Hamileliğin başlarında boşandık. 5 yıldır evliyim ama eşim artık bana iyi davranmıyordu. Sürekli kavga ediyorduk. En sonunda boşanma kararı aldık ama hamileydim yine de boşandık. Eşim bebek için çok hevesli değildi hala da değil ilgilenmiyor. Benim bir işim vs olduğu için bebeğime bakabilirim diye düşündüm. Şu an 38. Haftam. Bir apartmanda oturuyorum ve komşularım sürekli çocuğumun gayrimeşru olduğunu ima edip laf söylemeye çalışıyorlar. Bu durumda ne yapabilirim? Taşınmam da mümkün değil.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKim ne derse desin asla taşınma sana söylenenlere Gül geç çocuğun babasının kopyası olarak doğduğunda o kaka çeneleri kapanacaktır. Ayrıca me zaman istersen boşanırsın isteyen istediği kadar konuşsun !!! Sadece hamilelik biraz hormonal biraz duygusal bir süreç. Kararın bu nedenle sağlıklı olmayabilir. Düşünmen gereken tek detay bu
01 Yorumla
Soran+1 yılHemen verdiğim bir karar değildi. Uzun süredir evliliğini kötü gidiyordu ve son yaşananlardan sonra artık ayrılmamız gerekiyordu
En İyi Cevaplar
+1 yılElalem ne der diye düşündüğünüz elalemin iq seviyesi sokak köpeklerinin iq seviyesiyle eşit. Başkalarının hayatına burnunu sokmayı kendine hak gören cahil yobazların benim hakkımda ürettiği yalan yanlış dedikoduları ciddiye almam. O kim ki onun bu cahilliği yüzünden kendimi üzeyim? Mimik oynatmam. Hakkımda ürettiği saçmalıkları isterse ağlayarak günlüğüne yazabilir. Ben evimde keyfime bakarım. Bi rahatsızlığı varsa polis çağırır çözerim adam olsunlar medeniyet düşmanı yobazlar.
00 Yorumla
Hiç birini iplemek takmak zorunda değilsin
Ne halleri varsa görsünler
Dedikodu vb olaylar sebebiyle birilerini üzen insanlar bunların karşılığını Allah katında alacaklardır. Hiç merak etme. Hayatına bak
Hepsi gün gelir özür dilerler
Sen efendiligini bozma00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKulağını tıkayacaksın demişler de, direkt olarak yüzüne söylenen ima edilen bir şeyler varsa gayet açık ve sert bir dille bu insanlara hadlerini bildirmen ve durmaları gerektiği yeri göstermen gerekir. Kulağını tıkayacaksan arkandan yapılan, kimin söylediği belli olmayan dedikodulara tıkarsın ancak. Ama bunu yapan insanlar her kimse bir ayar vermen gerekir diye düşünüyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
38Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanları boş ver Türkiye’de böyle şeyler hep yanlış anlaşılır zaten takılma ayrılmak istiyordun ve bitti bir şekilde sen sadece buna odaklan geçmeyecek bir şeyi zorla götüremezsin
20 Yorumla
+1 yılMerhaba, gerek yok taşınmana, kimseye hiçbir şeyi açıklamak ya da kimseyi herhangi birşeye ikna etmek zorunda degilsin. Kendi hayatına ve doğacak çocuğuna odaklan, çocuğun kimden olduğu, eşinden neden boşandığın gibi konular hickimsenin haddine değil.
034 Yorumla
Soran+1 yılKeşke herkes böyle düşünse. Çocuğumuz olacakken boşanmak bile herkese çok tuhaf ve bebek için zararlı geliyor. Halbuki kötü bir aile yapısıyla büyümesindense böyle daha iyi
- +1 yıl
Toplumda o çocuklar yüzünden dayanılmaz hayatlar yaşayan o kadar çok insan varki, şiddete uğrayan, kadınlar, herşeyi yapmasına rağmen eşini bir türlü maddi manevi tatmin edemeyen erkekler... Birbirine hayatı zindan eden, ama çocuk var deyip boşanamayan... Evet çocuğun hayatı tabiki önemli, her ebeveyn çocuğunu anne/babasıyla büyüsün ister, ama işler çığrından çıktığında, aile kavramı niteliğini ve niceliğini kaybettiğinde en olması gereken şeydir yolları ayırmak
Soran+1 yılBencede ama hani diyorlar ya kol kırılır yen içinde kalır diye herkes o kafada
- +1 yıl
İnsanların düşünceleri ya da yargilamalari ile kendi hayatına yön verme sakın. Hayat senin hayatın
Soran+1 yılÖyle yapıyorum yapmaya çalışıyorum daha doğrusu çünkü son zamanlarda üzerime çok geliyor her şey
- +1 yıl
38. Haftadasin, doğumun da yakın, kendine bunları dert etmemelisin, stres hem senin için hem bebek için olumsuz sonuçlar doğurur
Soran+1 yılMaalesef. Doktorum da çok söylüyor. Toplum baskısı işte. Tqşunabilirsem taşınacağım
Soran+1 yılTaşınabilirsem*
- +1 yıl
Taşındığın yerde de bunlardan olacak, boyut atlamayacaksin
Soran+1 yılBiliyorum ama belki daha farklı olur
- +1 yıl
Nasıl istersen,
Soran+1 yılNe yapmalıyım peki
- +1 yıl
İlk olarak dusunmemen gerek, hayat senin hayatın kimseyi ilgilendirmez,, ama buna önce senin inanman lazım, kendi yaşantını, başkalarının fikirlerine göre sekillendiremezsin daha doğrusu şekillendirmemelisin
Soran+1 yılDoğru söylüyorsunuz size katılıyorum. Çabalıyorum zamanla daha da baskılardan kurtulacağım umarım
- +1 yıl
Tabiki kurtulacaksin, ama unutma, önce buna inanman ve başaracağım demen gerekir
Soran+1 yılHaklısınız. Gebelik sorunları vs derken iyice kendimi kötüye adapte ettim
- +1 yıl
Kendini kötüye değil tam tersi en iyiye adapte etmen gerek, çünkü sen artık yalnız değilsin, senin umutla beslemen ve büyütmen gereken bir çocuğun olacak, sen kendin umutsuz olursan, ona ne verebilirsinki bu konuda
Soran+1 yılHaklısınız yalnız olmadığımı unutmamam gerek. Mutsuzluk bebeği de çok etkiliyor
- +1 yıl
Kesinlikle, unutma, bu hayatta senden daha degerli değil hickimse,, önce kendin için kendine iyi bakman ve mutlu olmayı bilmen gerekir
Soran+1 yılHaklısınız. Bebeğime ve kendime güzel bir gelecek için daha pozitif olmalıyım
- +1 yıl
Kesinlikle
Soran+1 yılSağlıklı doğurayım da ilk önceliğim o
- +1 yıl
Hayırlısıyla olacak inşallah
Soran+1 yılİnşallah bir sorun çıkmazsa
- +1 yıl
Sen rahat olursan çıkmaz merak etme
Soran+1 yılGebelik şekerim var beni korkutan o sadece
- +1 yıl
Endişe etme, doğumun rahat gececek, gestesyonel diyabet doğumdan sonra normale dönüyor zaten
Soran+1 yılUmarım döner 🙏 bebeğim o yüzden kilolu. Doğum için de muhtemelen sezeryan olacak
- +1 yıl
Döner normale endişe etme, kaç kilo bebeğin şimdi
Soran+1 yıl3800 gram
- +1 yıl
Çok fazla da değil, bircik
Soran+1 yıl4 kiloyu geçerse normal doğum şansım çok azalıyor
- +1 yıl
Evet maalesef 🤣,, ama gecme sezaryende olsa sağlıklı olması önemli olan
Soran+1 yılSağlık en önemlisi tabii. Normal olmasını isterim ama korkmuyor da değilim. Sezeryan olursa sanki daha iyi olur
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKomşuların, bağnaz, cahil, münasebetsiz insanlar.
Öyle değil sana bunu ima ederek iftira atıyorlar, öyle olsa bile onlara ne?
Senin hayatın, onlara giren, çıkan ne anlamadım.
Güçlü ol ve onları ciddiye alma. Tek sancıda doğurursun umarım bebişini.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkulak asma komşulara. zaten kimsenin g.. tü yiyi gelip yüzüne konuşamaz. hadlerinide bildir yüz verme. bide diyorlar komşuluk bitmiş. böyle komşular olmaz olsun. ayrıca gayri meşru olsa kime ne. valla ben hiç yüz vermiyorum komşu falan iki güler yüz gösterseniz hemen hadlerini aşıyorlar.
00 Yorumla
+1 yılSonuçta çocuğunun toksik bir babayla büyümesi yerine sevgi dolu fedakar bir anne işe büyümesini terxih etmişsin ve çocuğuna da iyilik yapmışsın, insanlar hep konuşurlar takılmamaya çalış, unutma bebeğim başrol sensin! ✨
00 Yorumla
+1 yılHic kimse kral ciplak demiyor hamileyken neden bosandiniz hanfendi? Kadınlık hormonlariniz tavan yapiyor sagliksiz karar veriyorsunuz sonrada durum ortada ben demiyorum bosanmayin ama herseyin bi zamani varrrrr
00 Yorumla
+1 yılEğer kavgalar anlaşmazlıklar devam etseydi ve boşanmasaydın asıl hata bu olurdu az önce evimin önünde ambulans gördüm adam kadını bıçaklamış kaç yıllık tanıdığımız bitirerek iyi yapmışsın kardeşim zorlamanın anlamı yok..
00 Yorumla
+1 yılBence onları önemseme hayatına bak kim ne derse desin sen biliyorsunya o önemli komşularada birine söyle bu eşimden diye şimdi sadece cocugunu sağlıklı bi şekilde kucağına almayı düşün boş ver insanların dilinde kenık yok her yere dönüyor dilleri
00 Yorumla
+1 yılGecmis olsun bizim cahil yobaz milletin dediklerine kulak asmayin onlari sizin ozel hayatiniz ilgilendirmez kimsede sutten cikma akkasik degil dedikoduyu seven cahil dunyada baska bir millet daha yoktur
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılKimseye hesap vermek zorunda değilsin tepki ver senin ve çocuğunun hakkında konuşmak hadlerine değil bilsinler.
12 Yorumla
Soran+1 yılBirkaç kere tepki verdim ama arkamdan konuştuklarını duyuyorum
- +1 yıl
Umursama konuşsunlar ya da şikayet et
+1 yılİçimden sovdum maalesef psikolojik olarak aşırı yıpranacaksin hatta çocuk doğduktan sonrası daha kötü olacak ama lütfen güçlü kal
02 Yorumla
Soran+1 yılGüçlü kalmaya çalışıyorum
- +1 yıl
Evlenmek kadar bosanmakta normal benimde iki yasinda oğlum var eşimden ayrıldım mutluyum
Hiç kimseye kendini inandırmak zorunda değilsin. Açıkçası şu an senin bir insana yardıma ihtiyacın olduğu bir dönem. Annen ya da akraban yardım ediyorlar mı?
00 Yorumla
+1 yılHiç umursamayacaksın yoluna devam ediceksin.. zaten bebek olduktan sonra babası bebeği mutlaka görmeye gelir çünkü erkekler doğduktan sonra değişiyor.. sen bebeğinle mutlu olmaya bak çünkü onun sana cok ihtiyacı olcak.. şimdiden mutlulukla büyütmeni diliyorum..
01 Yorumlael alemin ağzı torba değil aplaaa büzemezsin.. ayrıca hamilelik hormonlarından dolayı çokk çook normal hassas olman.. bi doğur bi kucağına al sağlıkla inşallah yoluna girer her şey..
00 YorumlaDesinler dursunlar sen kendinden emin olduğun sürece kime ne. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
00 YorumlaKonuşanlara hadlerini bildir bence asla bu konuda çekingen davranma yoksa seni güçsüz daha da saldırırlar. Maalesef ahlaksız bir toplumuz.
00 Yorumla
+1 yılKomşularını sektir et sen bebeğine ve doğuma odaklan doğum sonrası çok zor ona alışmaya çalış yanında sana destek birileri olması lazım ayrıca
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılBüyük cesaret. Herkes bir şeylerin korkusundan, mecburen sürdürdükleri evliliklerle her gün sıkıntı yaşarken sen kendini kurtarmışsın.
Komşuna da b. k yemek düşer00 Yorumla
+1 yılSen kendini bildikten sonra gerisinin ne önemi var ki? Bebeğine odaklan şurda doğuma ne kalmış.
01 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle tabii ama insanı etkiliyor
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılMuhattap olma veya ol tartış sana hakaret etmelerini sağla tabi bunu kaydet ki elinde delil olsun ardından polis merkezine git ve şikayetçi ol
00 Yorumla
+1 yılHamile kalmadan boşansaydın ya bacım diyelim kaldın bari doğurup boşansaydın kendi menfaatin için çekseydin o hıyarı
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 312 cevap paylaştı. Toplumumuzun sorunlarından biri taşınma durumun varsa taşın derim. Çocuğunu zamanla etkiler bu durum dostum.
00 YorumlaKomşuların kapısına yazı yaz. Size mi kaldı insanların ahlak bekçiliğini yapmak. Bu yaptığınız bir çeşit taciz ve devam ederseniz hiç üşenmeden her birinize dava açarım yaz kapılarına yapıştır.
00 Yorumla
+1 yılE madem boşanmaya g. tün yedi, insanların çenesini de kapatmayı bileceksin.
00 Yorumla
+1 yılDiğerlerini neden takıyorsun ki. İstedikleri kadar havlasınlar. Hayatına bak
00 Yorumla
+1 yılKulaklarını tıkayıp önüne bakacaksın.
Kimseye bunu kanıtlamak zorunda değilsin.00 YorumlaSektir et komşularını b**k yesinler. Asıl boşanmazsan hata olurdu
00 YorumlaKimseye kendini ispat etmek zorunda değilsin. Hayatına devam edeceksin bebeğinle birlikte.
00 YorumlaGözlerini korkut. Taciz etmeye devam ederlerse dava açıcağını söyle.
00 Yorumla
+1 yılTıka kulaklarını susmaz onlar taşınsan da fayda etmez
00 YorumlaSize imada bulunanları dava edin bidaha bulunamazlar
00 Yorumlaboş ver onları sallama
Sen çocuğunu soğur sonradan taşınırsın00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılağzı olan konuşuyor aldırma derim, ayrıca bizde 5 yıllık evliyiz eşim hamile resmen bizi senin sorunda hayal ettim
02 Yorumla
Soran+1 yılMutluluklar
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim, doğumdan önce 2 ay sonra 2 ay iznini ailenin yanında geçirmeyi düşün bence hem destek olurlar hem o dedikoducu komşularından uzaklaşırsın
Gizli Üye(25-29)+1 yılGerçekten iğrenç bir hayat. Bir kez daha öğrenmiş olduk
00 YorumlaBoş laf ve saçmalıklara kulak tıka kimin ne dediğini umursama sen kendine ve bebeğine bak sadece ☺️
00 YorumlaO negatif enerji hasta eder
Başka bir yere git01 Yorumla
Soran+1 yılHamileyken gidemem
Neden kavga ediyordu seninle
00 Yorumla
+1 yılit ürür kervan yürür takma kafaya…
00 YorumlaDoğurduktan sonra bir daha boşan.
00 Yorumla
+1 yılküfür falan ediyo muydu
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 325 cevap paylaştı.
+1 yılOnları önemseme, senin hayatın bu
00 Yorumla
+1 yılkimseyi önemseme hoşt de
00 Yorumla
+1 yılTakma öyle insanları kafana
00 Yorumla
+1 yılKulağını tıkayacaksın duymazdan geleceksin
00 Yorumla
+1 yılBirlikte büyütelim bebeğini
00 Yorumla
+1 yılKulaklarını tıkayacaksın yapacak bir şey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKonusanlar biter mi. Karaktersiz bir milletimiz var
00 Yorumla
+1 yılDuymayacaksınız ve hesaba almayacaksınız.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboş ver kim ne derse desin duymazdan gel
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen senin o kocanın …..
00 Yorumlasen geleceğinebak kim ne bilir senin ne çektiğini
00 Yorumla
+1 yılBoş ver
00 Yorumla
+1 yılHerkese ne !
00 Yorumla
+1 yılHerkes işine baksın
00 Yorumlasaçnalık
00 Yorumla
+1 yılİnsanlari aldirma
00 YorumlaKulaklarını kapat ses dinleme
00 Yorumla
+1 yılhaksız sınn
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstediğinizi yapın
00 Yorumla
+1 yılKaç yaşındasın?
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Hamileyken boşandığım için herkes bana tepkili. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım