Evlat dediklerimiz küçük sevimli kan emici vampirlerdir 🤗 Böyle dediğime bakmayın yolda bebek görsem gözlerim dolar. İki çocuk babası olarak bu hevesin hüsrana sebep olabilme ihtimalini herkes anlayabilir. 3. çocukta kız olursa 4. yü mü isteyecek. Böyle bir kararın zahmetini ömür boyu çekmeyecekmisiniz? Büyüklerimiz 1 i yarar 2 si karar 3 ü zarar demiş. Neden bunu böyle demişler. Gücünüz halterde 80 kiloya yetiyor ama 81 kalkmıyor neden? İnsanın bir tahammül kapasitesi var. Kendinize bunu yapmayın. Aamir Khan ın Dangal ismindeki filmi mutlaka eşimize izlettirmenizi öneririm. Başyapıt ! Konu aynı bu tema üstüne işlenmiş.
Çok saçma buluyorum bizim doğuda bu ağırlıklı biraz. Bende bir mardinli olarak diyorum hiçbir şekilde benim için kız erkek fark etmez. Mesela 5 kızım varsa 1 erkek olsun isterim ya da 5 oğlum varsa 1 kızım olmasını isterim ama asla baskı yapmam. Şöyle düşün 3 erkek evladın var ve Allah korusun 3 ü de özürlü olsa bu sefer 1 kızım olsun sağlam olsun diye yalvarır Allah'a. Kötünün kötüsu vardır. O yüzden ablacım sen takma kafana. Kim istiyorsa gitsin o yapsın çocuğu.
Kendin yap derdim. Kız erkek farketmiyor asıl iyi yetiştirebilmek önemlidir. Sinir bozucu gerçekten dışardan bazen özenebilirsin cinsiyeti şu olsa ne güzel olurdu mesleğide bu olurdu diye hayal kurarsında. Olduğuna razı gelmek gerek bence. Bizimkiler erkek doğsun diye diye birsuru kız doğurtmuşlar anneme Sonrada anne baba olarak çocukların hepsini terketmiş. Bakamıyormuş anlaşamiyormuş falan filan
Erkek çocuk kıymeti hala nasıl devam ediyor anlamıyorum. Kız çocuğu olunca eksik mi oluyor. Yaşlanınca da kızım bakar bana bir demesini biliyorlar. Sinir oluyorum öyle insanlara ve genelde muhattap olmak istemiyorum Kim hangi cinsiyetteki çocuğa meraklıysa gitsin o doğursun
Kaynana moduna girmek istemiyorum ama gireceğim. O erkek çocukları yarın öbür gün kötü niyetli kadınlarla evlenseler analarını babalarını unutuyorlar. Kızlar öyle ya da böyle anasını babasını bırakmıyor. Bir şekilde ne yapıp edip yanlarında oluyor.
Ayrıca kız çocuk eve neşe getirir. Farklı bir havası, neşesi, cilvesi vardır. Bence bunu söyleyenler, kız çocuğun var diye kıskananlar. Anneme de onu çok yaparlar. Ama eninde sonunda yine "Senin kızın var şanslısın, arkadaş işte sana. " diyorlar.
Erkek çocuk çok yaramaz oluyor. Erkek gelene kadar durmadan bebek yapacak değilsiniz. Dün metroda bir İngiliz anne çocuk gördüm. Tepkisinin bizim ufaklıklardan hiç bir farkı yok, no no deyip annesinin ellerine vuruyordu 😂
Bizim burada bi pideci abi var zorlaya zorlaya yedi tane kız olmuş boy boy geziyolar ortalıkta adamda 24 saat çalışıyo neredeyse hepsini okutacam diye Allah razı olsun