Ben boşandım ancak kızım daha küçüktü yani 1 yaşını yen doldurmuştu ve benim kaza, tedavi surecim vesaire olduğu için çok da oynayamadım kızımla 😰 ama b7 mesajları okudukça biraz daha rahatladım benim kuzum inşallah çok hatta hiç etkilenmez bu durumdan
Yaş aralığından emin değilim ama bence evdeki düzeni değişen yeni bir eve geçen çocuk dahası çok etkilenir ama aynı evde aynı düzen devam ediyorsa anne ya da baba dışarıda da olsa görevlerini eksiksiz yapıyorsa ki bu ülkede bu iki taraflı çok mümkün olmuyor, o zaman etkilemesi minimum olacaktır. Yani çocuğa bunu çok yansıtmadan olursa daha kolay olacaktır... Yaş değil yaşatilanlar önemli...
Uzmanlar 0-2 yaş aralığında etkilenmeyeceklerini 6-10 yaş aralığı en çok etkilenecek yaş aralığı olduğunu söylüyor. Sizlerin fikirlerini merak ettiğim için sordum.
Kesin boşanma olacaksa 2 yaşından önce olması taraftarıyım. Çünkü, hiçbirimiz 2 yaşındaki zamanımızı hatırlamıyoruz. Ama sonrasını hatırlayabiliyoruz. Anne babanın ayrı olması anaokulu ve ilkokul çağında çocuğu etkiler diye düşünüyorum. Bir anneler gününde annesi olmayan çocuk veya babalar gününde babası olmayan çocuk... buna doğum günü de eklenebilir. İster istemez mutsuz olacaktır. Okulda bile anne babaların konusu açıldığında çocuk kendini ezik hissedebilir
Evet bu sebeple çocukların kötü etkilenmemesi adına anne ve baba olmayı bırakmamak lazım. Anne babaların bağlarını koparmaması lazım diye düşünüyorum. Teşekkür ederim görüşün için.
Okul öncesi çağda daha fazla etkilendiklerini düşünüyorum çünkü hem olan olaylara akılları ermiyor hem de bir anne babaya daha düşkün ve muhtaç oluyorlar. Fakat şu gerçek ki;kaç yaşına gelirsek gelelim anne babanın boşanması her çocuğu üzer.
Anaokulundan itibaren sanirim. Tam anneye babaya daha cok ihtiyaci varken evde huzur olmasi gerekirken kavga dovus varsa o cocugun ruhhali normal olamaz.
3 yaşından itibaren daha fazla yolun depresiflikler görülür. Tabi 3 yaş altıda aslında eksikliği yoğun olarak hissederler. Ileri ki zamanlarda saldırma öfke kontrolünde zorluklar yaşanır
+ tabi boşanma sebebi de çok önemlidir. Evli kalıp tramva yaşayacağına çoğu zaman mutlu bile olunabilir ama bu gene de saldırganlık veya içe kapanma olarak belirtiler verir
ilk 7 yaş cocuk anne ve babanın davranıslarını teyp gıbı kaydeder. buyumesınde okulda her zaman rol model anne babadır. bırının eksıklıgı onda deprem etkısı olacaktır .
arizona kertenkeleleri ve kenar mahalle kezzoları ile evlenmek için evlenmeyin.
olan cocuga oluyor .
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hiçbir çocuk benim yaşadıklarım kadar kötüsünü yaşayamaz belki. Boşanmadılar ama.
Hahhah yok ya ne yarası annem birebir benimle çatışıyodu iğrenç bi kadındı her gün zebani gibi gelirdi aniden durduk yere küfür ederdi bu çocukluğumdan beniö üniversitem açılıp ben gidene dek sürdü 21 yaşa kadar.
Eşi ile mutlu olmayan kadın çocuklarını mutlu edemez. Bunun için donanım gerek. Donanım yoksa bu tür davranışlar sergiler. Zor bir süreç geçirmişsin Allah kolaylık versin 🌸