de hesap yapman lazım. Ama şöyle bir durum var bebek için hesap yapmak biraz gereksiz. Çünkü bebek dediğinin ihtiyaçları ve masraflari ömür boyu sürüyor. Birikimden ziyade bu bebeğe bakabilecek maddi imkanımız var mi diye sorarak yola cikmaniz lazim..
10 Yorumla
+1 yılHer Bebek kendi nasibiyle doğar bir tık yetersiz gibi şu anki ekonomiye istinaden söylüyorum fakat bebek kıyafetleri vs. hep hediye geljr temizinden 2. el beşik puset gibi temel araçlai (letgo sahibinden dolap gibi uygulamalar ile bulabilirsiniz). onun dışında bebek doğana kadar da biraz biriktirsiniz. simdiden tebrik ederim aaglicakla kucağınıza alin Allah'ın izniyle...
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 448 cevap paylaştı. Bu birikime bile gerek yok. Özel hastanede doğum olursa para oraya lazım. Devlette doğum olursa gerek yok. Kıyafet sadece hastane için alın, zaten çevre size bir sürü kıyafet getirecek. Ilk aylar puset ve araba dışında bir ihtiyacınız yok. Bebek bezini de ikiniz de çalışiyorsunuz nasılsa, ayds bir alırsınız toptan. Milletin abartısı, gösterişten. Yoksa çocuk doğar doğmaz bu paralara gerek yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk yapmakla uğraşmayın zaten insanların %80'ini yok etme projeleri var büyük para babları ve sahip oldukları şirketler aracılığıyla. Türkiye için %99. corona, maymun çiçeği, kıtlık ve ekonomik saldırılar bunları gösteriyor. Yakındır dünyada mental bir savaş çıkıcak kansız insanlar kendi kendilerini yok edicek. Aynı kendi kendilerini köle ettiği, kendi kendilerine en çok zarar vermeyi başaran durumuna düştüğü gibi.
10 YorumlaNe güzel dusuncelisiniz evladınız için bir birikim yapıyorsunuz. Bence yeterli birden herşeyi almayın yavaş yavaş alabilirsiniz ihtiyaç oldukça.
10 YorumlaBir bakın bakalım geriye bizi abamız babamız nasıl büyüttü, tek çocukta deyil 3,4,5, dünyaya bir bebek geliyor, herkes bütçesine göre bakar, nasibinide Allah verir
00 Yorumla
+1 yıl10-15 bin mi sdkfdsjfn
memur maaşları neredeyse 10bin oldu yetmiyor
bebeğin bezi kıyafeti maması arabası osu busu 1 ay içinde biter o para
00 Yorumla
+1 yılYani bir çocuk odası, kıyafetleri, bakım ürünleri vs bide hastane masrafları 15 i geçer bile ama sıraya ve önceliğe göre hareket ederseniz zorlanmazsınız.
00 YorumlaTüp bebek olmauacaksa, parayı sıkıntı etmeyin. Annesi taştan mama yapar. Etekten kundak...
124 Yorumla
Soran+1 yılAllah'a şükür tüp bebek yok, yaslarimiz genç
Soran+1 yılOnun hiç bir şeyini eksik etmeyiz, hele ben hiç etmem. Bugünlere nasıl geldiğimi çok iyi biliyorum. Ama anne baba olunca ilk defa, insan şüphe de kalıyor. Hele bu devirde daha çok
Soran+1 yılİnşallah
- +1 yıl
Abla bırakın bu rızkı Allah verir çocuk yapın demeyin artık insanlara yukarıda adam yazmış asgari ücret alıyorum 2 ayda bir kez et yiyiyoruz et yerine kemik suyu içiyoruz tavuk yemesek de olur diyo Allah aşkına maddi gücü olmayan insanlara çocuk yapmaya teşvik etmeyin ülkenin hali ortada yazık oluyor doğan çocuklara
- +1 yıl
Sosyal olayları bir çok farklı boyuttan almak gerekir. Siz vicdanı ve mantık olarak bakarsınız. Biz sosyologlar toplumsal vaka olarak değerlendiririz. Farklı boyutlardan ele alındığında neslin ve kaotik bir toplumun döngüsünü düşününce doğurganlığa ket vurulması sakınca arz eder🙂
- +1 yıl
Ben bugüne bakıyorum insanların yaşam şartlarına bakıyorum ve çocuk yapmanın doğru olmadığına inanıyorum 100 tane de kitap okusam asgari ücretle çalışan adam evine rahat rahat et almadığı sürece yılda 1 hafta 3 yıldızlı otelde tatil yapmadığı sürece bu iğrenç dünyaya çocuk getirmenin doğru olduğunu kabul etmem teşekkür ederim iyi günler
Soran+1 yılYazmayayım yazmayayım dedim, bı konuda haklısın, ama çok salça olmuşsun millete.
Ben ne kadar kazandığımi söylemişim bu 1
2. İse zaten eşime kalan tonlarca tarla arsa bağ bahçe var. İstesem bunları kullanarak yaparım soru sormam.
3. İse benim olduğum yer büyük şehir vs değil. Benim burada kiram 700 TL (şimdilik geçici süreliğine kiradayim)
burada doğalgaz vs bulamazsın. Manav alışverişimiz zaten hiç Yok, ya bahçeden alırım toplarım, ya da pazardan alırım bı ücret ödemeden.
Ben sadece ilk tecrübem olduğu için merak edip sordum, yeni anne baba olan biri denk gelir , fikir alışverişi yaparız diye. Millete salça olmana gerek yok aslan
Soran+1 yılSağol aslan parçası. Öyle herkese salça olma, birine denk gelirsin canın yanar onu söyleyeyim sana.
Soran+1 yılBen sana saygısızca konuştun demiyorum. Herkese salça oluyorsun, aşağlar gibi. Asgari ücretle çalışan çocuk yapmasın, onu yapmasın bunu yapmasın. İyice tepemizde ki şeref sizlere benzediniz.
- +1 yıl
Bende çocuk yapmayacağımı söyledim millete üst den baksaydım ben çocuk yaparım siz yapmayın derdim diğer asgari ücretle çalışan evi kira olan adamın yorumlarına bak adam iki ayda bir kez et yeriz kemik suyu içeriz tavuk ayda bir yeriz gibi şeyler yazmış ben şu an ve gelecek de hiçbir çocuğun o şartlarda yaşamasını istemem bu yüzden bende çocuk yapmayacam kimseye üstden baktığım aşağıladığım yok sadece rahat yaşayacak olanların çocuk yapması gerektiğini savunuyorum ama haklısın kimseye laf anlatmaya değmez isteyen istediği kadar üresin banane demeyi bir gün öğrenecem.
+1 yılBebek için 15 bin birikim yeterli ama çocuk buyudukten sonra kresi var para okul devlet olursa iyi özel Düşünüyorsanız çok para
00 YorumlaCocugu veren Allah riskinida verir merak etme. Dusunme bunlari dogdukdan sonra hic dusundugun kadsr zor olmaz ama kolayda olmaz
00 Yorumla
+1 yılYetmez bebek bezi zıbın kıyafetler yatak müslin mama biberon emzik diş kaşıyıcı... daha neler neler 15 yetmez
00 YorumlaOha ya 15 bin çocuk için yetmez diyenler var, ne bu bok yaparken poposuna altın kaplama bez mi koyuyorsunuz.
00 YorumlaÇocuk oyle hesap yaparak olmaz ki kısmeti ile geliyor ne kadar hesap yapsan da senin hesaplarin olmuyor bnce para yönünden hesap yapmayın
00 YorumlaBence bu devir de az 9 aylık süreç doktorlar tahliller doğurmak ile bitmiyor bez parası bebek odası kıyafet canını biraz sıktım sanırım
00 YorumlaYetmez tabiki sadece 8/10 bin doğuma gider malzemesi bebek arabası bezi suyu büyü 20bini gözden çıkar
00 Yorumla
+1 yılİlk eşyaları falan için iyi bence haftada iki kutu mama gidiyor bez ve mamaya odaklan diğerleri önemli değil bence
00 Yorumla
+1 yılÖzel hastane doğum ücreti o kadar zaten.. Yetmez çok masrafın olur.. En az 40/50k toplayın
04 Yorumla
Soran+1 yılYani eskiden yegenlerim olduğu zaman. Yengemler devlet hastanesin de oldu hep. Çoğu bildiğim tanıdığım kişiler öyle söyleyeyim. Yabancıyım bu konuya. Devlet de doğum olmuyor mu
- +1 yıl
Devlette oluyor.. İstanbul gibi kalabalık şehirlerde sıkıntı olduğu için dedim ben.. Devlette doğum yapacaksa bile 10/15k üstüne bir 10/15k daha 30k olsun köşede masraflar çok oluyor
Soran+1 yılAnladım çok teşekkür ederim, Allah'a şükür öyle İstanbul gibi bı yerde yaşamıyoruz
- +1 yıl
😂 Rica ederim.. Hayırlısı olsun sizede Allah sağlıklı iyi evlat versin eşinizle size..
+1 yılKeşke yetse canım. Ben bizim cebimizden çıkan 50bin₺yi buldu.
10 YorumlaYeter gayet hem 9 ay boyuncada maaş alir tamamlarsiniz sjdjjsdn
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBütün çocuk yapan aileler maddi durumu iyi olan aileler değil. Eğer içinizden yapmak istiyorsa yapın sonuçta bize sormadılar dünyaya gelmek istiyor musunuz? Diye.
00 YorumlaYeter yeterde
Kardeşim eski tip aileler çocuğu sertlikle değil sevgi ile büyütün00 Yorumla
+1 yılAbla sadece bebek arabasıyla bez parası 10 15 bin zaten
00 YorumlaSağlık harcamalarının özelde olacaksa ona bile yetmez
00 YorumlaHastane masrafları ve ilk aylar için kıyafeti vs için yeter.
00 YorumlaŞimdi 1 senelik tahmini gideriniz karşılanacak kadar olmalı her an her şey olabilir
00 YorumlaParanızı türk lirasinda tutmayın, dolar euro veya altın yapın biriktirin daha karlı çıkarsınız
00 Yorumla
+1 yılYetmez şimdiden indirimdeki bebek bezlerini alın 🤣🤣
00 Yorumla10 bin günümüzde bin lira gibi bir şey oldu.. Neyine yetsin allasen...
00 Yorumla
+1 yılTabiki kenarınızda para olsun ama bu tatil değil ömür boyu size yaren bir parçanız o yüzden böyle düşünmek yerine hemen çalışmalara başlayın 😊Rızkıyla gelir evlat…
00 Yorumla
+1 yılonun geleceğini düşünüp biraz daha çabalamalısınız ülkenin durumu ortada asgari ücreti bile zor alıyor çoğu insan. ama maalesef yetersiz ama sevgi bağı kuvvetliyse aranızda her şey yoluna girer.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeter evde tek çaalışıyorum asgari ücretle çalışıyorum kiradayım gene yatiyor korkmayın
019 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@met96 evliyim
Cevap sahibi+1 yıl5yılık evliyim
Cevap sahibi+1 yıl@met96 2bin kira 500t fatura 1000 mutfak çocuk bezi 1250tl kalıyorda
Cevap sahibi+1 yıl@met96 yiyoruz dostum akşam pazara gidince fiyatlar uygun oluyor her zaman et yemeye gerek yok tsvuklar zaten gedeolu biz balık et ve bakliyst ve yeşillik yeriz şuanki tavuklar zehir
Cevap sahibi+1 yıl3 ayda bir tavugu köyden spariş ederiz 300tl felan büyük 3 ay yetiyor zaten ayda 1 yesen yetitor
Cevap sahibi+1 yıl@met96 abartıyorsun kanka tavuk yemesende olur ben akşam pazara gittigimde hamsinin kilosu 5 veya 10 tl aldıgımı hatırlıyorum geçen yıl et yerine et suyu yiyorız aynı şey
Cevap sahibi+1 yıl@met96 kanka inanmiyacaksın her ay 1250 tl birikim yapıyorum
Cevap sahibi+1 yıl@met96 kanka sıkıntı yok 2 ayda bir et yiyoruz kanka eski insanlar derki eline beline diline sahip çık veya az yiyecen az konuşqcan az uyucqn şuanki israf edilen nimetin haddi hesabı yok bir kilo alacagına 500grm al ayagını yorganına dogru uzatacan şu an ev taksidini ödüyorum 1250tl ye
Cevap sahibi+1 yılÇok yemek saglıga zararlı az yiyin bence
Cevap sahibi+1 yılSende yap gerisi ısraftır
Cevap sahibi+1 yılşu an eşimle bebegimle çok saglıklıyız çocuk dunyaya geldiginden beri 2 yıldır hastaneye gitmedik kemik suyu çok faydalı
Çalışıyorsunuz zaten... Bez ve mama masrafı olur. Süt varsa masraf yarıya düşer.
00 YorumlaKanka bl bez fiyatına mama fiyatına bak öyle konuşalım
13 Yorumla
Soran+1 yılOnlar Allah'ın emri zaten, fazla tutar. Ben diyorum ki tulumu beşiği zart zurt. Mama vs hariç
Soran+1 yılİnşallah ya. Ne onun ailesi var nede benim. Sadece ikimiz varız
+1 yılBu devirde yetmez eskiden yeterdi 3 kardesim var 4-6 yaslarinda bi yere gitinizmi zaten 400-600 arasinda harcanio
00 YorumlaYetmez.10_15 bin artık çerez parası. Maddi gücünüz yoksa çocuk sakın yapmayın. Çok çekersiniz, benden söylemesi.
00 Yorumla
+1 yılYetmez tabiki birkaç aylık geçiminizi sağlar sadece o para
10 Yorumla
+1 yılYa çocuk bereketiyle gelir her şey zamanla olur ztn calisiyorsunuz
11 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar güzel bir yorum hanımefendi 👏👏👏
+1 yıl10 15 e bebek kalmadı. Eğer mavi gözlü filan istiyorsanız 2 katı
00 Yorumla
+1 yılMillet parası olmadı halde çoçuna krallar gibi çalışarak bakabiliyorlar allah yardım ediyor
00 Yorumla
+1 yılHer şeyi birden almanıza gerek yok, bebek geldikten sonra zamanla da bazı şeyler alınabilir.
00 YorumlaÇocuğun doğum masrafları için yeter ama sonrası için yetmez diye düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBezleri zaten dünya para. Cok sık kaka yapiyorlar ve ıslak mendili de var emmez ise mama masrafi da cokca yetersiz yani
00 Yorumla
+1 yılMuayene ücretleri yol paraları için yeter
01 Yorumla
Soran+1 yılSigortası zaten karsilamiyor mu böyle şeyleri devlet Hastanesi'nde muane ücretlerini vs
Hastane masrafları bile 10-15 i geçer
01 Yorumla
Soran+1 yılHani özel hastaneyi biliyorum. Zamanında ben ufakken amca olduğum zaman. Yengemler normal devlet hastanesin de doğum yaptı. Ve bildiğim tanıdığım kişiler. Zaten çalışan insanlardı. Sigortaları karşılamıştı
+1 yıl10,15 bin maalesef artik sakiz parasi oldu..
10 Yorumla
+1 yıl10x demek istedin diye düşünüyorum
00 YorumlaYaşam tarzınıza bağlı
00 Yorumla
+1 yılçocuk parayla mı yapılıyor?
00 Yorumla10-15 nedir? dogum parasi mi sadece?
00 Yorumla
+1 yılS. et yapma. Bu devirde çocuk yapanda akıl yoktur
00 Yorumla
+1 yılYeter ya niye yrtmeesin
00 YorumlaYeter kardeşim
00 Yorumla38 yaşında kuru sıkı olursun
00 YorumlaSabit gelirin iyi olmasi gerek hazira dağ dayanmaz
00 Yorumla
+1 yılDoğumu için belkide de yeter
00 Yorumla- Devamını Gör (28)
Devamını Gör(73)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Eşimle çocuk düşünüyoruz, 10-15 binlik bir birikim yeter mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler