30 000 ben alıyorum, 30 000 de eşim alsa geçinemez miyiz?
Ama Olmaz değil mi karı parası mı yiycez?
30 000 ben alıyorum, 30 000 de eşim alsa geçinemez miyiz?
Ama Olmaz değil mi karı parası mı yiycez?
Ben kendi parami yiyorum. Kendi kiyafetimi, bakimimi vs karsiliyorum. Esime bu konuda yuk olmuyorum. Benimde evlenirken ondan ricam buydu. Kendime harcarim, cocuklara harcarız ama benden ev gecindirme, para bekleme demistim. Şu an cocuk yok.
Kazandigimdan ben sorumluyum. Ister gider guzel bir bakim yaptiririm kendime, ister bilmem kacinci ayakkabimi alirim, ister yatirim yaparim. Biz kadinlar calisip para kazanmayi ev gecindirmek icin degil erkege isteklerimizi almak konusunda hesap vermemek icin yapiyoruz zaten. Ha bir de ilerde bosanirsak ortada kalmayalim diye.
Esimden gelsin eve temizlige yemege destek olsun beklentimde yok. Cunku ben calismak istiyorum, ben kendi ihtiyaclarimi, isteklerimi karsilamak icin calisiyorum. Esime maddi destek olmazken sen gel bana yemekte temizlikte destek ol diyemem. Hastaysam derim, cocukta da derim ortak yaptik sonucta ve oda bir ebeveyn bag kurmasi gerek baba olarak ama normal zamanda uygun bulamiyorum pek.
Yoksa fitrat olarak esit degiliz zaten. karnimiz agrirken, bir tarafimizdan kan akarken, kan kaybinda tansiyonumuz duserken, karnimiz burnumuzda hamileyken calismak zulum oluyor. Bu zulmu erkegimize pasalar gibi bir hayat sunalim, erkek gelsin ustumuze cullansin diye yapmiyoruz.
Bazi konularda destek olunur ev vs alirken ama gerisi erkektedir, olmasi gerekir. Kadin kendi maddi ihtiyacini cikarsa yeter zaten. Kadin erkege ihtiyaclari ve istekleri konusunda yuklenmiyorsa bile baya bir para kaliyor erkege. Biz kadinlar para harcamayi seviyoruz cunku. Arada ciddi bir fark oluyor kadinin masrafinin erkegin uzerinden kalkmasi durumunda.
Gecindirmek erkegin sorumlulugudur. Normalde erkek kadınınında maddi ihtiyaclarini karsilamakla sorumludur. Ama calisan kadin bu yuku erkekten aliyor zaten. Benim ihtiyaclarimi karsilama ben karsilarim hesap sorma yeter ki diyor.
Ya da cocuklara da harcama yapabiliyoruz. Ama siz erkekleri zaten kendi maddi ihtiyacimizdan kismen cocuklarin masrafindan kurtardigimiz cocuk masrafina da destek oldugumuz yetmiyormus gibi bir de ev gecindirme bekliyorsunuz bu cok yanlis. Yani kolumuzu bacagimizi da mi verelim ne istiyorsunuz?
Ben mesela cocuk olunca calismayi dusunmuyorum. Esimde ayni fikirde. Cocugumun bana ihtiyaci var. Bakici ellerde buyuyecegine benim yanimda, kokumla, verdigim ahlak ve egitimle buyusun istiyorum.
4-5 sene cocuga bakmayi dusunuyorum. Hatta nasipse aralarinda 1-2 yas birakip 2. cocugu da yapip ikisini bir buyutup bu işi elden cikarmayi düşünüyorum.
Belli yasa geldiklerinde işe geri donup yine kendim ve cocuklarim icin calisacagim insallah. Onlar daha iyi okulda okusunlar, iyi egitim alabilsinler vs diye. Tabi bende kendi ihtiyaclarimi karsilamak acisindan devam edecegim calismaya saglik sihhatli olursak insallah. Ama 4-6 yil esimden gecinecegim illaki.
Erkek maddi acidan saglam olmali bu yuzden. Evi colugu cocugu gecindiren erkektir. Calisan kadin zaten kendi ihtiyaclari ve bir noktada cocugun ihtiyaclarinda var oluyor zaten daha da kadinin sirtina dayanirsaniz olmaz ki.
Kadin yıkılırsa erkekte yıkılır o zaman. Ama erkegin kadin olmadan en azindan maddi anlamda saglam olmasi gerekir diye dusunuyoru.. Bu da olmazsa erkeklige de yakismaz bana gore. Cogu kadinda kabul etmez bunu. En modern, en kariyeri olan kadin bile.
E tamam ben de bunu diyorum zaten...
Ev geçindirmekten kastın ne ki?
Erkek de kendi masrafını karşılarsa, çocuk masrafı da ortak olduğuna göre
Ev geçindirmekten kastın ne?
60 bin tl ye çok rahat geçinirsiniz bence anlaşmak la önemli hele ki eşiniz ekonomık düşünceli bir insansa çok güzel geçinirsiniz gönüller bir olsun bence birde ev var mı bu da önemli bir şey tabi :)
15 kira olsa
5 bin elektirik su doğalgaz olsa
20 mutfak masrafları
cok rahat
Kira da vermiyorum
O zaman çok rahat geçinirsiniz evlenenleri düşün hepsi 60 bin mi alıyor sence akıllı olan herkes geçinir
Annemin dediği gibi akıllı kız bulamadım o zaman
Harcamalar bile çok önemli bazı kızlar alışveriş yapmasını bile bilmiyor 100 tllik bir şeye 200 tl verenler var bunlar önemli evin düzeni kadından sorulur
Evin duzenı kadından sorulur demişsin. Bu kurallar nerede geçiyor?
Evin düzeni yeme içme pazar market alışverişi bunları hep kadın ayarlar ve gözlemler bana göre
Takibini kadın yapar erkekte faturaların takibi
Cevap
14Cevap
geçinebilir bence
Herkes işine gelen cevabı yazmışta sürekli çıkıp eşitiz diye bagiranlar niye evi gecindirmeye yardımcı olmuyor eğer erkek gecindirecekce o zaman erkek ne derse o olucak ha yok olmaz dersen katkıda bulunacan yok öyle bedava köfte masraflar ortak olmalı bu devirde tek başına ev geçindirmek aslanın ağzından etini almak gibi bir şey bide şunu anlamıyorum neden evlilik iki kişinin her şeyi ortak yapması degilmi ne şimdi bu saçma sapan karı parasimi yiyecen olayı e sende zıkkımın kökünü ye koca parası yemiyormusun ikiside çalışıyorsa ev işinide ortak yaparlar burada ev işi kadına yikilamaz o zaman gerçek evlilik bu olur
40 bin lira memur maaşıyla 5 kişilik aile geçiniyoruz ev kira şehir İstanbul :) güya kadınlar eşitlik ve kendi ayakları üstünde durma, ekonomik güç sahibi olmak için çalışıyorlar ama yuvalarına geçim adına para harcamak söz konusu olunca kocam karı parası mı yiycek gibi bağnaz ve ironik bi buhrana düşüyorlar. Pardon da ev için katkıda bulunmayacaksan çalışmandaki amaç ne? Parayı napacaksın bacım? Otur evde kocan baksın o vakit. Bu ne perhiiz bu ne turşu.
Aynen öyle, bir de evi erkek geçindirir diye nerde yazıyor?
Geçinirsiniz bu partnerinin bakış açına bağlı ama o maddi yükümlülüklere sahip olacaksa ev işlerinin yükü de yüzde 50 sende olmalı
Ben herkes kendi ev işini yapsın taraftarıyım. Yani donum nerde diye sormak bana ters.
Olur mis gibi olur tabi İstanbul'da oturmuyorsan gecinirsin dert etme
İstanbul da yaşayamam... 100 000 alsam da olmaz...
Tamam işte biz 9 kişilik bir aileyiz babam aylık 30k veriyor faturaları ablam ödüyor geciniyoz diyarbakirda yani keyfi şeylere para harcanmadiginda olur sen dert etme sağlıcakla kal
Eviniz kira değilse ve lüksünüz yoksa geçinilir tabi… ayağınızı yorganınıza göre uzatırsınız..
Karı parası mı yiyecekmişim öyle diyor bana sevgili 😥😥
Ayrıldık bu yüzden
Eşin de para koyarsa geçinirsiniz ama ev sizin olmalı
Kira vermiyorum ancak bizimki karı parası mı yiycen diyor..
Aslında haklı evet. Ama o da harcamazsa ev için para o zaman geçinemezsiniz 30 bin TL ile o da harcaması
Harcamalı. Özellikle çocuk olunca
E yani çocuğu beraber yaptığımıza göre masrafları da ortak olmalı
Aslında olmamalı çocuğa baba bakar İslam'da da öyle Türk kültüründe de öyle
Ama siz bilirsiniz beni ilgilendirmez
Türk kültürünü takip etmiyorum
Ne alakası var dostum. oda çalışacak gerekirse ve çok güzel geçinirsiniz
Eski Kız arkadaşımdan ayrılma sebebim buydu...
Elimden paramı mı alacaksın?
Beni mi çalıştıracaksın?
Karı parası mı yiyeceksin dedi durdu...
İyiki ayrılmışsın
Geçinir birde para biriktirir. . Gider lüks yaşayayım dersen 30 bin de yetmez
Ev kira değilse geçinir ama çocuk olmaması lazım, olursa zorlanabilirsiniz.
Çok rahat geçinir birikim bile yapılır araba filan alırsın
Biz beş kişi geçiniyoruz ama o paranın üstüne +5 daireden kira alıyoruz. Şehirden şehire kentten kente değişir
O zaman 60 000 TL ye mi geçinmiş oluyorsun?
Valla karı parası yememiş oluyorsun babam bunları tek başına yaptı :D
Bir şeyi merak ediyorum.
Bir kadın kendi masrafını çıkarınca ben nasıl karı parası yemiş oluyorum?
Kendi masrafını karşılayacak olsa bi adamın kahrını cekeceğine gider sefasını sürer. Sen zaten kadını bakmakla yükümlüsün. Madem kadın kendi masrafını cıkaracak sen de ütünü yap yemeğini yap gündelik işlerini hallet hocam
Gündelik işleri kadın yapacak diye bir şey demedim ki zaten. Ki öyle bir kural da yok
Ciddi olarak eve gelip bütğn işleri paylaşsan o kadın zaten çalışır kendi ihtiyaçlarını karşılar ama yok faturaydı ev masraflarıydı bunların yükümlülüğü sende.
Buna bir itirazım yok, zaten o da kendi ihtiyaçlarım oluyor bir yönüyle...
Burada karı parası mı yiyeceksin diyen çok var ne hikmetse
Çünkü kadını bakmakla yükümlüsün o ekstra lüks harcamaları için çalışır sadece
Bakmakla yükümlü olduğum nerden çıktı?
Karşıdan bakıyorum zaten
Kira ödüyorsan çok zor
Ödemiyorum
Kira derdi yoksa ortalama bir şekilde geçinirsiniz
30 bin kiraysa zor ama kendi evinizse iyi.
Kira vermiyorum
O zaman geçinirsiniz
30 bin alan kadın bı zahmet 100 bin alan erkekle evlensin, seni napacak
Eşitiz diyordunuz ya noldu?
eşitlik değil. sen karının etinden sütünden sömürmek istiyon. hem ev kadnlgı yapacak hem çocuk bakacak hem sen gibi bi karı parası yiyiciyi besleyecek hem de iş kadını olacak. bok bulursun öyle bi malı. erkek misin sen güya şimdi. yemin ederim travestiler kadar bile erkeklik yok sizde. iğrenç bı karakter. karna kendini miktirirsin sen kesin
Geçirilir ya niye gecinilmesin
Geçirilir? Tövbe tövbe 😂😂😂
Klavye mağduruym
Bırak öylesini hiç uğraşma sen de
Abi*
Geçinir ve neden olmasın
Ev sizin olmalı, çocuk en fazla 1.
Valla kadın parası yiyen erkek değildir
Kadın parası yemiyoruz, kendi masrafını çıkarsın, birey olsun istiyoruz
Kendi masrafını sen karşılamıcaksan o zaman ne diye evlenmeyi düşünüyosun?
Kendi masrafımı ben karşılarım. Onun da nenim gibi kendi masrafını karşılamasını bekliyorum. Hayatı paylaşabilmek için, hayat arkadaşı olmak iöin evlenmek isterdim
Onun masrafını senin karşılaman gerek belli ki öğrenememişsin? Annen de mi kendi masrafını karşılıyo veya akraban da herhangi bir kadın kendi mi masrafını karşılıyor? Sen sakın evlenme evlilik denilen şeyin ciddiyetinin sorumluluk gerektiren bir şey olduğunun farkında bile değilsin ayrıca senden koca falan da olmaz evlenip te kızın hayatını karartma
Annem kendi masrafını karşılıyordu hatta okul masraflarının bir kısmını da o karşıladı..
Ayrıca anlaşamazsa boşanır, kızın hayatı neden kararıyor?
Evlilik dediğin şey iki kişinin resmi olarak aynı çatı altında yaşamasından daha farklı bir şey değil ki..
Kadının masrafını erkek karşılamak zorunda cünkü bu senin zaten görevin ayrıcs kadın dinen de çalışmak zorunda değil sen ne tas kafalısın ya allah sabır versin ailene
Benim görevim olduğu nerde geçiyor?
Ya da kadına bakmak zorunda olduğum? Karşıdan bakıyorum gerçi
Aç kuranı kerimi oku zaten evlenemezsin sen senin gibi kadın parası yemek isteyen erkekleri allah bizden korusun şimdi bu soruyu görünce aklıma srfsiz enistem geldi o da karısının parasını yiyor utanmadan
Peki erkek eline bakan kadın nasıl hür irade ile karar verebiliyor?
Ayet belirtir misin?
Herşeyi ben karşılayınca o kadın nasıl hür iradeye sahip olabiliyor? Kendi ayakları üzerinde durabiliyor sorum bu
Hayal mi kuruyorsun
kira var mı
Yani yeter bence çocuk yoksa
Gecinir
Geçinilir
Yok geçinemezsin cidden en az 100 bin almalı biri
Aç yatarsın başkan kafanı kullan otuz ne ak
Ben tek başıma 70 alıp az diyorum
Neden aç yatayım ki?
Kardeş kendini kandırma
Allah daha çok versin de aç değilim.
Kira vermiyorum. Bence twk kişi için çok yüksek olmasa da iyi