Soru başlığı biraz tuhaf olsa da görsel ile anlatmak istedim soruyu ☺️

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Resme katılmıyorum. Evet çocukları yetiştiren, onların karakterine şekil veren ebeveynlerdir. Ama tüm suçu ebeveynlere yıkmak da kabul edilemez. Çünkü bu çocukların fıtratında da olabilir yazılan özellikler. Anne babası çok güzel yetiştirse dahi çocuğu çok şımarık, bencil davrananlar da var. Bu kişilerin karakteri ebeveynlerinin değil, o çocuğunun kişiliğinin bir sonucu mesela.
Bana göre ebeveynler üçe ayrılır.
Saydığım ebeveyn tiplerinden ilkine maddi durumu çok iyi olmayan ama kendini çok güzel yetiştirmiş kişiler de dahil oluyor. Pek çok kişiye göre parası olmayan ebeveyn olmamalı sözünün aksine. İkincisinde de daha küçük yaşta bir anlık isteğine yenik düşen gençlerin anne babalıkla aniden tanışmasını dahil edebiliriz. Benim ebeveynlik kategorisine kabul etmediğim bir durum bu da. Üçüncüsü de ruhen hazır olsa da bilgi olarak yetersiz kalan ve işi ya da diğer çevresel faktörler yüzünden çocuklarıyla yeterince bağ kuramayan kişileri kapsar ☾
Benim için iki tane vardır iyi bu işi gerçekten çok güzel bir şekilde severek benimseyerek yapan ikincisi de kötü yapmak için yapan zorunda olduğu için yapan hiçbir şekilde iyi sonuç çıkartamayan
eğer annen baban sana neyin doğru neyin yanlış olduğunu söylüyorsa. bence olması gereken bu. birde. sana kızıp bazı isteklerinde. bazı konularda seni şımartık. tamam demiyorsa herşeyde. bu da tamamdır. şımarık yetiştirilen evlatları görüyoruz. bence bu durumda anne baba bazı şeylerde. çocuklara fazla müsade göstermiş oluyorlar. böyle yetişip de. milyarlarca borç yapan arkadaşlarım var. biri arabayı yakar. biri durmadan para harcar. biri evleri habersiz kiraya verir. şımarık yetişmemek lazım. ama. her ne olursa olsun. anne baba bizim için en önemli parçamızdır. biz ne yaparsak yapalım. onların hala gözünde. minik bir bebek gibiyiz. en çok ta bu yüzden olur bazı şeyler. önüne geçemezler bizim üzülmemizi istemezler. ne olsa yaparlar bizim için
Çok dar bir zihniyetin eseri ancak Anne ve Baba üzerin den polemik yaratmaya çalışır.
Kızı Oo olmasın üzülmesin diye kızı nın dizinlemeye çalışan Anne
Çocukları doysun belki de biraz da gelecekleri için kendini feda eden babalar bu ülke de
Bunların kadri kıymetini bilmeyen çocuğun ta kendisi
Alim den zalim zalim den alim doğar demiş atalarımız
Cevap
3Cevap
Doğurmak dünyaya getirmek kolay..
Asıl iş o çocuğun tüm sorumluluğu ve geleceğini üstlenebilecek bir ebeveyn olmaktan geçiyor. bence
Herşeyi Anne Babaya atmak basit tabi..
Anne Baba 30% veriyorsa 20% çevresi 50% de Kendi karakteri…
Kendi karakterini anne baba şekillendiriyor zaten
@_LordVader_ Belirttim zaten 30% diye.. kalan 50% kendi karakteri. İstediğin kadar şekil ver baskıla karakter değişmez sabitdir.
Karakterin oluşumu aile ile yaşanan sürede gerçekleşir genel olarak, genetik kısmıda şansa bağlıdır ve çoğu zaman aileden gelir yüzde 50 falan değil, ben ailemden işkence görerek büyüdüm bu sebeple yakalandığım bipoları ve kişilik bozukluğunu doğru doktor ve terapisr ile atlatmam 2 yılı buldu
@_LordVader_ Öyle Ailen seni bu duruma itmiştir.. Yinede Karakterin seni çekmiş bu durumun içinden demekki karakterin Ailenin yaptıklarından daha baskın çıkmış.
Bakış açımız farklı sanırım (ki çok doğal) ben çekeni karakterim olarak görmüyorum öyle olsa idi doktor ve terapisst desteği olmadan olurdu bana göre
@_LordVader_ Bu senin fikrin, Ben çok İnsan tanıyorum Doktor, Terapi, Yardım etmeyen..
İyi aile yoktur diye bir kitap okumuştum tamda bu konuyu anlatıyor
Fotoğraf la birebir aynı anne babalar
Çoçuklarin mutluluğunu isteyen
Doğrudur
Baskıcı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?