Bazı doktorlar öneriyor fakat bazıları da o zaman ebeveyni kim olacak diyor. Kararsız kaldığım bir konu. Sizce bu konuda yaklaşım nasıl olmalı?

Bazı doktorlar öneriyor fakat bazıları da o zaman ebeveyni kim olacak diyor. Kararsız kaldığım bir konu. Sizce bu konuda yaklaşım nasıl olmalı?

Bence arkadaş gibi olunmalı
Bir sıkıntısı , sevinci olduğunda ilk sana gelmeli
Onun herkesten önce en iyi arkadaşı sen olmalısın
Diğer türlü ketum ailelerin çocuklarını görüyoruz toplumumuzda ne gibi kötü sonuçlar doğurduğunuArkadaş gibi davranan ebeveynlerin çocukları sosyal hayat ve eğitim hayatında akranlarına nazaran daha başarılı oluyorlarÇocuğunu kucağına alıp sevgi göstermeyip ondan kendisine karşı sevgi ve saygı bekleyenler onun yaşına inip ona bir arkadaş olsanız zaten onlarda muhakkak olumlu karşılık verecektirBu yüzden arkadaş gibi yaklaşılmalıdır 😄
#SelamGençlik 🍀🍀
Annenin de babanın da çocuğu yetiştirme sürecinde yaptırım gücünü kaybetmeden, tüm kontrolü çocuğun eline teslim etmeden hareket etmeleri şart. Sadece ebeveyn veya sadece arkadaş sağlıklı bir yaklaşım olamaz. Dengeyi mükemmele yakın kurarak, arkadaş-anne ve arkadaş- baba olmak çok önemli..
#TubaSueda 🍀🍀
bence mantıksız istediğiniz kadar arkadaş gibi davranın siz onun anne/babası olacaksınız sorunları olduğunda çekinmeden anlatabilmeli ya da yaşadığı şeyleri ama arkadaş derecesinde olmak mantıksız
Çocukla arkadaş olunmalı tabiki ama bunun da bir sınırı var. Çocuğa anne baba otoritesinin başladığı ve bittiği yerler dikkatle hissettirilmeli. Hayattaki seçimlerinde özgür olduğu; ama bunun da sınırsız bir özgürlük olmadığı örneklerle anlatılmalı. Çocuğu gerçek dünyadan kopuk bir şekilde prens veya prenses gibi büyütmeyi çok doğru bulmuyorum. Böyle büyüyen çocuklar ileride hayatın zorlukları ile karşılaşınca sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Bunun tonla örneği var..
Cevap
10Cevap
Zaten öyle olması lazım ilerde bir çocuğum olursa onunla anne çocuk değilde arkadaş ilişkisi kurmak istiyorum
Bence arkadaş olunmalı fakat otorite de korunmalı yani mesafeyi ayarlamak lazım.
Evet bence mantıklı
Çocuğunuzun arkadaşları olacak zaten. Çocuğunuzun sizden beklentisi arkadaşlık değil rehberlik olacak. İki faktör çok önemli. Unutmamanız gereken öncelik şu, en küçük ifadenizi, hareketinizi bile çocuk gözlemler ve alır, bu sebeple her anlamda iyi bir örnek yaşam surmelisiniz. Diğer konu ise , onu dinlemeniz , ama dinliyor görünerek değil, gerçekten dinlemeniz , anladığınızı hissettirmeniz, o istediği kadar konuşacak, siz onu doğru şekilde anlayıp özlü ifadeler kullanarak uzatmadan karşılığını pozitif şekilde vereceksiniz , o yine konuşacak ve siz yine aynı şekilde karşı cevap vereceksiniz. Tabiki çocuğunuzla oyunlar oynayacaksınız , bu durum sizi ona arkadaşı olarak göstermez , böyle göstermediğini belki yeri gelecek kendisi bile ifade edecektir ki, bir çok çocuk ifade etmiştir.
Annem-babam yeri geldiğinde sadece ebeveynim oldu, yeri geldiğinde arkadaşım oldu. Bunun benim psikolojim üzerinde olumlu bir etkiye sebep olduğunu söyleyebilirim.
Öyle olmalı şahsen ben arkadas olmak istiyorum çocuğumla her şeyini paylaşmak vb benden utanmadın , gizlemesin tabiki bir ebeveyn olarakta gorevlerimi yerine getiririm
Çocuğumla arkadaş olmak güzeldir eminim fakat o sınırı iyi ayarlamak gerekiyor. İnce bir çizgi vsr ve ayarlanmazsa saygı kalmaz diye düşünüyorum
Bence üyle olması lazım. Benim en ykın arkadaşlarımdan biri de küçük kardeşimdir. Onunla arkadaş gibi gezer takılırım.
Mantıklı o zaman çocuğunuz kimseye ihtiyaç duymaz ve bir yanlış yapmaz çünkü size herşeyi anlatır ve fikir alır
Yani belirli bir seviye lazım muhakkak.. Arkadaş gibi olalım derken cıvıyanlar var.. Saygınlığın bozulmaması gerekiyor bence.. Keyifli günler..
Kararında olmalı her şey yeri geldiğinde arkadaş olunmalı. Ebeveyn olduğun unutturulmamalı bence. Saygısızlık baş gösterir
Bence olunmalı böylelikle çocuğunuzla anne kızdan daha yakın olabiliyorsunuz biz iddiasına voleybol maçı bile yapıyoruz
Oğlumun oyun arkadaşı oldum diğer zamanlarda annesiydim
Mantıklı ama çocukta dengeyi bozmadan yapılmalı. Hadsizleşebilir, yapmayanı yoktur..
Arkadaşları olacak ama anne baba bir tane
Önce anne baba olmalıyız
Hem ebeveyn hem arkadaş olunmalı. Her ikisi de yani
yerine göre hem ebeveyn hem arkadaş olunabilir, çok da güzel oluyor
Hem arkadaş hem ebeveyn olabilir. Ona göre davranmak gerekiyor.
Bence arkadaş gibi olmalı ben mesela çok eksikliğini gördüm derdimi kimseye anlayamadım öyle içime atıp duruyorum
Yol gösteren bir arkadaş olunabilir elbette.
Arkadaş anne baba olunur niye olunmasın
Orta yolu bulmak gerek…
Mantıklı elbette
Hayır değil
mantıklı
Evet mantıklı
Evet
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?