•Çocuğunuza bayram geleneğini mi öğretirsiniz bayramda tatile mi gidersiniz?🍬🍬🍬Bayram yaklaşıyor 🌸 Minik tırtılama bayramlıklarını aldım, ışıklı ayakkabı bile aldım 🥰 "Bayramın mutlu olsun" da diyebiliyor, el öpmeyi de kavradı ama alına koyma olayını daha halledemedik 😂😂 Harçlıkları toplasın diye bide minik sırt çantası aldık sipidirmenli 🤣
Peki siz çocuğunuza ya da ileride doğacak çocuğunuza bayram geleneği mi yaşatacaksınız yoksa bayram sizin için tatil mi demek?
Çocuğunuza bayram geleneğini mi öğretirsiniz bayramda tatile mi gidersiniz?
Tatil kaçmıyor ya tabii ki de gelenekleri öğretmeye çalışırım çünkü bunları da yitirirsek o zaman Türk adetleri değer yitirebilir hangi nesilde olursak olalım kültürü ve saygıyı Çocuklarımıza aşılamak lazım
Maşallah Allah bağışlasın. Rabb' im nazarlardan saklasın inşallah. Benim de bir kızım ve oğlum var. Pandemi girdiği için fazla şeyler yapamadık.
Benim maddi açıdan tek tatil anlayışım Anne ve Babamın memleketine gidip onları görmek. Aynı zamanda da köyde akrabalarımı ve köylülerimi ziyaret ederim. Köyde Bayram bir başka olur. Gelenekler devam eder. İlk Gün toplu yemek verilir. Sırayla evler gezilir. İnsan Bayram olduğunu ancak memleketinde anlıyor.
Boşandığım için Anneleri şehir dışında sadece telefonla konuşuyorlar. Onun haricinde mutlu ve huzurlu bir yuvamız var. Rabb' im daim eylesin inşallah.
Valla tatile gitmem daha adam aklıllı büyükmü varki çocuk elini cebine atan büyükmü var ceplerinde anakonda var sanki biz adamın çocuğuna haclık veriyoz o bizimkine öküz gibi bakıyor acı kimseyle bayramlaşmıyak bizede kimse gelmesin bizde gitmeyiz
Saygı değer ve pek sevgili güzel anne; geleneksiz olmaz, gelenekler yaşatılmalı en azından bayramın ilk günü mutlaka büyüklerin ziyareti yapılmalı, bayramlaşmanın ne olduğu ve bayramın önemi miniklere anlatılmalı ve doğru olarak gösterilmelidir diye düşünüyorum. Çocuklar bizim ne dediğimizden çok ne yaptığımıza odaklanırlar. Sevgiler... 😇💙
bence ilk gelenekler ögretilmeli yani gelenekleri pek sevmem ama insana kattığı birşeyler oluyor çocukken anı hatıra olarak mesela o erken kalkıp yeni alınan kıyafetleri giyip bayramlaşmanın çocukken ayrı bir heycanı oluyor tatile herzaman gidilebilir
Ben seviyorum ailece zaman gecirmeyi. Guzel oluyor. Cocuklarimi bayramin aile ziyaretleriyle daha guzel oldugunu ogreterek yetistirmek isterim. Ztn yurtdisindayiz ve her seye uzagiz en azindan manevi yonden kaybetmeyelim bazi seyleri.
El öpmesi için elbette diretmiyorum. Niloya'da görüp kendisi öğrenmiş 😂 Zaten bayramda göreceği anneanne, babaanne, dedeler, dayısı, halası, 4 kuzeni dışında sürekli temas halinde olduğu kişilerden başkası olmayacağı için sıkıntı görmedim. Yoksa ben kendi adıma da el öpmekten çok hoşlanan biri değilim 😂
Bayram çocuklar olunca bayram. Nerde o eski bayramlar diyenler cocukları mutlu etsin eski bayramları yaşar. Bize yapılan gibi yapmak gerekir. Heyecanla bekliyoruz bayramı.
Bayram geleneği ve kültürümüzü nedenleriyle anlatırım. En azından sebebini anladıklarımı.. Bayramda tatile değil, akrabalarımın yanına giderim, sılah-ı rahim ve bayramlaşabilmek için ☾
Geleneklerimizin hiçbir güzel yanı yok, kaldı ki bayram bizim geleneğimiz bile değil, öğretmiş olsam görçek, özbeöz türk kültürünü öğretirim ama o da artık sıktı, batı kültürü en iyisidir.