90'lı yıllarda aile üyeleri dışında, akrabalar, aile dostları veya yakın arkadaşların davet edildiği uzun ve büyük masalar kurardık. Genelde kızarmış tavuk, yanında köfte, bazen pilav ve salata olurdu. Sonra meyve tabakları, çerezler, 70'lik Yeni Rakı, sevenler için birkaç şişe bira... Rahmetli dedemin kafası güzel olunca söylediği türküleri hatırlıyorum. Kimi zaman da çalınan sazı. Televizyondan gelen güzel şarkıları, hoş sohbetleri ve anları. Artık eskisi gibi kalabalık sofralar kurulmuyor. O sofradaki bazı isimler ya öldü ya da artık uzaklarda. Bizim aile kültürümüzde yeni yıl bu şekilde kutlanır. Öyle çam ağacı dikip, ışıklarla süslemek gibi bir şeyi hiç yapmadık. Zaten, gerçek bir ağacın sırf bu amaçla kesilmesine de şiddetle karşıyım. Neyse, yine çok yazdım. Öyle işte...
Ailecek tek kültürlü olduğumuz alan budur. 🤣🤣 Severek kutluyoruz 🤣 Badem, fındık, soyalı fıstık, cipsli fıstık, dedikoducu çekirdeği, doritos, mideye cips, ruffles ve pringles karışımı bir tabak. Bir de illa pasta alıyoruz. Anam veremiyorum bu yaptığımıza ama yiyecek seçenekleri çok olunca karşı da koyamıyorum 🤣🤣🤣
Biliyorum böyle hissettiğini doğru düzgün dedikodu yapılmıyor :) Ee tabii tadı başka olacak sen varsın da içinde müstakbel fenomen :) çok sayın şefim :)
Aynen seninle şöyle çekirdek çitleyip dedikodu yapmak lazım. Var bi hayalimiz🤪 Fenomen, şef övgü üstüne övgü bunların hepsi sende var ben de hiçbiri yok cidden😂😂
var onların olmasaydı da benim olurdu ben severim böyle şeyleri eğlenip yiyip içiyoruz sanki başka şey mi yapıyoruz ve Noel ile yılbaşı başka şeyler de işte anlatamıyoruz o kesime
Yılbaşı kutlaması pek sayılmaz. Fakat o günde hep birlikte olmayı seviyoruz. Yemekler tatlılar kuruyemiş cips pizzalar vs oturuyoruz hep birlikte sohbet ediyoruz🤷🏻♀️
Var. Hindi mutlaka pişirilir. Çam ağacı süslerim ben de evimde. Aptalca ve anlamsız ama renk katıp içimi ısıttığı içindir bunlar hep. Noel renkleri ve süsleri olur mutlaka.
Yok kutlanmaz ama ağaç fılan var süslü puslu hep duruyor yaz kış valıde hanım sevıyor öyle şeyler.. ben bazen dışarıda gırıyorum arkadaşlar muhabbet sohpet vs..
Benim her aralik ayına girdiğimizde içimde tatlı bir telaş ve mutluluk olur ailemde böyle bir kültür yok arkadaşlarimla kutlamama da izin vermiyorlar zaten ben kendi içimde yaşıyorum işte
Bazen aileye bagli kalmak zorunda kaliyoruz aslinsa bu sadece yılbaşlari deyil onlarin izin vermemesi sebebi ile birçok bizi mutlu edicek aktiviteleri yapamiyoruz maalesef keşke daha bilincli olsalar
Kesinlikle öyle oluyor belli bir döneme kadar onların çizgisinde yürümek zorunda kalıyor insan kendi ayaklarının üstünde durana dek... ama o kendi ayaklarının üstünde durma vakti geldiğinde de o yaşta yapamadığın şeyleri bu yaşta yapıncada olmuyor. Her şey kendi yaşında güzel oluyor.
Bizimkiler kutluyor. Ayrıca Yılbaşı, eski Türklerde de kutlanan, sembolü Ayaz Ata olan bir gündür. Bunu, Batı'ya affeden insanların tarih bilgisini bir sorgulamak istiyorum.