selamm kızlar soruyorun tatlı üyeleri 🥰 bu günkü sorumuz şöyle olsun dedim şımarık çocuk anne babanın hatasımı size göre anne baba çocuğu şımarık olmaması adına nasıl eğitmeli nasıl hareket etmeli süper muhteşem görüşlerinizi dört gözle bekliyor olacağım 🥰 #kimsebilmesinbeni #çocukeğitim
Evet maalesef kızım çok şımarık geri cevap verir inatçı bağırır istediğini alana kadar vs tam bir şımarık kabul ediyorum. Ama ben o kadar güzel davranmaya çalıştım öğretmeye yine de şımarık oldu bilmiyorum bi yerde yanlış yaptım ama nerde. Bir de ailenin ilk ve tek torunu çünkü kardeşim küçük. Çok ilgi vardı ona
maalesef ki anne ve babanın büyük etkisi oluyor. En çok hem kadının hemde erkeğin çalıştığı ailelerde çocuklar ya çok şımarık oluyor, ya da çok içine kapanık oluyor. Çocuklar en çok aileden ilgi bekler. Ama ilgiyi öyle bir ayarlamak gerekiyor ki, ne çok fazla ilgi verip şımarık bir çocuk olmasına katkı sunmak gerekir. Ne de az ilgi verip içine kapanık bir çocuk olmasına izin vermek gerekir.
Çocuklar doğarken şımarık doğmuyor, onları şımarık, sinirli, agresif, kavgacı, saldırgan, dağınık yapan da, sakin, uysal, saygılı, derli toplu ve disiplinli yapanda bizleriz. Çocuklar eylem ile öğrenir yani ebeveynlerini çevresini kopyalar
Evet anne babanın veya diğer aile büyüklerinin suçu. Her istediği verilen , kötü davranışları görmezden gelinen hatta alkışlanan her çocuk şımarık olur.