Sezeryan olup sonradan acı çekmektense normal doğum yaparak sadece 15 dakika doğaüstü bir acı çekip dünyaya bir çocuk getirmeyi tercih ederim normalde kadınlar sözde akıllı oluyorlar bunu konuşturmak için sezeryan yapıyorlar daha sonra bakması gereken hem çocuk oluyor hem karnında koca bir kesik var kendisine bakması gerekiyor sezeryan daha kötü aslında
En iyisi normal doğum. Ama sancısından insan korkuyor işte. Yoksa bebek için de çok faydali. Vajinal yoldaki bakteriler vücuduna giriyor ve bu bağışıklık sistemini guclendiriyor. Bir de sezaryen doğumda astım riski yukseliyormus. Hem sezaryen daha zor iyileşiyor. Normal doğumda doğumu yapıp sonra hayatina devam edebiliyorsun.
Böyle hassas ve önemli bir konuyu "en güzel ve " en çirkin" diye ayırt etmek yanlış olur. Anne adayları kendileri için en sağlıklı olan doğum şeklini doktorlarına danışarak seçmeli. Recep, en kısa zamanda iletişim kurmanı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Normal Doğum: Normal doğum yapmaya uygun tüm anneler normal doğum yapmalı, bence. Sezaryen doğan çocuklarda hiperaktivite ya da daha sıkıntılı bozukluklar, hastalıklar olabiliyor.
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
4
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben kendimde sezeryanla dogmusum. Eskiye gore ne kadar kolaylasirsa kolaylassin, sezeryan olmak zorunda kalmak cok zor.. Cevremde cogu kadin sezeryan dogum yapti zaten ve toparlama sureci cok zor geciyor.. Hem lohusasin, hem bebekle ilgilenmelisin (bazen sarilik filanda oluyorlar), hem dikislerin var vs. Keske tum kadinlar rahat rahat saglikli bi sekilde dogum yapabilse tabi ki. Yani demek istedigim bu keyfi bi tercihten cok akli basinda bi insan icin zorunluluk. Zorunda kalinmadigi surece sezeryan olmak dogru olmayabilir.
Çok ihtiyaç olmadıkça normâl doğum en güzelidir. Sezeryan ile doğum yapan bir annenin toparlanma süresi daha uzun oluyor. Bebeğiyle ilgilenmesi biraz daha zorlaşıyor bu durumda.
Annenin durumuna en uygun doğum şeklidir. Her zaman normal doğum en iyisidir diye bir şey yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
arkadaşım ebe adayı ilk doğumuna geçen gün girdi ve normal doğumda yırtılma oluyomuş ilk defa duydum çok korkunç, sezeryanda da lokal anestezi ile 5 dkda işi halletmişler, sezeryan daha iyi gibi geldi
Bu herkese göre değişir. Kalcan geniş ve normal doğuma elverişli bir bedenin vardır. Sağlıklı olanı normaldir. Ama vücudun genişlemeye müsait değil, yırtıklar olacaktır o zaman sezeryan. Gerekmedikçe doğal olanı dışına sapmak YANLİSTİR
En sağlıklısı normal doğumdur çünkü Bebek annenin rahimin deki mikroplarla karşılaşarak bir bağışıklık oluşturur direkt olarak dış dünyadaki mikroplardan önce bir aşama diyebiliriz
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Normal doğum sonradan rahat ediyorsun ağrı sızı olmuyor en iyisi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben normal doğum yaptım bin pişmanım başıma gelmeyen kalmadı Bir de normal daha iyi derler gördük.. Çok ciddi yırtıklar, dikişler , kan kaybı , 2 gün süren sancı , içimde kalan kordonu 😓