Toplum içinde annenin emzirmesi başta ülkemiz Türkiye’de olmak üzere toplum tarafından pek hoş karşılanmamaktadır. Peki siz parkta, cafede veya restaurantta emziren anne görseniz ne düşünürsünüz? Bu görüntü sizi rahatsız eder mi?

Yıl 2016 yer Sao Paolo Brezilya Uluslararası Havaalanı. Curitibaya gidecek aktarma uçağımızı bekliyoruz. Neyse ben yanıma çarkçıyı aldım dedik bir gezelim Sao Paoluyu aktarma uçağı gelmeden. Havaalanı tam çıkışta kadının biri açmış memesini bebeğini emziriyor. Ama kadın hiç oralı değil ve benden başka kimse bakmıyor. Sonra ben utandım hemen kafamı çevirip uzaklaştım. Aslında bu utanılacak bir şey. Çünkü kadın yavrusunu emziriyor. Bu çok özel bir an ve olaya seksüel açıdan bakmak gerçekten çok iğrenç.
Ama şöyle bir durumda var ki bende evliyim ve iki yavrum var ve her ne kadar eşim Ukraynalı ve Hristiyan bile olsa ben böyle bir şey yapmasına müsaade etmedim ve etmem. Brezilyalı olsam belki ederdim ama sonuçta Türk'üm. Kısaca örf, adet ve anene diyelim.
Bunu normal diye yedirmeye çalışıyorlar
Görüntü bile bunun böyle olduğunu anlatıyor
Çocuk çıplak kadının meme ortada
Emzirme önlüğü var
Eşarp var
Türban var var da var
Otobüste denk geldi üstünü örttü kadın ben arkamı döndüm rahatsız olmasın diye
Ama bunu bilerek dışarda yapanlar ortmeyenler cekinmeyenlerinki sadece reklam amaçlıdır
İyi orta yerde tuvaletide yapın atlarla farkımız kalmasın o da doğal bise
Yani ben dışarıda yemek yiyen yetişkinleri görmekten bile hoşlanmıyorum bebeğin uluorta karnını doyurmasida pek hoşlandığım bisey değil bu yüzden sırf bebek diye taviz veremem kimse alınmasın
Hea açıkta bir iki meme görmeye karşı değilim ama konular farklı karıştırmayalım 😉🤣🤣
Selam gadası 🙃
Öncelikle kendini bilen bir Türk kadını kesinlikle açık açık bebeğini emzirmez. Emzirmek isterse bebek önlükleri var. Onları bebeğinin üzerine örterek bebeğini emzirebilir.
Cevap
50Cevap
Hayır asla rahatsız etmez bu normal bir şey
Hayır tabi ki neden rahatsız etsin gayet normal, ama bizim toplumuz biraz geri düşünceli olduğu için her konuda ahlak bekçiliği yapmalı normal kendi hayatlarına bu kadar bakmıyorlar
üzerimde mont ceket kaban ne varsa hemen çıkarır üzerini örterdim kıyamam ya da önüne geçer sırtımı dönerdim söz konusu anne çocuğu emziriyor şöyleki dinen günahtır saten çok açık giyenen hariç hiç bir hanfendi kabul etmez öyle bir şey rahatsız eder ama mecbur kalmışsa bunları yaparım sonuçta anne evladının karnını doyuracak yazıktır kadınlar candır annedir Kızlar Bir Adım Öne
Ya bir seyleri normallestirmek elbetteki normal fakat milletin onunde bebek emzirmek hos gelmiyor bana. Neden meme kapatiliyor? Cinselligi cagristirdigi icin kimse gormesin diye kapatiyoruz mahremiyet onemli. Herseyin bi yolu yordami adabi var o yuzden abartmamak en iyisi. Avrupada yasiyorum burada da kadinlar onluk takip bebegini emziriyor. Sanki turkiye ulu orta bebek emzirince ileriye gidecekmis gibi davraniyor bazi insanlar ama aydin olmak bu degil.
Rahatsiz etmez neticede bebeğin emzirmesi lazım şu an Türkiye'de bir çok yerde bebek emzirme odaları var fakat otobüs tren gibi yerlerde bu tarz yerler olmadığı için bir eşarp vs bir şey örtmesi gayet doğal neticede cansu mankene tecavüz edilen bir ulkede yaşıyoruz hatta omonun kokusuna hayran olup tayt koklayanlarida gördük bu ülkede 😔
Dışarıda toplum içinde olmaz Her yerde emzirme odası var. Ev ortamında bile tüm memeyi açıp rahat rahat emzirenlere şaşıyorum kolu bacağı gibi açanları gördüm mahremiyet önemli bence
Avrupada sirf kadınlar rahat etsin diye emzirme kabinleri var hadi onu geç istediği yerde açıp emzirince bönbön kinayeli bakışlara mâruz kalmıyorlar. Bizim de hâlâ konuştuğumuz konuya bak tuhaf ya cidden bir memeden neden rahatsiz olunur
Kimse bunun normal bir görüntü olduğunu iddia etmesin..
Neymiş doğalmış da bebeği beslemek doğanın parçasıymış da.. Sıçmak da doğal bir şey ama sokağın ortasında donumuzu indirip sıçmıyoruz.
Şu 2 katılmayan hangi yitik akıllar merak ediyorum gerçekten. Ne dindarın yobazı çekilir ne feministinSalağı. Biri de aşağıda kediyi örnek göstermiş. Biz kedi de değiliz köpek de değiliz inek de değiliz. Hayvan olmadığımızın bilincine varın.
Duygu sömürüsü de eksik kalmamış yok zorda kalınması durumunda bilmemneymiş de bilmemne.. kimse bebekler açlıktan ölsün demiyor zaten. Bu devirde emzirecek daha mahrem bir alan bulamamak veya memeni böğrüne kadar açmadan emzirmek o kadar zor olmasa gerek.
Bir şeyin doğal olması onu her an her yerde yapabileceğiniz anlamına gelmez.
@Barış_LonelyForever sen anlatmak istedigini anladin mi? Annelikten bahsetgmiyor, , bebek emzirmege karsi degil, memeleri nerede cikarip emzirdiginden bahsediyor, senin kati ve dar olmayan görüsüne göre, cisim gelince cikarip sokakta herkesin ortasinda cisimi yapmayim ozaman, dogal bir durum sana göre.
@Barış_LonelyForever ya sende kusura bakma ama anlama kitligi var, kimse annelige karsi degil,, kimse emzirmeye karsi degil, burada etik olmayan yanlis bulunan, milletin görecegi sekilde memeyi cikarip bebek emzirilmesi. Nasil cisini herkesin görmesine gerek birakdan uygun yerde, uygun ortamda yapiyrsan, onuda ANNE olanlar emzirirken yapiyor zaten, arkasini dönüyor, bir bezla kapatiyor veya yanliz ortamda emziriyor. Cikarip göstere göstere emzirmeye gerek var mı , meme bu sadece emzirme görevi yok, erkekler icin ayni zamanda cinsellik cagiran bir organ.
@Barış_LonelyForever senin sorunun ne onu anlamadim, cikarisin memeleri istedigi ortamda , sapigi, abazasi önemli degil sallaya sallaya özgürce emzirsin mi diyorsun? olabilir, senin esin, kizkardesin varsa onlar yapsinlar özgürler, isteyende yapabilir özgürler ama etik ve dogru degil
@Barış_LonelyForever bir deidign bir dedigini tutumuyor, iyice karsitirip sacmalamya balsadin, polemik yapiyorsun, yazilanlar anla yeter, bos tartisma yaratma.
@Barış_LonelyForever halen polemik samca yorum yapiyorsun, yorumuna karsi geldigin kadin, kadinlarin ayiup ettik bulmadigi örnegi soruda bir sürü kadin var, birde dertle ne alaka? Bir kadinin ortalik yerde, karsi cinslerin bulundugu bir ortamda göstererek cikarip memesini cocuk emzirmesi sadece Türkiyede ayip degil, Avrupa ülkelerinde hic göremezsin. Sergilemeden couk emzimre imkani vakrem bu neyin kafasi. sen dogru buluyorsan, kizkardesin, esin olursa karsi masada erkek otururken cikarttir, emzirsin, sorun yoksa yok yani, bize dert degil.
@Barış_LonelyForever lan oglum anlatiyoruz anlatiyoruz halen bozuk plak gibi ya anlamyiorsun, ya anlamak isine gelmiyor ayni senin kafanda gezen fantazilerinle polemik yapip tartismaya devam ediyorsun. Dert degil, kadinin memeleride dert degil, toplum icinde kadnin memelerrini acip sergileyip, cikarip uygun olmayan ortamda emzirmeyi bahane edip meme sergilemesi etik degil, toplum ahlakina uygun degil. Sen normal diyorsan kizkardesin, e sin bebek emzirirken cikarin takmayin baska yere baksinlar deyip emzirmelerini tesvik edebilirsin, sana dert degilse bana hic degil
yani cocuk bakim odalarini bosa yapmadilar.. eger imkan yoksa tabii ki bisey denilmez ama yabi oralar varken "ulan ben bi çılgınlık yapip 100lerce kisinin arasinda cocugumu emizrmek istiyorum" deniyosa o kisinin aklinda bi sorun olabilir
Tabiki de eder ne olursa olsun normal bir şey değil normal olarak karşılanamaz mahremiyet diye bir şey var uygun ortam ayarlanır onun için ama tabi orasını burasını millete sergileme diye bir şey var ya normal oluyor bu da
Emzirme örtüsü bezi biseysi var. memesini açmasına gerek yok :) vakti zamanında İETT otobüsünde ki abla cırt diye memesini açıp emzirme işlemi yapmıştı kocaman. memesi vardı maşallah demiştim 🙃☺️😇🥰🧐👻
Yani detaydaki fotoğraftaki gibi olursa elbette rahatsız eder. En azından bir örtüyle örtmesi gerekir. Tamam emzirmek ayıp bir şey değil ancak sonuçta adabı muaşeret diye de bir şey var.
Bebeği emzirmek doğal bir şey. Fakat emzirmenin de bi adabı olmalı.
Kızlar Bir Adım Öne böyle bir şey gerçekten var mı insan nasıl memesini ele gösterir ya
Evet eder çünkü mahremiyet denen bir şey var. Eğer bedenini göstermeden emziriyorsa sorun yok ama teşhir olmamalı. Annelik çok kutsaldır ve kimsenin pis gözleri onun üzerinde olmamalı.
Emzirme örtüsü denen bir şey var. Onu kullanmak lazım. Ayrıca emzirme odaları da var. Toplum içinde haşırt diye memeyi çıkarıp bebeği emzirmek de ne bileyim...
Emzirmesi dogal ama herkesin ortasinda cikarip, göstererek lap diye emzirmesi dogal ve normal degil. Emzirmesi normal ama, göstererek reklam yapmasi normal degil
Açıkçası rahatsız etmez herhangi bir tahrik etkisi de yaratmaz. Ancak kapalı yerde veya açık yerde de olsa örtü örtmesi daha uygun olur. Adabı muaşerettir bu.
Etmez rahatsız oluyorsa üstüne bir örtü örter emzirir bebeği. Çocuğun aç kalıp ağlamasında sorun yok annenin bebeği emzirmesinde mi sorun var bizim millet değişik
Ben kadın olduğum için rahatsız olmam. Bana ayıp gelmez ama sıra dışı bir şey yaptığı için şaşırırım.
zor durumda kalınabilir onu anlarım. ama böyle evin içinde 30 tane oda varken içeri geçmek yerine milletin içinde emzirenleri anlamıyorum
Sol görseldeki gibi emzirmesi doğru olmaz. Ona uygun kıyafet giyebilir ya da yanında bir örtü taşıyıp da göğsünü kapatabilir.
Evet rahatsiz olurum acik bir şekilde bunu yapması hoş değil..
Çocuk bakım odaları var. Artık şehirlerin çoğu alanlarında yolun ortasında bile Bebek odaları yapılmaktadır.
Memesini ulu orta açarak ediyorsa rahatsız olmasam da onun adına utanırım. Örtü altında veya arkası dönük emzirebilir bu edeptir.
Herşeyin bir adabı var görsem herhalde çeket felan bir şekilde önüne geçerdim rahatsız olmasın diye de bu şekilde zaten pek rahatsız olmuyor gibi
Rahatsız olurum
Edepsizce bulurum
Mahremiyet anlayışı olmalı insanın/ kadının.
Yoruma kapatayım da havlamasin kuş beyinliler
Hoş karşılanmayacak olan şey bebek emzirme önlüğü olmadan emzirmektir. Takarsın önlüğü emzirirsin. Kimse buna laf edemez.
Lezbiyen olsam iki firtta ben alirdim sllssl isin sakasi bence hayirya one oyle edep denen bisi var gerci bazi hemcinsleriminde pek farki yokda neyse
Rahatsız etmez tabi ulu orta açıp emzirmediği sürece kıyafeti ile kapatabilir örtü ya da emzirme önlüğü kullanabilir
Rahatsız etmez ama biraz edep normalde mememizi açıp gezmiyorsak o cocugunda beslenme mahremiyeti olsun biraz
Rahatsız etmek demeyelim özel bir şey o mahrem yani ulu orta açmaya gerek yok üstünü örtsün emzirsinnn nolcak yani
Rahatsız eder tabii ki kendini pazarlar gibi hoş değil üstünü örterek yapmalıdır..
Herkesin içinde çocuk emzirilmesi durumu normal bir şey değil ben rahatsız olurum şahsen
Yani memesini kapatmayıp millete göstererek emziriyorsa eğer evet rahatsız olurdum
Beni eder üzerine bir şey atsa sorun yok ama öyle uluorta yerde emzirmek olmaz namahrem sonuçta
memesini böyle açmasını istemem. emzirme sütyenleri satılıyo alsın giysin bi zahmet teşekkür
Hayır etmez boyle seyler yadirganmamali sonucta bebegin ihtiyaci
Ben rahatsız olmuyorum. O anneye bakanlar beni daha çok rahatsız ediyor.
etmez bize düşen kafamızı çevirip saygı duymak sonuçta evladını doyuruyor
Örtü altında emzirse daha iyi olur. Aksi durumda her insan hoş karşılamayabilir.
Evet rahatsiz olurum acik bir şekilde bunu yapması hoş değil..
Rahatsız olmam ama açık açık yapılmasını da doğru bulmuyorum.
Hayır... o bir anne ve emzirmesi en doğal hakkı ve bebeğin ihtiyacı...
Acik acik yapilmamali kapali bir sekilde de yapilabilir
Rahatsız etmez ama müsait bir ortam olmadığı için mecburen ortalıkta emzirmek gerekirse üzerini ince bir örtü ile kapamalı.
Ben 3 çocuk annesiyim ve bazen toplum içerisinde emzirmek zorunda kaldığım durumlar oldu. Bir kedinin annesinden süt içmesi kadar normal bir durum bu. Annelik gibi kutsal bir şeyde cinsellik düşünenler utanmalı bizler değil.
hayır rahatsız etmez..
ama onun adına üzülürüm..
Üzerini başörtü gibi bir şeyle kapatsa daha iyi olyr
abi ayak görünce azan varlıklar bu ülkede. herkesin içinde emzirmek bu yüzden hiç masumca gelmiyor
Sorun değil.. Doğurduktan sonra fotodaki kadın gibi formda olabilirseniz yatın kalkın şükredin
Beni etmez. Beni rahatsız eden ülkenin inşalarının düşüncesi olur ve istemsiz bir şekilde emziren anneyi koruma içgüdüsü hissederim
Bundan çok ağlayan bir bebek rahatsız eder beni. Bebekleri hiç sevmiyorum, kendi bebekligimde buna dahil
Hayır asla rahatsız etmez hem çocuk aç mı kalsın ya Allah aşkına
Bir önlük taksa daha iyi sonuçta mahrem.
Emzirme odaları var
Yoksa da üstlerine örtü atsınlar
Sırf doğal diye yolun ortasına s*icacak degiliz mk
Bence rahatsız edici ve ayıp
Ayıp değil
edepsiz bir kadın rahatsız edici olmuştur hep
toplum içinde olmaz ya
Ben şahsen rahatsız olmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?